Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cruijff stelt mening over Van Gaals Oranje niet bij: 'Had het anders gedaan'

Laatste update:
/

Het is alweer bijna drie maanden geleden dat Duitsland in Brazilië werd gekroond tot wereldkampioen, maar de herinneringen aan het voor Oranje succesvolle toernooi leven nog altijd voort. In de Daily Mail krijgt Johan Cruijff nogmaals de gelegenheid om zijn visie te geven op de prestatie van het Nederlands elftal onder het bewind van Louis van Gaal. "Ik had het anders gedaan", zegt hij.

Want alhoewel Oranje verrassend tot de halve finales reikte, was Cruijff niet onder de indruk van de wijze waarop dat gebeurde. "Het resultaat is natuurlijk perfect. Deze speelwijze was noodzakelijk om te presteren. Maar je kunt het ook anders bekijken, bijvoorbeeld de kwaliteit van het elftal. Het ging vooral om overleven. Ik heb niet het voetbal gezien dat ik graag zou willen zien", aldus Cruijff, die in het interview uitgebreid aan het woord komt over Van Gaal.

Dat er tussen beide heren animositeit leeft, is volgens de Europa Cup I-winnaar van 1971, 1972 en 1973 een overtrokken conclusie van de media. "Ik heb hem al een tijd niet gezien. Dat komt omdat ik in Spanje leef en hij in Nederland was. Het heeft er niks mee te maken dat ik hem niet wil zien, maar mensen zien altijd graag dingen die er niet zijn. Ik heb met niemand problemen", besluit Cruijff.

Wie vind jij de betere coach?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

"ik had het anders gedaan"

Grote mond maar hij durft het gewoon niet omdat het risico groot is dat hij zichzelf belachelijk maakt en faalt. En dan schiet er niks meer over van de 'oh zo grote' Johan Cruijf. Nu beschouwt iedereen hem als een levende legende maar als hij bondscoach zou worden en het lukt niet zakt hij af naar het niveau van een Marco Van Basten.

5 oktober 2014 om 13:05

Ach schei ui man, Cruijff was op zijn 16de al de baas.

5 oktober 2014 om 13:11

en hij leeft ook nog in de prehistorie.
Heeft er geen benul van hoe het in het heendaagse voetbal eraan toe gaat, met de tijd maakt hij steeds stommere uitspraken, het word tijd dat zijn omgeving hem tegen zichzelf in bescherming neemt

5 oktober 2014 om 13:37

Gezien de grootte van je groene balkje maak je zelf ook niet al te snuggere uitspraken op deze site. Noem eens een handvol domme uitspraken die Cruijff dan gedaan zou hebben.

5 oktober 2014 om 14:00

nee hoor, ik ben niet voor ajax en elke keer als ik mijn mening over ajax geef dan word mijn post verwijderd.

Aan jouw balkje te zien praat jij met iedereen mee en heb je geen eigen mening

5 oktober 2014 om 14:00

Geen idee hoe het er in het hedendaagse voetbal aan toe gaat? Waar doel jij dan op? Graag meer inhoud in je reactie dan zo'n nutteloze reactie.

Cruijff is een baas en een geweldenaar. Iemand die precies weet wat er nodig is om voetbal goed te spelen. Dat hij een andere visie heeft over het voetbal en dat hij het anders had gedaan mag duidelijk zijn. Ook roept hij dat het resultaat perfect is geweest onder Van Gaal. Dus volgens mij zegt hij nog steeds niks raars.

5 oktober 2014 om 14:08

ie man denkt nogsteeds dat je maar 3 buitenlaners op mag stellen. Heeft niet door dat sinds die regel weg is de neerlandse comp word uitgehold

Vind het vreemd als talenten naar betere clubs gaan terwijl je als talent toch echt voor je ontwikkeling zo snel mogelijk hier weg moet.

hij denkt zelfs dat ajax ooit gaat overwinteren in de cl, en had hij niet beweerd dat ajax ooit weer de cl ging winnen?

5 oktober 2014 om 14:19

@mafkaz, ik had gehoopt dat jouw omgeving je beschermde tegen en verspreiden van ongefundeerde, uit emotie gegrepen ietwat dommige reacties...

Ik daag je uit om aan te geven wat die 'stomme' uitspraken dan zijn. Ik wil nog wel even lachen deze zondag middag :-)
On; ik vind het een mooi stukje; hij zegt het resultaat was perfect en dat was nodig, maar ik geloof dat het anders beter kan...

5 oktober 2014 om 14:21

Jij wordt natuurlijk helemaal happy van dat groene balkje van je. Gelukkig zijn de moderators hier allemaal lekker objectief en consequent, scheelt een hoop. Jij geeft hier toch ook je mening alleen op een iets afwijkend platform dan die van Johan. Wat is het verschil, staat hem volledig vrij dit zo te zeggen ongeacht of jij het daar mee eens bent of niet Kaassie. Lekkere populistische reactie, makkelijk scoren.

5 oktober 2014 om 14:39

Mafkaaz

Ik heb het bij mijn weten niet over Ajax, heb geen flauw benul waarom je dat aanhaalt. Ik laat me ook wel eens negatief uit over Ajax en mijn reacties worden zelden verwijderd maar ook dat heeft niets te maken met wat ik aan je vroeg. Wees een vent en beantwoord gewoon mijn vraag.

5 oktober 2014 om 14:47

Deeveedee

Dat groene balkje mogen ze van mij weghalen maar als je zegt dat iemand steeds dommere uitspraken maakt je zelf tal van reacties verwijderd die verwijderd worden maakt je dat tamelijk ongeloofwaardig maar ik zal de laatste zijn die hem dat verbied. Wat ik graag wilde weten wat die domme uitspraken dan zijn en zowel mijn opmerking over zijn balkje als mijn vraag heeft niets met populistisch te maken, tenzij je dat er perse achter wil zoeken maar die vrijheid heb je natuurlijk.

5 oktober 2014 om 14:49

@ Mafkaaz

Hahaha!
weet je wat jij moet doen?
Op de Ramblas gaan staan, en dit soort onzin nog een keertje herhalen..
Ik kan je garanderen dat je binnen 5 minuten in een dwangbuis zit en netjes wordt afgevoerd.
Het "hedendaagse" voetbal profiteert namelijk nog steeds van de visie van JC.

5 oktober 2014 om 14:56

Hij is een ouwe zeur geworden. Hij weet het allemaal zo goed maar wilt geen enkele club trainen. Alleen Catalonië waar hij geen risico loopt. V gaal is pas een baas.

5 oktober 2014 om 15:14

Hij heeft meer voetbalverstand in zijn linkerteelbal, dan jij je ooit kunt voorstellen. Hij geeft alleen antwoord op de vragen die hij krijgt. Als je zijn antwoorden niet kunt waarderen dan lees je het artikel toch niet

5 oktober 2014 om 15:55

Geen idee hoe het eraan toe gaat in het hedendaags voetbal? Wat bedoel je daarmee? Snap je de uitspraken van Cruyff uberhaupt wel? Hoezo leeft Cruyff nog in de prehistorie? Voetbal blijft toch een spelletje van 11 tegen 11 met een bal? Bedoel je dat hij niet meegaat in de trends op tactisch gebied van tegenwoordig, maar dat hij vast houdt aan zijn eigen filosofie?

5 oktober 2014 om 13:11

Wat wil je nou eigenlijk zeggen medellin? Cruijff wordt hier gevraagd naar zijn mening over het voetbal van Ned. Elftal, omdat het tegen zijn spel visie indruisd. Logischerwijs vermeld hij dan ook dat het tegen zijn visie ingaat, maar dat er wel een goed resultaat mee is gehaald. Hij zou het persoonlijk anders gedaan hebben, maar dat betekent niet dat hij zegt dat hij het beter gedaan zou hebben. Met andere woorden hij zegt niks verkeerds, alleen dat de visie van v. Gaal niet de zijne is.

5 oktober 2014 om 13:12

Ik geef je overal in gelijk, maar niet met dat van Van Basten. Cruijff heeft als coach al gepresteerd.

5 oktober 2014 om 13:24

Ik weet niet waar je het over hebt maar Cruijff was ook een hele grote coach, dus de vergelijking met Van Basten gaat niet op. Dit vind ik zelf heel knap van Cruijff, iedereen vindt het geweldig knap dat Nederland zo ver kwam en dan is kritiek leveren niet makkelijk. Hij blijft gewoon staan waar hij voor staat, namelijk aanvallend en aantrekkelijk voetbal. Je ziet het gelijk typjes als Medelin schieten gelijk en de verdediging omdat ze iets krijgen te horen wat ze liever niet willen horen (en moet dan maar op Cruijff persoonlijk in spelen ipv wat hij zegt)

5 oktober 2014 om 13:37

@surreal

Ik maak geen vergelijking op basis van wat Cruijf en Van Basten als coach hebben gepresteerd. Ik maak een vergelijking op basis van hun status en aanzien in het voetbalwereldje.

Cruijf is de #1, de oppergod, en Van Basten staat een trede lager. Als Cruijf nu bondscoach was geweest en daarin niet succesvol was dan had Cruijf wat van zijn status/aanzien/macht verloren. Daar doel ik op.

En hoezo schiet ik in de verdediging? Ik ben zelf geen grote fan van Van Gaal. Ik vind enkel wel dat als Cruijf, die al jarenlang zulke dingen roept en commentaar levert, ook wel nog eens wat had mogen laten zien. Hij heeft geweldige dingen laten zien bij Barcelona maar dat is ondertussen ook al 18 jaar geleden.

5 oktober 2014 om 13:58

Medellin er schrijft net ene kaassie iets over een groen balkje waarmee ik het echter geheel niet eens ben, maar wat mij verschrikkelijk stuit is hoe kom jij in godsnaam aan 200 punten is dat omdat je veel vrienden hebt, is dat omdat je al heel lang lid bent en veel stukjes schrijft? Ik nam je al deze punten in een keer af als je Cruyff met 1 f schrijft. Dat dit niets met de vergelijking Cruyff en v Gaal te maken heeft weet ik ook maar moest dit even kwijt.
De vergelijking over hoe een ieder over voetbal denkt dus Cruyff versus v Gaal zal altijd een discussiepunt blijven. Helaas heeft Cruyff zich nog nooit een keer laten zien om ons allen te bewijzen dat hij echt de juiste man is voor het Nederlands Elftal zowel als speler en als coach heeft hij ons altijd in de steek gelaten op het moment dat hij dacht nodig te zijn.

5 oktober 2014 om 14:49

Over andere mensen beginnen die CRUIJFF verkeerd spellen en dan het vervolgens zelf ook verkeerd doen kan echt niet... Neem dan in ieder geval de moeite om het op te zoeken op Google, dit komt zo sneu over

5 oktober 2014 om 16:15

Oeps, zie ik daar 200 punten jaloezie?

On topic: Cruyff heeft vanaf de zijlijn makkelijk praten. Met zo'n spelersgroep op een haar na tot de finale reiken is een ongelooflijke prestatie. De verouderde Nederlandse spelopvatting stamt uit een tijdperk waar voetballers nog geen topatleten waren. Nu dat wel zo is, blijkt het aloude positiespel makkelijk te verdedigen. Nieuwe tijden, nieuwe manier van spelen. Het wordt de hoogste tijd dat men dat bij bond en clubs gaat inzien, zoals men dat in Duitsland een jaar of 8-9 geleden ook heeft gedaan. De opleiding werd bottom up opnieuw opgebouwd, met de wereldtitel als ultieme beloning. Het ultieme bewijs dat succes maakbaar is vanuit een goede lange termijnvisie. Daar kunnen de Nederlandse ego's nog heel wat van leren...

5 oktober 2014 om 13:26

Medellin ik zei ook van tevoren dat ik geen 532 wou zien en ondanks de resultaten sta ik daar nog steeds achter. En ik denk dat meer mensen in NL hadden dat ze gwn aanvallen voetbal wilden zien.

5 oktober 2014 om 13:44

Beste Medellin,

Begrijpend lezen is een vak apart. Cruijff krijgt de mogelijkheid om nogmaals zijn visie te geven over de prestatie van Oranje op de WK. Hij geeft aan dat hij het anders had gedaan. Niets meer en niets minder. Hij geeft aan dat het resultaat prefect is. Van Gaal heeft had het elftal zo ingericht om het beste rendement te behalen. Dit is gelukt. Maar Cruijff heeft gelijk dat het voetballend niet al te best is. Cruijff had in 1990 de klus graag geklaard, maar wellicht ben je te jong om de voetbalgeschiedenis te kennen, maar hij werd door een zekere Rinus Michels gedwarsboomd. Cruijff heeft als trainer laten zien het echt wel te kunnen. Het is echter een tijd van komen en van gaan. We zullen met zijn alle het Ajax van de jaren 70, het Nederlands elftal van '74 en het Dream Team van Barcelona herkennen. Deze speelde namelijk allemaal attractief en op de aanval. Allemaal aan de hand van zowel de speler als de coach Cruijff.

Cruijff legt met elk interview de vinger op de zere plek binnen het huidige voetbaltijdperk en met name het spelniveau van de Nederlandse clubs. We zijn of ik kan beter zeggen we waren het land wat zorgde voor continue vernieuwing binnen het voetbal. Van enige innovatie is op dit moment geen sprake meer. We werken volgens de boekjes wat zorgt voor een bepaalde tunnelvisie en hier wijst Cruijjff al jaren op. Hij was wel degene die het voortouw nam in de "fluwelen revolutie", mensen uit de wind houdt en ze vanuit de eigen kracht en gedeelde visie laat werken. Cruijff heeft alleen één probleem, het grote geld!!! Daar kan je niet tegenop. Maar aan zijn voetbalvisie is niets verkeerds en als bondscoach zou hij het nog steeds voortreffelijk doen. Iedereen kijkt tegen die man op en zo hoor je ook met zo'n legende om te gaan.

5 oktober 2014 om 14:24

huh groen balkje voor onzin, tja vast weer ajaxieden onder elkaar......

Het staat nu dus vast dat we met 2 vingers in de neus kampioen zouden zijn geworden in 1990?

Ik had dan toch liever dat hij als voetballer naar het wk78 was gegaan, maarja daar had meneertje geen zin in.

fluwelen revolutie? was je toendertijd een half jaar op vakantie?

tunnelvisie(zoals jij dat kokerblik noemt)? Daar heeft deze man juist last van.
Hij geeft dus aan dat hij het anders had gedaan, aanvallend en in de poul onderuit! hoera! Wie heeft hier dan last van tunnelvisie? V gaal kijk naar zijn spelers met een open blik en bekijkt dan wat het beste is.

5 oktober 2014 om 14:54

Mij hoor je niet zeggen dat we in 1990 wereldkampioen waren geworden, ik reageer op datgene wat wordt gezegd over dat Cruijff het zelf klaarblijkelijk niet aandurft om het te doen. Hij wilde destijds bondscoach worden. Het dramatische verloop van dat toernooi kennen we wel.

Wk '78 had ik hem net als Van Hanegem ook erg graag gezien, maar het is niet anders.

Hij geeft toch ook aan dat het resultaat perfect is? Hij zou het zelf anders hebben gedaan. Nou en, ik zie het probleem niet zo. Twee verschillende coaches met een eigen visie, prima toch of niet dan? Van Gaal is voor mij een held, welke optimaal rendement haalt uit zijn spelersgroep. Een vakman. Cruijff doet het liever op een andere manier. Dat weten we ondertussen toch allemaal wel. Twee uitstekende coaches. Mourinho doet het toch ook op zijn manier en Guardiola (veel van Cruijff overgenomen) op de zijne? Beide doen ze het toch ook aardig of niet dan?

Wat betreft mijn vakantie tijdens de fluwelen revolutie, die was prima. Maar wat betreft zijn visie op Ajax en wat er toen der tijd zicht zoals heeft afgespeeld, je kan er van vinden wat je wilt, maar hij heeft zijn nek uitgestoken en het technische hart de ruimte gegeven om te werken.

Of die andere manier van werken tijdens de WK voetbal beter had geweest dat zullen we nooit weten. Lekker boeiend ook, we zijn wederom geen wereldkampioen geworden en ook het spel van NL zullen we snel vergeten. Het spel van '74 ondanks het verlies in de finale niet. Ik zelf als liefhebber wil graag vermaakt worden, komt die cup op een andere wijze dan vind ik het ook prima.

5 oktober 2014 om 16:05

Hij heeft een groen randje omdat hij een goed beargumenteerde mening geeft. Jij daarentegen legt mensen woorden in de mond en maakt aannames die jouw uitkomen. Daar scoor je alleen maar duimpjes mee, maar het vertoont geen enkele vorm van intelligentie in je reactie.

Om dit te ondersteunen:

"het staat nu dus vast dat we met 2 vingers in de neus kampioen zouden zijn geworden in 1990?"

Jij doelt op dat Ryanbabel8 zegt dat we kampioen zouden zijn geworden als Cruyff bondscoach was geweest. Dat heeft hij nergens gezegd, het enige wat hij zei is dat Cruyff heeft geambieerd om bondscoach te worden, maar werd geblokkeerd door Michels. Dat Cruyff waarschijnlijk betere resultaten zou halen is logisch omdat Cruyff heeft bewezen een toptrainer te zijn.

5 oktober 2014 om 16:38

cruif is geen bewezen toptrainer. Ik kan ook bij topclubs gaan trainen en dan word ik ook simpel kampioen.
Alsof hij Vbasten heeft leren voetballen. laat mij toch niet lachen.
Hij heeft Nooit een uitdagene job gehad.

5 oktober 2014 om 17:35

Zozo, meneer kan ook bij topclubs gaan trainen en dan ook nog simpel kampioen worden. De voetbalwerled is echt compleet gek dat ze jou nog niet hebben ontdekt

5 oktober 2014 om 20:51

1994 kreeg hij DE kans ook..om naar USA 94 te gaan...alleen hij had zulke absurde eisen ( wilde alleen in zijn eigen merk kleding etc.)..nam dagenlang telefoon van jos staatsen niet op ( toenmalig voorzitter Knvb....etc..etc...toen is Dick advocaat maar gegaan...

6 oktober 2014 om 16:23

@mafkaaz. "ik kan ook bij topclubs gaan trainen en dan word ik ook simpel kampioen."

Hier ben ik geheel niet mee eens. Als het zo makkelijk was, dan was Barcelona altijd kampioen. Wat Cruijff heeft gedaan is pas door Guardiola ingehaald. Hij heeft 13 prijzen gewonnen en heeft de hele filosofie van Barcelona veranderd. Zelfs Guardiola borduurt voort op Cruijff's principes. Evenals Van Gaal en bijna elke Hollandse trainer die 4-3-3 speelt.

Er zijn genoeg trainers die bewijzen dat het echt niet zo makkelijk is om kampioen te worden als je denkt. Real Madrid werd onder Mourinho ook niet 1, 2, 3 kampioen. Chelsea heeft verschillende trainers de laan uitgestuurd wegens slechte resultaten in de competitie en Bayern werd ook lang niet altijd kampioen tot een paar seizoenen geleden.

5 oktober 2014 om 14:17

Hij is gewoon een watje.

5 oktober 2014 om 14:23

Onzin... Cruijff is geen bondscoach omdat hij het leven als coach om gezondheidsredenen niet meer aan aan kan. Hij zegt hier niets verkeerds. Zoveel mensen zouden het anders gedaan hebben. Dat wil niet gelijk zeggen dat dat dan de beste manier zou zijn. Van Gaal heeft het fantastisch naar de mogelijkheden van de selectie gedaan, maar het was inderdaad niet om aan te gluren. Dat is wat er gezegd wordt.

5 oktober 2014 om 14:52

medelin je hebt hememaal gelijk, adcies geven zonder risico's te nemen is natuurlijk altijd leuk ik als ajaxcied erger me ook aan deze man

5 oktober 2014 om 15:06

Zullen we dan ook maar stoppen met dit forum? Hij krijgt de vraag en geeft hier netjes antwoord op. Mag hij? We leven in een land met 17 miljoen mensen die denken het beter te weten. Dat is toch leuk? Prima om daar met elkaar te discussiëren. De websites en tv programma's staan vol met meningen van mensen die het risico niet hoeven en misschien wel niet durven te nemen. Cruijff is een voetbaldier die een heldere visie heeft en daar ook achter blijft staan evenals Van Gaal die vanuit de totaal mens redeneert. En wij als supporters leven veelal in de waan van de dag.

5 oktober 2014 om 15:04

cruyff snapt er niks van. voetbal van 30-40 jaar is enorm verandert. Zijn prestaties van toen liggen op 4e klasse amateurvoetbal van vandaag. Hij heeft genoeg kansen kunnen pakken om zijn kwaliteit te kunnen laten zien. Maar hij daarvoor te bang.
Het enige jammerlijke is dat deze dwaas elke keer een podium krijgt om zijn onzin te vertellen. Cruyff heeft niks bijgedragen aan het NL voetbal. Hij staat ver in de schaduw van Van Gaal, Hiddink en Rinus Michels.

Dat is de realiteit en niet anders.

5 oktober 2014 om 16:07

Ik hoop dat dit sarcastisch is bedoelt...

5 oktober 2014 om 17:34

waarom? dit is gewoon de realiteit. cruyff zijn prestaties zijn nagenoeg vergeten, iedereen herkent hem als een ouwe zeikerd.

6 oktober 2014 om 16:17

Iedereen die zijn uitspraken niet begrijpt, vindt hem een ouwe zeikerd. Hij is het beste wat we ooit hebben voortgebracht. Cruyff heeft Ajax naar zijn beste periode ooit geleid en Barcelona ook heel veel prijzen bezorg, zowel als speler als trainer. Hij is de een na beste trainer die Barca ooit heeft gehad na Guardiola die ook heeft voortgeborduurd op Cruijff's principe.

En hoezo vind je dat hij een ouwe zeikerd is? Begrijpt je zijn uitspraken wel? Vind je het irritant dat Cruijff niet meegaat in de mening van de massa en moderne tactische trends, maar zijn eigen principes aanhoudt? Je laat niet zien dat je iets van hem begrijpt als ik dit zo zie.

6 oktober 2014 om 22:08

het beste ooit? de grootste azijnzeiker ever! Cruyff heeft niks gebracht behalve domme uitspraken en kritiek. Waardeloze gast

5 oktober 2014 om 15:35

Beste stuurlui staan aan wal!

Tsja, dan had je het maar moeten doen... Achteraf wel makkelijk praten.

Wie is hij? De man die overal voor wegloopt?

5 oktober 2014 om 13:06

Wie ben jij om dat over die man te zeggen. Beetje respect graag voor mensen die wel wat bereikt hebben in het leven.

5 oktober 2014 om 13:20

Het is toch een feit dat hij al een hele tijd overal een mening over heeft, maar nergens verantwoordelijk voor durft te nemen?

5 oktober 2014 om 13:26

Onzin hij kwam gewoon bij Ajax toen het heel moeilijk ging (rvc gebeuren alweer vergeten?) En nam toen zijn verantwoordelijkheid dus waar heeft hij dan allemaal van weggelopen als ik vragen mag?

5 oktober 2014 om 13:20

Hij is de man die wereldwijd tot een van de grootste voetballers aller tijden wordt gezien!! Hij is ook diegene die van Basten,rijkaard,vanenburg en van het schip bij Ajax tot grote hoogte liet stijgen en daarmee de Europacup 2 won! En toen hij bondscoach wou worden voor het WK in 1990 door dhr Michels die de bondscoach ging aanstellen volkomen genegeerd werd omdat hij bang was in resultaat overtroffen te worden door zijn eigen pupil!!

Laat nooit meer iemand zeggen wie is hij dan....... Hij is het beste wat we ooit hebben voortgebracht!

5 oktober 2014 om 13:55

Zo is het.... De meesten hier kennen het verhaal rond het WK 1990 niet en roepen maar wat. Ik ben er van overtuigd dat we destijds heel ver hadden kunnen komen met Cruijff als bondscoach.

5 oktober 2014 om 14:02

als als als.

Hij hij niet was weggerent voor het wk 78 dan waren wij misschien wel wereldkampioen geworden.
Het is natuurlijk geen stijl dat je beste voetballer van dat moment het toernooi laat schieten.

Enne deed Vgaal het nu zo slecht dan?

5 oktober 2014 om 14:24

@mafkaaz, niemand zegt dat v gaal het slechtvdoet toch?

5 oktober 2014 om 15:41

@ramon1972, je bent een grapjas.
het enige wat cruyff kan is leunen op zijn pretaties van 4 generaties geleden inmiddels al. De rest is alleen maar zeuren en mekkeren en klagen vanaf de zijlijn. Als hij gevraagd wordt om verantwoordelijkheid te pakken dan komt hij met 2000 smoesjes aan.

cruyff is verleden tijd en door de nieuwe generatie allang niet meer serieus genomen.michels was pas een grote!

5 oktober 2014 om 23:02

Bean77

Bedankt dat je mij een grapjas noemt!! Ongefundeerd en met een tekst vol onzin denk jij dit te onderbouwen! Cruyff die alleen maar leunt? Hij zet heel de nieuwe Ajax structuur neer! Leverde al 4 kampioenschappen op. Na de eerste Europacup winst van barca was guardiola even van het veld verdwenen... Om cruyff te bellen en bedanken voor alles wat hij heeft betekend voor hem en heel barcalona........ De spelers van oranje 88 en 90 denken iets anders over Michels en cruyff dan jij sorry maar ik ga toch hun kant op!!

Als jij kritiek en goed bedoelde adviezen als gemekker van de zijlijn wil bestempelen terwijl het ondertussen 4 kampioenschappen opleverde denk ik dat we jouw commentaar gewoon lekker in de prullenbak kunnen gooien daar waar het hoord!

5 oktober 2014 om 13:42

Ik loop nog niet zolang mee blijkbaar, waar loopt Cruijff dan voor weg?
Coach zijn bij het Nederlands elftal? Daar heeft Michels voor gezorgd.
Of bedoel je dat akkefietje met Van Basten? Ik zou ook niet meewerken als mijn visie haaks op die van mijn partner staat waar ik mee moet samenwerken.
Praat me eens bij en noem eens wat opals je wilt.

5 oktober 2014 om 16:03

Is het de schuld van Michels dat Cruijff nooit bondscoach is geworden? Hoelang heeft Michels het dan voor het zeggen gehad bij de Knvb?

5 oktober 2014 om 17:28

Ik heb eerlijk gezegd geen idee hoelang Michels het voor het zeggen heeft gehad maar dat heeft er ook weinig tot niets mee te maken. Hij had in 1990 genoeg in de melk te brokkelen om Cruijff tegen te houden.

5 oktober 2014 om 14:23

Nee dat deed hij vroeger wel bij tegenstanders, weglopen alsof ze er niet stonden. Hij mag dit toch vinden, dat doet iedereen hier toch ook?

word toch echt eens tijd dat deze man eens stopt met praten, wat een kletspraat! hij begint op pele te lijken. het is nu nog wachten dat hij een viagra spotje met pele gaat opnemen.
Zelf de grootste praatjes maar zelf trainen nee hoor!
en ja het zit niet lekker tussen die 2 dat weten we nu ook wel.

En btw, WK gaat om resultaat en we zijn 3de geworden, met zijn 'heilige'visie eruit in de poul. Nou ik weet wel wat ik wil!

5 oktober 2014 om 13:19

Voetbal gaat niet om resultaat maar om vermaak. Zodra resultaat boven vermaak staat is er niks meer aan om er naar te kijken. Vaak zijn wedstrijden die er totaal niet toe doen dan ook de leukste wedstrijden. Ik ben het volledig met Cruijff eens, dit was niet leuk om naar te kijken.

5 oktober 2014 om 13:36

vertel dat maar tegen de italianen en (voorheen) de duitsers.

Vraag je zelf maar eens af waarom wij net zoveel prijzen hebben gewonnen als Griekenland.....

5 oktober 2014 om 13:28

Zelf trainen? Besef jij uberhaupt wel hoe oud hij is? Bovendien heeft hij jaren lang gecoached, en was daar heel goed in.

5 oktober 2014 om 14:28

Mafkaaz, ik blijf maar op je reageren, je maakt het ook moeilijk niet te doen! Waar heeft hij inhoudelijk geen gelijk dan?

Ik weet ook wat ik wil; iemand die eens nadenkt voordat hij iets post.. Er zijn theoretisch niet veel mensen die kunnen tippen aan cruijff en het zou je sieren wanneer je eens wat respect zou tonen voor de beste die we ooit hebben voortgebracht!!

5 oktober 2014 om 16:10

1 Je leest de tekst niet: Cruyff zegt dat hij het resultaat perfect vindt, maar ook dat hij het anders zou hebben gedaan omdat het niet streelt met zijn visie.

2. Er getuigt nergens van dat je uberhaupt begrijpt waar Cruyff het over heeft. Zie mijn uitleg bij punt 1. Ik betwijfel of je andere uitspraken van hem begrijpt.

Mensen die nog steeds het verhaal niet kennen en doen alsof die geen verantwoordelijkheid wilde nemen :' moeimakers

Ik denk ook niet dat je van deze spelers moet verwachten dat ze allemaal spelen alsof ze maradona/zidane/facchetti zijn. Ze hebben het gewoon goed gedaan. Mooi aanvallend voetbal moet je pas doen als je er ook de spelers voor hebt.

Cruijff heeft gelijk. Het was ook niet om aan te zien. Zonder Robben waren we he-le-maal nergens. Ik heb niet genoten, maar het resultaat was zeer goed.

5 oktober 2014 om 13:32

Wat wil je dan ..??
Mooi spelen en in de groepsfase eruit of derde worden van de wereld met minder aanvallend spel ??

On
Ik heb Cruijff hoog zitten maar het wordt wellicht tijd dat hij zich wat minder laat gelden in deze.

Maar als Van Gaal volgens 'de Hollandse school' zou hebben gespeeld en afgeslacht was, dan had johan het natuurlijk ook anders gedaan.

5 oktober 2014 om 13:20

Juist achteraf is heel makkelijk praten.

5 oktober 2014 om 16:12

Het is natuurlijk allemaal zwart op wit. Als je mooi voetbal speelt, kan je niks bereiken en als je resultaat voetbal speelt wel. Wat een onzin, zie Mancini bij Manchester City in de Champions League. Die speelde ook op resultaat en kijk wat ervan is gekomen...

Van Hanegem, Cruijff... Wat een azijnzeikende en betweterige generatie..

5 oktober 2014 om 13:10

Dus omdat hij aangeeft niet genoten te hebben en het anders te doen is het een azijnzeiker en betweter. Droog.

5 oktober 2014 om 13:16

Dus dit is het allereerste bericht dat je van hem leest?

5 oktober 2014 om 13:43

Die iig meer hebben gepresteerd dan jij ooit zal doen.
Die meer dan wie dan ook voor het voetbal betekend hebben, ja deze mannen mogen azijnzeiken en betweterig zijn alleen al omdat ze Nederland als voetbalnatie op de kaart hebben gezet.

5 oktober 2014 om 14:00

Haha, dus als je in het verleden iets hebt gedaan, mag je in het heden ongefundeerd onzin uitkramen? Mijns inziens wordt hun heldenstatus door dit gejank gewoon gedevalueerd. Jammer dat hij het niet aandurfde als bondscoach.

5 oktober 2014 om 14:04

haha idd, ken je die reclame van tegen het roken met die hockyspeelster?

Idd, Roken is zoooo blijven hangen in het verleden :D

5 oktober 2014 om 14:07

Ik denk dat hij in 1 zin meer zinnigs over voetbal zegt dan jij al die tijd dat jij hier op VZ hebt gedaan. Maar ja als je helden van het niveau Epi Drost zijn is het wel lastig ja.
Cruijff is een held en weet zo ongelooflijk veel over voetbal, dat je je eigenlijk moet schamen voor je comments.
Overigens heeft de Knvb (lees Michels) de benoeming van Cruijff tegen gehouden, anders was 1990 misschien wel eens heel anders afgelopen.

5 oktober 2014 om 14:12

Als je nog steeds zegt dat hij het niet aandurfde en het verhaal nog steeds niet kent dan moet je gewoon lekker wat anders gaan doen pik

5 oktober 2014 om 14:39

Araman... ken jij mij eigenlijk?
Wat een triest mannetje ben jij om je ongenoegen op mij persoonlijk af te reageren zeg. Ik mag best mijn mening hebben, ongeacht of ik Tukker ben of Ajacied. Ook geen idee wat Epi er mee te maken zou hebben of wat ik in het dagelijks leven doe. Het is mij met dit soort persoonlijke aanvallen ook een vraag hoe jij ooit een bewezen lid kon worden.

Ik geef ook in mijn reactie aan dat het helden zijn. Maar voor mij (ja.. lees: Voor Mij!) wordt deze heldenstatus gedevalueerd door de onzin die ze uitkramen.
Heb ik de wijsheid in pacht? Nee... maar ik mag mijn mening geven.

5 oktober 2014 om 14:46

@araman

Wat ben jij toch dom mannetje. Elke keer reageer je op de man i.p.v inhoudelijke te reageren.

Als Cruijf iets zegt, moeten we dan allemaal met hem eens zijn ? Andere mensen kunnen toch ook een andere mening hebben? Anders ga je toch lekker naar Noord-Korea !

5 oktober 2014 om 15:07

Araman en co zijn ook de mensen die Cruijff en consorten blijven sponsoren. Een eigen mening is geen vanzelfsprekend gegeven. Zij aanbidden mensen niet omdat ze precies weten waarom maar uiteraard omdat hen dat wordt opgelegd en dit volgen ze blindelings. Eigenlijk wat streng gelovigen ook doen eigenlijk.

5 oktober 2014 om 15:24

Als jij meent je mening op zo'n manier waarde te geven tja dan zal je het wel nooit leren.
Je kan inhoudelijk het niet met hem eens zijn, maar ga dan op zijn uitspraak in, jouw azijnpis zinnetje en daarmee een hele generatie over 1 kam scheren is een onderbuik reaguursel.
Nu ben je alleen aan het provoceren.

5 oktober 2014 om 15:39

Das het mooie van een eigen mening. Maar ik denk dat je dat niet begrijpt...

5 oktober 2014 om 15:46

cruyff zou bondscoach moeten worden van noord-korea. dat zou een hele goede zijn en vooral geen tegenspraak met zijn idiote visie haha. misschien planten ze nog eens een standbeeld voor hem, terwijl hij hier omgeworpen zou worden.

5 oktober 2014 om 16:13

Waarom is wat hij zegt ongefundeerd? Begrijp je uberhaupt wel wat hij zegt, waarom hij iets zegt en waar hij het over heeft? Ik betwijfel het, want Cruyff praat nooit onzin en het is altijd gefundeerd. Dat het tegen de mening van de menigte ingaat is een ander verhaal.

De beste man heeft volgens mij wel 'iets' meer recht van spreken dan de gemiddelde volger hier lijkt me. De beste man heeft zich namelijk al lang en breed bewezen en dan druk ik me nog zeer bescheiden uit, zowel als speler als trainer. Nu ben ik zelf nog maar 29, dus heb hem ook niet bewust meegemaakt, maar ik zou zeggen verdiep je eens wat meer in de beste man aan de jongere volgers, in plaats van deze revolutionair en icoon neer te sabbelen als een seniele oude gek. Slechts weinigen lijken te beseffen hoeveel impact deze beste man wel niet heeft gehad op ons vaderlandse voetbal. Deze beste man heeft dus alle recht om zijn mening te ventileren als daar naar gevraagd word, ook wij hebben daar uiteraard recht op, maar je kunt zijn mening in dit geval op zijn minst respecteren. Mij is van huis uit geleerd om sowieso altijd respect te hebben voor oudere mensen, stelletje respectloze snotapen af en toe hier.

5 oktober 2014 om 13:18

Beste man, als je zoveel respect hebt voor ouderen dan wil ik je adviseren om niet in iedere zin 'beste man' te gebruiken. Wellicht onbedoeld, maar dat komt nogal neerbuigend over.

5 oktober 2014 om 13:24

Het is in dit geval vooral lichtelijk cynisch bedoeld op de vele negatieve reacties die ik hier wel vaker over Cruijff lees als hij aan het woord komt. Neerbuigend is het uiteraard absoluut niet bedoeld, als dat door sommigen wel zo geïnterpreteerd word mijn excuses.

5 oktober 2014 om 13:55

Ach van die negatieve reacties moet je je niet te veel aantrekken. Kijk eens hoe ze hier leeglopen op maandag als er iets uit de column van Van Hanegem wordt geciteerd, die wordt voor alles wat lelijk is uitgemaakt.

5 oktober 2014 om 14:27

Nelson, ken jij de 'spelregels' van een forum? Ben je ervan bewust dat dit soort virtuele plekken zijn gecreëerd zodat we allemaal onze meningen kunnen ventileren? Wanneer dat niet zo was dan waren we wel analisten oid. Dat deze man meer heeft bereikt in het voetbal dan ik wilt niet zeggen dat ik niet mijn mening mag hebben over deze seniele oude opportunist. Snap je dat? Een icoon? Neer sabbelen? Dat doet deze beste man zelf en daar heeft hij ons hier echt niet voor nodig. Wel leuk dat je het woord respect in je mond neemt aangezien je misschien een keer deze man kan leren wat dat inhoud. Verder is. Het jou goed recht om iemand te adoreren die je niet eens bewust hebt meegemaakt maar ik ben niet zo van sektes en godsdiensten. Ik heb gewoon een eigen mening en als ik van mening ben dat dit een opportunistische geldwolf heeft die niets anders doet dan alles en iedereen te bekritiseren die niet in zijn straatje past mag ik dat doen of moet ik eest een wk op mijn naam hebben topscoorder te zijn geweest in Italie, Spanje en Engeland. Als het zo is moet je het maar zeggen hoor.

5 oktober 2014 om 14:33

@quinas, je praat alleen maar in algemeenheden, wees eens concreet! Waar ben je het hier mee oneens? En dergelijke termen gebruiken tegen iemand die veel voor dit land (heeft) betekent.... Wanneer je dus over hem denkt, hoe moeten mensen jou dan wel niet zien?

5 oktober 2014 om 15:00

Waar ik het oneens mee ben? In de artikel? Bedoel je de open deuren die ingetrapt worden? Waar ben ik dan precies oneens mee dan? Ik geef mijn mening idd over wat ik over het algemeen van deze man denk en daar ben ik best concreet in moet ik eerlijk zeggen. Wat mensen hier van mij vinden mogen ze houden.. Boeit mij niet zo en het gaat hier ook niet om mij maar over Cruijff. Verder ben ik van mening dat Cruijff niet zo bijzonder veel voor dit land heeft betekend hoor maar dat terzijde. Op voetbalgebied en zeker als voetballer heb ik heel erg veel van hem genoten en er zijn veel belangrijke mensen geweest in de Nederlandse geschiedenis maar dat is natuurlijk geen vrijbriefje om alles en iedereen te veroordelen natuurlijk. Ik zeg ook niet dat hij zijn mening niet mag ventileren.. Platini heeft ook veel voor het Franse voetbal betekend en als voetballer heb ik erg van hem genoten.. Respect voor deze man dus en ik hoop dan dat hij voor vele jaren de Uefa zal voorzitten en misschien wel de Fifa

noem mij de laatste wereldkampioen met aantrekkelijk voetbal... nee ook spanje in 2010 had dat niet.

5 oktober 2014 om 13:25

Duitsland 2014?

Zal wel allemaal maar uiteindelijk heeft Van Gaal gelijk, 3de plaats met een zo n middelmatig team is gewoon een wereldprestatie.

Hij moet lekker ze mond houden denkt dat hij alles weet toen hij de kans kreeg om oranje te trainen durfde hij niet

5 oktober 2014 om 14:00

Cruijff durfde wel, maar Michels heeft toen achter ieders rug om Leo Beenhakker aangesteld. Je hebt dus duidelijk de docu van het Wk'90 niet gezien en de biografie van Rinus Michels niet gelezen. Uiteindelijk werd het hommeles omdat de spelers Cruijff wilden en het Wk'90 mislukte.

van Gaal heeft het optimale eruit gehaald.het scheelde niet eens veel of we hadden de finale gehaald.

Johan je laat je weer kennen altijd maar met van gaal bezig zijn,steeds maar die jaloezie wat van gaal allemaal heeft gepresteerd als coach. Ga van je oude dag genieten en hou je meer bezig met de mislukte revolutie bij Ajax.

Ja voor Catenaccio supporters wel maar Cruijf heeft het over voetbal wat vroeger vermaak was voor het publiek.

Nee Freddy79

Je bent een naprater en napraters kennen vaak de feiten niet
Cruijff was in onderhandeling met de Knvb, maar mocht het
niet invullen zoals hij dat wilde. En dan doet Cruijff het dus niet.
het kan niet zo zijn dat bobo's vertellen hoe het moet en Cruijff
het uit mag voeren. Toppers lenen zich daar niet voor.

begrijp je het nu?

5 oktober 2014 om 14:35

Hij mocht niet van zijn sponsor bedoel je.

5 oktober 2014 om 14:51

Misschien is dat een bijkomend probleem geweest, maar de onderhandelingen met de
Knvb lagen ten grondslag aan zijn beslissing het niet te doen. je weet hoe cruijff is....als hij het doet wil hij het op zijn manier invullen.....

ik begin me kapot te ergeren aan deze vent

Dat Voetbalzone nog aandacht besteed aan een zo,n over het paard getild kereltje die zelf nooit wat voor oranje heeft betekend.
Boycotten zo,n drammer

Cruijff en Van Hanegem, onze eigen Statler en Waldorf, oude mannen met een mening. Laten we er vooral om lachen, en laten we respect hebben voor wat beide heren voor het voetbal hebben betekent. Maar laten we bovenal ook kritisch naar hun uitspraken blijven kijken, ze praten veel, maar hebben lang niet altijd gelijk, verre van dat zelfs.

5 oktober 2014 om 13:53

Waar heeft Cruijff hier niet gelijk dan? Hij geeft gewoon zijn mening dat hij niet heeft genoten en het zelf anders zou doen. Leuk om zo een berichtje te plaatsen, maar die kom je bij elk topic van van Hanegem of Cruijff tegen. Zeg dan niets.

5 oktober 2014 om 14:57

Van Hanegem....kan ik me in vinden. Cruijff absoluut niet. cruijff is altijd reeel, ook als het
van gaal betreft. Cruijff kan hele goede dingen zeggen over Feijenoord en bv. Az
Maar hij heeft wel een duidelijke eigen mening. Zolang mensen als Frank de Boer nog
steeds ademloos naar hem kunnen luisteren omdat hij altijd belangrijke tips heeft,
denk ik dat het met jouw mening "er om lachen" wel meevalt.

besef je wel dat Ajax er bijzonder gezond voor staat.....wie had dat ook al weer in gang
gezet?

5 oktober 2014 om 16:39

Nou goed, wie ook je voorkeur heeft, laten we het erop houden dat ze beiden niet het scherpste mesje in de bestekla zijn.

Prima resultaatvoetbal gespeeld op het WK. Heb mij ook geen moment gestoord dat het niet altijd even sprankelend was. Ik had liever dit gehad dan met mooi combinatievoetbal (bijv.) 4-0 verliezen van Spanje.

5 oktober 2014 om 14:58

Dat zegt cruijff dus ook........

5 oktober 2014 om 15:04

Dus ik deel de mening van Cruijf

5 oktober 2014 om 15:09

neen.....jij deelt de halve mening van Cruijff

Ik had het ook anders gedaan

5 oktober 2014 om 14:30

Ik waarschijnlijk ook, alleen ben ik bang dat ze dan minder ver zouden komen. Je moet gewoon eerlijk zijn dat van Gaal met beperkt materiaal een goed resultaat gehaald heeft. En dat ondanks het feit dat 2 van de 3 sterren (sneijder en van Persie) nog slecht gespeeld hebben ook.

Juist, en als Nederland al in de groepsfase eruit was geknikkerd was het natuurlijk ook weer niet goed geweest. Achteraf is het allemaal maar makkelijk praten. Derde worden met dit materiaal was gewoon zowat het hoogst haalbare. Als hij het anders had willen doen, ben ik blij dat hij niet onze bondscoach was dit WK.

5 oktober 2014 om 14:09

OK meestal negeer ik domme reacties hier, maar jij kan echt niet lezen. Cruijf zegt dat het resultaat geweldig was, maar dat hij zelf aanvallender had gespeeld. Niks mis mee toch? Hij zegt nergens dat hij het beter zou doen.

5 oktober 2014 om 14:31

En met aanvallender voetbal had je het met dit materiaal gewoon niet gehaald, althans niet zo ver. Als Cruyff dit ook weet, concludeer ik daaruit dat hij 'mooi' voetbal boven resultaat stelt en dat is waar ik me een beetje aan stoor. Alles draait gewoon om resultaat. Kijk naar ploegen als Chelsea of Atletico, zij spelen/speelden ook zo en soms zelfs met zeer veel succes. Tevens is dit nu al zo vaak de media in geslingerd, het begint een beetje triest te worden vind ik.

5 oktober 2014 om 15:01

ik denk dat jij een van de weinigen bent die het begrijpt.......tsjonge jonge

Je slaat de spreekwoordelijke spijker op z'n kop meneer Cruijff. 'jij had het anders gedaan' en dat is het nou juist.. Je doet niet veel meer dan azijn pissen en eigenlijk alles bekritiseren wat niet in jouw eveneens spreekwoordelijke straatje past. Je bent een seniele oude man die alleen nog voortbestaat als legende in de hoofden van de geromantiseerde fantasten die jouw mening als heilig beschouwen. Verder begrijp ik ook dat jou de vraag is gesteld (dit voor de simpele zielen onder ons) en als een goede geldwolfje betaamd pak je elke gelegenheid aan om je zakken te vullen met onzin waar eigenlijk niemand op zit te wachten. Het ligt niet aan jou Cruijff.. Het volk weet niet beter en het is meer de schuld van de mensen die ons met jouw mening opschepen.

5 oktober 2014 om 15:06

Zolang iedereen in de voetbalwereld, en dat zijn niet de minsten, nog graag naar Cruijff
luisteren moet jij je mond maar houden. Je hebt absoluut geen idee wat deze man
voor het nederlandse voetbal heeft betekent....en nog steeds betekent.
Kijk maar naar Ajax.......uitermate gezond, en dat heeft Cruijff in gang gezet, om nog maar
te zwijgen van de maatschappelijke betekenins van cruijff.

ga jij maar ergens in een hoekje zitten om je te schamen.

5 oktober 2014 om 15:12

Ik moet helemaal niks klein adelaartje en zeker niet van jou. Ik snap dat voor jou het onwaarschijnlijk is en niet te bedenken is dat je een eigen mening kan hebben op basis van waarnemingen en vergaarde kennis maar je hoeft jezelf ook niet compleet belachelijk te maken door je profeten compleet te adoreren dmv onjuiste kennis. Ik snap wel dat jij deze man helemaal geweldig vind en is je goed recht alleen probeer op de eerste plaats volwassen over te komen om een discussie aan te gaan, probeer daarna wat kennis tot je te nemen, probeer daarna te analyseren om uiteindelijk een eigen mening te kunnen vormen. Je kan wel achter de koe z'n kont aan lopen maar kijk uit dat je niet onder gescheten wordt. Dus beste kleine adelaartje.. Wat gaan we in het vervolg doen wanneer we met de grote mensen mogenpraten?

5 oktober 2014 om 15:23

Quinas

Ik geef een inhoudelijke reaktie en voorbeelden.

Jij? Alleen wat gebler........jammer.

Jij bent een roeper......het minste dat je zou kunnen doen is een voorbeeld
geven...maar je komt met helemaal niets.

Als ik jou was zou ik "analyseren" even opzoeken in het woordenboek.

5 oktober 2014 om 15:37

Quinas

Ik zie het probleem als....je bent 34....nog een snotneusje
Je hebt Cruijff eigenlijk helemaal niet meegemaakt. Ik wel.........
ik heb hem in 1974 aan het werk gezien........ongelooflijk wat
hij toen deed. Ik heb de man bij Ajax zien spelen.....michels
was de trainer...maar Cruijff was de baas.......ik heb Knobel horen
zeggen....."aax heeft geen trainer nodig met Cruijff in het veld".
Ik heb de man bij Barcelona zien spelen......ze stonden onderaan toen hij
overkwam van Ajax en werden kampioen. Ik heb mensen in Spanje op straat
zien huilen als zijn naam viel. I heb hem als trainer van Barcelona de
Europacup 1 zien winnen. Ik heb stoichkov tegen van Gaal horen
zeggen...." er is maar 1 trainer waar ik ooit iets van geleerd heb, en dat was Cruijff.......hij heeft nu bij ajax de hele organisatie opgezet met een fantastisch
resultaat Ik heb Frank de Boer kort geleden horen zeggen....."hij heeft altijd waardevolle tips "..........praat ik nog niet over de Cruijff academie of zjn
sportveldjes en andere zaken met betrekking tot het goede doel.

Als jij dit analyseert (want daar ben jij zo goed in) dan zie je dat deze
enkele voorbeeldjes een tijdbestek van dcennia dekken. Met andere woorden
Cruijff is nog steeds "hot" ....voor kenners....dus niet voor jou.

Jij bent namelijk een nobody

5 oktober 2014 om 16:34

@ eagle456

Er is niemand die beweerd dat hij een jaar of 20 geleden nog wel zijn nut had

Maar nu allang niet meer

En ja natuurlijk zegt de boer dat, hij kan moeilijk zeggen dat het kansloos ge*** van hem is

5 oktober 2014 om 17:56

Eagle456

Heb je wel eens horen zeggen dat je wanneer je de bodem hebt bereikt het geen zin heeft om verder te graven? Je bent jezelf namelijk compleet aan het uitputten en uiteindelijk blijf je bezweet achter en fungeer je enkel nog voor leedvermaak en eerlijkheidshalve hoop ik voor je dat je geen 59 bent aangezien je namelijk perfect in de zee van 13 jarige youtube vz publiek verdwijnt en onopgemerkt je stempel niet kan drukken of enigszins het verschil kan maken. Over een nobody gesproken. Maargoed ik geef je het voordeel van de twijvel en ga er gewoon vanut dat je 13 bent.

Op de eerste plaats geef ik mijn mening niet als Cruijff voetballer, o wacht even.. Heb ik wel gedaan maar we doen net alsof ik dat niet heb gedaan zodat al jouw 'argumenten' niet meteen de spreekwoordelijke vuilnisbak in gaan en dan doen we alsof je niet de clown bent in ons midden.

Verder kaart je niks aan waaruit blijkt dat ik verkeerd zit aangezien je niet eens weet waar we het over hebben. Je opportunistische hyena gejank raakt kant noch wal. Begrijp me niet verkeerd.. Je mag mijn mening niet de juiste vinden maar probeer op z'n minst te begrijpen wat er gezegd wordt. Kleine adelaar je krijgt nog een kans om jezelf te bewijzen. Probeer nog een keer min mening te weerleggen met zinvolle argumenten waardoor we met z'n allen een gezonde discussie kunnen voeren of mee lezen want nu lachen we een beetje om je maar het is niet vanzelfsprekend dat ik mijn tijd aan jou blijf verdoen.

6 oktober 2014 om 01:55

Beste Quinas

Je probeert via de nederlandse taal op een ludieke manier leuk
te zijn, maar daarmee verbloem je alleen je eigen tekortkomingen.
Je moet je eerste twee "bijdragen" eens terug lezen, en mij laten
weten waar jouw argumenten staan. "ja meneer Cruijff, jij had het anders
gedaan, en als het niet in jouw straatje past"....blablabla
Je vergeet te onderbouwen...dit is gebler dat helemaal niets toevoegt.
Natuurlijk mag jij dat vinden, maar geef dan aan waarom......je zegt
dat als "volwassenen praten"......volwassenen doen dit niet zo, alleen kinderen

Ik heb meerdere malen gevraagd om een inhoudelijke discussie.
Jammer dat je het wederom af laat weten, en nu maar afdruipt met de staart
tussen de benen.....met "ik verdoe mijn tijd niet meer"......zielig

Cruijff doet zeker niet alles goed, maar verdient wel zeer veel respekt.
Het is niemand anders dan hij die nederland op de kaart heeft gezet.
Herinner je je Foppe nog? Hij zei...."je moet altijd naar Cruijff luiseren,
maar hij heeft niet altijd gelijk". Cruijff is verantwoordelijk voor de
suksesperiode van Barcelona......de man heeft een enorme kijk op het
spel en de organisatie. Bij PSV zei men (gevraagd naar de slechte
toestand op dat moment"..."ja....maar wij hebben geen Cruijff"

Dat jij, Cruijff hater, dat niet leuk vind is weer wat anders, maar het zijn
wel de feiten.

Je zegt...."je mag mijn mening niet de juiste vinden"
Je hebt geen mening, daar gaat het nu juist om. Een mening wordt
gevormd door feiten en die geef je niet......een discussie (want je neemt allemaal moeilijk woorden in de mond die je maar half begrijpt), is
het uitwisselen van argumenten.

Waar staan die van jou?????

Neen...ik ben geen 13.....ik ben volwassen en discusieer alleen
op basis van argumenten.......kinderen van 13...bleren......dus...
wie de schoen past trekt hem aan?

6 oktober 2014 om 20:54

Beste adelaartje,

Ik lees nu pas eigenlijk je post die uit z'n spreekwoordelijke voegen barst van de tegenstrijdigheden en eigenlijk doe je alleen maar wat je zelf in je posts iemand ander verwijt. Dingen zeggen is een ding maar wanneer je je eigen moraal compleet in discridiet brengt sla je de spreekwoordelijke plank compleet mis. Op de eerste plaats neem je in je onmeetbare onkunde veel aan maar vergeet je je eigen theorien toe te passen. Je vraagt om feiten maar onbewust ga je aan het feit voorbei dat je zelf geen enkele feit kan weerleggen zodat we jouw verzoek tot een volwassen discussie kunnen bewerkstelligen.

In je blinde paniek en drang om mij op mijn plek te zetten zoals ik dat met jou doe ga je compleet voorbij aan het feit dat ik wel degelijk mijn mening onderbouw. Dat jij dat niet kan snappen aangezien je niet eens weet waarover ik het heb zorgt ervoor dat je in je complete verwarring dat je dingen gaat aannemen en dat als feiten ziet. En let op, ik had je idd al een tijdje links moeten laten liggen en niet omdat ik geen argumenten voor je heb of feitelijke kennis maar puur omdat ik mijn tijd doorgans niet wil verspillen met mensen die niet eens weten waar het over gaat laat staan dat ze enigszins mee kunnen gaan in de discussie maar hierbij de uitzondering.. ik geloof dat zelfs jij iets kan leren als je heel erg je best doet en open staat voor mijn wijzheid en niet als een klein kind jezelf belachelijk maakt met onzinnige non argumenten en aannames. Het enige wat ik uit jouw toetsenbord zie komen zijn losse zinnen van mensen die A of B hebben gezegd en in je intelectueel beperkte denkwijze ga je ervan uit dat je een feitelijke discussie voert. ik kan heel veel uitlatingen opnoemen van mensen die niet zo gek zijn op Cruijff maar dan zou ik hetzelfde doen wat jij doet. opportunistische hyena gejank waar geen zinnige discussie gevoerd mee kan worden.

Zoals ik zei is Cruijff een meester in het intrappen van open deuren en dit is er een mooi voorbeeld van en uiteraard snap jij dat niet maar ik zal het je uitleggen want wat jij onder de noemer geen onderbouwing schaart kwalifiseer ik als 'the obvious

Van gaal heeft een wereldprestatie neergezet met het materiaal die deze tot zijn beschikking heeft. Natuurlijk had Cruijff het anders gedaan en mooier proberen te spelen en had Van gaal de groep niet overleeft en dan was het natuurlijk zelfmoord om met dit materiaal zo te spelen. Het is makkelijk praten en steken onder water te geven en zo kunnen we natuurlijk heel veel voorbeelden geven (sorry ga het niet allemaal opzoeken, lees gewoon mee als ik op een artiekel reageer want ik geef op dat artiekel mijn mening) Cruijff sabeld alles neer wat niet in zijn ideeen past en zijn constante kritiek naar het winnen van prijzen zonder opgeleide spelers.. voor de grap zou je dit moeten uitzoeken hoe hij bijvoorbeeld Barcelona heeft laten winnen in zijn tijd en wie daar speelden.

Ik haat niemand beste adelaartje maar heb helaas voor jou een eigen mening en ben niet idolaat van iemand omdat toevallig andere mensen het wel zijn maar dat is ook het verschil tussen jij (de kuddenvee) en de mensen die wel het verschil maken zoals ik.

Dus kleine adelaartje.. heel leuk dat je in de illusie leeft dat ik 'met mijn staart tussen mijn benen' deze discussie zou hebben verlaten maar helaas jongen.. daar moet toch echt wel een kerel voor komen en dus niet een jochie die net weet dat z'n plassertje ook gebruikt kan worden om andere dingen dan plassen.

Als je nog wat hebt vind ik het goed, kom maar op alleen zal ik soms door mijn drukke schema wel op me moeten laten wachten maar voor jou is het wel de moeite waard. Feitelijk gezien kan je hier nooit meer echt op een waardelijke manier uit komen maar het is ook een feit dat wanneer je je plek kent heel veel van me kan leren. De keuze is aan jou'

7 oktober 2014 om 02:24

Quinas

Jij doet uitspraken op een forum. Uitspraken waarvan ik dus vraag om
die even toe te lichten. Als je daar niet tegen kunt, moet je niet op een
forum gaan. In plaats van een toelichting te geven speel je doorlopend
op de man. Je probeert leuk te zijn door dat in de HBC stijl te doen,
maar het is bijna onsmakelijk te noemen. Ik doe dat toch ook niet.
Waarom gooi je zo met je visitekaartje? En als het nou nog maar
een beeeeetje leuk was.........

Jouw 4e alinea laat zien hoe dom je eigenlijk bent
Je zegt" Van gaal heeft een wereldpretatie neergezet"....toch??

Hahahahahahahaha...malloot
Dat is dus precies wat Cruijff ook zegt.....hahahahahahahah

Alleen zou Cruijff......het met ander voetbal hebben gedaan.
Misschien waren we dan wel eerder uitgeschakeld, maar dat
vindt Cruijff minder belangrijk dan de "schoonheid" van het spel.
Dat had hij niet hoeven zeggen, want iedereen die Cruijff kent
weet dat. Daarin staat Cruijff niet alleen, want heel veel "kenners"
hadden niet zo gespeeld als van Gaal, en meer aanvallend.

Cruijff heeft ook gezegd dat hij de laatste 20 minuten in de wedstrijd
tegen mexico genoten heeft.

Overigens is het altijd van Gaal die zich negatief uitlaat over Cruijff
en niet andersom. (Op de man)

het is wel zo dat als Cruijff als analist zijn mening moet geven, hij
die ook geeft......wie dat dan ook is. Maar hij legt het wel uit (jij niet
hij wel).

Je domheid heb ik reeds aangetoond...je gebrek aan fatsoen ook
Wellicht heb je wat lessen in je opvoeding overgeslagen.

Als je een discussie op een normale manier kunt voeren, mag
je reageren. Als dat alleen kan met gebrek aan respect voor
het individu en forum heb ik liever van niet.

Ik vind het altijd leuk om reacties op Cruijff te lezen. Volgens mij kun je de status van iemand aflezen aan de explosieve reacties die iemand losmaakt op sociale media. Volgens mij zegt Cruijff niets raars en niets wat we nog niet weten en toch zo veel reacties.

5 oktober 2014 om 15:02

Op dat criterium is Mourinho verreweg de man met de meeste status voor de Nederlandse 'voetballiefhebbers'

6 oktober 2014 om 16:46

Mourinho heeft denk ik ook veel status.

Cruyff had helemaal niets anders gedaan. Hij had in 1994 bondscoach kunnen worden, maar hij had er geen zin in. Iets meer respect voor mensen die wel de verantwoordelijkheid pakken is wel op zijn plaats.

5 oktober 2014 om 14:34

Nog zo een onwetend iemand.

5 oktober 2014 om 15:43

Wat klopt er dan niet? Hij liet zelf niets meer horen aan de knvb.

cruiff had precies hetzelfde gedaan
en hij is de man die in1974 stopte met voetballen in de finale tegen duitsland inplaats van doorgaan na de 1-0
die man moet langzaam achter de geraniums op zijn balkon in barcelona

johan heeft makkelijk praten hij stond niet voor de groep en hoe hij wou spelen had hij en nederlands voetbal totaal voor schut gestaan

Natuurlijk had Cruijff het anders gedaan..niets mis met die uitspraak.hij vergeet alleen te zeggen dat alle 17 milj Nederlanders het ook anders hadden gedaan.maar of wij allemaal succes zouden hebben.
Cruijff is net mijn opa vroeger was alles beter.

5 oktober 2014 om 15:03

Precies, dat is ook waarom ik me zo stoor aan de open deuren die Cruijff elke keer weer intrapt

5 oktober 2014 om 15:24

Arme oude man, groot geworden door 1 jaar Feyenoord, maar praatjes voor 10

5 oktober 2014 om 17:59

Haha nu klink je als een 020-ger haha

Cruijff heeft een hele duidelijk visie qua voetbal. Hij wil daar niet van afwijken. Louis probeert altijd vanuit de kracht van zijn spelers te spelen en wil ook zijn tactiek erop aanpassen. Ik weet wel als Cruijff het WK had gecoacht was helemaal niet goed gekomen omdat de kwaliteit voor zijn manier van voetballen er gewoon niet was. Louis heeft er gewoon het beste van gemaakt en Nederland weer verrast!

Als Cruijff bondscoach was geweest in 1990 en 1994 was Nederland 2x achter elkaar wereld kampioen geworden. Degene die dat heeft tegengehouden was Rinus Michels.

Cruijff was een betere coach dan van Gaal ooit zal zijn. Zijn resultaten wijzen dat gewoon uit. De generatie van van Basten werd in die tijd de patat-generatie genoemd. De term was van Aad de Mos. Onder trainers als de Mos en Beenhakker bereikte Ajax niets in die tijd, terwijl het elftal bol stond van talent van Basten, van 't schip , vanenburg, rijkaard , koeman noem maar op.

Toen greep Cruijff in , Beenhakker werd opzij geschoven en hij haalde wat toen nog onbekende voetballers waren : Danny , Blind en jan Wouters en als routinier, Arnold Muhren. Het jaar daarop liet hij Dennis Bergkamp als 16-jarige debuteren , stelde Frank verlaat op in het centrum van de verdediging en won de Europa-cup 2 met een zeer jong elftal. Zowel Beenhakker als de Mos konden niets beginnen met dat elftal en Cruijff liet het ineens voetballen.

Al die respondenten hier die menen dat Cruijff niets kon of kan zijn gewon niet op de hoogte. Ze kennen hun geschiedenis niet. Cruijff was de beste voetballer die er ooit is geweest, beter dan Messi en Ronaldo, beter ook dan Maradona en Pele. Voorts was hij de beste coach die we in Nederland hebben gehad. Hij kocht nooit wat, haalde ondergewaardeerde spelers , routiniers aan het eind van hun loopbaan en gebruikte spelers die door eigen opleiding waren opgeleid. Dat deed hij bij Ajax en bij barcelona.

Van Gaal koopt altijd op grote schaal , bij Barcelona is hij feitelijk mislukt nadat hij 5-6 Ajacieden meenam naar Barcelona; In Munchen is hij uitgekotst en nu bij Man United heeft hij weer op grote schaal ingekocht. Van Gaal is geen garantie voor succes, Cruijff was dat wel.

Verus, nog nooit zoveel onzin gelezen. Cruyff won met Barcelona de Europa Cup 1 met Koeman, Laudrup en Stoitsjkov. Niks geen eigen jeugd maar door Cruyff gehaalde spelers. De generatie van Witschge werd de patatgeneratie genoemd en niet die van Van Basten. Ken de feiten in plaats van zoveel onzin uit te kramen. Cruyff en Oranje was altijd gelazer om geld, dit was in 1974 al het geval en in 1990 en 1994 begon het gelazer opnieuw. Cruyff was ook de persoon die er voor zorgde dat Van Beveren en Van der Kuijlen ongewenste personen werden bij Oranje omdat beide heren kritiek durfden te uiten op de voorkeursbehandeling die Cruyff voor zichzelf had gecreëerd, ook toen ging het weer om geld. Toen Cruyff technisch adviseur werd van Chivas drong hij er bij de voorzitter op aan om te investeren in nieuwe spelers, dit kortstondige avontuur was gedoemd om te mislukken door de buitensporige eisen van Cruyff. Onder Cruyff werd Ajax nooit kampioen van Nederland. Ik kan nog wel een tijdje doorgaan maar ik ben bang dat ik tegen dovemansoren praat en er in jouw verheerlijking van de persoon Cruyff geen ruimte is voor kritiek. Cruyff was een geniale voetballer maar moet in de trainer Van Gaal toch echt zijn meerdere erkennen, Cruyff kan zijn kritiek beter op Ajax richten, na 4 jaar Cruyff speelt Ajax het meest armoedige voetbal dat ik ooit heb mogen aanschouwen. Cruyff was een briljante voetballer, misschien wel de beste ooit, en je moet altijd naar hem luisteren maar niet altijd alles geloven wat hij zegt.

Hoezo komt dit nu aan de orde? Snap dat de media vragen stellen, maar beetje jammer dat cruiff hierin mee gaat..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren