Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Cruijff is niet de enige met verstand van voetbal'

Laatste update:

Jaap Stam heeft schoon genoeg van de kritiek die Johan Cruijff uit op Ajax. De legendarische nummer veertien was als adviseur aan de recordkampioen verbonden, maar besloot zich terug te trekken, omdat zijn visie niet goed genoeg uitgevoerd zou worden. In zijn column in De Telegraaf van afgelopen maandag was Cruijff kritisch op Jong Ajax en Stam, coach van deze ploeg, is het nu zat.

/

Cruijff noemde de balaannames en de handelingssnelheid van zeker de helft van de eerste elftalspelers onder de maat en stelde dat dit probleem bij Jong Ajax aangepakt moest worden. “Ik heb Cruijff de voorbije jaren nog nooit bij een training van Jong Ajax gezien”, countert Stam in gesprek met Voetbal International. Dat geldt ook voor Cruijffs pionnen binnen de club; Stam vraagt zich daarom af hoe Cruijff weet hoe er gewerkt wordt bij de beloftenploeg.

Stam vindt het maar vreemd dat hij kritiek levert, terwijl hij de werkwijze bij Jong Ajax niet kent. Volgens de coach heeft Cruijff nooit met hem gesproken over Jong Ajax, terwijl de beloftenploeg toch de belangrijkste schakel is tussen de opleiding en het eerste elftal. Stam is ook nooit benaderd door Tscheu La Ling, die in opdracht van Cruijff een rapport schreef over wat er mis was bij Ajax.

/

“Er wordt nu een beeld geschetst alsof in de jeugdopleiding alles perfect gaat en bij de proftak alles waardeloos is”, baalt Stam, die dinsdag overigens zijn diploma Coach Betaald Voetbal ontving. “Veel mensen nemen het voor zoete koek aan. We werken bij Jong Ajax vooral met spelers die uit de opleiding doorstromen. Dan zou je net zo makkelijk kritiek kunnen uiten op de wijze waarop dáár wordt getraind. Maar dat gebeurt dus niet.”

Stam benadrukt dat hij respect heeft voor alles wat Cruijff heeft bereikt in zijn loopbaan: “Maar hij is niet de enige in Nederland met verstand van voetbal. En hij is ook niet de enige die ooit op topniveau heeft gespeeld. Wij werken dagelijks met spelers bij Ajax. Dan kun je volgens mij tot een beter oordeel komen dan wanneer je dat op afstand doet”, besluit de oefenmeester.

Jaap Stam heeft gelijk

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
24 november 2015 om 17:58

Meneertje heeft eindelijk zn diploma binnen voelt zich geroepen om te reageren ofzo?

24 november 2015 om 18:01

Idd wie denkt deze hij nu wel weer dat die is... Heeft een papiertje op een trieste manier binnen gehaald en gaat nu ff lekker bijdehand lopen doen hier... Triest geval

24 november 2015 om 18:04

Daar wordt 'meneertje' om gevraagd door een journalist hoor, meneertje.

24 november 2015 om 18:14

Hij heeft er tenminste nog iets voor gedaan Johan kreeg hem volgens mij cadeau van de knvb.

24 november 2015 om 18:17

Ik geloof in Cruijff, maar ik geloof ook in Stam. En de punten die hij hier benoemt kloppen. Door de berichtgeving lijkt het alsof het geweldig is bij de jeugd, maar kennelijk is het toch niet zo. Dus goed dat hij dat punt maakt.

Het is gewoon kommer en kwel bij Ajax. Op alle lagen. Wil je verder dan moet het allemaal beter en dus bij de jeugd, Jong Ajax en Ajax 1.

24 november 2015 om 18:30

Is het zo raar dat je reageert als iemand kritiek levert op je handelswijze? Of zou jij alleen maar incasseren?

24 november 2015 om 19:42

He he eindelijk eens iemand binnen Ajax die deze blaaskaak van een Crijff eens even terug op zijn plaats zet. Altijd maar vanaf de zijlijn roepen dat het niet goed gaat en dat hij de oplossing wel eventjes heeft. Lijkt verdomme mij wel
Zeker nou ik lees dat ie nog nooit gesignaleerd is bij Jong Ajax (of een van zijn strontvliegen.)
Off topic: Stam heeft zijn langste tijd nu wel gehad bij Ajax, denk ik zo. Als ik hier de reacties lees op zijn commentaar op Cruijff, dan is er nog erg veel sympathie voor deze Cruijff. (kan ik met mijn pet niet bij)
Ik vergelijk deze man toch met onze Willy en Rene,; die kramen ook alleen maar onzin uit

24 november 2015 om 21:26

@robins, je bent ervan op de hoogte dat Johan Cruijff zijn trainersdiploma cadeau heeft gekregen wegen zijn verdienste voor het Nederlands voetbal (als speler welteverstaan) en dat als er iemand is die echt helemaal niks voor zijn trainersdiploma heeft hoeven doen, het Johan Cruijff wel is?!
Heb je het stuk überhaupt gelezen of reageer je gewoon blind op iemand die kritiek uitoefent op "onze lieveheer Johan Cruijff" ?jaap Stam geeft gewoon antwoord op een vraag die hem gesteld wordt en hij heeft eigenlijk gewoon gelijk. Hoe kun je nou commentaar leveren op een beleid en werkmethode als je zelf nog nooit bij een training bent wezen kijken? Het enige dat Cruijff de afgelopen jaren gedaan heeft, is heeel veel commentaar leveren (via Jaap de Groot). Ik heb veel respect voor Cruijff, maar zijn tijd is geweest. Het enge dat hij de afgelopen uch jaar nog gedaan heeft, is vanaf zijn hoge berg als een almachtige commentaar leveren en commanderen

25 november 2015 om 01:09

Wat een onzin. Cruijff geeft toch ook gewoon kritiek op wat Stam doet, dan is het toch logisch dat hij met een recatie komt.
Volgens mij is Stam hier juist degene die een punt heeft. Ben het dan ook meer eens met wat Stam hier zegt dan wat alle mensen zeggen die niet weten waar het over gaat (daarmee bedoel ik overigens niet Cruijff)

24 november 2015 om 18:05

Ik ben echt heel erg benieuwd naar de trainers Jaap Stam, Clarence Seedorf, Edgar Davids en andere spelers van die generatie. Stam heeft echt een geweldige uitstraling en ik hoop echt dat hij net zo'n goede trainer als verdediger is!!

Stam heeft natuurlijk wel gelijk, alles wat Cruijff zegt wordt al gauw in Nederland als geniaal bestempeld maar de beste man roept de laatste jaren alleen maar onzin! Het feit dat hij maar vol blijft houden dat Ajax bijvoorbeeld terug kan komen aan de Europese top, de consistente stroom aan kritiek op mensen als Van Gaal en Mourinho(mensen die hij niet zo leuk vind en dus doen ze alles fout) maar waar ik me nog het meest aan irriteer is het feit dat Cruijffie eerst heel Ajax op zijn kop zet om vervolgens bij het eerste beste beetje tegenwind en tegenslag op sportief gebied er meteen de brui aan te geven.. Nee, ik denk dat het beter is voor meneer Cruijff en de rest van het Nederlandse voetbal als hij gewoon lekker afstand neemt van het hel zooitje en zich opsluit in die Catalaanse villa van hem..

24 november 2015 om 18:21

Cruijff roept geen onzin. Qua voetbal heeft hij gewoon gelijk en volgens mij was er een ander die dat ook zei afgelopen week, namelijk functionele techniek ontbreekt. En verder heeft hij aangegeven welke lijn uitgezet moet worden en dat anderen dit moeten doen. Zo heeft hij ook die intentie gehad en dat was vanaf dag 1 al duidelijk, behalve voor de mensen die het anders willen zien. Die man heeft niet het eeuwige leven en daarom moet de nieuwe generatie het doen. Maar deze generatie maakt zich belachelijk.

24 november 2015 om 19:10

Zeker, met vier titels en een tweede plaats maak je jezelf echt belachelijk...

Persoonlijk vind ik dat iemand zich belachelijk maakt als die geen oog heeft voor de nieuwe verhoudingen in het internationale voetbal. Als je niet wil inzien dat een redelijk verdediger bij Real Madrid in zijn eentje meer verdiend dan alle Ajax spelers bij elkaar.

24 november 2015 om 19:16

YoeriCfc. De kritiek op v. Gaal valt wel mee. Cruijff heeft zelf eens gezegd dat hoe v. Gaal over voetbal denkt dat dat niet zijn eigen manier van denken over voetbal is, maar dat v. Gaal zijn manier daarom niet per se gelijk verkeerd is. Gewoon een verschil in visie.

24 november 2015 om 19:41

Idd Speedy.

Icecoldd, omdat het in het verleden werkte hoeft niet meteen te betekenen dat het voor altijd werkt. Wat eens vernieuwend was is nu achterhaald en dan heb ik het dus over de zogenaamde huisstijl 433.

LVG had dat gelukkig door en we kwamen ver bij het WK. Hiddink en Blind zageb jammer genoeg het te laat in.

En hoezo weet jij zo goed dat ze niet dezelfde lijn volgen als Stam en de rest zeggen van wel? Hoe kan Cruyff daarover oordelen als hij er nooit is?

24 november 2015 om 20:14

@icecoldd
Wat een onzin.. Cruijff roept dusdanig grote onzin dat 80 van de algemene voetbalvolgers geen idee hebben waar Cruijff het over heeft en dat 20 doen alsof ze het begrijpen.. Ik hoef alleen maar te denken aan die onzin in dat columpje van hem in de Telegraaf over. Daarnaast zijn uitspraken als: 'elk nadeel heeft zijn voordeel, je moet schieten om te scoren, je moet een keer meer scoren dan de tegenstander' allemaal uitspraken waar we Steve Mcclaren heel erg hard om uit lachte. Maar omdat die voetballer uit een vervlogen tijd het gezegd heeft is het een wijsheid...

24 november 2015 om 20:17

@inkemontana
Nee ik vind het niet bepaald meevallen.. Cruijff heeft nog geen 6 weken terug in de Guardian weer geschreeuwd hoe vreselijk hij het spel van Van Gaal vindt, over zijn transfers gesproken etc. Maar Cruijff vergeet dat het voetbal niet stil is blijven staan sinds hij er niet meer direct bij betrokken is! De beste man leeft in een fantasiewereld waar Ajax inderdaad nog kampioen kan worden van Europa, omdat zijn tweede club dat ook kan! Hij vergeet/is te seniel om te zien dat Barcelona gewoon lachend 60 miljoen voor een Suarez, 100 miljoen euro voor Neymar kan betalen en ga zo maar door!

24 november 2015 om 21:27

@Scrumpti0uz

Alle grote ploegen spelen namelijk nog steeds zo, 433. Misschien dan niet met een links- of rechtsbuiten die aan de zijlijn geplakt is, maar dat is ook niet het idee dat Cruijff heeft bij 433. Dus zijn ideeën snap ik nog steeds.

Op het WK hebben we goed gepresteerd met 532, prima, mooi resultaat ook. Maar is dat wat we van NL willen zien? Nou, ik niet. Liever dat we innoveren met hetgeen wij al goed kennen. Maar willen we innoveren dan moeten we de basisdingen goed doen.

24 november 2015 om 21:38

@YoeriCFC,

Dat jij het niet snapt wilt niet zeggen dat niemand het snapt... :P

Maar wat ik probeer te zeggen is dat zijn visie op voetbal niet heel moeilijk is in de basis. En ikzelf vind ook dat hij wat dat betreft gelijk heeft.

In z'n column komen elke week dezelfde dingen terug: functionele techniek is niet goed. Dat is wat ik elke keer lees en hoor. Tuurlijk zijn er ook dingen waar hij niet objectief is: Jonk verdedigen bijvoorbeeld. Die zal namelijk ook z'n fouten gemaakt hebben.

Maar z'n voetbalvisie is volgens mij tijdloos. Basistechniek en veel beweging met een aanvallende stijl.

Dus jij bent tegen 'm, prima, maar onzin vind ik 't niet.

En die aanvallende en dwingende stijl is mooi te zien bij z'n andere club, Barcelona. Maar als Chelsea-fan snap ik dat dat niet zo boeit! :P

25 november 2015 om 15:00

Ajax en Oranje hebben het materiaal er niet voor. Je moet afgaan op je spelersmateriaal en minder op het systeem.

En gelijk heeft ie, eindelijk eens iemand van de club die dat zegt. Cruijf blijft natuurlijk voor altijd een legende maar ik was blij toen ik hoorde dat hij wegging bij ajax, helaas blijft hij zich er mee bemoeien..

Er wordt naar mijn mening ook te snel aangenomen wat van Cruijff komt. Hij heeft t ook niet uitgevonden en is wat mij betreft verjaard. Hij had het moeten leiden of niet, maar dan niet achteraf de gozer uithangen als je dat dan niet doet.

24 november 2015 om 18:25

Wat Cruijff zegt is helemaal niet verjaard. Want hij zegt alleen dat functionele techniek ontbreekt. Vanuit goede functionele techniek kunnen spelers hun capaciteiten uitbreiden. Laatst zei iemand anders, volgens mij Everse, hetzelfde. Voetbal is gewoon slecht nu in NL.

Ik ben het 100% met Stam eens. Misschien gaan sommige dingen niet goed en zijn er wel verbeterpunten, maar dat kun je niet beoordelen vanuit Barcelona. Zo'n kritiek van afstand heeft gewoon minder effect dan wanneer iemand (cruijff) overal bij is.

Hij zeker wel die stam. Verstand van voetbal heeft hij zelf maar een gedeelte zeg maar de helft wat Johan heeft. Laat hij eerst zijn diploma halen dat kan hij niet want daar moet weer een bepaalde regeling voor getroffen worden. Wie heeft nu verstand voetbal??????

24 november 2015 om 17:48

Aparte zinsopbouw

24 november 2015 om 19:18

Stam heeft vandaag zijn diploma behaald...

Eindelijk iemand die zich uitspreekt! Ik heb net zoals hij ongelofelijk veel respect voor de legende Johan Cruijf maar ik vind het jammer hoe hij het allemaal aanpakt.

Veel zeuren, geen verantwoordelijkheid nemen en 'stoppen' met ajax als we hem nodig hebben.

Wat een onzin verhaal, snel met die man naar Engeland.
Niet te hopen dat hij naar het eerste gaat.
Zijn team is niet om aan te zien en dan over hde vriendjespolitiek maar niet te spreken.

Jaap Stam heeft het voor elkaar gekregen om nog slechter voetbal te spelen dan Alfons Groenendijk. Dan kan je genoeg conclusies trekken, daarvoor hoef je niet naar de trainingen van Jong Ajax te komen.

24 november 2015 om 18:34

Want stam was coach voorheen? Dacht het niet. Vanaf vandaag mag hij dat pas doen. Dat hij meer invloed heeft dan andere assistenten zouden hebben is duidelijk, maar hij is niet eindverantwoordelijk.

Jaap heeft wel een punt. Volgens mij vergeet Johan dat deze spelers allemaal uit de opleiding van Jonk komen. Hadden ze daar dan niet eerder op moeten trainen?

Nee en en jij bent zeker niet iemand met verstand van voetbal dus hou gewoon je mond

Ah jaap is er ook 1 van het kamp de boer/ overmars. Mag van mij vertrekken naar Engeland. Stam en Ulderink maken de talenten nauwelijks beter.

24 november 2015 om 19:02

@ Fcajacied

Precies, wat zijn het een stel enge politici geworden zeg; die van dezelfde smerige manipulatieve technieken gebruik maken zoals hun voorgangers. Het ergste van alles vind ik nog dat er toch nog een hoop mede supporters zijn die daarin trappen, wat dat betreft is het net de Nederlandse politiek.

Ik ben echt bang dat Coronel binnenkort weer zijn intrede zal maken, overal zie je zijn adepten nu weer opduiken. Bah, ik baal er echt van dat ons ooit zo mooie club verworden is toch een club van backstabbers en hypocriete lafaards.

Het is ook te lachwekkend voor woorden dat ze blijven volhouden dat ze de lijn van Cruijff volgen, maar ondertussen mensen de club proberen in te werken waarvan het bekend is dat ze alles behalve in die lijn geloven. Het feit dat ze zo makkelijk gemaakte afspraken gewoon naast zich neerleggen, zelfs het een en ander hebben toegegeven en zichzelf continue tegenspreken toont wel aan hoe onbetrouwbaar ze zijn.

Wat betreft de kritiek van Cruijff; die was gewoon terecht. Er zijn wel meerdere mensen die dit al jaren roepen. Zoveel spelers hebben al de grootste moeite om de basisvaardigheden te beheersen, zelfs het hebben van een juist wedstrijd/concentratie instelling is vaak al te veel gevraagd.

24 november 2015 om 19:17

Precies ik ben helemaal klaar met ze, stelletje engnekken, ik blijf voor Ajax maar ik sta totaal niet achter de mensen die het nu bij Ajax voor het zeggen hebben. Ze zijn gewoon totaal niet te vertrouwen.

24 november 2015 om 19:51

Allemaal leuk en aardig, maar Cruijff zorgt eigenlijk alleen maar voor onrust. Of je neemt je verantwoordelijkheid en gaat voor je.beleid staan, of je houdt je afzijdig. Zoals Cruijff het aanpakt werkt het ook.niet en ik snap heel goed dat het geen werkbare sfeer met zich meebrengt als.de oppergod continu vanuit Barcelona zn kritiek uit en af en toe een adept langsstuurt voor controle.

Het ligt bij Cruijff altijd aan een ander, maar das logisch als je zelf nooit je verantwoordelijkheid neemt maar wel aan de macht wilt zijn. Cruijff speelt net zulke vuile spelletje als de oppositie hoor.

24 november 2015 om 20:48

@ Shorty1991

Allemaal leuk en aardig hoor, maar het is niet Cruijff die zijn afspraken niet nakomt. Het maakt niet uit hoe vaak het word aangetoond door bijvoorbeeld (ex) werknemers van Ajax dat men gewoon maar wat doet en zich niet aan de afspraken houdt, of dat ze het nota bene zelfs toegeven, of dat een rechter zegt dat er niet netjes gehandeld is, dat ze veel zaken gewoon bewust niet hebben uitgevoerd, dat er door de jaren heen verschillende rapporten zijn geweest die aantoonde dat bepaalde lui er structureel een potje van maakten, dat er in het verleden gebruikt werd gemaakt van een bureau om bewust desinformatie te verspreiden en Cruijff in een kwaad daglicht te zetten.

Toch is het elke keer weer de grote boze wolf uit Barcelona die zogenaamde de grootste oorzaak is van de onrust bij Ajax. Over bovenstaande zaken hoor ik mensen zoals jou eigenlijk nooit, maar komt het toch altijd maar weer neer op dezelfde clichés.

Het is eigenlijk heel simpel, elke keer word er van alles afgesproken, maar zodra mensen hun baantjes hebben gaan ze hun eigen weg op. Dan gaat het dus fout en komt er terecht kritiek en dan kan men over het algemeen niet veel meer doen dan elke keer maar weer met uitgekauwde en achterhaalde clichés te komen over Cruijff, dat hij zijn verantwoordelijkheid niet pakt etc etc. Terwijl het aantoonbaar is dat andere er een zooitje van maken, maar helaas is dat tegenwoordig iets wat bij Nederland hoort. In de politiek zie je continue dezelfde soort figuren opzichtig falen, maar toch is het altijd de schuld van een klokkenluider of iemand die misstanden aan de kaak stelt.

"ik snap heel goed dat het geen werkbare sfeer met zich meebrengt als.de oppergod continu vanuit Barcelona zn kritiek uit en af en toe een adept langsstuurt voor controle."

Sorry, maar uit bovenstaande alinea blijkt duidelijk dat jij geen idee hebt waar je het over hebt. Zo werkte het helemaal niet, dus het is ook niet 1 van de aanleidingen waardoor het nu weer fout gegaan is.

Ook het argument dat hij geen nooit verantwoordelijkheid neemt is ook gewoon onzin, want dat heeft hij in het verleden wel gedaan toen hij plaats nam in de raad van commissarissen. Toen werd hij ook tegen gewerkt, dat is allemaal bewezen tot in de rechtbank aan toe, en dan is het zogenaamd zo vreemd dat hij op een gegeven moment zei dat het op zijn manier wilde doen en niet anders.

Daar was iedereen het roerend mee eens (met uitzondering de Coronel kliek die Ajax bijna naar de filistijnen hadden geholpen en nu ook weer flink bezig zijn). Vervolgens beloven al mensen plechtig dat ze zijn beleid zullen uitvoeren. Maar zodra ze hun baantje hebben gewoon de gemaakte afspraken zonder enig overleg overboord kieperen en gewoon hun eigen weg op gaan; zonder ook maar over enig mandaat daarvoor te beschikken. Laat staan dat ze het gewoon eerst bespreken. Dan heeft Cruijff het vervolgens weer gedaan...................

Trouwens, jij hebt over smerige spelletjes van Cruijff; noem dan eens een aantal concrete voorbeelden met het daarbij horende bewijs. Men beschuldigd Cruijff altijd van van alles, maar bewijzen voor zijn zogenaamde wangedrag kunnen ze nooit op tafel leggen. Terwijl er genoeg bewijs materiaal is over zijn tegenstanders dat zij degenen zijn die structureel afspraken niet nakomen, continue desinformatie verspreiden, voortdurend liegen en zichzelf tegen spreken en op een gegeven moment zelf publiekelijk toegeven dat ze bewust iets niet gedaan hebben terwijl dat wel had gemoeten (de Boer, Overmars, Coronel, van den Boog etc etc). Toch is volgens jou en vele anderen het toch elke keer maar weer Cruijff die de bron is van alle onrust en de mensen die zich aantoonbaar misdragen daar gewoon steeds mee weg komen. Sorry, maar daar begrijp ik dus helemaal niets van.

24 november 2015 om 21:01

@ Fcajacied

Ik sluit mij graag aan bij jouw woorden aan, supporter van de club zal ik ook altijd blijven. Ook ik ben helemaal klaar met elke keer weer dat kinderachtige achterbakse gedoe van bestuurders en hun eigen falen altijd maar weer proberen af te schuiven op een ander. Of het nu om voetbal, politiek of het grote bedrijfsleven gaat, ik heb zo ie zo echt geen hoge pet meer op van bestuurders van grote organisaties.

Het elke keer weer hetzelfde liedje met dat soort lui, ik twijfel er serieus aan of Ajax ooit over goede en fatsoenlijke bestuurders zal beschikken. Bestuurders die zich niet schuldig maken aan (het verspreiden van) leugens, het structureel niet nakomen van afspraken en die niet steeds maar weer van dezelfde lage manipulatieve tactieken gebruik maken om zolang mogelijk hun eigen wangedrag en falen te verdoezelen.

24 november 2015 om 20:12

" Er ook 1 "???

Volgens mij is het jullie ontgaan dat er een heleboel zijn die een probleem met Jonk hebben. Bryan Roy vertrok afgelopen maand nog vanwege een conflict met Jonk. Toen werd er nog gesproken over "ziekteverlof".

Als er 1 persoon steeds in conflict raakt met anderen dan is de kans heel groot dat het aan deze persoon zelf ligt.

Jonk deed Kreek weg, Ladru vertrok uit zichzelf en A1 succescoach Trustfull idem dito omdat hij niet wou rouleren. Jonk nam als hoofd opleidingen de A1 over en opeens is er nu geen gerouleer meer (en hij was notabene diegene die zeurde dat niet iedereen in zijn eigen straatje bleef). Trustfull werd zowel met de B1 als de A1 kampioen en won tussendoor ook de Future Cup, maar men doet net alsof Jonk daar allemaal voor verantwoordelijk is opeens lol.

Cruijff was er bijna (ik weet niet waarom ik bijna zeg want hij was er gewoon niet) nooit en ik heb altijd gedacht dat hij een op out zocht, een excuus om zijn handen eraf te halen en die heeft hij nu.

Hij is financieel er behoorlijk op vooruit gegaan na "de coup" (en het verplicht stellen van studie aan de Cruyff University) en sindsdien heeft hij zich er niet veel meer mee bemoeit. Behalve dan met de bouw van de Campus School.

Jonk wou extra geld, kon niet goed verantwoorden waarom. Kreeg het niet en ging sindsdien dwars doen. Hij heeft al die tijd vergaderingen ontweken en was een einzelganger op de club, op de paar jeugdtrainers na die afhankelijk van hem zijn voor hun baantje. Waarom zou Ajax dan met hem door moeten gaan?

Dus het ligt allemaal aan de Boer, Bergkamp, Stam, Overmars, Trustfull, Roy etc? Ik denk het niet.

Iedereen staat achter Cruijff en hij steunt Jonk dus iedereen steunt Jonk. Ik twijfel of hij daadwerkelijk Jonk steunt en niet gewoon een excuus zocht om afstand te houden en verantwoordelijkheid te ontlopen.

Ik begrijp dat Stam geïrriteerd is, zeker, maar je hoeft niet bij de trainingen van Ajax te zijn om te zien dat de bal niet goed wordt aangenomen of dat de handelingssnelheid veels te laag is. Cruijff mag daarover zeggen wat hij wilt.

24 november 2015 om 18:37

Maar Stam vraagt zich af waar hij zich mee bemoeit. Wie weet trainen ze daar al keihard op bij jong ajax?

Als het allemaal zo geweldig is binnen Ajax, Stam. Waarom zie je dat dan totaal niet terug op het veld?
Cruijff is inderdaad overgewaardeerd maar hij heeft wel een punt als hij zegt dat Ajax steeds verder afzakt.
Er zal een manier gevonden moeten worden om te groeien zonder geld. De jeugd is de toekomst maar echte toppers zitten er niet tussen of stromen door.
Nederlandse clubs zakken al jaren terug en daar lijkt nog geen einde aan te zitten.

24 november 2015 om 19:47

Nee en hoe zou dat komen? Grote talenten gaan naar naar buitenlandse clubs, waardoor de concurrentie ook steeds minder wordt. Daarnaast gaan voetballers steeds jonger weg. Zelfs voordat ze op topniveau zijn. Wat daarachter komt is nog jonger en nog iets minder van kwaliteit. Vicieuze cirkel en daar gaat geen enkele filosofie iets aan helpen. Het is dweilen maar de kraan op. Je kan er alleen maar voor zorgen, dat die dweil iets groter wordt. Het gaat ajax niet naar de europesr (sub) top krijgen. Tenzij er operns 3 voetballers met het talent van messi zoch aandienen

24 november 2015 om 20:24

Nec, 4 keer op rij kampioen. De A1 4 keer uit de laatste 5 en is nu ook door in de Youth Cup. Ze staan beide bovenaan en hoezo geen toppers doorgestroomd en in de jeugd?

Precies Rolo, Ajax is 4 grote jeugdspelers kwijtgeraakt aan City, United, Real Madrid en Arsenal (malen had allang zijn keuze gemaakt volgens Raiola) omdat Cruyff en Jonk bedachten dat spelers pas op hun 17e een jeugdcontract mochten tekenen.

Stam benadrukt dat hij respect heeft voor alles wat Cruijff heeft bereikt in zijn loopbaan.
Maar hij is niet de enige in Nederland met verstand van voetbal.
Zo is het maar net Jaap. Men Cruijff heeft heus wel voetbal verstand maar alles op af,
stand regelen dat luk ook niet altijd als je eigen niet veel laat zien krijg je irritaties.

P.s Dat het een enkelen weken niet ging van wegen zijn ziekte dat is niet anders.
Maar daar voor bedoel ik in mijn reactie.

De anderen die ook verstand van voetballen hebben volgens hem zorgen ervoor dat Ajax steeds verder afglijdt naar een bedenkelijk niveau.

Japie had naast zijn cursus betaald voetbal, ook wel even een cursus interpretatie mogen volgen zo te lezen. Volgens mij geeft Johan constructieve feedback over zijn constatering, dat balaannames en handelingssnelheid in het eerste elftal kan worden verbeterd met training in het tweede elftal. Niks mis mee toch? Functie van ome Jaap krijgt extra waarde en betekenis met de opmerking van Cruyf. Evenzeer slaat het defensieve verweer van Japie nergens op, in de top gevoetbald hebben en kennis over voetbal hebben zijn twee aparte disciplines. Wat wordt onderstreept door meerdere topvoetballers die in een andere rol binnen het voetbal hun emplooi niet wisten te vinden. Jaap heeft een prima voetbalcv, maar kan als trainer nagenoeg nergens op bogen. Een iets bescheidendere houding zou hem sieren, gezien zijn recentelijke uitlatingen.

Ik zou mijn voetbalschoen in cruijff mond stoppen. Laat nou ajax met rust en zelfstandig.

Mss een rare gedachte, maar het staat mij bij dat stam niet de meest voetballende verdediger was toentertijd. Wel echt een top verdediger!! Japie was een beest! Je kwam er nauwelijks langs. Maar leverde de bal meteen in bij bijv. De boer. Ben het wel het stam eens dat Cruijff op afstand geen oordeel kan scheppen. Had ie maar in a'dam moet gaan wonen en bij ajax moeten kijken ipv. In barcelona van zn ivoren toren blazen wat wel en niet goed is. Tegelijkertijd heeft cruijff wel echt verstand van voetbal. Ik vind het altijd mooi als hij over voetbal praat. Soms gaat het dan boven je pet, maar dat maakt het juist ook weer extra speciaal denk ik maar.

Kan Jaap Stom denken dan? Zielig ventje en geholpen door onze Knvb. Ga zo door dan is een diploma van de Knvb niets meer waard.

24 november 2015 om 20:31

Cruyff kreeg zijn diploma cadeau.

Volgens mij zijn de woorden van Cruijff eerder positieve kritiek dan negatieve kritiek. Daar kan je wat mee doen of niet. Als je naar wedstrijden kijkt van jong Ajax en Ajax 1 zijn dat inderdaad de basis dingetjes die zeker wat aangescherpt zou kunnen worden. Alles gaat tikkie breed en terug. Waar zijn de voetballers die bij een bal aan name direct omdraaien om aanvallend sneller voetbal te spelen. Het is allemaal erg traag en nog net geen afbraak voetbal. Vanuit Spanje of waar dan ook in de wereld kan je nagenoeg alle wedstrijden bekijken van jong ajax via Fox of internet. Doe ik ook en daarvoor hoef ik niet naar de Toekomst bij wijze van spreken. Cruijff is gevraagd naar zijn mening als adviseur en doet dat dan ook. Vanuit zijn standpunt werd dan ook een aantal jaren geleden gekozen om met een aantal mensen een andere weg in te slaan. De juiste poppetjes werden op de juiste plek neergezet om met deze filosofie aan de slag te gaan. Uiteindelijk zijn de egotjes van juist die mensen belangrijker gebleken. Nogmaals daar hoef je helemaal niks mee te doen als ze dat niet willen. Prima. Dan sla je een andere weg in.maar om dan zo te reageren als Stam is dan ook precies de reden waarom er twee kampen zijn binnen ajax en de reden waarom we totaal niet meer mee kunnen op Europees niveau om uiteindelijk die kwaliteit spelers af te leveren voor de Europese top. Het is beneden de Europese subtop en dat zie je bv terugkomen bij het Ned. elftal waar de oude generatie langzamerhand wordt vervagen door spelers met veel mindere buitengewone kwaliteiten. waarin vroeger spelers van Ajax en PSV rechtstreeks naar clubs gaan als real, barca, arsenal etc etc. komen de Hollandse voetballers nu niet verder dan bv Newcastle en andere laagvliegers en kijken de grote clubs niet naar de Nederlandse clubs voor extreem goede talenten. Stam heeft recht van spreken als ie zegt ik doe het op een andere manier samen met de boer en co. Okidoki. Maar laat dan ook zien dat je met deze twee elftallen behoorlijk voetbal ( Ajax voetbal) laat zien en in de jupiler of Europeees niet meer op je donder krijgt van clubs (met alle respect ) als MVV , Steau Dnjepr salzburg etc etc. Wil je weer bij de G20 (hahaha das even ver weg zeg) horen laat dat dan zien. Maar jullie zitten er nu al een aantal jaar en de feiten spreken voor zich. Id grote voetballers maar egoistische op macht beluste on capabele managers. Doe er vooral niks mee met adviezen van anderen ga lekker door in deze puinhoop en laat het maar s zien. Of ligt dat dan toch allemaal aan anderen die niet zoals jullie dagelijks op het trainingsveld staan? Maar dat is slechts mijn mening. Lachwekkend allemaal en erg kort door de bocht. Ajax ongeschikt!

Het is duidelijk tot welk kamp Stam behoort, gezien de uitspraak: “Er wordt nu een beeld geschetst alsof in de jeugdopleiding alles perfect gaat en bij de proftak alles waardeloos is”

Maar één ding is inmiddels wel duidelijk sobere verdedigers moeten geen hoofdcoach worden bij Ajax. Controle - balbezit - niet verliezen zijn zomaar wat kreten, die daarbij horen.

Stam heeft amper 1 dag zijn papier en meneer veegt meteen de vloer aan. En te ompas laten hij weten, dat Engeland hem al trekt, terwijl hij nog niets op trainersniveau heeft laten zien. Nee, die heeft weinig toekomst bij Ajax....

24 november 2015 om 19:54

Misschien zit ie wel in geen kamp en wordt ie gewoon gek van al dat gezeik, net als ik. De media is nogal proCruijff gekleurd, dus dst Stam dan een keer met een tegengeluid komt is zo erg nog niet. Maar dat is voor mensen als jij, die overduidelijk.het Cruijffkamp aanhangen, moeilijk aan te horen. Ik word wel een beetje gek van dat kampen gezeik, beide kampen zorgen alleen maar voor onrust.

Cruijff leeft een beetje in een droomwereld. Het voetbal dat hij wil zien is alleen mogelijk met de absolute wereldtop. Alleen met spelers op het niveau van Bayern en Barca. Met een ploeg als Ajax of PSV ga je niet zo kunnen spelen zoals Barca doet. De passing moet feilloos zijn, tempo moet hoog etc. etc. Dat kunnen Nederlandse spelers gewoon niet. Dan moet je realistisch zijn en een spelletje spelen dat wel past bij de Nederlandse clubs.

Cruijf heeft het ook inderdaad wel vaker bij het verkeerde eind. Tijdje geleden nog: Neymar bij Barca? Je kunt geen 2 kapiteins op 1 schip hebben. Nu 2 seizoenen later zit Suarez er zelfs ook bij en het gaat prima bij Barca.

24 november 2015 om 20:32

Cruijff heeft altijd revolutionair gedacht, daarom is hij zo enorm succesvol geworden. Daar al is over nagedacht?

27 november 2015 om 16:02

Zijn revolutionair denken kan alleen toegepast worden op spelers die dat niveau ook aankunnen. Met Mike van der Hoorn uit Nederland ga je niet hetzelfde niveau behalen als met Gerrard Pique uit Spanje. Zeg tegen van der Hoorn dat hij moet inspelen als Pique of het middenveld in moet lopen als Pique en je zult hem 200x meer fouten zien maken.

24 november 2015 om 21:00

2 kapiteins op 1 schip is ook zo goed als onmogelijk maar het mag toch duidelijk zijn dat Neymar en Suarez zich erbij hebben neergelegd de rol mogen spelen als 1e en 2e stuurman.

Stam is opeens wel heeeel vaak in het nieuws tegenwoordig.

Jong Ajax wordt door o.a. Toptrainer Jaap Stam geleid. De resultaten spreken voor zich. Ajax kennende zal hij in de running zijn Frank de Boer op termijn op te volgen. Bij Ajax draaien ze hun hand niet om voor de zoveelste miskleun.....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren