Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Complimenten voor debutant: 'Hij is echt een groot talent'

Laatste update:

Door de 3-0 nederlaag in Konya leek het wel alsof alles dramatisch was bij het Nederlands elftal, maar debutant Jairo Riedewald kon gezien worden als een lichtpuntje. De nog altijd pas achttienjarige Ajacied deed als linksback voor het eerst mee bij Oranje en hield zich goed staande.

/

Aan de tegendoelpunten had Riedewald geen schuld. “Eén van de positieve dingen die ik heb gezien? Riedewald", zei analist Pierre van Hooijdonk zondagavond in Studio Voetbal. "Ik vond hem prima voldoen achterin. Het is echt een groot talent."

Arno Vermeulen, een andere tafelgast, was het daarmee eens: “Hij is gewoon een hele goede voetballer. Het is te hopen dat hij zich blijven ontwikkelen, dan kan hij jarenlang voor Oranje spelen. Hij heeft het ook mentaal goed op een rij. Ik hoop van harte dat we veel plezier aan hem gaan beleven, ik zag tegen Turkije al een paar erg goede momenten."

Jairo Riedewald heeft het tegen Turkije goed gedaan

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Deze twee wedstrijden hebben wel bewezen dat leeftijd niet veel uitmaakt. Riedewald is in vorm beter dan Blind op linksback dan moet Riedewald spelen. Tete is een vorm en dus beter als vd Wiel die geen wedstrijd voor PSG heeft gespeeld. Ook al had Tete erin gestaan was Oranje nog onderuitgegaan maar toch.

7 september 2015 om 07:41

Kans was groot dat je dan geen domme penalty had gehad tegen IJsland. Tete heeft echt een prima slijding trouwens.

7 september 2015 om 08:34

Tsja. Hoe reageert Tete met spanning? Misschien doet hij dan ook wel gekke dingen.

7 september 2015 om 08:40

Sorry hoor maar Tete heeft hersens. Die had tenminste wel gezien dat hij niet eens hoefte in te grijpen omdat de bal toch wel over de achterlijn zou rollen.

7 september 2015 om 08:41

Hoe reageert Tete op spanning? Hmmm...ff nadenken. in de cruciale wedstrijden van Ajax tegen Rapid Wien en Jablonec was hij toch een van de uitblinkers. Aardige spanningsfactor.

7 september 2015 om 19:05

Ik snap echt niet dat iedereen zegt dat tete in vorm is.
Hij heeft gewoon nog niet anders laten zien dan wat hij nu steeds laat zien.

Niemand weet of dit zijn vorm is of gewoon hoe hij speelt.

Weet je wat ik zo mooi vind. Dat er eerst werd gezegd, ja die Riedewald zo onervaren tegen een Ijsland bijvoorbeeld. Nee die andere zogenaamde ervaren spelers. Die zijn zeker allemaal zo goed of niet Daley Blind en De Vrij of Van der Wiel.

Waarom zal je voor ervaring kiezen? Dan zou je bijvoorbeeld Robert Schilder op de rechtsback ook kunnen opvragen. Weet je wat het is, je bent gewoon goed of niet. Een Riedewald voetbalde zeer solide en zeker af en toe foutjes. Maar bij hem had ik wel in ieder geval het gevoel. Dat hij een grote speler kan worden. Bijvoorbeeld bij Daley Blind of De Vrij heb ik dat niet.

Vervang Van der Wiel ook maar voor Tete en straks in de toekomst Dijks of Willems op de linksback positie en lekker Blind laten banken.

7 september 2015 om 07:44

Robert Schilder is een linksback. Maar verder is je verhaal wel iets van achteraf. Vooraf snapte ik wel dat Blind koos voor Van der Wiel in plaats van Tete. Achteraf is het altijd makkelijk oordelen. Dan had je ook kunnen zeggen dat je beter Krul op doel had kunnen zetten in plaats van Cillessen. Dat zijn altijd van die dingen..

7 september 2015 om 07:48

Willems of Dijks? Je bedoeld gewoon Willems mag ik hopen en Dijks als backup.

7 september 2015 om 07:57

Wanneer Dijks zo doorgaat is het voor Willems geen zekerheidje! Laat ze elkaar maar opjagen, word iedereen beter van!

7 september 2015 om 09:58

Willems is 4 klasse beter dan dijks

7 september 2015 om 10:29

Ligt er aan. Dijks is verdedigend beter dan Willems. Aanvallend is Willems beter dan Dijks. Welke kwaliteit heeft het team meer nodig. Ik denk een sterk en verdedigende back, zodat het middenveld verder naar voren durft te voetballen en dan kom je niet uit bij Willems.

7 september 2015 om 10:31

Hahaha willems heb je niks aan als het veld zo breed gehouden wordt. Kan hij niet opkomen, en daat ligt toch echt zijn kracht. Prioriteit nummer 1 in de verdedigen is toch VERDEDIGEN iets dat willems veel te vaak vergeet te doen. Dijks verdedigd de linker kant sowieso en komt misschien een paar keer op wanneer mogelijk. Misschien zou je ff wat les in tactisch voetbal moeten krijgen...

7 september 2015 om 10:34

Aan die crosspassjes op de stropdas met deze tergend langzame en veiligspelende middenveld heb je niks inderdaad; nog een langzame speler zal veel goeds doen denk ik

7 september 2015 om 11:11

@psvibi22

Gelukkig is Willems zo'n drolletje die dat zelf ook denkt, dat hij 4 klasses beter is. Ik hoop dat hij een topper word maar hij neigt naar mijn idee meer naar een carriere als Gregory van der Wiel. Vooral bezig met randzaken, leuk transfer verdienen en daarna er met de pet naar gooien.

Nogmaals, ik hoop het niet maar ik ben er bang voor!

7 september 2015 om 12:16

Waar heb jij die onzin nou weer vandaan? Bezig met randzaken en transfer? Willems gedraagt zich gewoon als prof, het is niet voor niets dat Cocu met Willems communiceert bij omzettingen binnen het elftal. Ik weet dat Willems graag wordt gebruikt als pispaaltje, al vanaf het EK 2012, maar misschien wordt het tijd om eens zelf een wedstrijdje te bekijken ipv op alle onzin van anderen afgaan.

7 september 2015 om 07:50

Je hebt bij de vrij niet het gevoel dat hij een grote gaat worden? Met afstand de beste Nederlandse verdediger. Stond niet voor niets in het elftal van het jaar in het land waar verdedigen is uitgevonden. Ook verkozen tot beste verdediger van t wk. Waar heb je t over?

7 september 2015 om 07:54

Ik snapte niets van die uitverkiezing, de hele verdediging draaide onder de vleugel van Vlaar, die ik (mits fit) verreweg de beste verdediger van Nederland vind.

7 september 2015 om 07:59

Ja dus? Wesley Sneijder was 4 jaar geleden genomineerd voor beste middenvelder van de wereld bijvoorbeeld. Het gaat om het nu tijdperk en niet van vroeger! Dat is het hele probleem telkens. Van der Wiel kan niet meer. Blind kan ook eigenlijk niet meer. Het zelfde geldt voor Narsingh.

7 september 2015 om 08:11

De vrij was afgelopen seizoen anders een van de meest gewaardeerde verdedigers van Italië. Zijn ster is nog steeds rijzende.

7 september 2015 om 08:14

De vrij wordt gewoon meegesleurt door het droevige niveau. In italie doet die het uitstekend.

7 september 2015 om 08:40

@ Ahjacied

Wat een rare vergelijking. Blind & de Vrij (vd Wiel lijkt mij inderdaad afgeschreven nu, Tete is duidelijk completer) hebben natuurlijk nog progressie te boeken, terwijl Sneijder duidelijk aan het afbouwen is. Qua leeftijd ook logisch dat hij niet meer het niveau van zijn tijd bij Inter heeft..

In mijn ogen is de Vrij prima bezig bij Lazio, maar is hij absoluut geen leider, en wanneer het slecht gaat gaat hij mee in de malaise. Maar potentie heeft hij wel.

Niet zoveel als Riedewald natuurlijk, aangezien die nu al op hetzelfde niveau zitten. Maar dat zegt meer over het talent van Riedewald, want dat is in mijn ogen net zo'n talent als bijvoorbeeld Varane op die leeftijd.

Vlaar is wel een leider, maar is pas op zijn 30e tot een normaal niveau gekomen. de Vrij is geen leider, maar echt wel een stapje verder dan al die andere matige verdedigers van ons. Onbegrijpelijk dat zo'n Bruma er gisteren in stond, of dat BMI er tegen Ijsland in stond. Hoe kan je als coach nou niet zien dat die er gewoon heeelemaal niet van kunnen...

7 september 2015 om 09:13

En jij bent nog wel een ajacied blind doet het prima in manchester.. Ik weet niet wat je hem loopt af te kraken. Een keuze voor blind kan ik begrijpen als je basis staat bij man united. Maar dan moet die het ook wel bij oranje laten zien

7 september 2015 om 10:00

En het elftal van het jaar, draaide dat ook onder de vleugels van Vlaar? Indi speelde ook zogenaamd onder de vleugels van Vlaar, maar die werd wel als zwakke schakel gezien dus misschien was het gewoon de kwaliteiten van de Vrij?

7 september 2015 om 10:00

4 jaar terug of afgelopen seizoen is wel een groot verschil! In een jaar ben je echt niet zomaar verleerd

7 september 2015 om 11:55

Op het WK geleden vond ik hem en Indi onder de vleugels van Vlaar spelen ja. Hij coachte ze naar grote hoogten. Daarna heb ik ze niet meer zo goed gezien als op het WK, Indi speelde een prima WK en kwam zo op de radar van het buitenland en helemaal geen zwakke schakel. Daarna hebben we gezien hoe het is gelopen.
Daarmee zeg ik niet dat hij geen kwaliteiten heeft, maar dat ik Vlaar beter vind. Als jij De Vrij beter vindt dan Vlaar dan is dat je goed recht natuurlijk.

7 september 2015 om 08:23

Vond De Vrij niet slecht spelen hoor gisteren, het eerste doelpunt kon hij niet heel veel aan doen, hij wint het luchtduel maar is daarna de bal kwijt,vervolgens stap hij in om de bal weer op te pakken maar haal het net niet en is dan net een metertje te laat om de spits te achterhalen, en daar vond ik dus dat Riedewald te laat was in de omschakeling, hij reageerde pas toen die spits ervan door ging met de bal waar hij had moeten reageren op het moment dat hij zag dat De Vrij de bal uti het oog was verloren. Daarnaast vond ik dat Bruma ook vreemd reageerde, die liep gewoon weg van de bal in plaats van naar de bal toe

7 september 2015 om 10:13

goed teugkijken hij won het luchtduel juist niet daarom kwamen ze in de situatie terecht

7 september 2015 om 10:43

De Vrij komt in een halve minuut 3 keer! te laat. Gaat het luchtduel aan als een mietje en verliest dan logischerwijs. Stapt als een F pupil in waardoor de Turk hem makkelijk kan aftroeven en is daardoor veel te laat om verschil zijn tegenstander te achterhalen.
Blunders maken kan iedereen overkomen, Blind en Cillessen gingen ook flink de fout in bij de 2-0 en het is jammer dat blunders achterin opvallen omdat dit vaak lijdt tot een doelpunt terwijl aanvallers (met in het bijzonder Narsingh) ook constant blunders maken, maar dit wordt zelden direct afgestraft.
Maar waar ik mij het meest aan stoorde is het feit dat er maar 2 jongens op het veld liepen met gif in het spel. Het leek alsof het de rest niks boeide. Dat is zorgwekkender dan een blunder maken.

7 september 2015 om 10:57

Robins, kijk jij nog even goed. Hij wint het kopduel, dan zijn ze allebei de bal kwijt, hij ziet dan de bal weer als eerste maar is dan te laat. Dit kan gebeuren, maar waar is dan een Bruma en Riedewald...beide reageerde gewoon te laat. Neemt niet weg dat De Vrij helemaal foutloos was hierin maar het is een combinatie van dingen en mijn punt is dat spelers bijna niet meer voetballen als ze de bal niet hebben, het is dan maar kijken wat er gebeurt en reageren dan pas inplaats van anticiperen op wat er zou kunnen gebeuren, daar ligt de winst voor heel veel spelers

Riedewald, goede wedstrijd, zeker als je bedenkt dat je in zo'n zwalkend elftal komt. Talent zeker, maar moet hij dan nu wel gaan ontstijgen. Teleurstellend, en zelfs meer dan dat, was Klaassen. Wat is er aan de hand met die jongen? Die is bang om te voetballen en wist niet hoe snel hij de bal, vaak fout, weg moest doen. Ongelooflijk. Dit wordt zeker geen topspeler. Voorbarig, het zal wel. Ik zag deze jongen als het enige echte talent van Ajax, maar die heeft zichzelf zeker geen dienst bewezen. Schoon schip maken, wel klaar met al die oude knollen en een jong en fris NL elftal bouwen voor WK kwalificatie. En v.w.b. Ek.... lekker thuisblijven, met uitbreiding met al die ,,kneuterploegen'' wordt dat meer een commercieel circus dan een EK der sterksten.

7 september 2015 om 09:01

Wat een zielige laatste paar zinnen, wat voel je je weer groet. Al die zogenaamde kleuterelftallen houden Nederland er anders wel uit. Je moet nog steeds wedstrijden winnen om je te kwalificeren en dat doen landen als Wales en IJsland gewoon. Gewoon nog een EK met alle sterkste landen.

Riedewald was inderdaad de enige die ik een redeljik goede wedstrijd heb zien spelen. De rest zakte, wederom, door de ondergrens.
Riedewald kan ver komen maar laten we afwachten want er zijn meerdere mensen een gouden toekomst voorspeld en helaas konden hun het ook niet waarmaken(maduro schiet me zo 1,2,3 te binnen)

7 september 2015 om 08:02

Maduro?? Was altijd al zo'n net niet speler geweest. Zelfs in zijn goede periode was het weinig bijzonders. Riedewald straalt wel echt iets uit. De rust en het vertrouwen in eigen kunnen is ongekend voor een speler van zijn leeftijd en op zijn positie.

Maar laten we hem vooral koesteren ipv verstikken.

7 september 2015 om 09:16

Ik vond maduro altijd middelmaat.. Ook toen hij op zn top zat.

7 september 2015 om 09:33

Maduro was destijds ook bestempeld als groot talent(door velen) en maakte op jonge leeftijd zijn debuut bij NL elftal.
Uiteindelijk zakte hij ook door de mand.
Ben het wel met je eens dat Riedewald wat uitstraalt maar ik bedoel meer te zeggen dat we hem niet te snel moeten hypen want ook hij zal nog wel een terugval krijgen in vorm en dan is het afwachten hoe hij daar mee omgaat.

7 september 2015 om 12:54

Maduro hebben ze overbelast, waardoor hij oververmoeid raakte en zich niet meer kon ontwikkelen door daardoor ontstane blessures. Hij speelde met Oranje, werd daarna op het vliegtuig gezet naar Jong Oranje en speelde daar weer 2 wedstrijden. Toen het eindtoernooi daar was met Foppe de Haan werd hij elke wedstrijd weer slechter. Hetzelfde gold in mindere mate voor Ron Vlaar, die veel later en na veel blessures toch weer bij Feyenoord op niveau kwam. Ik noem dit altijd het Maduro-syndroom. In de huidige tijd lijkt het er op dat Boilesen er aan lijdt.

Vermeulen die een compliment uitdeelt over een speler van Ajax? Ik ga direct een staatslot kopen.
Riedewald is een groot talent en ik ben bij Ajax heel blij met hem, maar eerlijk is eerlijk het is vreemd dat een 18 jarig groentje een van de betere spelers in Oranje was gisteren. Normaal gesproken zou hij rond zijn 20ste en na 2 volle seizoenen er aan moeten ruiken, maar het zegt al genoeg over de kwaliteit die we beschikbaar hebben dat hij zich al moet melden.

Ben het er niet helemaal mee eens, bij geen van de doelpunte kon hij wat doen, al vond ik met het derde doelpunt dat hij er wel wat harder in had gemogen, die jongen mocht aannemen,draaien en schieten.

Verder bij het eerste doelpunt reageert hij te laat in de omschakeling en probeerde niet meer om achter de bal te komen (als je het niet probeert lukt het zeker niet), het 2de doelpunt had hij meer bij de Vrij moeten staan die moest instappen om het schot eruit te halen, nu schiet die jongen op goal maar als hij hem terug legt dan stond die speler vrij waar Riedewald net over de 16 bleef staan. Even daarvoor laat hij zijn vent uit de rug lopen en reageert ook daar te laat waardoor hij nog kon schieten ook. Zo waren er wel meer, laten we het schoonheidsfoutjes noemen. Laat ik zeggen dat ik het een goede voetballer vind maar dit soort dingen kunnen je de kop kosten op dit niveau en vergeet niet dat hij eigenlijk niet eens echt onder druk heeft gestaan deze wedstrijd. Het is leuk voor die jongen maar met deze belangen vind ik het een te groot risico en als hij ook speelt tegen een Tsjechie zal hij het ongetwijfeld moeilijker krijgen

Geen schuld aan de goals? Bij de 3-0 was hij de hoofdschuldige!!!

7 september 2015 om 08:48

Alsjeblieft zeg heb je zijn positionering gezien? Hij stond linksback doordat Bruma moest ingrijpen kneep hij netjes naar binnen en stond uiteindelijk tegenover 2 man. Als Burak niet schoot dan kon hij tikje breed doen en stond er nog een speller van turkije klaar om de trekker over te halen. Ik vind het doelpuntmeer domme pech dan een fout. Maarja jij bent zo'n azijnzeiker dat zie ik nu al. Voor wat betreft het nederlands elftal als ze het EK definitief niet halen jezelf aanbieden als sparringspartner voor andere landen en dan de jonge talenten een kans geven. Spelers als bazoer, sinkgraven, sven van beek,, st juste.

7 september 2015 om 09:18

Bij de 3-0 stond hij in de 16 tegen de doelpuntenmaker aan. Dan mag zo iemand nooit aannemen, draaien en schieten. Dan doe je het gewoon fout.

7 september 2015 om 12:29

Net alsof je kan voorkomen dat hij draait... Dit overkomt zelfs Sergio Ramos of Thiago Silva. Je kunt niet op alles voorbereid zijn. Hij stond 2 tegen 1 en moest kiezen. Hij kneep goed naar binnen en dekte de gevaarlijkste man. Er was geen eens tijd meer om te onderscheppen.

7 september 2015 om 08:50

Dat was Van der Wiel.

7 september 2015 om 09:20

V/d Wiel liet zich als een kleuter op de grond leggen, maar daarna kwam de pass naar de 16 waar de doelpuntenmaker 'gedekt' werd door Riedewald. En die liet daar zien niet klaar te zijn voor dit niveau.

7 september 2015 om 09:19

Zo herinner ik mij de derde goal niet. Ik vond hem juist bij de eerst goal vrij passief. Hij had geen directe tegenstander maar kneep na het verloren kopduel van de Vrij niet naar binnen. Hij gaf zeker geen ondersteuning.

Daarnaast vond ik hem vrij passief in de aanval. Hij maakte zeker geen grote fouten, maar ik vind het ook overdreven om hem nu alle lof toe te schrijven.

7 september 2015 om 09:46

En dat deed Riedewald dus ook bij het 2 doelpunt en bij het derde gaat hij er gewoon slap in, verder gaf hij in meerdere situaties weinig tot geen ondersteuning en liet een paar keer zijn man uit ze rug lopen. Voetballen zonder bal is hij (nog?) niet heel sterk.

Het zijn allemaal dingen die je als jong ventje mag maken, maar niet in het grote Oranje, mocht hij tegen Tsjechie er weer staan (helemaal als LB) dan gaat hij het pas echt lastig krijgen want gisteren is hij nog niet eens echt goed getest.

Ongelooflijk dat zon jochie in zonbelangrijke wedstrijd moet debuteren. Zit Pieters niet meer op voetbal ofzo?? Wanneer krijgen we nou eens verdedigers die daadwerkelijk hun hoofdtaak kunnen . Vrij.vdw.blind kunnen allemaal niet verdedigen, het is dat jaap stam nog leeft anders zou ie zich omdraaien in zn graf. Al die klunzen uit de eredivisie eruit en spelers erin die alles geven en het dicht houden. Vijf verdedigers is gewoon pure noodzaak..nu zie ik hier weer denaam van Tete langskomen! Die gast speelt net in de eredivisie en is volgens jullie alweer het volgende zgn talent wat erin moet. Routine moet er in en mensen die te vertrouwen zijn. Begin aub met die cillesen eruit te halen. Hele verdediging eruit en daar simpelweg nooit meer een ajacied zetten. Die kunnen gewoon nietverdedigen..

7 september 2015 om 09:29

Hahahahahahah......oh yes heerlijke anti ajax reactie. Laten we met zoet, bruma en rekiki spelen...of routine, met heitinga, mathijsen en vd wiel

7 september 2015 om 10:18

Routine moet er juist niet in, daar gaat het steeds fout, Indi vd Wiel Blind.
We moeten mensen is gaan beoordelen op kwalitiet en niet op ervaring of leeftijd.

7 september 2015 om 11:03

Nee klopt... vorig jaar minst gepasseerde verdediging en ook nu staan ze in de competitie weer uitstekend te verdedigen... maar laten we inderdaad liever verdedigers van andere clubs oproepen....

Heeft redelijk goed gespeeld, maar staat op gevaarlijke momenten voor mijn gevoel veel te diep. Ik heb vaak naast de aanvallende middenvelders zien staan, ook op de momenten dat er duels plaatsvonden op het middenveld. Dan zou ik hem graag iets conservatiever zien in plaats van hopen dat we t duel winnen.

Het is jammer maar helemaal zo slecht nog niet denk ik.
Je kan nu in alle rust bouwen aan een WK waardige selectie, en wat mij betreft word er gelijk doorgeslecteert.
Op robben en Sneijder na de "oudjes" weg (vlaar, huntelaar, persie) ook Indi, vd wiel, narsingh afschrijven.
Tete, Riedewald, Bazoer, Dijks, van Beek Kongolo, Dost en de Jong(was er nu ook bij) erbij.
Willems komt straks terug.
Dan heb je over 3 jr een prima elftal

Het moet ook niet groter gemaakt worden dan dat het is. Hij viel niet negatief op, maar veel positiefs of extra's heeft hij ook niet gebracht? Hij is geen hoofd veroorzaker geweest van de tegengoals maar heeft er ook niet voor gezegd dat er niet werd gescoord. Aanvallend heeft hij daarnaast ook weinig positieve dingen gedaan. Hij is niet in de problemen gekomen en dat is positief, maar wat heeft hij dan wel zo goed gedaan?

7 september 2015 om 12:16

je kan moeilijk in je uppie er voor zorgen dat er geen doelpunten vallen.. daar voor sta je met 4 verdedigers en als team dat dat niet gebeurd. speelde gewoon een zeer degelijke wedstrijd en was naar mijn mening 1 zo niet de beste speler aan nederlandse kant.

vergeet niet dat deze jonge pas 18 is en een eerste seizoen nu draait in de basis bij ajax!

Begrijp niet dat er nog steeds mensen beweren dat Ajacieden niet kunnen verdedigen. De enige ploeg zonder tegengoals en puntvwrlies in de eredivisie. Cillesen moet optreden bij het tweede doelpunt en de vrij sneller schakelen bij het eerste. Maar veel belangrijker vind ik dat heel het elftal eens duels op moet pakken en doorschakelen wanneer er overnames zijn geweest. Het was passief en onrustig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren