Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Cristiano heeft het meest waardevolle ego in de geschiedenis van voetbal’

Laatste update:

Cristiano Ronaldo mocht donderdag voor de vijfde keer de Ballon d'Or in ontvangst nemen en schaarde zich daarmee naast Lionel Messi, die de trofee reeds vijf keer had gewonnen. De aanvaller van Real Madrid liet daarna aan France Football weten dat hij zichzelf ziet als de beste voetballer aller tijden, maar Ivan Rakitic is het daar niet mee eens.

"Je weet wat mijn mening hierover is", aldus de middenvelder van Barcelona, geciteerd door Sport. "Met alle respect van de wereld voor Cristiano Ronaldo; hij neemt het op tegen de allergrootste in de geschiedenis van de sport (Lionel Messi, red.). Ik feliciteer hem met het winnen van de Ballon d'Or, maar voor mij is Leo uniek. Er is maar één nummer 1. Diegenen achter hem hebben pech dat ze in dezelfde tijd voetballen als hem."

Jorge Valdano is duidelijk als hem wordt gevraagd of Ronaldo de beste voetballer ooit is. "Cristiano heeft het meest waardevolle ego in de geschiedenis van voetbal", aldus de oud-speler en oud-trainer van de Koninklijke in gesprek met Onda Cero. "Een man met buitengewoon veel zelfvertrouwen, dat ervoor heeft gezorgd dat hij elke tegenslag overwint."

"Sommige mensen zien ego als een surplus aan vertrouwen, maar bij Cristiano betekent het dat hij elke week van ongelooflijk veel waarde is. En het betekent ook dat hij in staat is om te wedijveren met een genie en zelfs hetzelfde aantal Ballon d'Ors heeft gewonnen. Elk van deze twee heeft dingen bereikt die weinig anderen in de geschiedenis van het voetbal hebben bereikt."

Cristiano Ronaldo is de terechte winnaar van de Ballon d'Or

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Natuurlijk is hij de beste voetballer op dit moment. Mocht hij ooit wereldkampioen worden dan is hij de beste ooit. Maar komt nu na Maradona !!!

11 december 2017 om 17:29

Als hij het wk wint, zeggen ze weer dat hij het toch niet is omdat hij alleen maar bij barca gespeeld heeft. Zo gaat het altijd.

11 december 2017 om 17:31

Oh je bedoelde Messi? My bad. Ik dacht dat je Ronaldo (Cristiano) bedoelde :D

11 december 2017 om 17:33

Ik bedoelde messi ja! Als je het tegen mij hebt tenminste

11 december 2017 om 17:31

De Sneeuw buiten heeft je geen goed gedaan.. wat een nonsense zeg. Hij heeft imo de ballon d'or terecht gewonnen maar Messi is gewoon op zoveel aspecten zoveel beter. Maar probeer vooral jezelf ervan te overtuigen..

11 december 2017 om 17:32

Dat is wat me het meest irriteerde, dat je dat zegt oké. De manier waarop en wat hij dan als argumenten gebruikt, dat is gewoon walgelijk om te lezen. Dat hij dingen doet die niemand anders kan en dat hij geen enkele speler ziet die die dingen kan. Daar word je gewoon eng van helaas.

11 december 2017 om 17:33

Op basis van wat? 7 goals in de champions league vorig seizoen?

12 december 2017 om 08:25

Sampaolifeye

Waar was Messi in de beslissende fase van de cl? Toen speelde Cristiano de Europese top kapot. Alles gewonnen vorig seizoen, en dan totaal niet verdiend? Kom op zeg, be real

11 december 2017 om 18:12

Wat is het nou is hij beter of niet volgens jou? Of zijn ze gelijk? Want dat wk gaat het niet beter maken, of bedoel je groter als speler??? Ik snap je echt totaal niet.

11 december 2017 om 18:12

Hem* Niet beter maken.

11 december 2017 om 17:31

Cruyff bracht het nooit zo naar buiten toch? Maradona en Pele, dat was gewoon over en weer zoals je zegt. Die durfden dat ook te zeggen.

11 december 2017 om 17:31

Maar Ronaldo hoort helemaal niet in dat rijtje. Die 5 gouden ballen dat hij heeft gewonnen, waren te danken aan zijn ploeggenoten die intikkertjes klaar legden voor hem. Buiten zijn goals is hij niet te vergelijken met een goede voetballer.

11 december 2017 om 17:58

Haha jij bent echt grappig. Als je niet inziet dat hij bij de beste spelers ooit hoort dan snap je het niet helemaal. Uit je verhaal komt duidelijk naar voren dat je ronaldo niet mag en daarom zijn prestaties bagataliseert. Hij heeft 412 intikkers gescoord? En Messi heeft geen goed team? Xavi en Iniesta horen ook bij de wereldtop dacht ik.. Ronaldo maakt het moeilijkste makkelijk.. Namelijk het scoren van doelpunten. Verder ook redelijk wat assists achter z'n naam staan (meeste assist in CL). Niet alleen maar scoren, veel meer dan dat. Groetjes en fijne avond.

11 december 2017 om 18:04

Haha Ronaldo de beste speler ooit? Lachwekkend maat! Er zijn over het algemeen maar een paar groepen die vinden dat Ronaldo beter is: Real fans, Portugezen Collega's en vrienden(van Ronaldo natuurlijk). Gelukkig ben jij daar 1 van. Je hoort buiten deze groep niet vaak mensen zeggen dat ze Ronaldo daadwerkelijk de beste vinden.

11 december 2017 om 18:26

Oke je hebt gelijk hij scoort niet alleen intikkertjes,..

11 december 2017 om 18:52

Je weet zelf ook wel dat Cristiano niet bij de top 5 beste voetballers ooit hoort.
En dat is natuurlijk helemaal geen schande, een wereldaanvaller nonetheless

11 december 2017 om 19:50

Top 10 zeker wel, op zeker.

11 december 2017 om 21:17

Kerel, spreek voor jezelf met je Barcalona in je naam (hoezo fanboy?). Je mening slaat noch kant noch wal gezien blijkbaar al 2 jaar achterelkaar mensen op Ronaldo stemmen voor de Ballon d'or. En dat zijn geen toetsenbord helden zoals jij, maar mensen met kennis. Gelukkig hoor je alleen Barca fans roepen dat Ronaldo niet de beste is, want de rest weet wel beter.

11 december 2017 om 22:08

@MPeet: Waarom denk jij dan dat ronaldo individueel beter is dan messi?

Het was imo zoveel beter geweest als spelers deze prijs maar een keer konden winnen. Dan hadden prachtige voetballers als Mahrez, Busquets, Eriksen etc ook wat meer kans gemaakt. Messi-C. Ronaldo gedoe loopt zwaar uit de hand.

11 december 2017 om 21:04

Al bijna 10 jaar een van de meest essentiële spelers zijn in een van de beste teams ter aller tijden en daarbij ook nog eens de beste speler op je positie van de de afgelopen 5 jaar verdient zeker een nominatie.

11 december 2017 om 21:37

Busquets is een van de belangrijkste spelers van Barcelona. De simpliciteit waarmee hij speelt, zijn passen, tackles, positiespel is van zeer hoge niveau. Hij valt in de eerste instantie niet op maar het verschil tussen met en zonder Busi is zo verschrikkelijk groot.

11 december 2017 om 18:27

Vind ik niet, daarvoor zijn er lifetime achievement awards, en Busquets? Die verdient hem al zeker niet, dan nog veel eerder Modric, als we toch naar middenvelders kijken.

11 december 2017 om 18:32

Busquets is al jaren lang de beste CVM ter wereld. Modric is misschien de beste CM/box to box speler.

11 december 2017 om 18:39

Vind ik niet, hij is al jaren 1 van de betere, maar een Kante is als cvm al beter, Busquets is geweldig in het systeem van Barcelona, een breker als Kante is in elk team geweldig.

11 december 2017 om 19:32

Eff serieus, kante beter dan busquets. Hou toch op man, er is geen betere cvm dan busquets. Busquets heeft kante geownd met Iniesta en isco tegen Frankrijk.

11 december 2017 om 19:34

We zien het wel tegen chelsea

11 december 2017 om 19:47

@hangover96. Hou Busquets vanaf nu wat beter in de gaten. Het tikka-takka tijdperk van Barca was vooral mogelijk dankzij zijn techniek. Hij bezit een van de meest effectieve voetbaltechniek in het huidige voetbal.

@alexdelpiero. Je weet wat etc betekent?

Ronaldo is de machine,Messi het pure talent. Het is waar dat het zelfvertrouwen van Ronaldo er voor heeft gezorgd dat ook hij 5x de Gouden Bal heeft gewonnen. Uiteraard beschikt hij over enorm veel talent, maar om net dat stapje extra te kunnen zetten heb je meer nodig. Messi is buitengewoon getalenteerd en heeft welhaast magische manier van spelen. Ik ben zelf een groot Ronaldo fan, maar als pure voetbal liefhebber vind ik dat Ronaldo nog niet de veters van Messi mag strikken als het gaat om de schoonheid van de sport. Kijk je naar de cijfers, ja dan is Ronaldo inderdaad één van de besten, zo niet de beste ooit. Daarom gaat wat mij betreft de vergelijking ook zo scheef. Als voetballer zijn ze zo compleet verschillend van elkaar. Maar puur de mens, sportman en het karakter van Ronaldo spreken mij zo enorm aan. Die ijzeren wil en het zelfvertrouwen om altijd maar weer op te staan als het nodig is. Ik geniet daar enorm van. Maar de pure schoonheid, de pure magie en het pure talent is Lionel Messi. En op dat gebied loopt hij mijlen ver voor op Ronaldo, op wie dan ook. Het is gewoon een kwestie van voorkeur, net zoals je die hebt voor Real of voor Barcelona. De ambiance, het beleid, de sfeer, ook totaal anders. Pure persoonlijke voorkeur. Ik geniet lekker nog even van beide heren, dit gaan we niet snel meer meemaken, misschien nooit meer. Niemand komt hierbij in de buurt, ook een Neymar nog niet. 10 jaren op dit niveau presteren is ongekend. Dan heeft Neymar nog zeker 8-9 jaren te gaan.

11 december 2017 om 18:29

Romeo

Pele vernederde stuctureel Europese teams in zijn glorietijd, toen was Santos gewoon de beste club van de wereld of toch zeker 1 van de beste. Toen speelde de beste spelers niet uitsluitend in Europa zoals nu.

11 december 2017 om 18:29

Belachelijk, de argumenten zijn helemaal belachelijk. Van Basten ook, hou toch op man. Zelfs al had hij zijn niveau dus vastgehouden, was hij nog steeds niet beter dan Cruyff. Ronaldo die met een normaal/redelijk toernooi zijn land naar de prijzen leid? Ja jammer man, ga je weer volledig de mist in, maargoed heb je wel vaker betrapt op dit soort reacties.

11 december 2017 om 19:10

Je focus op grote landen toernooien is niet vol te houden. Neem bijvoorbeeld het EK vorig jaar. Ronaldo valt aan het begin vd finale uit. Of Portugal die finale daarna vervolgens won of verloor maakt niet uit voor de voetballer die Ronaldo is, hij kon er tenslotte niks meer aan doen.

Je probeert daardoor een hele carriere op te hangen aan een paar toernooien van zes of zeven wedstrijden.

11 december 2017 om 20:29

Zonder een een of andere vage regel lag Portugal er sws al uit de groepsfase.

Daarnaast Messi die Argentiniã« 3x naar een finale loodst maar het steeds niet wordt afgemaakt door de rest (wat Portugal wel deed zonder Ronaldo) telt niet mee. Marja ieder zijn mening, als jij zo van de statistieken bent is Pepe zeker ook 1 van de beter ook ( hij heeft tenslotte een EK gewonnen wat 1 van de slechtste was in jaren)

En dan je laatste zin in alinea 2 maakt me aan het lachen, jou oogpunt op Messi verbaast me enorm. Ik heb geen enkele RM supporter dit nog horen zeggen,

11 december 2017 om 20:30

Okee prima, maar dan focus je dus het grootste deel van je analyse op ongeveer 20 wedstrijden, terwijl ze er over hun carriere honderden gespeeld hebben.

Ik zeg niet dat je ze er niet op mag afrekenen. Enkel dat je dus een heel grote toevalsfactor loslaat op je analyse, als je het winnen van een landentoernooi zo zwaar laat meewegen. Cruijff heeft bijvoorbeeld een WK meegedaan en daar was hij briljant. De beste speler van het toernooi. Jij vindt dan Beckenbauer belangrijker omdat hij onderdeel was van het winnende team en dat snap ik niet.

12 december 2017 om 01:54

Wat maakt iedereen zich toch druk over wie de beste voetballer ooit is, met allerlei (kul) argumenten. Wie je ook als de beste speler ooit beschouwd is toch altijd gebaseerd op persoonlijke voorkeuren? Hou je van een dribbelaar, een teamspeler, een afmaker? spelers zijn niet met elkaar te vergelijken, er zijn zo veel verschillende factoren; tijdperk, medespelers, positie, tegenstanders etc. Voor mij persoonlijk is Ronaldo (de Braziliaan) de beste speler ooit. Combineer het beste van CR7 en Messi en je krijgt Ronaldo

12 december 2017 om 11:31

Maradona heeft gefaald voor zijn clubs. Met Barcelona en Napoli niets aansprekends gewonnen in Europa. 1 Uefa Cup. Tja, en de Italiaanse titel, dat is echt niet bijzonder. Elke jaar een kampioen daar.
Pele werd als de beste beschouwd maar die ene keer dat hij samen op het veld stond met leeftijdgenoot Eusebio kreeg hij als tweevoudige wereldkampioen flink klop. 3-1 verlies. Dat was op de WK in 66 en Brasil lag eruit. Eusebio scoorde 2 keer. Ik heb Pele helemaal niet gezien die wedstrijd. Misschien was Pele alleen beter omdat hij de beste team om zich heen had.
Geldt misschien ook voor Messi die in de beste team ooit speelde (volgens velen) In ieder geval de beste in hun hoogtijdagen, toen Iniesta Xavi en Puyol nog speelden.

Een speler uitkiezen als de beste ooit alleen op basis van prestaties met de nationale ploeg kan natuurlijk niet opgaan, aangezien spelers veel vaker voor hun clubs spelen.
Maar andersom missen ze zeker ook iets, zoals jarenlang over Ronaldo werd geroepen. n.l. dat hij een grote prijs miste met zijn land.
Dus vallen spelers als Maradona, Cruijff en Messi af.
Weet even niet zeker maar volgens mij missen Romario en Ronaldo (de Dikke) de Cl.

Tja, Ronaldo heeft niet alleen de prijzen met zijn teams en land maar ook de individuele prijzen.
Wat dat betreft is hij iedereen voorbij. Eens kijken hoever die 2 gaan komen komende Wk.

6 titels, 4 Champions League titels, 5 Ballon d'ors, een EK en topscoorder aller tijden bij een van de 3 grootste clubs ter wereld, topscoorder voor zijn land en momenteel CL-topscoorder aller tijden. Hij is zonder twijfel wel een van de grootste voetballers aller tijden.

Maar goed, er zijn mensen die hier de belachelijkste namen opnoemen die volgens hen beter zijn dan Cristiano Ronaldo, gewoon omdat ze hem niet moeten.

12 december 2017 om 11:57

Onlangs een internet poll in AS: Wie is de beste van Real allertijden? Ronaldo of Di Stefano.
Di Stefano won met 61 van de stemmen.
Hoe belachelijk is dat!
Di Stefano speelde bij Real van 1953 tot 1964.
Ik ben in 59 geboren en heb Di Stefano nooit zien spelen. Mijn vader wel Een paar keer samenvattingen op Tv maar die is al een paar jaar overleden.
Misschien was hij beter dan Ronaldo maar dat kunnen 90 van de in leven zijnde Real supporters helemaal niet weten. En zie je ouwe mannetjes van 80 op Internet stemmen op zo'n Poll? Natuurlijk niet.
Met pijn en moeite vind je op Youtube een paar minuten aan beeldmateriaal van Di Stefano.
En in een paar minuten kun je van honderden voetballers een aardige compilatie maken. Mogelijk zelfs van Gattuso.
De vraag is dan hoe komt zo'n uitslag tot stand en vooral wie stemmen tegen CR7 anders dan haters?

Men is vergeten dat pele met 16 jaar al wereldkampioen werd. En dat 3 keren. En hij schepte niet op over zichzelf . Voor is pele de beste ooit. Ook als mens.

12 december 2017 om 10:33

Pelã© was 17...

Ieder tijdperk heeft een iconische speler.
spelers uit verschillende tijdperken zijn gewoon niet met elkaar te vergelijk
aangezien het voetbal en alles daaromheen zich dusdanig snel ontwikkeld heeft.

Pelã© is er nooit vies van geweest om zichzelf de beste te noemen.
En zijn al jarenlange woordenwisseling in de media met Maradona is van beide kanten ook niet bepaald chic te noemen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren