Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Daar moest ik in een grote auto rijden, anders hoorde je er niet bij’

Laatste update:

Dick Advocaat strijkt sinds vorig jaar al aow op, maar de oefenmeester uit Den Haag wil graag nog een nieuw hoofdstuk aan zijn trainersloopbaan toevoegen. De vertrekkend trainer van AZ kan eigenlijk niet zonder voetbal. Hij zie het echter niet zitten om net zo lang als Giovanni Trapattoni door te gaan. “Ja, die is geloof ik 75. Dat is wat overdone”, knipoogt hij in De Telegraaf.

/

“In Nederland ga ik niet meer werken. Alhoewel: dat mag ik niet meer zeggen. Ik laat alles op me afkomen”, claimt de 66-jarige Advocaat, die ondanks een riante bankrekening elke maand circa zeshonderd euro aan aow overgemaakt krijgt. “Harry Mens zegt altijd dat mensen met genoeg geld het eigenlijk niet zouden moeten krijgen. Net als kinderbijslag. Daar ben ik het eigenlijk wel mee eens.”

Advocaat maakt zijn aow over naar zijn familie en goede doelen. Hij heeft nooit begrepen waarom men in Nederland altijd zo moeilijk doet over de bedragen die hij in het buitenland heeft verdiend. Dat was in het buitenland wel anders. In Rusland en Groot-Brittannië moest hij in een grote auto rijden. “Anders hoorde je er niet bij.” Bij Glasgow Rangers kreeg hij niet zijn gewenste Mercedes E-klasse, maar een Mercedes 500. “Die was alleen binnen twee weken total loss. Dan stond er zo weer een nieuwe klaar.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als je dit bij elke werknemer van de rangers zo ging dan vind ik het niet zo heel gek dat ze falliet zijn gegaan

17 mei 2014 om 08:41

Haha, waarschijnlijk was rangers toen nog een grote club met genoeg geld, maar je hebt idd wel gelijkls je niet met geld om kan gaan... drm is ajax' beleid zo goed en vooral in deze crisis.

Off: je hebt zelfde ava als mij en je bent ook voor ajax en fan van fischer,... we hebben blijkbaar veel overeenkomsten

17 mei 2014 om 09:22

Ik voel iets moois opbloeien. Veel geluk samen!

On:
Advocaat heeft wel een punt wat betreft rijke mensen en kinderbijslag ed.

17 mei 2014 om 09:48

Hahaha! On: ben het eens met het standpunt aow. Die is er eigenlijk voor in het leven geroepen om mensen een oude dag te gunnen zonder dat ze per se hoeven te werken. Als je je gehele leven echter al zoveel geld hebt verdiend kan je ook wel op je eigen geld het leven uitzitten.

Waarom zou je als je genoeg geld hebt geen AOW mogen krijgen? Krom

17 mei 2014 om 13:23

Waarom moet je je spaargeld volledig opmaken (neem aan dat ie ook meer kosten heeft e.d.), terwijl anderen dat niet hoeven?

17 mei 2014 om 08:35

Tja hij heeft er recht op. Maar mooi dat hij het zelf ook onzin vindt.

17 mei 2014 om 09:24

Omdat je het niet nodig hebt. Dit geld kan dan beter besteed worden aan mensen die het met deze 600 euro per maand moeten doen en verder niks hebben

17 mei 2014 om 10:05

Wat een bull shit
Als je er recht op heb hoor je het ook te krijgen.
Mensen die niet werken om wat voor rede dan ook krijgen overal subsidie en kortingen.
Iemand die op een normale manier werkt,krijgt niets, en word dus gestraft om te werken.

17 mei 2014 om 10:34

"iemand die op een normale manier werkt,krijgt niets, en word dus gestraft om te werken."

Nee hoor, die krijgt ook gewoon Aow. Iemand die buitensporig veel verdient en de Aow niet nodig heeft, die krijgt volgens het verhaal van Advocaat geen Aow.

Op zich ben ik het met je eens dan je niet gestraft moet worden om te werken, maar in dit geval ben ik het wel eens met Advocaat. Om de redenen die ik hieronder vermeld.

17 mei 2014 om 14:48

Als je er recht op hebt moet je het krijgen ja en dat gebeurt ook. De vraag is alleen moeten die mensen er recht op hebben

17 mei 2014 om 15:06

@ steward

Die dingen die minima krijgen is echt geen vetpot hoor, mensen kunnen daar amper of net aan mee rondkomen. Het overgrote deel van die groep had liever gewild dat ze een gewone baan hadden, ik weet niet of jij het zo bedoelde (dus correct if I'm wrong) maar het kwam op mij over alsof jij denkt dat minima een lekker lui leventje leiden omdat ze een paar kwijtscheldingen krijgen.

Mocht je het zo wel bedoeld hebben hoop ik dat jij nooit tot die groep zult behoren, want dan zal je er achter komen hoe zwaar deze mensen het hebben. Dan zou jij met alle liefde van de wereld die zogenaamde "kortingen" graag zo inruilen voor een normaal betalende baan, want het is niet zo daar men daardoor opeens geld overhoud voor extra zaken.

Mensen die het financieel niet nodig hebben hoeven in mijn ogen dit ook niet te krijgen, ook al heb je daar wettelijk gezien recht op. Iedereen is tegen verspilling van sociale uitkering gelden, en om dan geld te geven aan mensen die financieel onafhankelijk zijn is toch ook verspilling omdat ze het niet nodig hebben. Zo te zien denkt Advocaat daar ook zo over, iets wat mijn inzien ook niets te maken heeft met het straffen van iemand die een fortuin heeft verdiend of van de werkenden. Er zit logische wijs ook een grens aan het bedrag van de sociale regel dat iemand recht heeft op 75 procent van zijn/haar laatst verdiende loon.

Overigens word er mijn inziens ook met twee maten gemeten. Veel mensen vinden (terecht) dat leden van het koninklijk huis eigenlijk ook geen uitkeringen uit sociale voorzieningen moeten krijgen, terwijl ze hier wettelijk wel recht op hebben. Alleen nu het om iemand uit het voetbal gaat worden sommigen opeens principieel.

En voordat ik het verwijt krijgt dat ik een linkse hippie ben zal ik alvast zeggen dat ik dit absoluut niet ben, maar ik ben wel van mening dat er over minima een vertekend beeld heerst in deze maatschappij. Ja, er zijn mensen die er misbruik van maken en die moeten hard aangepakt worden, maar tegelijkertijd straffen we daarmee ook degene die het echt nodig hebben omdat alles en iedereen maar op een grote hoop word gegooid. Net zoals in het voetbal waar de goede supporters vaak moeten boeten voor het wangedrag van anderen. Goed, ik houd het hierbij want ik begin nu teveel af te wijken van het topic.

17 mei 2014 om 15:13

Ik deel jouw mening voor de volle 100% had het zelf niet beter kunnen neer kunnen zetten.

17 mei 2014 om 09:52

De Aow is in het leven geroepen om mensen een oude dag te gunnen zonder dat ze per se moeten werken om rond te komen. Als je je gehele leven al genoeg hebt verdiend, en miljoenen op de bank hebt staan, is het een beetje onzin dat je 600 euro krijgt om het 'rond' te krijgen.

17 mei 2014 om 14:11

Je betaald ook jarenlang premie om aow te mogen ontvangen. Daarom heeft iedereen er recht op. Net als dat je recht hebt op ww bij ontslag.

17 mei 2014 om 15:10

@ Therock11

Alleen word er door velen over dit onderwerp naar mijn mening met twee maten gemeten. Want als we naar het koningshuis kijken vinden de meeste mensen (terecht) dat de Oranjes geen sociale uitkeringen nodig hebben terwijl ze die wel ontvangen. Nu het gaat over iemand uit het voetbal (die financieel onafhankelijk is) en nu is men opeens principieel.

Heel simpel Dick, ze zijn gewoon jaloers. Lekker laten gaan, je hebt het verdiend.
Ik had hetzelfde gedaan in jou positie!.

Vooral zo'n Derksen, die zijn gal moet spuwen sinds hij weg is bij Vi. Dirk S was eerst ze grote vriend, bracht veel geld in zijn laatje. Maar toen hij vertrok was alles bij Az niks meer.
Dick laat je niet van de kaart brengen, veel plezier met het opmaken.

Hij zegt zelf al dat hij ook vind dat die regel afgeschaft moet worden. Denk ook wel een beetje dat hij gelijkheeft. Wat moet iemand met 600 euro elke maand als hij al boven de 60 miljoen op zn bank heeft staan. Dan kan het inderdaad beter uitgegeven worden aan mensen hier in Nederland die het echt nodig hebben. En vind het opzich wel een leuk stukje en zn goed recht natuurlijk zoveel mogelijk binnen te slepen in je aktieve loopbaan. Ben benieuwd waar die nu terecht komt

Nederlanders zijn een enorm jaloers volk, daarom gunnen ze anderen hun succes niet. Ik geen succes, dan jij ook geen succes is de algemen teneur. In het buitenland krijg je bewondering wanneer je op welke manier dan ook succesvol bent.
Dick moet nu echter niet schijnheilig gaan doen want om AOW te krijgen moet je gewoon een aanvraagformulier invullen. Daar had hij ook vanaf kunnen zien.

Ik begrijp wel waarom Dick k die Mercedes 500 tatal loos reed,
Dick komt niet boven het stuur uit.
Zijn huidige E klasse hebben ze een stoel verhoger in geplaatst.

Zo blijft Nederland verdeeld.
Ik ben ook van mening dat miljonairs niet ook nog eens kinderbijslag of AOW hoeven te krijgen.
Sommige vinden hier dat iedereen dezelfde rechten hebben.....
Er wordt ze ook niks extra's verboden of iets in de weg gelegd. Ze hoeven dat duwtje in de rug nou eenmaal niet te hebben!!!!
En zo zijn er heel veel in Nederland die het geld opsnoepen van de minder bedeelde.
Zo is het leven helaas al eeuwen en zal dat ook altijd zo blijven

je kan je ook afvragen waarom dit "nieuwsfeit" hier geplaatst wordt. Voegt niets toe

Terwijl hij zelf vindt dat hij geen AOW nodig heeft vraagt hij het wel aan. want als je geen aanvraag doet krijg je ook geen AOW dus een beetje vreemd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren