Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Dan nog is tien jaar zonder een overwinning op Ajax gewoon te lang’

Laatste update:
/

Feyenoord hoopt zondag een eind te maken aan een lange reeks zonder zege op Ajax in Amsterdam. De laatste driepunter van de Rotterdammers in de hoofdstad dateert van augustus 2005, toen Dirk Kuyt en Salomon Kalou verantwoordelijk waren voor een 1-2 zege. Patrick Paauwe vindt het hoog tijd voor een nieuwe zege van Feyenoord in de ArenA.

“Het is tijd dat wij niet meer over die laatste overwinning in de Arena praten”, vertelt Paauwe, die in 2005 van de partij was, vrijdag in het Algemeen Dagblad. “Ik denk dat het weleens zover kan zijn dat er een nieuwe overwinning kan worden gevierd in Amsterdam. Dit is bij lange na niet het sterkste Ajax van de laatste jaren.” Paauwe genoot van het Feyenoord in de topper tegen PSV, ook al werd deze op het nippertje met 4-3 verloren. “Daar straalde het geloof en de flair vanaf.”

“Op cruciale momenten ging het mis, maar als de ploeg daarvan heeft geleerd, kan het nu wel tot succes leiden.” Paauwe vindt dit het moment is voor een nieuwe Rotterdamse overwinning. “Tien jaar is te lang", benadrukt de oud-voetballer in het dagblad. "Het had met kwaliteit te maken, dat besef ik ook wel. Maar dan nog is tien jaar zonder overwinning gewoon te lang.”

Gevoelige tik
Ricardo van Rhijn weet dat hij met Ajax ‘een gevoelige tik' uit kan delen aan Feyenoord. De voorsprong op de aartsrivaal bedraagt immers acht punten. “Toch denk ik dan niet dat we ze definitief uitschakelen”, vertelt de verdediger via de officiële kanalen van Ajax. “Dat je van een dergelijke achterstand nog terug kunt komen, hebben we in het verleden zelf ook laten zien. Het blijft sowieso mooi om een Klassieker te winnen. Gelukkig weet ik hoe dat voelt en dat hoop ik nog veel vaker mee te maken. Beginnend met deze maand.”

Wint Feyenoord zondag in Amsterdam?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

en weer een feyenoorder die het erover heeft hoe matig dit ajax wel niet is. ik heb het vermoeden dat ze elkaar moed aan het inpraten zijn😉.
overigens valt er voor ajax weinig te verliezen. mocht het zo zijn dat ze zondag een keer verliezen van feyenoord dan is het ook niet zo een ramp. dan heeft feyenoord na tien jaar een keer gewonnen.
zie het overigens niet gebeuren. het is zo stil vanuit het ajax kamp. die maken zich niet druk, die hebben niet zo veel woorden en steun nodig.
het lijkt bijna wel of het motto geen woorden maar daden deze keer bij ajax ligt.

edit:typefouten

23 januari 2015 om 08:37

Er valt voor Ajax wel degelijk wat te verliezen.
Wordt deze wedstrijd verloren dan wordt het wel heel lastig om nog kampioen te worden.

23 januari 2015 om 08:37

Ajax speelt tegen Groningen bagger. Maar of dat een wereld ramp is. Ajax heeft bewezen dat ze kunnen voetballen. En het lijkt net of ze er niks van kunnen. Vandaar dat ze 2e staan.

23 januari 2015 om 11:56

Bagger spelen tegen Groningen en toch winnen is inderdaad geen ramp. Verliezen van Feyenoord zou wel een redelijke tik zijn, wanneer PSV zijn voorsprong dan vergroot. Ajax moet ervoor zorgen dat het niet op lef en doorzettingsvermogen wordt afgebluft, zoals nog te vaak het geval is. Als Ajax zijn eigen spel speelt, kan het op hoog tempo zich overal onderuit voetballen en dan is Feyenoord na de eerste helft al moegestreden. Gebeurt dat niet dan nog zie ik het niet somber in, want zoals Patrick zegt, tegen PSV ging het op cruciale momenten mis, en laat dat nou net al jaren het probleem van Feyenoord zijn. Ik zie hier voorlopig ook nog geen verbetering in, dus ik verwacht zondag gewoon 3 punten voor ons.

Ik wordt zo moe van die spierballen praat. De eerste 5 wedstrijden praat Feyenoord over de titel. Ineens verliezen ze een paar keer en het is over. Wellicht ambities een beetje realistisch maken. Sinds 2006 al niet meer, zegt wel wat over hoe sterk Ajax thuis is.

De cijfers liegen er niet om, en de praatjes van Rotterdam ook niet.
Conclusie : Feyenoord de woorden Ajax de daden.

23 januari 2015 om 08:55

Als feyenoord een keer de kans heeft dan is het wel nu. Op dit moment is ajax van geen enkel niveau. Vitesse excelsior, groningen. Aal die wedstrijden wanprestaties geleverd ondanks dat je er 2 van won. Dit is natuurlijk een wedstrijd opzich.

23 januari 2015 om 09:13

Wat zegt dat over Feijenoord dan als dit Ajax van geen enkel niveau is maar wel gewoon boven Feijenoord op de 2e plaats staat?

On: zondag, na de wedstrijd, moeten ze al die grappenmakers nog eens een keer om een reactie vragen. Dan zal er niet meer veel over zijn van die spierballentaal en zal dat plaats gemaakt hebben voor Calimero huilie huilie...

23 januari 2015 om 09:31

Waarom wordt er elk jaar gezegd dat "dit" het jaar is dat Feyenoord kan winnen of kampioen worden. Waarom..12 punten achter en geen haar beter dan PSV of Ajax.

23 januari 2015 om 09:51

Lionelesta

Vanwaar toch die overmoedige gedachte, dat dit Ajax zo weinig niveau heeft en makkelijk te pakken is?
Ajax is al 14 wedstrijden ongeslagen en wint ook de wedstrijden, waarin het de mindere vorm heeft, zoals de wedstrijden, waaraan jij refereert.
Behalve tegen in de bekerwedstrijd Vitesse ging het fout, maar toen stond er een 'experimenteel' gelegenheidsteam op het veld met enkele wisselspelers en basisspelers, die niet op hun eigen plek stonden geposteerd. Dan kan het gebeuren dat je verliest.
Vooral het feit dat Ajax toch slechte wedstrijden wint, zegt wat over de kracht van het elftal. Het staat daardoor ook op de tweede plek en heeft 8 punten meer gehaald dan Feyenoord.
Er is al 14 wedstrijden geen team geweest, dat ondanks de mindere vorm van Ajax in die wedstrijden heeft weten te winnen.
Daarnaast is Feyenoord ook niet overtuigend geweest tegen o.a. een onsamenhangend Twente, het afgelopen weekend en heeft het niet de steun van de eigen supporters in de Arena als het wat minder loopt. Die supporters trekken Feyenoord vaak over het dode punt heen als er slecht gespeeld wordt.

23 januari 2015 om 10:21

Ja je moet ergens de energie vandaan halen. Wil je zo'n negatieve reeks doorbreken dan begrijp ik dat sommigen de lat dan hoger moeten leggen. Of ze dat ook om zich heen moeten gaan lopen roepen is 2

Bij lange na niet het sterkste Ajax van de laatste jaren? Ajax heeft onder de Boer nog nooit zoveel punten gehad na 18 wedstrijden en is in de Eredivisie al 13 wedstrijden ongeslagen, de langst lopende reeks van de competitie.

Het valt allemaal wel wel mee met die slechte vorm van Ajax, dus ik zie dit niet als de kans voor Feyenoord om weer eens in de Arena te winnen. Het kan wel natuurlijk, maar zoveel resultaat boekt bij Feyenoord nu ook weer niet in grote uitwedstrijden dit seizoen.

23 januari 2015 om 09:46

Het is ook zo dat Ajax inderdaad dit jaar nog niet het spel laat zien zoals Ajax normaal speelt en daardoor oogt het gewoon niet heel sterk. Het mooie is wel dat Ajax speelt zoals andere clubs jarenlang speelde. Heel slecht spelen en gewoon een paar goede aanvallers die het verschil kunnen maken. Ajax heeft niet dat overheersende van de afgelopen jaren maar hebben wel killers in aanvallend opzicht staan. Jaren hiervoor had Ajax heel vaak dat ze maar niet tot scoren kwamen ondanks de grote hoeveelheden kansen. Ajax is dit jaar veel effectiever als het gaat om het afmaken van kansen in die wedstrijden dat het niet goed speelt en dus minder kansen krijgt.

23 januari 2015 om 10:24

Ajax oogt kwetsbaar maar is het dat ook? Ik hoop dat Feyenoord het een keer aan kan tonen maar dan zullen ze er echt een aantal moeten maken. Ajax zal scherp zijn nu en krijgt altijd kansen ook als ze matig spelen. Wel mooi dat deze koorts er altijd weer is bij deze specifieke pot voetbal.

Man oh man, tegenwoordig mag je ook niks meer zeggen he rondom deze wedstrijd... Als er ook maar een Feyenoord uitspreekt dat ze zouden kunnen winnen dit jaar, wordt hij met de grond gelijk gemaakt.

Ik ben het wel met Paauwe eens, ondanks de huidige (goede) reeks van Ajax, is het spel niet bijzonder en zijn ze verschillende wedstrijden goed weggekomen. Zoals de thuiswedstrijd tegen Groningen vorige week... Je kan niet ontkennen dat als Ajax weer zo speelt, Feyenoord er dan waarschijnlijk met de winst vandoor gaat.

Maargoed, moeten wij natuurlijk wel de kansen afmaken

En mogen er nog vele jaren komen...

ON: ik denk dat het 3-1, iemand anders nog voorspellingen.

23 januari 2015 om 10:28

2-5 en 3 rode kaarten waarvan 2 voor ajax. Lunchwedstrijden van 1230 uur zorgen altijd voor twisted scheidsrechters en slapende thuisploegen.

Tis z'n goed recht dat zeggen. Waarom niet? gewoon de moed inpraten is niets mis mee. FEY-Ajax is een game op zich. Wat de stand dan ook is, het kan alle kanten uit. We gaan het zien zondag. Kan niet wachten! Hoop op de punten voor m'n cluppie Ajax.. Maar.. Moge de beste winnen. Punt

Dan heb ik nog n verrassing voor ze: Er komen nog minstens 10 bij😛

zeker na wat er afgelopen nacht is gebeurt moet en zal er gewonnen worden, iets anders is niet acceptabel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren