Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Daley Blind kiest aan vooravond van mijlpaal voor twee beste bondscoaches

Laatste update:

Daley Blind is van mening dat Louis van Gaal en zijn eigen vader Danny Blind de beste bondscoaches zijn waaronder hij heeft gespeeld. Dat zegt de 33-jarige verdediger van Bayern München in een uitgebreid interview in De Telegraaf. Blind kan vrijdagavond tegen Frankrijk zijn honderdste interland spelen voor het Nederlands elftal. Bondscoach Ronald Koeman geeft hem die kans, maar behoort dus niet tot de favoriete bondscoaches van Blind.

Blind had bij Oranje te maken met verschillende bondscoaches: Van Gaal, Guus Hiddink, Blind senior, Fred Grim en Frans Hoek (interim), Dick Advocaat, Dwight Lodeweges (interim), Frank de Boer en Koeman. Gevraagd naar zijn beste bondscoaches noemt de linkspoot Van Gaal, die hem liet debuteren, en zijn eigen vader. “Daar overval je me mee. Dat is een gewetensvraag. Ik moet misschien Louis van Gaal zeggen, maar zeg Louis van Gaal en mijn vader Danny, hoewel we in de tijd van mijn vader niet in een goede fase zaten met Oranje en we niet goed presteerden.”

De routinier legt zijn keuze vervolgens uitgebreid uit. “Een combinatie van die twee is het beste. Het groepsproces met Van Gaal, terwijl mijn vader mijn beste persoonlijke trainer is. Van kleins af aan. Door zijn lessen ben ik de voetballer geworden die ik ben geworden. M’n beste trainer ooit.” De keuze voor zijn mooiste interland is makkelijker, zo concludeert Blind. “Mijn WK-debuut in 2014, de openingswedstrijd tegen Spanje, die we met 5-1 wonnen en waarbij ik met een pass van achteruit een assist gaf bij de 1-1 met het legendarische doelpunt van Robin van Persie. Die bal heeft mijn leven veranderd, omdat ik met deze ene bal direct in de hele wereld op de kaart stond.”

Zijn minste interland herinnert Blind zich ook nog altijd. “Turkije uit in Konya, op 6 september 2015. Mijn vader als bondscoach op de bank, gewisseld in de 74e minuut en met 3-0 verloren. Ik liet mijn vader in de steek, zo voelde het. Ik liet het Nederlands elftal en mezelf in de steek. Andere dieptepunten in mijn Oranje-carrière blijven het gemiste EK 2016 in Frankrijk en het WK 2018 in Rusland. Dat doet nog steeds pijn.” Blind was in totaal actief op drie eindtoernooien. Het lijkt erop dat hij bezig is aan zijn laatste week als international.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is toch wel het beste voorbeeld van ''wij van WC Eend adviseren WC Eend'' dat ik ooit op Voetbalzone heb mogen aanschouwen.

23 maart 2023 om 09:23

"Mijn lievelingseten is de pasta van mijn moeder..."

23 maart 2023 om 11:00

Nou ja, het is ook niet zo gek dat hij dat zegt, toch? Vader-zoon liefde gaat toch voor.
Het kon slechter, hij had de Boer kunnen zeggen. Die was echt het allerslechtst.

23 maart 2023 om 11:16

Natuurlijk bescherm je elkaar, daar ben je familie voor. Het is alleen lastig te rijmen dat hij de beste bondscoach en Danny in adem noemt, de beste personal coach wil niet zeggen dat ie de beste bondscoach is. Of dit artikel is een beetje ongelukkig overgenomen.

23 maart 2023 om 11:24

hij zegt in de tekst dat het de beste trainer voor hem persoonlijk was van jongs af aan als trainer heeft ie hem leren voetballen hij heeft het dus helemaal niet over specifiek zn periode als bondcoach dus ik snap je reactie niet? overigens vindt iedereen hier zijn eigen moeder of vader (op uitzondering gevallen) ook de beste/liefste van iedereen maar op internet waar iedereen zo perfect is en nooit wat fout gedaan heeft zodat andere veroordelen van andere makkelijker gaat, wordt dus blijkbaar dat zelfs ontkent.

23 maart 2023 om 11:31

Op basis van wat is Frank de Boer een slechtere bondscoach dan Danny Blind? Begrijp me niet verkeerd, beide zijn slecht. Alleen Blind is voor mij by far de meest incapable met meer blunders/fouten in zijn tijd als coach.

23 maart 2023 om 12:43

nee hoor, is toch echt Blind sr. Slechtste record.

23 maart 2023 om 13:12

De titel is toch echt: "daley Blind kiest aan vooravond van mijlpaal voor twee beste bondscoaches".
Dat zou dan toch puur om zijn functioneren als bondscoach moeten gaan, en niet wat Daley tijdens de rest van zijn voetballeven van zijn vader heeft geleerd.

23 maart 2023 om 15:09

@erwinson dan met je niet alleen de titel lezen. zo zijn er ook boeken met een misleidende titel

23 maart 2023 om 09:35

Ik mag toch alleen wel hopen dat papa Danny hierbij denkt: "wat lief van m'n zoon, maar we weten toch eigenlijk allemaal dat het niet waar is." Logisch dat Daley het zegt, maar met alle respect: Danny Blind is misschien wel 1 van de slechtste coaches ooit in het Nederlandse voetbal.

23 maart 2023 om 09:36

Vraag me af wie Danny de beste linksback in de wereld vindt, iedergeval niet Wijndal denk ik

25 maart 2023 om 20:34

Schijnt wel onderdeel uit te maken van de beste linkerkant van Europa.

23 maart 2023 om 09:36

Was toch de slechtste bondscoach die ik heb mogen aanschouwen in mijn leven. Al zit Frank de Boer hem op de hielen. Als Koeman ballen heeft stelt hij hem nu niet meer op (geintje natuurlijk) 😉

23 maart 2023 om 10:06

Ach jongens. Als je het artikel even verder leest dan is de uitleg vanuit Blind voor hem persoonlijk toch gewoon plausibel. Zijn vader is zijn beste trainer ooit (en dus ook zijn beste bondscoach), omdat hij hem op persoonlijk vlak van jongs af aan het meest heeft geholpen in zijn ontwikkeling. Dat is vrij logisch vanuit een vader en dus ook vrij logisch vanuit een zoon dat het voor hem persoonlijk zijn beste trainer is. Kan je lacherig over doen, maar een ander antwoord was opmerkelijker geweest.

23 maart 2023 om 10:10

Het gaat hier om bondscoach. Sta je voor een elftal, niet voor je zoontje.

23 maart 2023 om 10:15

Ben geen fan van blind.
Maar snap inderdaad na het lezen van het artikel, wat hij bedoeld.

23 maart 2023 om 10:47

Snap wat hij bedoeld, maar vind het nog steeds niet plausibel. Fijn dat hij mss goed is als persoonlijk trainer, dat maakt hem alleen nog geen goede optie om te noemen als beste bondscoach

23 maart 2023 om 11:02

Dan had die dat anders moeten verwoorden. Blind is verantwoordelijk voor twee gemiste toernooien.

23 maart 2023 om 15:53

Hij zegt het met een kwinkslag. Zonder zijn vader had hij nooit Oranje gehaald en is hij dus indirect zijn persoonlijke beste bondscoach. De beste bondscoach voor Oranje is in zijn ogen Van Gaal.

23 maart 2023 om 12:00

Gelukkig zullen we over 10/15 jaar een stuk meer spelers zijn met 100 interlands die wel een Europese topspeler zijn geweest , hoeven we de herinnering aan de 100 interlands van Daley als toonbeeld van de slechtste generatie in 50 jaar niet meer te hebben .

Mooi van Daley Blind. Wat je ook van hem vindt, hij is gewoon trots op z'n pa en zegt dat hardop. Hij kan ook denken: ik benoem hem niet zo prominent want dan vinden de mensen weer dit of dat....

23 maart 2023 om 09:30

Zeker, dat siert hem. Alleen komt dit gewoon zwaar ongeloofwaardig over. Als het nou echt erom zou spannen wie nipt beter was oke... maar Danny Blind heeft gemiddeld 1,41 (!!) punten gepakt als bondscoach bijvoorbeeld. Dat is echt heel, heel weinig haha. Nou hoeft dat echt niet alles te zeggen, maar volgens mij hebben we allemaal kunnen zien dat Blind een ramp was als bondscoach. Binnen en buiten het veld. En ik snap best wat hij bedoelt, hij zal ongetwijfeld van jongs af aan veel hebben geleerd van zijn vader. Maar dat is niet in de rol van bondscoach, maar als oud speler en vader.

Ja ging wel lekker onder Danny Blind. man man man Daley vind zijn vader de beste bondscoach, zeg dan niks !

23 maart 2023 om 09:22

Indd zo kansloos haha...waren fijne wedstrijden onder onze Danny..!

23 maart 2023 om 09:27

Dat zegt die zelf toch ook? Dat ze in een slechte fase zaten onder hem. Volgens mij doelt hij meer op zijn algehele ontwikkeling als mens en de bijdrage van paps daarvan.

Zijn eigen vader? Die had ik niet zien aankomen!

23 maart 2023 om 12:03

Dit is zo lachwekkend .durf te wedden dat die Depay en Wijnaldum ook op de grond lagen van het lachen toen ze dit interview zagen .Danny Blind is samen met Frank de Boer met afstand de slechte bondscoach van de laatste 25 jaar . en ook bij Ajax mislukt , eigenlijk bij alles in het voetbal behalve assistent zijn (want geen verantwoordelijkheid)

Humor? Danny Blind🤣🤣🤣🤣! Laat hem nog de laatste 2 minuten meedoen tegen Gibraltar voor cap 100 een daarna svp nooit meer selecteren.

Toen ik de kop van het artikel zag dacht ik meteen: wat een onzin. Maar snap zijn uitleg wel. Toch blijft het wat mij betreft heel ongezond dat zijn vader zo vaal direct betrokken is bij de ploegen waar Daley speelt.

23 maart 2023 om 09:30

Met de uitleg is inderdaad niets mis. Als hij dat zo ervaart en hij onderbouwt het prima dan kan hij dat prima zo stellen. Jammer genoeg zijn er een hoop mensen (zie reacties hierboven) die zich niet voor kunnen stellen dat Danny ontzettend belangrijk is geweest voor de ontwikkeling van Daley.

23 maart 2023 om 09:49

Maar dan zou je moeten vragen aan welke coach je persoonlijk het meest hebt gehad? Daarnaast is het je vader, dus wat hij verder buiten zijn tijd als bondscoach voor je heeft betekend vind ik dan een beetje valsspelen bij een vraag als deze. Hij zal ook wel weten dat het zijn vader steekt als hij hem niet noemt, maar je kunt toch moeilijk een bondscoach als ''beste bondscoach'' noemen die met Oranje zo historisch slecht presteerde. De meest gitzwarte Oranje-jaren die ik in mijn leven heb meegemaakt.

23 maart 2023 om 09:57

@buitenspelgoal: het is gewoon een kwestie van interpretatie van het woord 'beste'. Jij koppelt daar de resultaten van het team aan vast. Daley betrekt het op zich persoonlijk. Wat is daar mis mee?

23 maart 2023 om 10:47

Ik ben het met je eens, maar voor ons als fans voelt die periode toch anders aan ...

Ik vind het bijzonder dat deze jongen 100 interlands heeft meegemaakt. Misschien is het ook een van de reden waarom we 2 eindtornooien hebben gemist en in 2 tornooien slecht hebben gepresteerd, want dit is waar je het mee moest doen. Patatgeneratie 2.0. Enige wat ik van Blind zal blijven herinneren is die mooie pass op Van Persie tegen Spanje. Voor de rest heeft hij vooral onze laatste goede linksback Van Bronkhorst niet adequaat kunnen opvangen en basis gestaan bij gebrek aan beter.

23 maart 2023 om 09:32

In Blind zijn geval vind ik het eerder basis gestaan bij gebrek aan nog slechter. Hopelijk gaan we nu eindelijk weer een capabele linksback zien. Die hebben we sinds Gio niet meer gezien in Oranje

23 maart 2023 om 12:35

hopen dan op malacia, is het voor mij niet helemaal maar hij maakt aardig was minuten bij united en heeft wel potentie dus die zal zich beetje bij beetje daar ontwikkelen zeker onder ten hag en als het team nog beter wordt. Volgend jaar championsleague ervaring op doen.

23 maart 2023 om 12:47

Blind in de meeste wedstrijden een meer dan capabele linksback geweest hoor de afgelopen 10 jaar. Heeft hetle WK in 2014 meer dan prima gespeeld waaronder de wedstrijd tegen Spanje.

23 maart 2023 om 13:06

Ach Blind is nu eenmaal het stokpaardje van Japie die zelf amper weet of er lucht of zand in een bal zit , maar helemaal eens hoor zeer belangrijk geweest zeker in de opbouw maar als je bij bepaalde mensen een stempel hebt kom je er niet maar vanaf , realiteit ontbreekt vaak bij deze mensen

23 maart 2023 om 14:11

Leuk dat hij goed kan opbouwen, maar als linksback is je hoofdtaak je directe man uitschakelen en in Oranje is hij verantwoordelijk geweest voor aardig wat onnodige tegengoals. Als je dat niet ziet dan weet je waarschijnlijk zelf niet of er lucht of zand in een bal zit

23 maart 2023 om 15:40

Zo goed kon Blind helemaal niet opbouwen. Ja vergeleken met Jetro Willems wel, maar daarmee leg je de lat wel heel erg laag. Blind was in alles een grote stap achteruit vergeleken met zijn voorganger.

Hij had een leuke cross pass met zijn linker, en na zijn terugkeer bij Ajax haalde hij eventjes een goed niveau, maar dat is het ook wel.

23 maart 2023 om 09:44

Vanwaar de patatgeneratie 2.0 eigenlijk? Ze hebben het vaak naar behoren gedaan, want kwaliteit missen we op vele posities al jaren bij Oranje. Het is ook niet zo dat de huidige selectie zoveel beter is, hangt vooral op het middenveld en voorin van middelmatigheid aan elkaar.

23 maart 2023 om 09:48

Was het maar de patat generatie 2.0. Patat generatie 1.0 is tenslotte Europees kampioen geworden.
Waarschijnlijk zijn de meeste te jong om te weten wie er ooit begon met die term. Maar in het voetbal was dat tijdens de periode Rijkaard, Witsche, Gullit etc.

23 maart 2023 om 11:42

Dat waren jongens die heel goed konden voetballen, maar er niet altijd alles uithaalden toch? Dat is in mijn ogen geenzins aan de hand met de spelers van tegenwoordig, die zijn namelijk gewoon niet zo goed.

Z'n mening is al net zo slecht als z'n inbreng in Oranje de laatste jaren. Het mag dan z'n vader zijn, maar Danny Blind hoort absoluut bij de drie slechtste bondscoaches ooit betreft Oranje. Zeg dan gewoon niets. Dat hij Daley Blind veel geholpen heeft kan ik geloven, maar dat maakt hem geen capabele bondscoach.

23 maart 2023 om 09:49

Volgens mij heeft hij het over de trainer. En dat is inderdaad iets anders dan een coach. De Coach Van Gaal gecombineerd met de trainer Blind.

Toen ik de titel las dacht ik nog: zou grappig zijn als hij zijn vader noemt.

En hij doet het gewoon ook nog. Wow.

Zijn eigen vader jezus zeg. Kan toch niet dat je zo erg naar je vader leunt ondanks dat hij een wanprestatie heeft geleverd bij Oranje. Leuk dat je je vader altijd steunt maar objectief blijven in dit soort situaties mag ook wel hoor. Een Koeman deed het 100x beter dan dat Blind heeft gedaan. Maar goed hij weet al dat zijn tijd voorbij is als je de speculaties hoort dat hij 3e linksback is achter Aké en Malacia.

Oh mijn god... Doe dan geen uitspraak. Als dit al écht is wat je vindt, kan je toch wel voorzien hoe het wordt ontvangen? Man man man...

Natuurlijk zijn we het wel met Daley eens. Onder Danny Blind zijn we er niet in geslaagd ons te plaatsen voor 2 eindtoernooien maar verder ging het allemaal prima. Hebben gewoon gewonnen van Letland, Kazachstan en Thuis tegen Bulgarije. Alleen pech dat we uit tegen Bulgarije verloren, verloren tegen 10 man van Tsjechië. En 2 keer van IJsland. Dus op zich waren het prima resultaten.

23 maart 2023 om 09:39

Vooral die overwinning op Kazachstan was razendknap. Dat win je niet zomaar even

Bulgarije uit was zeker zijn favoriete wedstrijd voor Oranje.

Hahahahaha, niet waaaaaaar. Ik dacht toen ik het opende, neh, hij zegt vast niet z'n papa. Danny Blind is echt op vrijwel elk niveau een van de slechtste bondscoaches ooit. Die pannenkoek heeft er echt eigenhandig voor gezorgd dat De Ligt volgens mij een aantal jaar een soort Oranjetrauma had door hem op veel te jongen leeftijd te laten debuteren en hem er dan bij rust uit te mieteren na een blunder.

Ik hoop nu echt, echt diep vanuit mijn hart, dat Koeman hem op de bank plaatst en niet meer oproept. Dat wordt echt lachen, dan gaat ie weer zijn capuchon opzetten en vervelend doen langs de zijlijn.

23 maart 2023 om 10:05

Helemaal mee eens....dat was niet echt slim om te zeggen. Wel eerlijk..niet slim ;-)
(don't bite the hand that feeds you).

Zijn eigen vader? Tot zover de objectiviteit van het bericht. En door...

Hahaha, wat een gênante vertoning zeg. Volstrekt ongeloofwaardig. Onder pappie presteerde Oranje het om zich niet eens te kwalificeren voor het tot dan toe drukst bezette WK ooit.

Ben nu al benieuwd naar alle reacties

Whaha, dit is echt genant. Het is zijn mening, dus ik laat hem. Maar als je Danny Blind, een non trainer, als beste bondscoach ziet, ben je niet goed in je bovenkamer zeg....

Hij heeft notabene onder Koeman, Advocaat en Hiddink gewerkt. Ga alsjeblieft weg.
Wel ballen dat hij dit doet voor zijn 100e interland tegen Gibraltar. Koeman moet hem nu eigenlijk ook maar een minuutje gunnen in de 89e bij een 5-0 voorsprong.

Daley Blind is gewoon zeer loyaal aan zijn vader..
Als je puur kijkt naar de resultaten van Danny Blind, dan was hij één van de slechtste bondscoaches in de geschiedenis.
En Louis van Gaal heeft Daley Blind altijd een plek gegeven in zijn basiself. Zelfs op het WK in Qatar, terwijl er toen al twijfels waren over niveau van Daley.
Nietszeggend artikel dus!

Daley doet zijn achternaam echt eer aan.
Danny blind heeft na zijn carrière werkelijk waar nergens iets gepresteerd.

In eerste instantie dacht ik " ja hehe, tuurlijk noemt hij zijn vader". Maar Daley komt met een best mooie en logische uitleg voor zijn vader als beste ' coach'. Lekker misleidende titel weer.

Dat deze nitwit 100 interlands heeft gespeeld is een misdaad tegen de menselijkheid.

Het probleem zit hem in het feit dat hij de vraag niet beantwoordt. Hij krijgt de vraag wie de beste bondscoach is en zegt dat zijn vader zijn hele leven al zijn beste trainer is. Ik snap zijn antwoord. Daar is niets mis mee. Nu wordt ook door de kop gesuggereerd dat Danny Blind een hele goede bondscoach was, terwijl hij dat feitelijk niet zegt.

23 maart 2023 om 12:51

Ach het zit in de naam Blind de haat van sommige is grenzenloos en de reactie zijn van een niveau dat ik denk die weten zelf niet eens of er lucht of zand in een bak zit . Maar iemand met 100 interlands verdiend imo iets meer respect en al die trainers die Blind selecteerde hebben er natuurlijk totaal geen verstand van 🤣🤣

Na deze uitspraken zou je hem meteen naar huis moeten sturen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren