Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Daniel Farke wordt uren na eerste Premier League-zege ontslagen

Laatste update:

Daniel Farke is niet langer de manager van Norwich City. The Canaries maken via de officiële kanalen wereldkundig dat er per direct afscheid wordt genomen van de 45-jarige Duitse oefenmeester. Het ontslag van Farke komt op een opvallend moment, daar Norwich zaterdag op bezoek bij Brentford de eerste competitiezege van het seizoen wist te boeken.

Farke werd in de zomer van 2017 aangesteld bij Norwich, nadat hij eerder SV Lippstadt 08 en het tweede elftal van Borussia Dortmund onder zijn hoede had gehad. De Duitser promoveerde in 2019 met the Canaries naar de Premier League. Het verblijf op het hoogste niveau bleef beperkt tot één seizoen, maar de clubleiding behield aanvankelijk het vertrouwen. Dat vertrouwen werd terugbetaald door Farke, want hij loodste Norwich binnen een jaar weer terug naar de Premier League.

Daar verliep de competitiestart dit seizoen uitermate moeizaam. De eerste tien wedstrijden leverden acht nederlagen en twee remises op, maar zaterdagmiddag won Norwich zijn eerste duel van dit seizoen. Door doelpunten van Mathias Normann en Teemu Pukki werd mede-promovendus Brentford in Londen met 1-2 verslagen. Norwich bezet nog altijd de laatste plaats in de Premier League, al heeft Newcastle United evenveel punten. De clubleiding van Norwich zou er onvoldoende vertrouwen in hebben gehad dat Farke de zaken nog zou kunnen omkeren, ondanks de overwinning op Brentford.

The Athletic schrijft dat Farke kort na zijn mediaverplichtingen te horen kreeg dat hij zijn congé zou krijgen. Ook zijn staf, bestaande uit Eddie Riemer, Chris Domogalla en Christopher John, is op straat gezet. “Dit voelt als het juiste moment om een verandering door te voeren, om onszelf zo de beste kans op handhaving te geven”, zegt sportief directeur Stuart Webber op de website van Norwich. “Het is belangrijk dat we vooruit kijken. We hebben in de competitie nog een lange weg te gaan en weten dat we voldoende kwaliteiten hebben om op de ranglijst te klimmen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Opzich vrij verassend, maar tegelijkertijd heel apart.

Juist nu je een keer wint zou je denken dat er aan vertrouwen getankt wordt, dan is het apart dat je juist nu Farke ontslaat.

Anderzijds is het opzich ookwel logisch, Farke is een trainer ala Bosz, hij kan zijn teams echt goed laten voetballen, maar het is vooral heel naïef aanvallen, en geen plan-B hebben wat hem nu de nek omdraait.

Farke, bedankt voor alles!
💛💚

6 november 2021 om 21:06

Precies! Deze zag ik dan ook niet aankomen... Ben benieuwd welke trainer de club nu gaat aanstellen. Heb jij al namen gehoord?

6 november 2021 om 21:13

Ik lees wat geruchten over Warnock, Wilder, maar over Nuno maar verder nog niet echt veel.

Ergens lijkt het me leuk als we Bruce of Lampard zullen krijgen, beide managers die een club als Norwich omhoog zouden ( kunnen ) helpen.

6 november 2021 om 21:20

Bruce is echt geen manager die ploegen omhoog helpt. Hij houdt je hooguit erin, en zelfs dat meestal niet. Dat is z'n hele trainerscarriere al zo.

7 november 2021 om 01:51

Frank de Boer natuurlijk

6 november 2021 om 21:10

Norwich is dan ook een typisch voorbeeld van te groot voor de Championship en te klein voor de Premier League. Dus een andere trainer gaat ook niet beter doen. Verder is het moment wel opvallend, net wanneer je een knappe uitoverwinning boekt.

6 november 2021 om 21:14

Vind ik eerlijk gezegd best wel meevallen.

Norwich heeft opzich een prima selectie ( al sinds Farke aan het roer is ), maar hij kent maar een tacktiek, en dat nekt je uiteindelijk gewoon ontzettend hard, vooral in de premier league

6 november 2021 om 21:19

Brighton, CP o.a presteren al jaren goed in de PL. Waarom zou Norwich dat niet kunnen? Qua club zeker niet kleiner

6 november 2021 om 22:00

Denk dat lampard best nog wel een goede kandidaat is. Eerste seizoen Chelsea was zeer goed met het materiaal. Tweede seizoen had ik meer het idee dat die verdronk in de transfer aankopen. Ik denk dat lampard wel een man is die het team kan laten voetballen en werken voor elkaar. En omdat je juist hem als PL legende als trainer hebt (bijv. Een Zidane voor Madrid) zul je zien dat de mannen op het veld meer zullen lopen dan onder een andere trainert

6 november 2021 om 22:37

Denk dat dat wel meevalt met die legendes, hoor. Zie jij iemand bij United harder werken vanwege Ole? Als dat het enige wat er nodig was zou Pirlo nog bij Juve zitten. Lampard zelf nog bij Chelsea. De lijst bij AC Milan is wat dat betreft sowieso al lang. Maar dan zou dat wel werken bij Norwich omdat ze een oud-speler van Chelsea voor de groep hebben? Denk het niet hoor.

Uiteindelijk logisch. Zijn prestaties op premier league niveau zijn dra-ma-tisch! Verstandige keuze. In de championship werkte zijn stijl. Een stijl die hij niet aangepast krijgt een niveau hoger.

6 november 2021 om 21:21

Ook niet heel vreemd als je kijkt naar hun selectie... Is in mijn ogen toch een van de mindere..

6 november 2021 om 21:45

Ja 1 van de mindere en toch heb ik het idee dat er meer uit te halen valt dan tot nu toe

Redelijk vroeg in het seizoen,maar jarenlang vertrouwen gehad,hopelijk hebben ze een goeie trainer al in de pocket en winterstop kijken voor paar spelers te huren en dan wat aanvallender gaan spelen,dan geef ik ze nog een kans

Dan kan ik alleen maar bedenken dat een opvolger gevonden is en al rond is

Hebben gewoon 1 van de mindere selecties uit de PL, maar dit is wel een gek moment om de trainer te ontslaan

Als ze maar geen Pulis of een of anders verdedigende coach binnen halen, bij Norwich heb je het spelers materiaal om de punten naar binnen te slepen a la Leeds en steeds vaker zie je de verdedigende teams langzaam uit de PL gaan. Stoke/sunderland/wba

Hij won gewoon een wedstrijd. Hoe durft ie? Maar goed dat de club direct ingrijpt.

Wat is dit nou weer voor gekke timing. Hebben ze letterlijk gewacht op een overwinning om ontslag te verzachten bij de supporters. Wat een grap. Of er staat al iemand klaar achter hem. Smerig en ondankbaar zou ik dat vinden. Dit Norwich is gewoon te groot voor het doek en te klein voor het tafellaken. Heen en weer pendelen van divisie naar divisie, geen stabiliteit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren