Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cruijff: 'Het zegt wel iets dat ik al door vier clubs voor Jonk benaderd ben'

Laatste update:

Wim Jonk is niet van plan om zomaar te vertrekken, maar Ajax is nog altijd van plan om afscheid te nemen van de hoofd opleidingen. Mocht Jonk inderdaad weggestuurd worden, dan hoeft hij zich geen zorgen te maken over het vinden van een nieuwe baan: in zijn column in De Telegraaf claimt Johan Cruijff dat er voldoende belangstelling is voor de Volendammer.

/

Cruijff is nog steeds van mening dat Ajax een fout maakt met het geplande ontslag van Jonk. “Het zegt wel iets dat ik al door vier clubs voor Jonk benaderd ben”, schrijft de legendarische nummer veertien in zijn column. “Die geïnteresseerd zijn in iemand die ballen toont. Iemand die ergens voor staat en dat ook waarmaakt. Daarom is het een teken van zwakte als ontslag de enige oplossing is die je voor zo iemand kan bedenken.”

Cruijff besloot vorige week om zich terug te trekken van het plan om Ajax te hervormen: hij staat achter Jonk en claimt dat de overige mensen bij de club waar hij zijn loopbaan begon zijn plannen niet goed genoeg uitvoeren.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Uiteraard heb ik als Ajacied oneindig veel respect voor Cruijff, maar het enige wat Cruijff nog doet voor Ajax is chaos creëren. Als je je handen van de club aftrekt, doe dat dan helemaal en ga niet meer kritiek uiten in je column Johan.

23 november 2015 om 12:02

Waarom zou hij geen kritiek mogen geven? Is Ajax een soort heiligdom waar je louter positief over mag spreken? Het is bij Ajax al jaren hetzelfde. Steeds als iemand het ergens niet mee eens is, dan worden ze gewipt. Dat is toch geen gezonde boel daar dan.

Broertjes vd Kerkhof, Van Hanegem... Alle clubiconen hebben we iets aan te merken op hun oude club. Logisch toch. Je hoeft er verder niks mee te doen, maar iedereen heeft een mening.

Het zegt wel iets dat Johan voor Telegraaf schrijft.

Als Jaap de Groot je beste vriend in Nederland is, dan ben je niet goed bij je hoofd.

Ik ben zo blij dat ie weg is.

23 november 2015 om 07:52

Waarom zijn ze dan überhaupt met hem in zee gegaan? Je kan niet zeggen dat hij er geen verstand van heeft. Heeft het als speler en trainer bewezen

23 november 2015 om 10:31

Dus omdat je een bepaalde vriendschap hebt met iemand ben je niet goed bij je hoofd?
Wat een waardeloze uitspraak zeg. Schaam je.

Heeft het misschien niet op de juiste manier aangepakt met het plan, maar wat jij beweert is echt overdreven en respectloos.

Cruijff is tegenwoordig de manager / makelaar van Jonk?

Waarom zouden ze hem benaderen als ze Jonk willen ?

23 november 2015 om 09:25

Ik snap hier ook geen klap van.

a. Is Cruijff de manager van Jonk?
b. Is het voor Cruijjf dan al uit? Hij is wel weg maar wil toch ook dat Jonk blijft? Die mogelijkheid bestaat volgens mij nog steeds. Dit is kolen op het vuur van de directie.
c.het was niet de enige oplossing. Er zijn al tijden gesprekken gaande met Jonk om aan te sluiten bij het technisch hart. Jonk had die oplossing aan kunnen pakken
d. Als je dan weg bent, blijf dan ook weg en ga niet vanaf de zijlijn Ajax bekritiseren

23 november 2015 om 09:43

Helemaal mee eens.

Ik denk dat Cruijff eigenlijk ook helemaal niet eruit wilde stappen, maar hij wist dat als hij zulke teksten roept dat er dan weer mensen in opstand komen.
Jonk zal opzich best wel een punt hebben, maar niet aanschuiven bij vergadering is binnen ieder bedrijf ontslag. Dat Jonk en Cruijff dat zelf niet door hadden, snap ik niks van. Als Jonk gewoon wekelijks zou aanschuiven en Jonk en Cruijff zouden dan kritiek uiten op de leiding dan zouden ze veel meer medestanders krijgen. Maar op deze manier is het gewoon terecht dat Jonk eruit ligt.

Mensen zijn hier echt te dom en daarom. Dit is niet zomaar iemand 'johan Cruijff' dit is niet zo een jan, john of tim. dit is de man die de Nederlandse voetbal in kaart heft gebracht en hij heft er voor gezorgd dat nederlands voetbaal europees serieus werd genomen dus waar hebben wij het over.

als ze daar bij ajax verstandig zijn geweest, moeten blij zijn dat zijn hart bij ajax ligt en letterlijk uitvoeren wat hij zegt. want verstand van voetbal heft hij meerdere malen bezwijzen zowel spelen, trainer als adviseur...

23 november 2015 om 09:31

Offtopic: hij heeft je niet leren spellen.

Alsof Feijenoord dolgraag nog met Van Hanegem in zee wil, of PSV met de broertjes van de Kerkhof.

Het zijn allemaal ouwe zeuren die al jaren niets meer doen in het voetbal.

Van Gaal is wel een geweldenaar die nog steeds resultaat levert. Jammer dat hij niet bij Ajax aan de slag kon.

23 november 2015 om 10:17

kom op, dat zijn geen vergelijkingen. Wat hebben van Hanegem en de van de Kerkhof broertjes nog voor het voetbal betekend na hun carriere als speler?

En van Hanegem kraamt wel echt de grootst mogelijke onzin uit. Zo heeft hij pas gezegd dat Iniesta bejaard is, die was gister nog Motm in el clasico.

23 november 2015 om 11:51

Waarom zou van Hanegem minder zijn dan Cruijff?

23 november 2015 om 19:01

Omdat van hanegem veel minder heeft bereikt als coach en adviseur? Omdat cruijff wereldwijd wordt geroemd om zijn visie en voetbalintelligentie en van hanegem niet?

23 november 2015 om 11:01

FC Barca: Hij heeft het voetbal in kaart gebracht? Really? En ervoor gezorgd dat het Nederlands voetbal serieus werd genomen? Man, man, sla jij de plank mis.

En je mag mij vertellen waar hij als adviseur meermalen bewezen heeft succesvol te zijn. Want daar zijn de meningen ook verdeeld over.

23 november 2015 om 19:03

Barcelona? Hij heeft de fameuze jeugdopleiding van barca vormgegeven. 10-15 jaar later zijn xavi, iniesta, messi en busquets er

23 november 2015 om 11:18

@fcbarca11

Dan kun je soms lang wachten, hij laat zich slechts sporadisch zien in Amsterdam. Wellicht zou dat vanuit Barcelona wel werken... Als hij er is gaat het vooral om de opleiding, dat is het hart van de club en super belangrijk echter er moet ook in het eerste gepresteerd worden.

Ze proberen uit te voeren wat hij wil, maar dit is het resultaat. Je kan zijn plan op verschillende manier interpreteren en ik denk ook dat Ajax door de realiteit wordt ingehaald.

Jaap(alias johan).

stop maar met die flauwekul, het cruijff verhaal werkt gewoon niet meer. Jullie maken jezelf alleen nog maar belachelijk.
De media is niet meer te sturen door jullie, helaas jammer en wegwezen.

Beleid en trainingen afstemmen op 2015 en niet een 4-3-3 waarbij op de vleugels spelers van niveau Robben nodig hebt (en die niet meer zijn te betalen).

23 november 2015 om 12:04

Het is een column, hoe meer er wordt geschreeuwd dat het onzin is, hoe meer ik het idee krijg dat hij de vinger op de zere plek legt. Als het onzin is, leg je dat toch gewoon naast je neer? Alle clubiconen hebben regelmatig commentaar op het beleid van hun club (van Bayern tot Real). Je bent niet verplicht om er iets mee te doen.....

23 november 2015 om 14:19

Op welke zere plek? Dat uitkomt dat Cruyff kennelijk de zaakwaarnemer van Jonk is en dat andere clubs graag met Jonk via Cruyff in zee willen?

Ah Cruijff is weer terug in zijn oude rol. Nu je je handen ervan hebt getrokken, je schitterde in afwezigheid de laatste jaren en dit hebt laten gebeuren door een gebrekkig plan te schrijven, heb je geen recht van spreken meer.

Ja gebrekkig plan Johan, als jij wel duidelijk was geweest over de taakverdeling en als je dit ook als duidelijk voorwaarde had gesteld dan had je recht van spreken gehad. Maar als je dat aan een andere generatie overlaat, dan moet je ook niet zeuren achteraf.

Ik denk dat men voor Frank de Boer en Bergkamp ook wel interesse heeft, die hebben naast ballen ook nog een grotere verantwoordelijkheid genomen.

23 november 2015 om 12:04

Hij had toch al geen recht van spreken? Hij werd alleen op zo'n hoog voetstuk geplaatst dat het Cruijffiaanse bijna een geloof werd. Er leek een tunnelvisie te ontstaan van "alles wat Cruijff zegt en doet is goed".
Die sfeer is niet door Cruijff zelf gecreëerd (juist niet, anders zou hij meer verantwoordelijkheid willen), maar door iedereen die hem aanbid als god van dit geloof.

23 november 2015 om 12:19

Recht niet, maar hij spreekt meer als tevoren. Ook nu gaat hij mee in die sfeer, kampen creeren, mensen tegen elkaar opzetten. Het rare is, de mensen die hij afvalt, volgen zijn filosofie, hoe onnavolgbaar die soms ook is. Zou er iets in de communicatie niet goed gaan?

23 november 2015 om 12:46

Geen idee.. ik denk dat het vooral ook komt dat alles wat Cruijff zegt zo breeduit in de media wordt genoemd, dat er constant mensen zijn die er wel iets over moeten zeggen. Wat Cruijff zegt valt gewoonweg niet te te negeren, en dat is een heel eng soort macht.

Het is inderdaad een teken van zwakte dat ze iemand die wel top presteerd binnen Ajax willen ontslaan. Ze willen alleen maar jaknikkers en middelmaat bij Ajax.

Hey Cyberize,

Niks om voor te schamen. Het is ronduit belachelijk dat Cruijff voor zo'n kutkrant schrijft. En over respect gesproken. Dat toont Cruijff zelf vaak helemaal niet. Hij hanteert zijn hele leven een lang een conflict-model. Altijd ruzie maken. En altijd zijn die andere mensen fout. Dus het is niet zo'n wonder dat de hele fluwele revolutie is ook uitgelopen op een conflict.

Dat is vreemd, Cruyff wordt persoonlijk benaderd om Jonk een baan aanbieden. Dat loopt dus niet via Ajax of via Jonk maar direct via Cruyff ?

Ik geloof dat ik hier de draad kwijt ben, als Cruyff de zaken van Jonk behartigd, dan is hij toch niet objectief in het conflict tussen Jon en het technisch hart?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren