Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Danny Blind legt uit waarom Oranje ondanks stijgende lijn uitblijft: ‘Druistig’

Laatste update:

Danny Blind legt uit waarom hij denkt dat Jeremiah St. Juste zijn debuut voor Oranje nog moet maken. De geboren Groninger maakte in de Bundesliga indruk bij FSV Mainz 05 en stapte in de zomer van 2022 voor een kleine tien miljoen euro over naar Sporting Portugal. Daar is de centrale verdediger doorgaans verzekerd van een basisplaats, maar tot een debuut voor het Nederlands elftal is het nog niet gekomen. "Hij is weleens druistig", zegt Blind bij Ziggo Sport.

Als voormalig assistent-trainer van Oranje bekeek Blind St. Juste regelmatig in de Bundesliga. "Hij speelde daar gewoon in een vijfmansdefensie, of in een driemanscentrum, hoe je het ook wil noemen", roept Blind in herinnering, terwijl hij kijkt naar de beelden van de verdediger. "Hij speelde daar vrij behoorlijk. Je ziet dat hij door wil dekken. Daar is hij nog weleens druistig in, vind ik. Dat hij soms de keuze moet maken: ga ik er in of blijf ik in positie? Maar goed, dat heeft hij wel. Ik vind dat je dat ook moet doen, als je met met vijf man achterin speelt. Dat moet hij verbeteren."

Blind kijkt vervolgens naar beelden van de snelheid van St. Juste. "Dit is wel een wapen van hem. Hij kan met zijn snelheid heel veel compenseren. Dat is voor een verdediger een absolute pre. En wat ik zeg: ik heb hem bij Mainz bekeken en toen had hij een stijgende lijn." Presentator Bas van Veenendaal onderbreekt de oud-verdediger vervolgens en vraagt waarin hij tekortschiet om de selectie van Oranje te halen. "Met name dat element (het doordekken, red.)", antwoordt Blind. "Hij is soms onrustig. Hij is enorm gedreven, wat goed is, maar je moet weten wanneer je helemaal tot het gaatje doorgaat en wanneer je positioneel de zaak moet ophouden. Maar goed, de concurrentie was het allerbelangrijkste element. Maar je gaat zo'n jongen bekijken en hij deed het echt heel goed."

Bij Oranje heeft St. Juste centraal achterin concurrentie van onder meer Virgil van Dijk, Jurriën Timber, Stefan de Vrij en Matthijs de Ligt. "Noem ze allemaal maar op", vervolgt Blind, wiens zoon Daley ook in het centrum uit de voeten kan. "Ik vind het wel heel positief dat hij zich uitspreekt dat hij een bewuste stap heeft gemaakt naar de top van Portugal. Toch weer wat hoger dan Mainz. Om die kloof, als die er nog is met het Nederlands elftal, te verkleinen", rondt Blind af. St. Juste liet zich vrijdag in het programma Voetbal Café van Ziggo Sport al uit over zijn 'droom': spelen voor Oranje. "Ik heb er twee jaar geleden al eens bij gezeten onder Frank de Boer, maar toen heb ik geen minuten gemaakt helaas. Ik heb daar meegetraind, goed getraind. Dus ik wil er zeker bij zitten. Ik heb even mogen proeven, dat smaakte naar meer."

Zou je Jeremiah St. Juste oproepen voor Oranje?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

natuurlijk alle potentiële concurrenten van je zoon omlaag praten hé Danny ?

12 februari 2023 om 23:10

Hij zegt wel dat snelheid een pre is voor een verdediger. Dat is geen reclame voor zijn zoon

12 februari 2023 om 23:14

Ik hoop dat het nu eindelijk klaar is met Daley Blind in Oranje. Als je hem ziet spelen lijkt het wel of je naar een wedstrijd uit 1966 zit te kijken. Het wordt tijd voor een moderne back in Oranje

12 februari 2023 om 23:20

Als je reeel bent en we 4-3-3 spelen moeten ake malacia en wijndal eerder worden geselecteerd dan blind, die en nauwelijks minuten maakt , en in dit systeem door de mand is gevallen afgelopen tijd. Dus als hij wordt opgeroepen zou lachwekkend zijn of we zijn weer vriendendiensten aan het doen

12 februari 2023 om 23:23

Blind is nog steeds een van onze best voetballende linksback. Noem er maar een die nu klaar is om bij NL te gaan spelen. Wijndal overtuigt helaas nog steeds niet. Bakker? Malacia? Een moderne back is onzin, als je daarmee wil beargumenteren dat Blind passé is. Verder ben ik het wel met je eens dat het klaar mag zijn, toekomst heeft hij niet en de verschillen zijn klein. Dus dan maar de jonge lichting de kans geven. Misschien Hato..

12 februari 2023 om 23:26

Liever een linksback die niet door iedereen voorbij gelopen wordt, dan een back die af en toe een leuke inspeelpass heeft, maar die er door iedere buitenspeler uitgelopen wordt. Ik hoop iig een keer een back te zien nu die zijn directe tegenstander de baas is

12 februari 2023 om 23:27

We hebben het over het nederlands elftal en niet.over ajax. Nu al hato noemen... over 4 jaar misschien als die zich bewezen heeft

12 februari 2023 om 23:30

We spelen alleen 433 Kenner1986.

12 februari 2023 om 23:30

In 4-3-3 kan blind echt niet meer , en ake is ook voetballend echt niet heel veel minder hoor . Beste man staat gewoon basis city . Malacia speelt regelmatig bij een top4 premier league basis en wijndal nu bij Ajax . En blind is een vervelende bankzitter hè ? bij NL waar hij altijd erin stond zal hij niet leuk doen als hij ernaast staat (status)

12 februari 2023 om 23:35

@marton3103 Spelers als Meijer, Ake, Hartman, Bakker, Wijndal en Malacia zijn allemaal talentvol en in Ake zijn geval al wereldtop en die kan ook linksback spelen. Een paar van die jongens kan Koeman zeker uitproberen op de linksbackpositie in de oefenpotjes van de Nations League

12 februari 2023 om 23:45

@japie, vind Ake gebruiken als LB wel zonde. Zou graag Maatsen erbij willen zien.

13 februari 2023 om 00:23

Maatsen is idd ook een goede optie voor die positie. Ik dacht aan Ake linksback, omdat Van Dijk het liefst LCV speelt als ik me niet vergis. Zoniet kan Van Dijk RCV spelen en Ake LCV in de 4-3-3 van Koeman

13 februari 2023 om 08:43

Van Aanholt hebben we ook nog. Sinds die basis staat bij Psv heb ben ze daar nog niet verloren.

13 februari 2023 om 09:37

probleem is dat bakker wijndal malacia etc er ook allemaal niet zo veel van kunnen. beste optie zou nog zijn frimpong linksback en dan maar accepteren dat hij daar minder is. of Ake inderdaad verdedigend is hij momenteel onze beste speler. Aanvallend heb je er op Linksachter alleen niet zo veel aan maar prima dan.

13 februari 2023 om 11:02

Ja ravg, dat zou een goed idee zijn, Frimpong die rechtsback is de voorkeur geven als linksback boven alle spelers die wel wekelijks spelen als linksback? Echt waar?
Er doemen plaatsjes van de opstellingen van Schreuder bij mij op terwijl ik je post las.....

13 februari 2023 om 07:28

Maar Rensch en Taylor die mede onder zijn leiding wel bij oranje kwamen, zijn/waren niet druistig? Begrijp niet waarom zij het voordeel van de twijfel zouden krijgen en hij niet

13 februari 2023 om 08:21

dat staat ook gewoon in het artikel, als je De Ligt, Van Dijk, De Vrij, Timber en Ake voor je hebt, hoef je toch niet een 6e centrale verdediger onder het mom van 'voordeel van de twijfel' mee te nemen?
Dat nu de focus wordt gelegd op vader en zoon Blind is een probleem van de voetbalzoner.

13 februari 2023 om 11:05

Maar Koeman zou hem best eens kunnen oproepen. De Ligt vind ik voor Oranje altijd nog wel link met zijn gebruikelijke fout die hij altijd wel maakt, De Vrij heeft het al even niet en Timber komt wel nu langzaam omhoog maar heeft het ook een tijd niet gehad. Hij heeft misschien de 'pech' dat hij minder in beeld is in Portugal maar hij speelt toch echt wel op een hoog niveau.

Blind sr zijn mening over Oranje neem ik niet meer serieus. Bias, omdat zijn zoon potentieel oranje klant is en als slechtste bondscoach ooit, heeft hij ons een EK en WK ontnomen.

Druistig is geen probleem lijkt me als de Ligt er ook international mee kan worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren