Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Courtois: ‘Bij Barcelona zouden ze dat logisch vinden, maar ik niet’

Laatste update:

Thibaut Courtois hoopt dat LaLiga op termijn wordt hervat, want de doelman wil dolgraag de Spaanse landstitel veroveren met Real Madrid. De Belgische sluitpost zou het niet eerlijk vinden als de competitie definitief wordt stilgelegd en koploper Barcelona er met het kampioenschap vandoor gaat. Courtois denkt dat Real nog alle kans heeft op de titel in Spanje, zeker omdat het verschil met nog elf speelronden te gaan slechts twee punten bedraagt (58 om 56 punten).

"Het ziet ernaar uit dat we in de loop van deze week getest worden en dan zouden we volgende week individueel kunnen gaan trainen op de club", laat Courtois weten in een interview met Sporza. "Maar nu is dat nog niet duidelijk. Het hangt allemaal af wat de overheid en de club beslissen." LaLiga zet in op een hervatting van de jaargang 2020/21, weet ook de Real-doelman. "Ik lees en hoor op televisie en in de kranten dat ze dit seizoen sowieso nog willen afmaken."

Real Madrid toont plannen voor verbouwing Estadio Santiago Bernabéu

Courtois hoopt wel dat eerst alle voor- en nadelen van een hervatting grondig worden onderzocht. "We zijn natuurlijk geen speelbal, dus ze zullen rekening moeten houden met alle veiligheidsnormen", zo benadrukt de international van België. "Je moet zeker coronavrij zijn voor je kunt voetballen, want je kunt ook besmet zijn zonder symptomen. En wat als een speler van de tegenstander besmet is? Heel veel dingen die we in acht moeten nemen. Maar ik heb wel zin om het seizoen af te maken."

De Spaanse titel is nog altijd een zeer realistische doelstelling voor het elftal van trainer Zinédine Zidane. "We staan twee punten achter op Barcelona, maar ik ben er zeker van dat we nog kampioen kunnen worden. Het zou jammer zijn als het seizoen wordt stopgezet", aldus Courtois, die uitlegt waarom een vervolg van de titelstrijd wenselijk is. "Mochten ze morgen de competitie stopzetten en Barça is kampioen, dan zou ik dat ook niet helemaal juist vinden. Bij Barcelona zouden ze dat logisch vinden, maar ik vind van niet. Uiteindelijk hebben ze tegen ons gelijkgespeeld en verloren (0-0 en 2-0, red.). Ik denk dat wij op dit moment laten zien dat we de betere ploeg zijn, ook al staan we 2 puntjes achter. Nee, ik denk niet dat dat juist zou zijn

Ben jij het eens met Thibaut Courtois over de Spaanse titelstrijd?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Laten we de competitiepunten niet meer meetellen tussen nummer 1 en 2, maar alleen onderling resultaat. Heel logisch Courtois.

5 mei 2020 om 15:25

Niet zo heel gek wat hij zegt als er nog elf speelronden te gaan zijn. Als ze hem nu stoppen kan je toch onmogelijk beamen dat Barcelona een hele competitie gewonnen heeft als er iets minder dan de helft nog gespeeld moet worden?

5 mei 2020 om 15:29

Daarom roep je ook gewoon geen kampioen uit. Hoe moeilijk kan het nou zijn?

5 mei 2020 om 15:36

Dat stelt Courtois dan toch ook gewoon voor? Oftewel geen titel oftewel de competitie uitspelen.

5 mei 2020 om 16:12

Dat stelt hij helemaal niet voor, hij zegt alleen dat het niet logisch is als Barcelona kampioen zou worden, dat jij het anders interpreteert is geheel aan jouw

5 mei 2020 om 17:54

Hij kan natuurlijk ook niks zeggen. Misschien heb ik iets gemist, maar heeft Barca de titel geclaimd? De kans dat de Spaanse bond de titel aan Barcelona zou geven is natuurlijk nihil, maar hoe graag ze het ook zouden willen de titel aan Real geven terwijl ze 2 punten minder hebben lijkt ook niet realistisch. Oftewel ik denk dat je gelijk krijgt.

5 mei 2020 om 23:13

Gatverdamme dit is .echt een walgelijke mannetje. Er wordt toch ook niet gezegd dat real heeft verloren van een club waar Barcelona wel van heeft gewonnen vandaar die 2 punten. Dit slaat zo nergens op wat hij zegt en juist om zulke praatjes hoop ik dan juist dat Barcelona wordt aangewezen als kampioen alleen om hem te treiteren. Ik wil dat de competitie het liefst door gaat omdat real zeker ook kans heeft en niemand wilt zo kampioen worden. Psg kan je niet omheen net als een liverpool. Het is jammer dat bijvoorbeeld in NL alles is stop gezet omdat er ook een andere kanshebber was maar goed. Deze courtois wilt soort van late zien horen dat hij een madrid hart heeft wat totaal niet zo is. Gewoon een snake!

5 mei 2020 om 15:51

Waar zegt hij dit? Je moet gewoon beter lezen. Hij zegt dat hij het jammer zou vinden als de competitie niet zou worden uitgespeeld terwijl hij een goede kans ziet om de titel te pakken. Hij zegt nergens dat hij vindt dat Real kampioen moet worden op basis van de onderlinge wedstrijden.

5 mei 2020 om 16:17

nou bijna wel hoor. Hij vindt het niet logisch als barca tot kampioen wordt uitgeroepen, want zij hebben het beter gedaan tegen barca en hij vindt dat ze een beter team hebben...dikke onzin natuurlijk. Al winnen ze 2x van barca, als je tegen andere ploegen minder punten pakt, word je geen kampioen

5 mei 2020 om 16:22

‘Bijna’ is hier dus niet mogelijk. Hij zegt nergens dat Real tot kampioen uitgeroepen moet worden. Dat hij zegt dat ze een beter team hebben is natuurlijk standaard praat, maar hij zegt duidelijk dat hij hoopt dat de competitie uitgespeeld wordt. Natuurlijk staat Barcelona 1e, maar ik vind niet dat 2 punten bepalend moet zijn met nog 33 punten die behaald kunnen worden. En ik zou dit ook zeggen als het andersom was.

5 mei 2020 om 19:08

In Spanje is bij gelijke stand aan het einde van het seizoen het onderling resultaat bepalend. Dat hij dit noemt is dus helemaal niet zo gek.

5 mei 2020 om 20:46

Het is toch geen gelijke stand, dus zie de zin er ook niet van om dit te benoemen. Maar als ik mij niet vergis gaan ze de competitie weer starten en dan kunnen we het zien of Real kampioen kan worden.

6 mei 2020 om 00:38

Het heeft zin om het te noemen omdat het dus niet vanzelfsprekend is dat Barcelona als kampioen af zou sluiten. Bij gelijke stand aan het eind is Real kampioen.

Voor Barcelona lijkt mij het afmaken van de competitie belangrijker dan kampioen worden na 27 speelrondes. Zeker in financieel opzicht. Al is is het wel lariekoek wat Courtois hier aan het verkondigen is, als de competitie niet voort kan worden gezet lijkt het me logisch dat Barcelona als kampioen wordt gekroond. Waarom zou je naar onderling resultaat kijken als Barça twee punten voorstaat?

5 mei 2020 om 16:42

En was de competitie een week eerder gestopt was Real terecht kampioen? Op zich is het wel goed dat er dit jaar wss geen kampioen van Spanje komt. Ze verdiende het allemaal niet!

5 mei 2020 om 16:46

Als de competitie en week eerder was gestopt had Madrid tot kampioen gekroond moeten worden ja klopt helemaal. Alleen hebben Tello en Betis anders beslist. Het klopt dat er nog 11 wedstrijden nog moeten worden gespeeld maar je kan ook onmogelijk negeren dat 71% van de wedstrijden al zijn gespeeld inclusief twee Classico’s.

5 mei 2020 om 17:31

@el_guajeinclusief twee clasico's waar Real twee keer beter was. Tello en Betis hebben niet anders beslist, de competitie is niet afgemaakt en de regering besliste daar over. Als ze de competitie niet afmaken vind ik dat ze hetzelfde moeten doen als dat in Nederland is beslist. Barca krijgt gewoon plek 1, maar kampioen absoluut niet. Dit is gewoon hetzelfde schuitje als Ajax en Az. Het zou niet eerlijk zijn iemand tot kampioen te kronen als er nog zoveel kansen liggen voor beide.

5 mei 2020 om 18:01

Twee clasico’s de betere ja maar als nog sta je onder Barcelona. Dit is niet het zelfde als Ajax & Az die stonden gelijk en Ajax had het doelsaldo mee, terwijl in dit geval Barcelona duidelijk 2 punten los staat van Madrid en 71% van de wedstrijden zijn gespeeld.

5 mei 2020 om 18:28

@El_Guaje7-- Gast nog 11 speelronden, dat zijn 33 punten. Wat zijn die 2 punten dan? 33 punten is meer dan de helft van de punten die ze nu beiden hebben verzameld. Hoe kan je dan spreken van een terechte kampioen? Of je op dit moment nou 2 punten los staat of niet, nog 33 punten te behalen is gewoon veel te veel. Dit is geen Ajax-Az, maar dit komt daar vele male dichter bij in de buurt dan Liverpool. Als Barca terecht na 38 speelronden kampioen word heb ik daar gewoon vrede mee, maar dat is niet het geval op het moment.

6 mei 2020 om 09:45

En niet vergeten die scheidsrechter die Barca tegen Real Sociedad penalty gaf voor handsbal die natuurlijk niet terecht was.Anders was het oom 0: 0 geëindigd en stonden zij gelijk.

5 mei 2020 om 18:56

Waarom zou je Barcelona kampioen maken als de competitie niet meer hervat wordt? De voorsprong is minimaal en met zoveel wedstrijden nog te gaan was alles mogelijk. Denk dat als het niet meer gaat ze gewoon de competitie ook nietig moeten verklaren.

hoe kan je een kampioen aanwijzen met slechts 2 punten verschil en nog 11 duels te gaan terwijl niet eens iedereen dezelfde twee tegenstanders heeft getroffen? dat zou echt volstrekt bezopen zijn. een Liverpool ofzo met 25 punten verschil zou ik nog kunnen begrijpen maar dit zou echt nergens over gaan

5 mei 2020 om 16:11

Puur om het feit dat Barcelona gewoon boven aan staat en Real het steeds heeft verzuimd om de koppositie over te nemen. Overigens zal het in geen enkel universum gebeuren dat de bond Barcelona als kampioen gaat aanwijzen. Puur omdat het gewoon sportief en maatschappelijk super gevoelig ligt, en zoals je al zelf zegt is het inderdaad niet eerlijk om met 11 duels een kanmpioen aan te wijzen wanneer de titelstrijd nog open ligt.

5 mei 2020 om 16:36

Wat pas echt volstrekt bezopen is is dat je het in t ene geval een probleem vind om een kampioen aan te wijzen zonder dat iedereen dezelfde tegenstanders twee c heeft getroffen en in het andere geval het zou kunnen begrijpen

5 mei 2020 om 21:50

@n5highbury98 totaal verschillend toch. jij denkt serieus dat City die abnormale voorsprong van 25 punten nog zou inhalen?

5 mei 2020 om 22:23

Dat niet, maar je redenatie klopt toch niet als je het niet eerlijk vind omdat niet alles gespeeld is

5 mei 2020 om 17:15

In Nederland is de competitie gestopt en er is geen kampioen aangewezen , waarom zou dit in Spanje ook niet kunnen . Is het ook niet zo dat de eerste twee rechtsstreeks naar de CL gaan ?

5 mei 2020 om 18:45

De eerste 4 gaan rechtstreeks de CL in nummer 5 de EL

Gewoon nietig verklaren dit seizoen, dat lijkt mij de 'eerlijkste' oplossing. Er zal wel altijd iemand zijn die zich benadeeld voelt. Niks aan te doen. Op deze manier wil je niet kampioen worden. En misschien belangrijker: op deze manier wil je ook niet degraderen.

5 mei 2020 om 16:55

Vooral dat laatste is belangrijk. In België gaf echt bijna niemand nog een stuiver om de kansen van Cercle Brugge om in eerste klasse te blijven 5 speeldagen voor het einde. Uiteindelijk hebben ze zich wel gewoon weten te redden. Dus zeker met nog 11 speelronden te gaan zou het volstrekt belachelijk zijn iemand te laten degraderen.

6 mei 2020 om 03:35

Inderdaad, iedereen dacht dat Cercle klaar was. Maar het zou ook gek zijn om Waasland-Beveren te degraderen, net zoals het te gek voor woorden is dat Club Brugge kampioen wordt genoemd. Hadden ze een grote kans op de titel? Jazeker. Maar mag dat een argument zijn? Absoluut niet. Ik vind dit dan ook een regelrechte schande.

Ik heb vrede met allebei de uitkomsten als barca kampioen gekroond wordt vind ik het mooi. En als dat niet gebeurt dan begrijp ik het ook wel aangezien niet alle wedstrijd gespeeld zijn. Je spreekt vanaf het begin van een seizoen af voor 38 wedstrijden dus ik snap wel de nummer 2 het dan oneerlijk vind als er na 27 wedstrijden een kampioen aan wordt gewezen. Echter moet courtious wel alleen voor zichzelf spreken, hoe weet hij of barca het logisch vind als het seizoen nu afgesloten wordt en barca kampionen wordt gemaakt? Ik zeg niet dat het niet zo is, maar ik heb barca hier nog niet over horen uitspreken.

5 mei 2020 om 17:35

@bf1994-- Nou leg ons dan maar uit waarom jij het mooi zou vinden als Barca tot kampioen zou worden gekroond. Denk dat je dan je antwoord hebt op deze vrij logische gedachte gang.

5 mei 2020 om 17:44

Omdat ze voor staan na 27 wedstrijden en er een speciale situatie gaande is. Ik zeg toch ook dat ik begrijp en er vrede mee heb als er geen kampioen uit wordt geroepen. Maar leg mij eens uit waarom je dat stuk van mijn comment dan wel negeert.

5 mei 2020 om 18:03

Wellicht kan Yeisoonn het niet hebben dat het Barca haar 27e titel wordt dan en weer een stapje dichterbij de 33 van Real is. Is maar een gokje.

5 mei 2020 om 18:04

@bf1994-- Ik negeer dat stuk helemaal niet, heb het heus wel gelezen hoor. Maar jij eindigt je tekst met een retorische vraag. Terwijl je er eigenlijk zelf al antwoord op kan geven. Het is vrij logisch dat je Barca het liefst als kampioen ziet als je ze een warm hart toedraagt. Daar is niks mis mee. Alhoewel ik het daar niet mee een zou zijn. Geen kampioen is gewoon het meest logische als de competitie niet word afgemaakt. Al helemaal aangezien Barca en Real dit hele seizoen al in een nek aan nek race bezig zijn. Wie het minst waardeloos is dit seizoen.

5 mei 2020 om 18:30

Waar eindig ik met een rethorische vraag? De enige vraag die ik erin heb staan is hoe courtious weet dat barca het logisch vind als het seizoen endigt en barca kampioen wordt. Courtious moet voor zichzelf praten en niet voor barca.

5 mei 2020 om 18:38

"hoe weet hij of barca het logisch vind als het seizoen nu afgesloten wordt en barca kampionen wordt gemaakt?" Jij bevestigd toch door te zeggen met wat hij denkt, je grote vriend El Guaje erbij. Niet dat het onlogisch is dat je Barca graag als kampioen zou zien aangezien je hun support.

5 mei 2020 om 18:41

Courtious zegt in de tekst “ barca zou het logisch vinden”. Dit kan hij niet weten aangezien barca niks heeft gezegd. Hij moet niet woorden leggen in de mond van andere. Of vind jij dat courtious wel woorden in de mond van andere mag leggen? Ik neem aan van niet.

5 mei 2020 om 18:53

@bf1994– Dat is ook alleen maar als je het als iets heel negatiefs interpreteert. Je kan ook stellen dat als je Barca support het een vrij logische gedachte is. Ze staan immers bovenaan, en als de competitie definitief niet word uitgespeeld(en ze kiezen een kampioen), is Barca de enigste die in aanmerking zou komen. Is het daarom niet gewoon logisch om aan te nemen dat ze bij Barca in een dergelijke situatie alleen zichzelf als waardige kampioen zien? Dat vind ik toch iets heel anders dan woorden in de mond leggen. Dat heeft verder ook niks te maken met het feit dat ik dat een hele foute beslissing zou vinden van de Spaanse bond om überhaupt een kampioen aan te wijzen in deze situatie. Zo is Courtois van mening dat de competitie uitgespeeld moet worden.

5 mei 2020 om 18:56

negatief of positief, ik vind dat je niet voor een ander kan spreken, hierdoor ontstaan vaak misverstanden.

Je kan de competitie niet meer hervatten en geen kampioen aanwijzen . Zo is dat in Nederland gegaan en voor de verdeling van de CL en EL tickets maakt het niet veel uit. Ik geloof dat in Spanje de eerste twee clubs zich voor de CL plaatsen.ik denk dat in Spanje de druk om verder te spelen groter is dan bv Nederland , gezien de financiele belangen. Als sportman kan ik begrijpen dat je kampioen wilt worden en de competitie wilt uitspelen...

Ach als Barcelona kampioen wordt omdat de competitie dan niet verder kan is het echt Real zijn eigen schuld. Zwakste Barcelona in jaren en we staan nog achter. 4 punten tegen Barcelona dit seizoen maar we verspillen het. Dus onderlinge resultaat is onzin als je zelf verliest van de kleintjes.

Real Madrid heeft naar mijn mening ook n makkelijker schema voor de boeg. Niet onlogisch dus dat ze nu achter staan. Waar Madrid de meeste moeilijke (uit)wedstrijden al gehad heeft heeft Barca er nog een aantal te gaan

5 mei 2020 om 22:36

Dit klopt niet, de gemiddelde tegenstanders die Barcelona en Real Madrid beiden nog tegen moeten spelen ligt in totaal gemiddeld rond de 12e plek.

6 mei 2020 om 14:55

Speel je dan liever tegen nummer 2 en 20 uit of tegen 11 en 13 thuis? Speel je beide gemiddeld tegen een 12e plek. Om maar aan te geven dat zo'n gemiddelde helemaal niets wil zeggen. Madrid speelt nog thuis tegen Villarreal en Valencia en uit tegen Sociedad als moeilijkste potjes. Barca moet oa nog uit tegen Sevilla en Villarreal en thuis tegen bijvoorbeeld Atletico (deze en uit tegen Sevilla zijn beide zwaarder dan het hele schema van Madrid) en Athletic. Ook tegen Espanyol valt barca meestal veel zwaarder dan Real Madrid. Als je naar gemiddeldes kijkt zeg je dat het verschil tussen spelen tegen de nummer 1 en de nummer 10 even groot is als het verschil tussen spelen tegen nummer 10 en 20 terwijl het een topclub als Barca en Real eigenlijk zelden uitmaakt of ze nou tegen nummer 10 of lager spelen. Dat zou toch niet mogen alleszins

6 mei 2020 om 14:57

Ik speel liever tegen nummer 9 tem 16 dan tegen nummer 2,3,4,17,18,19,20 hoor. Beide het gemiddelde waar jij over spreekt. Zeker als je nummer 2 tem 4 dan nog eens uit treft. Dat argument zegt dus helemaal niets imo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren