Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cruijff noemt belangrijke voorwaarde voor wel of niet verkopen van Memphis

Laatste update:

Barcelona lijkt niet van plan om Memphis Depay deze winter van de hand te doen. Het contract van de 28-jarige aanvaller loopt komende zomer af en bij een verkoop in januari zou de Catalaanse club nog wat aan hem kunnen verdienen. Sportief directeur Jordi Cruijff geeft echter in gesprek met Mundo Deportivo aan dat Depay erg belangrijk voor Barcelona is. Daarnaast zal het moeilijk zijn om een vervanger voor hem te vinden, gezien de Financial Fair Play-regels waar Barça mee te maken heeft.

“Memphis is dit seizoen geblesseerd geraakt en heeft niet zoveel kunnen spelen als hij en de ploeg hadden gewild”, begint Cruijff. “In de wedstrijden voordat hij geblesseerd raakte, stond hij in de basis en maakte hij een aantal mooie goals.” Inmiddels is Depay hersteld van zijn blessure, waardoor hij na het WK weer in actie zou kunnen komen voor Barcelona. De kans dat dat zal gebeuren is reëel, daar Robert Lewandowski voor drie wedstrijden geschorst is na zijn rode kaart tegen Osasuna (1-2 winst) en zijn reactie daarop.

Barcelona heeft de afgelopen jaren regelmatig te maken gehad met de Financial Fair Play-regels van de UEFA. Die regels spelen ook een rol rondom de toekomst van Depay, geeft Cruijff aan. “Ik doel niet per se op Memphis, maar als we door het vertrek van een Barcelona-speler een andere speler kunnen halen, kun je het overwegen. Maar als we ook dan niet voldoen aan ‘fair play’, wat heeft het dan voor zin?” Als Barcelona Depay deze winter niet verkoopt, bestaat de kans echter dat hij komende zomer transfervrij de deur uitloopt.

Maar Cruijff wil niet op de zaken vooruitlopen. “In de zomer zullen we zien waar we staan, maar de realiteit is nu dat we Lewandowski voor drie wedstrijden kwijt zijn en het zou vreemd zijn om na te denken over een vertrek. We zullen wel zien”, aldus de sportief directeur, die nog tot slot lovend is over de professionaliteit van Depay. “Hij heeft altijd maximaal gegeven en Xavi zal de eerste zijn die dat zegt. Hij zegt altijd dat hij een speler is die geen problemen veroorzaakt, altijd het maximale geeft en er staat als hij er moet staan. Dus we denken nu niet aan een vertrek, maar aan het samenstellen van een competitief team voor de tweede seizoenshelft. Mét Memphis, die veel voor ons kan betekenen.”

Moet Memphis Depay bij Barcelona blijven deze winter?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Memphis Depay op en top professional. Volgens Xavi een jongen die nooit voor problemen zorgt en zich altijd professioneel opstelt. Maar volgens menig mensen in Nederland vindt hij zichzelf de beste speler. En zou zich niet kunnen schikken in een reserverol. Is echt raar hoe men denkt over Depay, terwijl het een voorbeeldige jongen is die mentaal ijzersterk is. Gelukkig klaag niemand in Spanje over zijn bezigheden naast het veld(ook dat is gewoon heel goed )

8 december 2022 om 18:48

Ik heb veel gehoord over memphis, maar dat mensen zeggen dat hij zich niet kan schikken in een reserverol? Volgens mij is dat een verzinsel van jezelf, want ik heb dat hier echt nog nooit gelezen.

8 december 2022 om 18:48

Het Nederlandse volk grijp gelijk naar zijn parels wanneer een voetballer dure kleren draagt of rapclips maakt (alhoewel zijn raps naar mijn mening waardeloos klinken). Gelukkig is Depay heel toegewijd aan zijn vak en is er aan mentaliteit geen gebrek. Doet gewoon zijn werk op het veld, wat hij erbuiten doet is niet van belang zolang hij geen mensen neersteekt.

8 december 2022 om 18:56

Mental ijzersterk ja, maar komt voetballend ernstig te kort. Dan heb je ook weinig aan “mentaal sterk” zijn.

8 december 2022 om 19:03

Ferran Torres ook. Die is kwalitatief minder dan Memphis, maar daar hoor ik die kritiek niet op

8 december 2022 om 19:05

Ferran Torres komt al helemaal ernstig te kort, Memphis ook. Alleen is de ene gratis gekomen en heeft de ander heel veel geld gekost. Dus logisch dat Ferran meer tijd krijgt.

Wat is jou obsessie met Ferran Torres trouwens Japie? Of ben je stiekem jaloers op de dochter van Enrique? 😀

8 december 2022 om 19:06

Nee, ik vind die Torres echt drie keer niks en nog minder dan Memphis. Daarom snap ik nooit zo goed waarom er meer kritiek is op Memphis dan op Torres

8 december 2022 om 19:08

Dus omdat jij Ferran Torres drie keer niets vind mag niemand aangeven dat ook Memphis Depay ernstig te kort komt? Klinkt weer heel logisch allemaal Japie.

8 december 2022 om 19:18

Je zou juist zeggen dat Torres minder tijd krijgt, omdat hij heel veel kostte. En dat Memphis ernstig tekortschiet: onzin, zo slecht deed hij het niet.

8 december 2022 om 19:21

@El_Guaje7 Natuurlijk mag je Memphis tekort vinden komen. Dat is mijn punt niet. Mijn punt is dat ik niet snap dat Torres buitenschot blijft

8 december 2022 om 19:29

Vind jij Memphis te kort komen voor Barca, Japie?

8 december 2022 om 19:40

Ik snap het wel bij 433. Memphis is natuurlijk veel creatiever dan Ferran. Ferran Torres maakt echter altijd zijn defensieve meters en houdt zich immer aan het systeem. Depay loopt bij 433 vaak uit positie, lijdt voortdurend balverlies en is een gevaar voor je eigen verdediging door nonchalante passes en schijnverdedigen. Ferran is overigens in principe een flankspeler en Depay een centrumspits. Met de huidige selectie lijkt Ferran me veel waardevoller. Verzaakt nooit en creëert ruimtes voor anderen.

8 december 2022 om 19:42

Toch knap dat iemand die ernstig te kort komt vrij aardige statistieken kan overleggen. Depay is misschien niet het niveau dat moet Barca moet nastreven, maar hij heeft het prima gedaan. En hij komt zeker niet "ernstig" te kort.

8 december 2022 om 19:57

@Gold3nAjax Ik vind Memphis minder dan Lewandowski en beter dan Torres dus of hij tekort komt als tweede spits op dit moment daar heb ik mijn twijfels bij. Als er een betere tweede spits komt dan wel

9 december 2022 om 07:16

Dat komt omdat wij Nederlanders houden van het afkraken van onze eigen spelers en vooral iemand als Memphis die naast het voetbal dingen doet wat de meeste Nederlanders niks vinden. Als je Puur naar ze voetbal statistieken kijkt zou je juist trots moeten zijn op hem.. binnenkort onze all-time topscoorder van NL

8 december 2022 om 19:05

Zie hem anders die politie agent in Rotterdam nog heel klein maken . Sindsdien heeft depay wel afgedaan in huize tribune klant .

8 december 2022 om 21:15

Bij mij heeft hij al lang afgedaan, vanaf hij rugnummer 7 opeiste bij Man United.

9 december 2022 om 05:53

Maar we zien dat filmpje allemaal @tribune-klant, jij hebt toch ook soms een slechte dag. Kijk dat je het nou online zet en provoceert snap ik dat je reacties uitlokt op een niet aardige manier. Maar jij en ik hadden precies hetzelfde kunnen zeggen als wij een slechte dag hadden alleen zouden we allebei niet dom zijn om het online te gooien en te provoceren

Nog steeds pas 28, zou juist in zijn prime moeten zitten nu. Misschien naar de Serie A proberen bij één van de vier clubs uit Milaan en Rome.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren