Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Davy Pröpper hervindt het plezier in het voetbal en keert terug bij Vitesse

Laatste update:

Davy Pröpper keert definitief terug in het profvoetbal. De 31-jarige middenvelder heeft een contract tot medio 2024 getekend bij Vitesse, de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot en doorbrak in het eerste elftal. Het voelt goed om de voetbalschoenen weer aan te trekken, zegt Pröpper. “Ik ga er alles aan doen om van waarde te zijn voor het team, zodat we dichter in de buurt kunnen komen bij de plek waar Vitesse hoort.”

De middenvelder zette een jaar geleden, ondanks een nog doorlopend contract bij PSV, plots een punt achter zijn carrière. Pröpper was uitgekeken op de voetbalwereld en liet zijn verbintenis in Eindhoven verscheuren. PSV moest daardoor snel op zoek naar een vervanger, wat uiteindelijk Joey Veerman van sc Heerenveen werd. Na een pauze van iets meer dan een half jaar sloot Pröpper afgelopen herfst aan bij de groepstraining van Vitesse, op initiatief van Phillip Cocu.

“Het was een lastig besluit om te stoppen, maar het voelde destijds als een opluchting”, begint Pröpper op de clubsite van Vitesse. “Ik miste al geruime tijd het plezier en voelde me, mede daardoor, ook niet meer zo comfortabel.” De middenvelder nam na dat besluit bewust afstand van de voetbalwereld. “Dat is een belangrijke en leerzame periode geweest. Maar naarmate de tijd vorderde en ik steeds meer over de toekomst ging nadenken, groeide toch het gemis van het voetbal.”

De keuze om bij Vitesse terug te keren voelt goed voor de negentienvoudig international. “Ik heb veel fijne en warme herinneringen aan mijn dertien jaar bij deze club. Vitesse heeft mij gevormd en voelt wat voetbal betreft als mijn thuis. Daarbij is het prettig dat er met Cocu een bekend en vertrouwd gezicht voor de groep staat. De wijze waarop de trainer en Vitesse met mijn mogelijke terugkeer zijn omgegaan, heb ik als zeer prettig ervaren. Ik voel me ontzettend welkom en gewaardeerd, maar heb tegelijkertijd ook alle ruimte en tijd gekregen om naar mijn gevoel te luisteren.”

De spelmaker komt uit de jeugd van Vitesse en maakte in januari 2010 zijn debuut voor de hoofdmacht. Na 162 wedstrijden in het geel-zwart stapte Pröpper in 2015 over naar PSV, waar hij twee jaar zou spelen voordat hij een contract tekende bij Brighton & Hove Albion. Na vier jaar in de Premier League keerde hij in de zomer van 2021 transfervrij terug bij PSV, waarna hij een half jaar later voorlopig een punt achter zijn carrière zette.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jaa heerlijk nieuws, succes Davy!

27 januari 2023 om 19:38

Fantastisch nieuws - dit is wat we nodig hebben: 'voetbal' op het middenveld en iemand die de rust bewaart in plaats van de ren-je-rot show die we nu soms zien. Super Davy!

Oh ja! Na FC Twente afgelopen woensdag zag ik het al weer wat zonniger in maar nu begin ik er zelfs weer zin in te krijgen! Welkom terug Davy!

27 januari 2023 om 09:45

Zo maar ook precies het type speler dat we nodig hebben. Voor zulke jongens kom ik ook naar stadion. Heerlijk nieuws dit!

27 januari 2023 om 09:53

Ja super, als de jongens die voorin lopen nou ook wat meer geluk krijgen zie ik het echt wel goed komen, linkerrijtje en de play-offs zou top zijn!

27 januari 2023 om 10:44

Zie Vitesse nog wel de play offs halen als het zo blijft spelen. Vond jullie niet onder doen voor bijvoorbeeld Utrecht. En wel echt een groot verschil met bijvoorbeeld Groningen.

27 januari 2023 om 11:04

We durven het nog even niet te hopen, nummer 16 is akelig dichtbij nog. Aan de andere kant weet je ook dat een goeie reeks van 3/4 wedstrijden betekent dat je ineens weer strijdt voor playoffs inderdaad. Eerst maar weer ff goed 3 puntjes pakken!

Zou toch meer informatie willen over de periode van afwezigheid.. heeft hij proberen te werken of gewoon een half jaar niks gedaan. Of is hij na een half jaartje zijn wijf gwn zat… kan ook natuurlijk

27 januari 2023 om 09:28

Ik denk dat hij er in dat half jaar achter kwam dat voetballers echt een luizenleven hebben. Zoveel geld voor zo weinig inspanning…maar er zit wel een houdbaarheidsdatum op. Nog ff 3 jaar ballen en dan definitief met pensioen. Lullig voor PSV trouwens.

27 januari 2023 om 11:22

@MCMulenga

Weinig inspanning in een topsport als voetbal? Omdat voetbal leuk is voor velen, betekent het niet dat het 'gewoon lekker voetballen is.' Dit is geen zondagse vriendenelftal. Veruit de meeste mensen in Nederland hebben geen zwaardere job dan voetballers, zowel fysiek niet en mentaal niet als we de randzaken erbij pakken.

Dat je er 37 likes voor krijgt. Het valt maar weer op dat men totaal geen idee heeft wat topsport inhoudt, omdat ze zelf waarschijlijk nooit topsporters zijn geweest.

27 januari 2023 om 12:41

Heb je zeker gelijk in. Ik weet dat, al zou ik het fysiek aankunnen, ik absoluut niet mentaal sterk genoeg ben om al die kritieken dag in dag uit mee te krijgen. Lijkt me echt heel zwaar.

27 januari 2023 om 21:34

Jep. Van alle topsporters hebben voetballers het verreweg het makkelijkst. Ik heb op de Johan Cruyff Academy gezeten en daar zag je dat perfect terug. Golfers, tennissers, atletiek, wielrennen, judo..de meeste sporters moeten 24/7 met hun vak bezig zijn en kunnen net rond komen. Voetballers hooguit een paar uurtjes per dag en kunnen zich zo nu en dan nog bezatten ook.

Inmiddels heb ik zelf de topsport droom moeten laten varen, maar kan je vertellen dat mijn 9 tot 5 kantoorbaan vele malen zwaarder is dan 8-10x per week ijshockeyen. Vooral de mentale sleur en gebrek aan vrije tijd hakt er bij mij als loonslaaf.

27 januari 2023 om 09:30

Komt vast een VI interview aan binnenkort, moet je maar even aan je wijf vragen of ze het voor je koopt

27 januari 2023 om 10:02

Hij was het voetbalwereldje toch zat en zou er niet tussen passen?
Ik had eigenlijk gedacht dat die wat later uit de kast zou komen.
Maar hoop dat die het voetballen nu weer echt leuk gaat vinden.

Kijk, zo kun je natuurlijk ook transfervrij vertrekken, gewoon zeggen dat je geen lol meer hebt in het spelletje, stoppen en vervolgens een paar maanden later bij een andere club tekenen.

27 januari 2023 om 09:41

En jij bepaalt gewoon even dat dat allemaal het geval is? Ik vind het mooi voor Vitesse en hemzelf

27 januari 2023 om 09:46

Hij gaat echt niet van psv naar vitesse voor het geld oid. Lijkt me dat hij oprecht dat hij tot inkering is gekomen. Al is het wel wat scheef voor de oude werkgever ben in met je eens. Ben iig blij dat ie weer op t nest is!

27 januari 2023 om 10:09

januari 2022 gestopt he... dus heeft er wel een jaar uitgelegen. Bij het ontbinden van zo'n contract zal er ook best een bepaling worden opgenomen.

27 januari 2023 om 10:20

Jij dacht dat PSV zo'n contract verscheurd omdat een speler 'geen lol meer heeft'? Buiten dat er eerst allerlei medisch experts met een speler aan de slag gaan, zullen die een proffesioneel advies geven aan fe club. Daarna nog advocaten ed. Een jaar niet actief zijn voor andere (Eredivisie) clubs lijkt me daar bijvoorbeeld geen gekke stelling.

Ik weet niet precies welke datum Davy bij ons gestopt, maar dat jaar komt in ieder geval aardig dichtbij.

Overigens is het natuurlijk jammer voor ons, had hem graag in volle glorie bij ons op het middenveld gezien, maar zie hem liever gelukkig bij Vitesse, dan ongelukkig op onze tribune.

27 januari 2023 om 11:07

Daarom begrijp ik sommige reacties ook niet. Je kan gewoon netjes uit elkaar gaan en niet overal maar genaaid voelen. Hij en PSV waren altijd goed naar elkaar. Ik zie ook bijna alleen maar PSV-supporters die het hem gunnen, terwijl supporters van andere clubs dit lullig vinden? Jouw laatste zinnetje vind erg mooi in ieder geval!

Mooi nieuws. Ben benieuwd naar zijn niveau. Vond hem de laatste wedstrijden die ik van hem zag bij Brighton destijds wel een goede indruk maken. Ken mij eerlijk zijn niveau en wedstrijden bij PSV niet herinneren...

Propper vond ik wel een betere voetballer dan een van Ginkel, maar dat was mijn eigen mening. Mede dankzij blessures ook (van Ginkel had wel heel veel pech).

Benieuwd of hij Vitesse nog wat extra's kan brengen na zo'n periode van geen profvoetbal.

27 januari 2023 om 09:26

Laatste wedstrijden bij PSV waren niets, maar als je in je achterhoofd houdt dat hij niet gelukkig was, verbaast dat denk ik niemand. Fijn dat hij het geluk weer heeft gevonden. Gun het hem van harte. In zijn eerste periode bij PSV schitterende dingen laten zien.

27 januari 2023 om 09:30

Ah ja, had echt geen idee meer. Kon het mij ook niet voor de geest halen.

Als hij zijn geluk weer gevonden heeft, denk ik dat hij voor Vitesse een prima toevoeging kan zijn. AL moet je natuurlijk gaan kijken wat zijn niveau nog is.
Gaat vaak snel omlaag, als men stopt met profvoetbal.

Propper nu, Van Ginkel komende zomer en je hebt weer het middenveld terug, maar nu met meer ervaring. Ik gun het hem, al had ik hem graag meer van waarde gezien bij PSV.

27 januari 2023 om 10:11

Ik kwam toevallig laatst een foto tegen van het team van 10 jaar geleden ongeveer. Van Aanholt, Kashia, Kalas, Jansen, Van Ginkel, Propper, Ibarra, Bony, Reis. Wat verlang ik weer terug naar die tijden. Een leuk team dat leuk voetbal speelde.

27 januari 2023 om 12:32

Pohhh wat een elftal had Vitesse toen. Allemaal spelers die de top aantikte van NL.

Dat dit mogelijk is…
Het contract laten ontbinden bij PSV omdat het plezier weg is, PSV geen geld meer aan hem kan verdienen middels verkoop of verhuur en dan na een tijdje bij Vitesse tekenen.
Heel raar dit!

27 januari 2023 om 10:15

Naja, tijdje. Een jaar. Ik denk dat Psv hem dit ook wel gunt. Om het geld zal het niet gaan.

27 januari 2023 om 10:31

Heb nog geen reactie gezien vanuit PSV.
Wellicht dat PSV er vrede mee heeft maar allerminst vreemd is het wel!

27 januari 2023 om 11:44

Volgens mij nam hij destijds ook alle financiële schade op zich, werd destijds wel gemeld. Volgens mij kwam hij transfervrij dus misschien dat hij een deel van zijn tekengeld heeft terugbetaald bijvoorbeeld. Hoe dan ook hij zal meegedacht hebben en niet simpel zijn contract ingeleverd hebben.

Daarom denk ik persoonlijk dat ze er bij PSV wel vrede mee hebben, maar zal ook deels te maken hebben met zijn prestaties en transfersom in het verleden.

27 januari 2023 om 11:39

Speler van 31 zal PSV vrij weinig opleveren, zeker inde situatie van Pröpper een jaar geleden (lang weinig gespeeld, best wat blessures gehad, geen intrinsieke motivatie meer en vermoedelijk toch een behoorlijk salaris)

Daarnaast heeft Pröpper zelf afgezien van zijn resterende salaris.
Hij had er ook voor kunnen kiezen te blijven en een jaar lang salaris te cashen zonder nog iets toe te voegen.
De beslissing van Pröpper heeft PSV juist enkele tonnen bespaard ipv gekost.

Misschien kan Vitesse ook eens een lijntje uit gooien naar Bale

27 januari 2023 om 17:02

Er zit ook wel een mooie golfbaan op Papendal, eerst een beetje voetballen en daarna de weg oversteken om nog een balletje te slaan

Hopelijk sluit ie dan wel snel aan bij de wedstrijdelectie en kan die minuten gaan maken. Die voegt absoluut wat toe. Onderin is het erg close en de punten zijn hard nodig

Krijgt PSV hier nog geld voor, heb liever Propper dan een Guti. Propper voetbalde zo simpel, heerlijk om erbij te hebben.

Welkom terug Davy!
Hopelijk is die snel wedstrijdfit en kan hij minuten gaan maken.
Een middenveld met Propper, Bero en Trondstad zou prachtig zijn.

27 januari 2023 om 11:09

Waar zetten we Kozlowski dan neer? We hebben bijna luxe joh!

27 januari 2023 om 11:24

Kon die ook niet als winger een beetje gebruikt worden?

27 januari 2023 om 12:05

Zoals El_Yankee al zegt, kan die niet als winger? Zo ja, dan Vidovic naar de spitspositie als er geen versterking voor die linie komt. Dan sta je met bero-tronstad-pröpper en kozlowski-vidovic-manhoef als middenveld en aanval, dat kan toch best wel werken?

27 januari 2023 om 12:43

Zou ik best willen zien ja. Denk dat Kozlowski het best in zijn recht komt als 10, maar dit zou echt wel sterk zijn imo. Ik zie het wel positief tegemoet. Nu wedstrijd per wedstrijd bekijken, Heerenveen wordt morgen lastig zat.

Mooi voor zowel hem als Vitesse. Als hij nog een beetje zijn niveau kan halen is hij ook gelijk een van de betere spelers in de competitie.

Omdat hij plots stoptte meldde PSV zich voor Veerman met meer geld, waardoor Feyenoord achter het net vistte. En Walemark dan maar kocht. En nu gaat hij weer ballen. Leuk voor hem, en gezien hoe het bij Veerman gaat misschien niet zo slecht voor Feyenoord...

28 januari 2023 om 10:22

Maar feyenoord zit nu wel met walemark opgescheept..

Ik vind dat Cocu complimenten verdient: hij stapte in bij uitgeklede subtopper die geen best voetbal op de mat kon leggen. Zoveel dragende spelers die vertrokken waren. En nu lijkt hij de boel aan de praat te krijgen én weet hij zelfs een gestopte ex-international zover te krijgen dat hij op zijn besluit terugkomt en weer voor Vitesse 1 gaat spelen. Phillip Cocu is blijkbaar niet alleen een goede trainer, maar vooral een prima people manager.

27 januari 2023 om 11:10

Als je af en toe het een en ander voorbij ziet komen van supporters die Cocu maar niks vinden word ik bijna verdrietig man. Ik ben echt heel blij met hem.

27 januari 2023 om 11:22

Haha, die supporters kletsen maar wat joh, begrijpen niets van voetbal en met weinig werkende hersencellen zijn er ook maar weinig die je dwingen om eerst na te denken voordat je iets zegt.
Ik ben heel blij met Cocu. Vitesse was in een hele slechte staat maar Cocu heeft het heel goed neergezet inmiddels. Logisch, duidelijk, georganiseerd. Petje af! Daarnaast lijkt het me ook een hele fijne vent, die het klappen van de zweep inmiddels wel kent, rustig kan blijven en de groep vertrouwen geeft.

27 januari 2023 om 14:12

Cocu is voor een club als Vitesse een geweldige trainer, hij heeft wat meer luwte nodig, daarom kwam hij (ondanks prima resultaten) bij een club als PSV niet 100% uit de verf.

27 januari 2023 om 11:35

Mooi om te zien dat Cocu bij jullie meteen zo'n positieve impact heeft. Hele fijne trainer die veel stabiliteit brengt. Door Derksen & co werd er in zijn PSV tijd behoorlijk op hem ingehakt, maar dat was mijns inziens volledig onterecht. Hij zal wel niet gelekt hebben. In de relatieve luwte bij Vitesse zal hij van zulk gebash geen last hebben, dus dan heb je je ideale coach. Dat hij er nog lang mag zitten en veel successen mag vieren!

Heel goed nieuws voor de Vitesse, zeker nadat ook Isimat-Mirin is gehaald. Enige linie waar ze nog echt iets nodig hebben is de aanval. Het komt nog wel goed in Arnhem, veilig middenmoot moet zeker haalbaar zijn.

Eindelijk weer een speler waarvoor ik naar het stadion wil komen. Mensen met een clubhart. Wat heb ik dat gemist. Buiten trainersstaf stond er nog weinig op het veld waar ik binding mee heb. En dat geld denk ik voor veel Vitesse supporters. Heel blij met dit bericht. Hopelijk kunnen we langzaam weer naar boven kijken.

28 januari 2023 om 10:24

Vitesse heeft nog maar een paar maanden een stadion? Wel vervelend voor jou dan..

Mooi om te zien dat Vitesse goed beleid aan het voeren is. Met Cocu en de huidige technische staf zijn er veel voetbalmensen in het technisch hart met bovendien vaak een verleden bij Vitesse of die echt verbonden zijn aan de club. Het is goed dat ze die vertaalslag nu ook naar het veld weten te maken door daar meer aandacht aan te besteden binnen de lijnen. Uiteindelijk hadden jongens als Kozlowski en Bialek toch wel de kartrekkers moeten zijn dit seizoen, maar die heeft ook Cocu nog niet aan de praat gekregen; ik verwacht dat Vitesse met de huidige selectie zeker nog een paar plekken gaat stijgen.

Geweldig voor deze jongen dat hij de toekomst weer optimistisch kan inzien.
Klasse

Geweldig dit, welkom terug Davy, goede zet van Cocu . Technische en intelligente speler op het middenveld. We zijn op de goed weg. Nu nog een scorende spits aantrekken . Forza Vitesse

28 januari 2023 om 09:27

Zeker! We waren qua spel al op de goede weg. Nu tijd om ook vaker de winst te pakken. Ik zou Sankoh wat vaker in de basis willen zien starten. M.i. toch de spits met de meeste dreiging.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren