Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Confrontatie met Ajax onzeker: ‘Ronaldo had het recht om zo te juichen’

Laatste update:

Het is nog niet duidelijk of Cristiano Ronaldo moet boeten voor zijn gedrag na een doelpunt in het Champions League-duel van Juventus met Atlético Madrid (3-0). De Portugees vierde een goal door het zogenoemde cojones-gebaar te maken, een voorval dat nu nader wordt onderzocht door de UEFA. Emre Can hoopt dat de voetbalbond zijn ploeggenoot geen schorsing oplegt.

Ronaldo imiteerde Diego Simeone, die in de heenwedstrijd op een dergelijke manier juichte bij een goal van Atlético. “Ik wil niet praten over zijn gebaar”, zegt de Duitse middenvelder woensdag, geciteerd door BILD. “Ik moet zeggen dat Ronaldo, gezien zijn optreden, het recht had om te juichen zoals hij zelf wilde. Iedereen in het stadion begreep wel aan wie het gebaar geadresseerd was.”

“Ik ben blij voor hem dat hij een hattrick maakte. Hij moest in de eerste wedstrijd veel nare commentaren slikken en wilde hen van repliek dienen. Hoe hij hen antwoord gaf, namelijk een hattrick maken, is geweldig. Ronaldo is eigenlijk een rustige man, kan ik wel zeggen. Met beide voetjes op de grond. Hij loopt niet te koop met zijn status van wereldster.”

“Hij is de eerste die 'hallo' en 'dank je wel' zegt. Hij gedraagt zich niet alleen bij ons zo, maar ook bij de masseurs, de trainers... Mensen zouden verrast zijn als ze weten hoe normaal hij is”, besluit de middenvelder. De UEFA bepaalt op donderdag 21 maart welke straf Ronaldo krijgt opgelegd. Ajax ontvangt Juventus op woensdag 10 april. De return in Turijn volgt op dinsdag 16 april.

Verwacht jij dat de UEFA Cristiano Ronaldo gaat schorsen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Met Ramos gingen zijn ploeggenoten en trainer ook in de media vertellen dat hij zijn gele kaart niet expres pakte. Vind het geen goede zaak dat spelers dit doen om te proberen geen straf te krijgen voor een bepaalde speler. De Uefa weet zelf wel goed genoeg wat de regels zijn en wat voor straffen er gelden voor spelers die over de grens van het toelaatbare gaan.

20 maart 2019 om 17:29

Een boete ja, geen schorsing.

20 maart 2019 om 17:56

Waarschijnlijk een boete ja tenzij de Uefa het zwaarder aanrekent als een speler zoiets doet.

20 maart 2019 om 18:09

Denk niet dat ze het zwaarder zullen aanrekenen. Daarnaast, Juve met Ronaldo is beter en Ajax moet verliezen.

Voorop gesteld dat ik hoop dat Ronaldo erbij is, vind ik zeker niet dat je zo moet juichen. Maar ik snap het wel enigzins, alleen hoop je dan bij zo'n ster dat hij erboven kan staan.

20 maart 2019 om 17:26

Inderdaad. Als een trainer iemand een schop geeft is het net zo slecht als je die trainer na gaat doen. Dus slaat nergens op om begrip te hebben voor de actie van Ronaldo.

20 maart 2019 om 17:32

Dat is toch anders. In jouw situatie gaat het om geweld. Er zijn genoeg mensen die hier een beetje begrip voor kunnen opbrengen na alles wat hij in Madrid over zich heen kreeg en wat Simeone tijdens de eerste wedstrijd deed.

20 maart 2019 om 17:46

Een overtreding van de regels blijft een overtreding van de regels. Dat geldt voor iedereen.

20 maart 2019 om 18:37

Tuurlijk is het een overtreding van de regels en geldt hiervoor een straf. Simeone kreeg een geldboete, geen schorsing. dus volgens jou ook gewoon een geldboete?

20 maart 2019 om 18:46

Ja precies, een geldboete net als Simeone.

Grote onzin als je hier voor bestraft word voetbal is en blijft een mannenspel met voetbal humor, zoals hij hier simeone even te kijken zette hoort gewoon bij het spelletje en ik weet zeker dat simeone van binnen de actie ook wel goed kon hebben. Maar in deze tijd is alles een belediging of iets ergs kom aan hij grijpt naar ze ballen niemand is er door beledigd of wat dan ook gezeik altijd tegenwoordig.

20 maart 2019 om 17:42

Heeft niks met gezeik te maken. De Uefa hanteert gewoon bepaalde gedragsregels waar Simeone, Ronaldo en ieder ander zich aan hoort te houden. En zo niet kunnen ze sancties verwachten.

Gewoon een prachtige reactie waar die niemand kwaad mee doet.

20 maart 2019 om 17:40

Behalve alle jeugd die hem na gaan doen.

20 maart 2019 om 17:42

Kijken die ook mee om 23,00 uur? Zegt genoeg dan...die zijn dan al hopeloos verloren.

20 maart 2019 om 17:48

Kunnen het op bijvoorbeeld op Youtube zien de volgende dag.

20 maart 2019 om 18:48

Denk niet dat de leraren daar nou blij mee zullen zijn als ze zulk gedrag gaan imiteren. En de ouders ook niet.
Sterker nog: Grote kans dat ze in de problemen komen als ze zulk gedrag gaan vertonen.

20 maart 2019 om 22:36

Vroeger keek ik ook altijd de volgende dag de samenvatting terug. En nee toen was er nog geen YouTube...

Los van het feit dat ik het belachelijk vind dat je daar voor geschorst kunt worden, kunnen ze niet met 2 maten gaan meten. De 1 wel schorsen voor dat gebaar en de ander niet? Dus als ze Simeone hiervoor schorsen moeten ze Ronaldo ook schorsen. Stiekem hoop ik wel dat hij er bij is in Amsterdam...

20 maart 2019 om 17:54

Simeone kreeg een boete

Natuurlijk grootste onzin wat sommige mensen hier uitkramen. Is een logische reactie voor iemand die gepikeerd is en de vorige wedstrijd tegen Atletico belachelijk werd gemaakt. Als je zo competitief als Ronaldo bent kon je deze reactie verwacht, en ik had hetzelfde gedaan. Is gewoon manier van fokken met de tegenstander, nadat ze jou liepen te fokken. Snap de hele heisa eromheen echt niet, wat een tere zieltjes ano 2019

Ach Ronaldo doet dit als reactie op Simeone. Ik zie dit meer als een actie met knipoog. Simeone deed dit na de overwinning van Atletico en Ronaldo knikkert ze er daarna alsnog uit. Heb bij deze actie hetzelfde gevoel als Bellemy ooit deed tegen Barcelona met die golfclub swing. Dat was toen ook een viering met een knipoog.

Je hebt nooit het recht om zo te juigen, ook al is het een reactie op een trainer die dat ook niet had moeten doen. Het is en blijft gewoon een smerig gebaar en zeer ongepast.als je ervoor kiest om zo te juichen dan moet je ook de consequenties dragen in de vorm van een mogelijke straf. Als je ronaldo heet en wereldberoemd ben door je voetbalprestaties dan moet je ook beseffen dat er miljoenen kleine kinderen naar zo'n wedstrijd kijken die jou als voorbeeld zien. Wat voor voorbeeld ben je dan als je zo juigt? Ik vindt het een grote schande!! Ik zou zeggen geef die man 2 wedstrijden schorsing zodat hij kan nadenken over zijn zonden. In de halve finale kan hij dan weer meedoen als Juve tenminste die halve finale zonder hem haalt.. We weten tenslotte hoe het afliep met Real toen de belangrijkste man aan hun zijde een kaart pakte en voor de return geschorst werd.. hahaha. Misschien is dit wel het jaar van Ajax in Europa waar bij al hun tegenstander het tegen zit en Ajax keer op keer cadeautjes krijgt die in combinatie met het verrasend goede spel heeft gezorgd dat ze zover zijn gekomen.

20 maart 2019 om 18:50

Welke cadeautjes heeft Ajax gekregen? Keer op keer nog wel...?

21 maart 2019 om 01:52

Simeone kreeg geen schorsing voor zijn gedrag. Dan lijkt het me onredelijk om Ronaldo hiervoor teer duels te schorsen. Teveel emotie in je woorden.

Natuurlijk een beetje een overdreven manier van juichen, maar na alles wat hij over zich heen kreeg in Madrid, en natuurlijk het feit dat Simeone deze zelfde beweging maakte, vind ik dat de Uefa hier begrip voor op moet kunnen brengen. Geldboete zou ik terecht vinden, schorsing niet.

Simeone kreeg voor hetzelfde gebaar ook geen schoring, dan Ronaldo ook niet. Hoop en verwacht dan ook dat hij gewoon mag spelen, hoop dat beide teams over 3 weken op volle oorlogssterkte aan de aftrap verschijnen. Mochten we namelijk weer stunten dan zit ik echt niet te wachten op dat slappe gelul achteraf (bayern uit vorm, Real uit vorm, Ronaldo ontbrak bla bla).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren