Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Dan is het foute boel, ze vragen nooit om een goede beslissing toe te lichten'

Laatste update:

In de wedstrijd tussen Sparta Rotterdam en Heracles Almelo zag Bas Nijhuis een overtreding over het hoofd. FOX Sports wilde de arbiter graag voor de camera hebben om hem daar wat vragen over te stellen, maar daar had hij zelf op dat moment niet zo’n zin in. Achteraf heeft Nijhuis er wel spijt van dat het zo is gelopen.

Nijhuis zat na de wedstrijd net in de kleedkamer, toen iemand van FOX Sports op de deur klopte. “Dan weet je al dat het foute boel is, want ze vragen je nooit om een goede beslissing toe te lichten.. Ik was dus al geïrriteerd, reageerde in de emotie niet al te vriendelijk waarschijnlijk en vroeg om wat tijd”, zegt de arbiter in gesprek met Voetbal International.

“Omdat ik de weken ervoor na Feyenoord-PSV en FC Groningen-Ajax ook al zoveel in beeld was geweest, dacht ik dat het misschien beter was even een keertje over te slaan”, vervolgt Nijhuis zijn verhaal. Niet slim, zo beaamt hij. De KNVB sprak de arbiter daar ook op aan. “Ik heb het meegemaakt, hoor, dat ze me voor de camera wilden nadat ik een rode kaart had gegeven. Kwamen ze daarna zeggen dat het niet meer hoefde, omdat ze al hadden gezien dat die kaart terecht was.”

Snap jij dat Bas Nijhuis geen zin had om voor de camera te verschijnen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik snap het ook wel volledig. Die gasten worden alleen maar voor die camera getrokken zodat ze door mensen, die herhalingen uit 10 standpunten 10x na hebben kunnen kijken, op foutieve split-second beslissing worden gewezen.

Het is gewoon een verplichte gang naar de schandpaal, want ik kan me ook niet heugen dat er eens een scheidsrechter voor de camera getrokken is om hem te complimenteren met zijn goede beslissingen.

19 april 2017 om 10:27

Bas krijgt voldoende complimenten van zijn fanclub bij VI. Zelfs fouten van hem worden daar rechtgepraat. Ik vind zelf dat Bas vaak het verschil niet ziet tussen een overtreding en een hard duel.

19 april 2017 om 10:49

En zo zijn er meer scheidsrechters die het verschil niet zien tussen een hard duel en een overtreding.

19 april 2017 om 11:56

Hij is een scheidsrechter in de eredivisie en jij zit thuis op de bank voor de tv. Misschien zie jij het verschil tussen een hard duel en een overtreding niet?

19 april 2017 om 11:13

Het is ook zijn werk om volgens de regels te fluiten en niet de bas nijhuis show ervan te maken. Ik ben de baas en duld geen tegenspraak. Het is geen noord Korea. Ookal wordt als 10 uitvergroot. De fouten zijn er ook na. Je mag tegenwoordig al blij zijn als een wedstrijd niet op blunders van de scheids wordt beslist.

19 april 2017 om 11:39

En daarom mag er best wat meer aandacht besteed worden wanneer een scheidsrechter wel eens goed fluit. In de wedstrijd zijn er altijd 2 kampen, waardoor er in de meeste gevallen wel iemand over je heen fluit, maar zelfs de meest gekleurde brillen zien ook wel in of iets fout is of niet. Waar de spelers eerst eens bij zichzelf te rade moeten gaan is het aannaaien van kaarten en dat jank gedrag. Scheidsrechters hebben het al moeilijk, en de spelers maken het alleen maar moeilijker. Kijk eens naar het basketbal, als ze een fout maken wordt dat gewoon toegegeven. Hier worden overduidelijke overtredingen met een gebaar naar de bal gemaakt. Nee van mij mogen scheidsrechters wanneer ze een goede wedstrijd hebben gefloten ook even in het zonnetje gezet worden. Dan kan je het wel de grote Nijhuis show noemen, maar deze man heeft wel een mening en ik ben blij dat andere scheidsrechters hem volgen, waaronder Higler. In het begin vond ik hem ook de slechtste scheidsrechters, maar ik vind hem nu een van de beste.

19 april 2017 om 13:20

Dus omdat de man zijn werk goed doet, moet hij een bloemtje krijgen?? Gedrag van sommige spelers is ook walgelijk maar dat is een andere discussie.

Ik vraag mij bij Bas Nijhuis altijd af wat zijn interpretatie is van een toelichting. Als een aanvoerder in het veld bij hem om een toelichting vraagt van een beslissing, is de kans groot dat ie even met z'n gele kaartje wappert. "hier is je toelichting, nu je bek houden"...

Ik hoop dat de Knvb weer het hoofdstuk 'verschil tussen een duel en een overtreding' toevoegt aan de jaarlijkse opfriscursus, want dat is in de wekelijkse Nijhuis-show ook niet helemaal helder.

19 april 2017 om 10:50

Dat is bij elke scheidsrechter het geval. Bij Nijhuis wordt er vaker doorgespeeld wat leidt tot minder zien. Bij andere scheidsrechters is het andersom, die fluiten voor "overtredingen" die er niet zijn.

nee, als je zelf maar al te graag in de media verschijnt, kun je geen nee meer zeggen als je gevraagd wordt om iets uit te leggen.

prima dat hij een weekend in de jupiler league fluit. misschien wordt zijn ego dan weer een beetje kleiner ...voetjes weer terug op de grond bas en gewoon fluiten zoals het moet en niet volgens de nijhuis regels.

Ik snap Nijhuis helemaal niet, waarom denkt hij nog steeds zijn eigen regels te moeten maken? Hij bewijst elke wedstrijd weer dat hij dat niet kan, want hij mist altijd overtredingen. En niemand spreekt hem daar op aan?

19 april 2017 om 10:51

Elke scheidsrechter mist overtredingen. Dus wat is je punt?

19 april 2017 om 10:56

Dat een scheids iets kan missen is 1, maar doordat basje zijn eigen regels erbij maakt mist hij nog meer. En dat kan niet, de regels hoeft hij niet te bedenken, dat is al lang gedaan voor hem.

19 april 2017 om 11:44

Kun je mee eens uitleggen welke regels hij zelf maakt? Doorspelen en voordeel geven staat er allang en overtredingen die geen geel zijn door laten gaan waar kan is ook gewoon een regel van de knvb. Bovendien zijn heel veel regels ook naar interpretatie van de scheidsrechter. Grootste ergernis is de totale willekeur, maar vind niet dat Nijhuis zijn eigen regels maakt.

Niet zeuren! Ik krijg het ook nooit iets te horen als ik weer eens een mooie order plaats.

Gaat een bestelling een keer fout, dan zijn de spreekwoordelijke rapen gaar.. Tsja part of The game!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren