Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer duidelijk: ‘Ik vind dat hij moet beslissen, het is zijn carrière’

Laatste update:

Frank de Boer blijft met het oog op het naderende EK hopen op een spoedige terugkeer van Virgil van Dijk en Daley Blind, die allebei herstellende zijn van zware blessures. De bondscoach van het Nederlands elftal heeft geregeld contact met de verdedigers van respectievelijk Liverpool en Ajax over de herstelperiode. De Boer kan nu nog niet met zekerheid zeggen of het duo op tijd fit is voor de eerste groepswedstrijd op het EK op 13 juni tegen Oekraïne, al lijkt Blind er momenteel beter voor te staan.

"Ik spreek ze niet elke dag. Ik ga Virgil niet elke dag bellen zo van: 'Hoe heb je vandaag getraind?' Maar om de drie weken is er een belletje en deze week, omdat de voorlopige EK-selectie bekend wordt gemaakt, zal ik hem bellen", verklaart De Boer zondagochtend in Goedemorgen Eredivisie van ESPN. "Maar uiteindelijk is het ook aan hem natuurlijk, of hij er klaar voor is. En ik kan me heel goed voorstellen, voor hem maar ook voor de club (Liverpool, red.), dat hij in een spagaat zit van: 'Kan ik daar nog wat betekenen?"', aldus de keuzeheer van Oranje.

"Ik denk dat de speler uiteindelijk zelf daarin een beslissing moet nemen", vervolgt De Boer. "We hebben het meegemaakt natuurlijk met Memphis Depay, die heeft toen twee wedstrijden nog gespeeld volgens mij, voordat het EK zou beginnen. Dat was een ongelooflijk herstel (van een zware kruisbandblessure, red.) en iedereen die zo'n blessure heeft gehad weet dat je heel erg moet oppassen. Ik kan niet in zijn hoofd kijken en ook niet in zijn lichaam. Dat we hem er allemaal graag bij willen hebben staat buiten kijf." De Boer denkt dat Blind, die de enkelblessure opliep in het WK-kwalificatieduel met Gibraltar (0-7), meer kans heeft op een plaats in de EK-selectie van Oranje.

"Dat is natuurlijk een heel andere blessure. En wat ik gehoord heb op dit moment staat hij er goed voor. Hij ligt zelfs voor op schema", blijft De Boer hoopvol over Blind. "Hij kan zelfs op 28 mei al aansluiten eventueel, als alles goed gaat. Dan heeft hij natuurlijk nog tijd genoeg." Analist Hedwiges Maduro vraagt vervolgens aan De Boer of hij alle posities dubbel bezet wil hebben in zijn EK-selectie, of dat er een verdediger minder meegaat om zo ruimte te maken voor een extra aanvaller.

"Een fitte Daley Blind die kan normaal gesproken wingback spelen, die kan links centraal spelen in een driemansverdediging, maar hij kan ook verdedigende middenvelder spelen", legt De Boer de veelzijdigheid van Blind uit. "Dus dan heb je weer opties. Normaal als je twintig veldspelers hebt en drie doelmannen, dan heb je de posities vaak wel dubbel bezet. Nu heb je wat meer speelruimte daarin (omdat er 26 spelers geselecteerd mogen worden, red.)." Presentator Milan van Dongen vraagt tot slot of Van Dijk ook als hij niet fit is meegaat naar het EK, voor onder meer de sfeer en als hulp voor de verdedigers. "Nee, ik denk dat dat geen optie is", zo luidt het duidelijke antwoord van De Boer. "Ik hoop dat hij reuzenstappen heeft gemaakt en we zullen het binnenkort horen. Ik vind dat hij moet beslissen, het is zijn carrière. Hij denkt misschien: Er zijn voor mij nog drie toernooien. Dat heeft er allemaal mee te maken."

Denk jij dat Virgil van Dijk meegaat naar het EK?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben het in deze toch eens met Aad de Mos. Hij gaf bij panenka aan dat wanneer je van Dijk meeneemt het alleen maar tegen kan vallen. Als het slecht gaat word de roep om van Dijk steeds groter en wanneer het goed gaat zou het alleen maar een storende factor kunnen zijn ivm grote media aandacht voor van Dijk.

9 mei 2021 om 11:37

V dijk trekt sowieso veel media-aandacht. Ongeacht zijn rol. Dan helemaal niet meer meenemen omwille van dat argument? De andere kant van de medaille ben ik wel met je eens. Valt hij tegen omdat ie nog niet wedstrijdfit en scherp is krijg je zeker kritische geluiden. Alhoewel je die links of rechtsom in Nederland toch wel krijgt als bondscoach haha.

9 mei 2021 om 11:41

Met deze -denk een vd slechtste bondcoaches ooit - weet je al dat v Dijk en Blind er sws bij zijn. Ook matige spelers als Babel en Stengs of spelers zwaar uit vorm zoals Bergwijn.

9 mei 2021 om 13:03

@mrkrillin - Wel met je eens, maar ik denk niet eens dat Bergwijn zwaar uit vorm is. Stel 'm een jaar weer op bij PSV en hij haalt waarschijnlijk weer de dubbele cijfers. De Premier League is gewoon van een veel hoger niveau dan de Eredivisie en dat is heel erg wennen voor spelers en zeker voor aanvallers. Die tijd krijg je alleen niet in Engeland. Het is aanhaken of afhaken. Daarom ben ik ook fan van de geleidelijke weg.

9 mei 2021 om 11:54

Virgil heeft in mijn ogen niet het karakter om een storende factor te zijn. Zal zelf realist genoeg zijn om zichzelf niet direct een basisplaats aan te praten en is toch een beetje de vader/grote broer/mentor van de groep en kan dus juist op psychologisch vlak een mooie ondersteuning in de groep zijn.

Ik had mij echt niet kunnen voorstellen, dat na 2 eindrondes missen en ook nog eens een gedeelte van het EK in eigen land, het totaal niet zou leven. Het is dat ik met werk rekening moet houden met het EK, anders wist ik echt niet dat het over een maandje al zou beginnen. Zo jammer is dit. Ik hoop echt dat het tijdens het EK misschien nog een beetje begint te leven. Oranje shirtje aan en koelkast vol

9 mei 2021 om 11:16

Een combinatie van corona wat het leven nog altijd domineert en een bondscoach waar niemand warm voor loopt denk ik. Maar als je bier koud hebt staan tijdens de 1e poulewedstrijd kom ik wel even kijken hoor 😉

9 mei 2021 om 11:21

Niet met de auto komen hé Theo

9 mei 2021 om 13:00

Dat heeft veel meer met corona te maken dan met andere zaken, denk ik. Het word ook niet zo gepromoot op TV, billboards en internet als in andere jaren.

Virgil niet oproepen, hoe goed hij ook is. Zonder enig wedstrijdritme heb je weinig aan hem vrees ik. En centraal achterin is de spoeling prima dik, dus opvangen moet toch prima te doen zijn. Vooral erg zuur voor hemzelf aangezien hij nog altijd geen eindronde heeft meegemaakt. Ik denk dat de volgende selectie het meest logisch zou zijn:

Cillessen, Krul, Steek

Dumfries, Karsdorp, De Vrij, De Ligt, Ake, Blind, Timber (multifunctioneel), Wijndal, Sinkgraven (vind ik beter dan v Aanholt)

De Roon, Frenkie, Gravenberch, Wijnaldum, Koopmeiners, Klaassen, Propper, Vd Beek

Depay, Malen, Weghorst, LdJ, Lang, Bergwijn

9 mei 2021 om 11:22

Geen Babel?!@?

9 mei 2021 om 11:22

Berghuis ipv Bergwijn natuurlijk

9 mei 2021 om 11:25

Koopmeiners op basis van? Komt naar mijn gevoel te kort voor oranje. Redelijk eens met je keuzes. Op basis gespeelde minuten zou vd Beek niet mee moeten. Maar weet zelf ook geen betere eigenlijk. Dan nog is die wel beter dan Koopmeiners. Lang zal de Boer denk ik niet meenemen. Hoor goede verhalen van Lang maar volg hem niet, kan ik niet echt over oordelen.

9 mei 2021 om 12:40

Is vooral bij gebrek aan alternatieven. Heeft 17x gescoord in de eredivisie dit jaar, is toch aardig wat, en vind hem echt een goede middenvelder met potentie. Wie anders?

9 mei 2021 om 15:26

Dan liever extra aanvaller of verdediger 😉 17x scoren is voor mij geen criteria om geselecteerd te worden. Het is dat er in nl op dit moment geen top middenvelders rond lopen. Maar gakpo mag voor mij in plaats van koopmeiners. Gakpo kan een man uitspelen, leuk shot en voorzet.

9 mei 2021 om 12:19

Jasper Cillessen, Maarten Stekelenburg, Kenneth Vermeer; Kenny Tete, Ricardo van Rhijn, Matthijs de Ligt, Perr Schuurs, Joël Veltman, Daley Blind, Jurriën Timber, Nick Viergever, Daley Sinkgraven; Ryan Gravenberch, Davy Klaassen, Frenkie de Jong, Donny van de Beek, Riechedly Bazoer, Jaïro Riedewald; Ryan Babel, Steven Bergwijn, Quincy Promes, Noa Lang, Donyell Malen, Brian Brobbey, Anwar El Ghazi en Klaas-Jan Huntelaar. Zo moeilijk is het niet.

9 mei 2021 om 14:09

Cilissen, Stekelenburg, derde: ik zeg dan toch Bijlow, Dumfries, Karsdorp, De Vrij, De Ligt, Aké (ook als LB), Blind (CV en LB), Botman, toch van Dijk als hij mee kan, zo niet dan Struick of een talent, Wijndal.
De Roon, Koopmeiners, Frenkie, Wijnaldum, Gravenberch, Klaassen, Vd Beek (Propper speelt nog amper).
Depay, Malen, Weghorst, Gakpo, Lang, Bergwijn en LdJ.

9 mei 2021 om 14:11

Berghuis vergeten! In plaats van die extra die ik noem ala Struick. Als Van Dijk mee kan, meenemen. Zo niet dan Botman in mijn ogen.

Heel simpel, de beste 26 fitte spelers moeten mee. Je kan heel eigenwijs zijn, maar Liverpool betaalt zijn salaris. Van Dijk kan een storende factor zijn, heb al zo'n idee dat hij met Wijnaldum en Depay te veel hun stempel drukken en te veel naar hun wil word geluisterd. Je kan het niet verkopen aan fitte spelers die op dit moment een meerwaarde kunnen zijn, die niet te selecteren voor een speler die mee gaat voor de kleedkamer. Dat EK kan meer kapot maken dan dat we er beter van worden. De Boer moet hem gewoon niet meeneem, dan hoeft van Dijk ook niet te beslissen. Beetje afschuif politiek dit. 1 schrale troost, volgendjaar is er een WK

9 mei 2021 om 12:23

Precies.
Voor sommige spelers kun je een uitzondering maken, omdat die een uitzonderlijke klasse hebben.
Maar V. Dijk heeft, als hij weer hersteld is, 0 wedstrijdritme in de benen. Dat zou hij dan in de oefenwedstrijden en gaandeweg het toernooi moeten opdoen? Dat is nogal een risico.
Met De Ligt en De Vrij hebben we straks alsnog een topcentrum in de verdediging, met spelers als Aké en evt Veltman als backup.

9 mei 2021 om 12:56

Mits een fitte ploeg, zie ik ook niet in waarom je veel risico met Van Dijk zou moeten nemen. Aan het centrale duo zal het niet snel gaan liggen. Het zwakke punt van Oranje zijn de flanken. Daar loopt helaas niet veel kwaliteit. Wijndal is veelbelovend, maar voor de rest zijn er veel vraagtekens en ook Wijndal heeft nog wel het 1 en ander te leren.

9 mei 2021 om 19:41

Het verbaasd mij dat Rensch en Timber niet genoemd worden. Zijn gelijkwaardig aan Dumfries en beter dan die andere opties

10 mei 2021 om 09:02

Het verbaast me dat (voer willekeurig talent van een topclub in) niet genoemd worden. Zijn minstens gelijkwaardig aan die en die speler. Oranje is geen Eredivisie of Europa League...

@jelle Henry jouw selectie snijd geen hout, vergeet de timber lang sinkgraven.. hij gaat toch geen spelers meenemen die nog moeten debuteren? Zijn selectie is rond + 3 spelers Weghorst en nog 2 namen.. vul
Maar in

9 mei 2021 om 13:09

Is toch wie ik mee zou nemen, niet wie de boer meeneemt. Hoezo geen debutanten? Alsof Promes een ooit een eindtoernooi heeft gespeeld en je daar zoveel aan hebt.

Ik hoor niemand over Struijk van Leeds United. Waarom die jongen niet overhalen? Definitieve plek in de selectie beloven, juist nu van Dijk waarschijnlijk afwezig is.

9 mei 2021 om 12:58

Maar alsof Struijk al overduidelijk beter is dan z'n concurrenten. Hij doet geen dingen die een Ake niet allang ook heeft laten zien en is bovendien een stuk minder ervaren.

12 mei 2021 om 14:02

Ik snap je opmerking, maar Ake is A) lang geblesseerd geweest en B) speelt zelden. Dan liever iemand met ritme.

Hoop dat frankie gister rio babel heeft zien scoren! Misschien nog iets voor het EK in 2024!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren