Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Commercieel zou de VS perfect zijn, maar Marc ziet hem liever in Oranje’

Laatste update:

Edwin van der Sar heeft zich in gesprek met Sports Illustrated uitgelaten over de keuze die Sergiño Dest moet maken aangaande zijn interlandcarrière. De Ajax-verdediger heeft zijn debuut voor de nationale ploeg van de Verenigde Staten al gemaakt, maar hij beschikt ook over een Nederlands paspoort en kan derhalve nog voor Oranje uitkomen. Van der Sar laat weten dat het vanuit commercieel oogpunt voor Ajax perfect zou zijn wanneer Dest voor Team USA kiest.

Van der Sar verblijft momenteel in de Verenigde Staten. Ajax opende een jaar geleden een kantoor in New York en sloot onlangs een deal met het Amerikaanse biermerk Bud. De Amsterdammers richten zich sinds een aantal jaar op de Noord- en Zuid-Amerikaanse markt Van der Sar reisde deze week af naar Amerika, waar hij onder meer een mediapartnership met ESPN bezegelde. Op de Amerikaanse televisie gaat de algemeen directeur kort in op de situatie van Dest. “Vanuit commercieel oogpunt zou Amerika perfect zijn", aldus Van der Sar. "Maar mijn directeur spelerszaken Marc Overmars ziet hem weer liever voor Nederland kiezen, omdat dat minder reisuren betekent."

Sergiño Dest: ‘Ik ging me ook steeds Amerikaanser voelen’

Lees artikel

De Ajacied heeft al twee interlands namens de Verenigde Staten achter de rug, maar omdat de wedstrijden tegen Uruguay en Mexico niet officieel waren, kan Dest de overstap naar het Nederlands elftal nog maken. Hij heeft intussen een gesprek met bondscoach Ronald Koeman en KNVB-directeur Nico-Jan Hoogma achter de rug. Toen hij onlangs werd opgeroepen door de Amerikaanse bondscoach, weigerde Dest de uitnodiging. Hij heeft namelijk tijd nodig om de knoop door te hakken.

"Het is aan hem, hij heeft goede mensen om zich heen. Hopelijk voor jullie zien jullie hem vaker, maar voor ons maakt het niet uit", aldus Van der Sar. De oud-keeper vindt het goed dat Dest de tijd neemt om een keuze te maken. "Hij moet een stapje terug doen en rust nemen. Hij heeft veel wedstrijden gespeeld en aandacht gekregen. Hopelijk maakt hij de goede keuze. Ik sprak na de wedstrijd tegen Valencia met hem, en ik denk dat hij nog geen keuze heeft gemaakt."

“Mijn vader komt uit Brooklyn, maar thuis in Almere werd er gewoon Nederlands gesproken”, zei Dest onlangs op de Ajax-website. “Sterker nog, een paar jaar geleden was mijn Engels nog zeer matig. Ik was ook helemaal niet bezig met mijn Amerikaanse 'roots'. Totdat ik in Amerikaanse jeugdelftallen ging voetballen. Vanaf dat moment werd mijn Engels beter, maar ging ik me ook steeds Amerikaanser voelen. Ik besefte: Hé, dit is óók mijn nationaliteit.' Nu vind ik het mooi om zowel Nederlander als Amerikaan te zijn. Het is een verrijking en daarnaast is het Amerikaanse paspoort een van het mooiste van de wereld.''

Voor welk land denk jij dat Sergiño Dest kiest?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En, en dat laat vd Sar even in het midden, is het voor de transfer waarde van Dest natuurlijk voor Ajax veel belangrijker dat hij voor Nederland kiest dan voor de Vs. Een international van Nederland is nou eenmaal meer waard.

11 oktober 2019 om 09:55

Tja zakelijk bekeken is de Commerciële prioriteit voor VD Sar, de sportieve prioriteit Overmars en financieel voor Susan Lenderink. Maar end van de dag is alles verweven en staat het clubbelang voorop. End van de dag maakt het de wereld van verschil niet voor Ajax voor wie hij kiest, denk ik, zolang hij maar beter wordt en blijft presteren. Overigens, stel hij zet deze lijn door en ontwikkelt zich tot vaste waarde in Ajax en voor zijn land en ruim voor zijn contract afloopt komt een geïnteresseerde club met een zak geld... Puur uit de lucht gegrepen maar stel hij is tegen die tijd oranje international en 25 miljoen waard. Wat denk jij dan dat hij minder waard zijn in dezelfde situatie wanneee hij voor de us zou spelen? Ik denk niet dat het veel zou schelen, misschien wel minder dan de commerciële belangen vertegenwoordigen....

11 oktober 2019 om 09:58

Ach, als Ajax al iets verliest van transferwaarde, wat ik sterk betwijfel, wordt dat weer gecompenseerd door shirtjes-verkoop en veel nieuwe commerciele mogelijkheden in de VS. Voor ons Nederlanders is het natuurlijk wel fijn om een getalenteerde verdediger achter de hand te hebben, maar feit is wel dat hij meer kans heeft op een basisplek in de lange termijn bij de VS. Stel hij valt over een jaar tegen, dan heeft hij geen basisplek bij Oranje.

11 oktober 2019 om 10:05

Zolang Ajax in de CL speelt en de spelers zich daar weten te profileren, maakt dat natuurlijk helemaal niets uit. De VS zijn ook altijd aanwezig op het WK en dus is het EK het enige podium waarop hij zich bij een keuze voor de VS, niet zou kunnen laten zien. Het toeval wil dat zich nu een EK aandient, maar anders was hij wellicht al weg geweest voordat hij een EK zou kunnen spelen. Zo lang blijven goede spelers tenslotte niet bij een Nederlandse club.

11 oktober 2019 om 10:13

Dat valt mee. Er zijn tot nu toe geen Amerikaanse spelers die het niveau van de Nederlandse topspelers gehaald hebben. En een Pulisic leverde ook gewoon 65 miljoen op, dat is ook niet niets. Meer dan dat er ooit voor een Nederlandse vleugelspeler of aanvaller betaald is volgens mij.

11 oktober 2019 om 11:13

Om nog even op stravven aan te haken: spelers uit Azië en states hebben een grote potentiële afzetmarkt waardoor je daar vaak x-bedrag “extra” voor betaald. Itt bv landen als Nederland waar commercieel veel minder uit te halen valt.

11 oktober 2019 om 11:56

Gewoon naar Marc luisteren Edwin, dan komt alles goed...

Het maakt mij als supporter geen fluit uit waar hij voor kiest. Uiteindelijk wordt voor kwaliteit gewoon betaald en waar de centen vandaan komen (commerciële activiteiten of een transfer) is mij om het even. Ik wil een leuke aanvallende rechtsback zien met het Ajax-DNA.

Ja das US paspoort is leuk. Mag je elk jaar ongeacht waar je woont ook Amerikaanse inkomstenbelasting betalen bovenop je Nederlandse.
Lekker voor Nederland kiezen en in de US op vakantie

11 oktober 2019 om 10:05

Lijkt me onzin. Bron?

11 oktober 2019 om 11:04

Ik ben ook wel benieuwd, volgens mij gaat dit helemaal nergens over.

11 oktober 2019 om 11:40

Mensen met een US passport moeten in principe elk jaar belasting aangifte doen, waar ze ook werken of leven. Bij deze aangifte mag/moet je ook vermelden wat voor belasting je al hebt betaald in een ander land (vaak het land waar gewoond word). Mocht de inkomstenbelasting hoger zijn dan dat je in de US zou betalen (een moeilijke berekening plus/min een paar aftrekposten etc etc), dan hoef je niks af te dragen in de US. Dit geldt dus voor vrijwel alle mensen in NL met een US passport. Woon je echter in een land waar je minder inkomstenbelasting betaalt dan dat je zou betalen in de US, dan moet je het verschil dokken in de Us.waarom weet ik dit? Ik woon in Zwitserland en werk met veel Amerikanen. Het is in Zwitserland ook zo dat je Nationaal + Kantonaal (provincie) + Gemeente belasting betaalt; 5 km verderop kan het je zo 10% schelen. Amerikanen in Zwitserland wonen bijvoorbeeld vaak in (relatief) hoge inkomstenbelasting gebieden (ze betalen onder de streep toch evenveel), omdat daar de huizenprijzen (koop/huur) lager zijn.dest zou relatief makkelijk van zijn US paspoort af kunnen komen. Dat is te onderhandelen met de US. Vaak is het wel zo dat je dan zoveel jaar niet mag 'werken' in de US en je staat natuurlijk op een lijst. Tina Turner (woont en leeft al 100 jaar in Zwitserland aan het meer van Zurich) is een voorbeeld van een Amerikaan die haar US passport heeft opgegeven om af te zijn van de US belasting.

11 oktober 2019 om 13:13

Volgens mij is het zo dat de US inderdaad inkomstenbelasting heft, maar niet op inkomensbestanddelen die in Nederland al in de heffing zijn meegenomen. Dat is dan de consequentie van het belasting verdrag dat is gesloten tussen NL en de US. Als bepaalde inkomensbestanddelen niet zijn meegenomen, heft de US daar 'gewoon' belasting over. Winst behaald op de verkoop van een woning bijvoorbeeld. In NL niet belast, en dan moet er in de US nog worden afgerekend. Het staat me bij dat dit wel een redelijk bekend probleem van de dubbele nationaliteit is.

11 oktober 2019 om 10:05

Lijkt me onzin. Bron?

11 oktober 2019 om 12:11

Genoeg bronnen? Niet meteens iets al onzin markeren als jij het toevallig niet weet.

11 oktober 2019 om 19:51

Hierboven wordt je claim weerlegd en de nuance aangebracht dat het alleen geldt als je in dat land minder inkomstenbelasting afstaat. Dat is dus een wezenlijk verschil met wat jij roept. Dus nogmaals, bron?

11 oktober 2019 om 10:06

Hij heeft dat Amerikaanse paspoort al he? Of bij nou kiest om voor de Us te spelen of niet, dat maakt niet uit. Verder ligt het wel wat ingewikkelder dan dat, want er zijn hier verdragen over gesloten, dus dubbele inkomstenbelasting gaat m niet worden. Als Dest dubbele inkomsten belastingen moet betalen (zou dus nu al zijn) dan is ie zijn hele salaris kwijt aan belasting.

11 oktober 2019 om 10:10

Dit klopt inderdaad niet.
“Bent u een Amerikaans staatsburger en woont u in Nederland? Dan moet u misschien 2 keer belastingaangifte doen: in Nederland én in de Verenigde Staten. Om te voorkomen dat u in beide landen over dezelfde inkomsten belasting moet betalen, hebben Nederland en de Verenigde Staten afspraken gemaakt”. Bron: belastingdienst.nl

11 oktober 2019 om 10:39

Afspraken gemaakt ja. Dat wil toch niet zeggen dat je geen belasting hoeft te betalen.

11 oktober 2019 om 11:19

"Om te voorkomen dat u in beide landen over dezelfde inkomsten belasting moet betalen" dus ja dat zegt wel degelijk dat die afspraken er zijn zodat je níet 2x belasting hoeft te betalen over hetzelfde loon.

11 oktober 2019 om 10:16

De VS geeft dan ook een paspoort aan iedereen die daar geboren is. Dus ook bijvoorbeeld Pierie van Ajax en David van Gent, die verder gewoon Nederlands en Canadees zijn, hebben een Amerikaans paspoort. En gelukkig hoef je in de meeste gevallen niet in beide landen te betalen, anders hadden veel mensen hun tweede paspoort echt wel al opgezegd.

11 oktober 2019 om 10:20

Onzin Leicester, heb 9 jaar on de US gewoond en gewerkt, betaalde daar belasting en niet in Nederland, ongeacht mijn Nederlands paspoort.

11 oktober 2019 om 10:38

Een Nederlander in de US is wel iets anders als een Amerikaan in Nederland hè.

Ken het verdrag niet uit mijn hoofd, maar een regel zoals Leicester noemt bestaat er wel.

11 oktober 2019 om 10:48

Nou Tommie, dat weet ik zo net nog niet. Ik heb 2 Amerikanen die voor me werken en die hebben geen belastingplicht in de VS doordat ze het hier hebben (woon-werk etc). Maar zal eens navraag doen of dat en dan of waardoor dit anders kan zijn. Voor zover ik weet hebben ze vrijstelling van de plicht. (Iig zover ik boek technisch kan inzien)

Als je kijkt naar de wedstrijd van gisteren, dan kan Dest best wel eens snel debuteren mocht hij voor Nederland gaan. We hebben best wel wat rechter vleugelverdedigers maar geen 1 die echt een hoog niveau haalt; Dumfries is een blind paard aan die rechterkant, hij komt vaak aan de bal en doet er vervolgens zelden iets goeds mee. Ook verdedigend vaak betrokken bij domme overtredingen. Veltman brengt aanvallend te weinig maar is defensief iets zekerder. De stoppen kunnen echter ook bij hem plots doorslaan al ziet het er dit seizoen goed uit, maar wel als Cv. Karsdorp was ooit het grote talent aan de rechterkant maar blessure gevoelig gebleken en nog steeds niet fit te krijgen. Ook hij rent vaak als een kip zonder kop naar voren met die bal...balverlies en de rapen zijn gaar. Jongens als Janmaat, vd Wiel, van Rhijn etc. zijn allang uit beeld.dest is nog heel jong, soms wat naief, maar speelt wel meer met zijn verstand dan Karsdorp en Dumfries. Fysiek moet Dest sterker worden en meer ervaring op doen, wat dat betreft zit Mazraoui hem wel in de weg bij Ajax want ten Hag lijkt wel de voorkeur voor Mazraoui te hebben als rechtsachter.

11 oktober 2019 om 10:17

Je vergeet een speler. Hateboer is basisspeler bij Atalanta, de nummer 4 van vorig jaar in de Serie A. Die verdient wat mij betreft ook zeker een kans.

11 oktober 2019 om 10:27

Daar heb je helemaal gelijk in, die was ik inderdaad vergeten en verdiend zeker een kans!

11 oktober 2019 om 19:13

In de wedstrijden die hij speelde voor Nederland was hij toch best matig. Dus zou hem nog een keer willen zien in oranje. Maar anders het dan wel klaar.

Voor het eerst sinds jaren dat ik van der Sar een zinnig interview heeft gegeven. Slijt alsjeblieft die domme kabouter met verdedigende oogkleppen op aan Team Usa. Verdedigend is het niet veel maar aanvallend nog minder. Dit seizoen 0 asissts laat staan een doelpunt en tevens regelmatig bankzitter. Moge Koeman gevrijwaard blijven van een vlaag van verstandsverbijstering met hem ooit op te roepen voor Oranje.

Dat er überhaupt gesproken wordt over commercie bij een keuze voor een nationaal elftal is toch belachelijk. Dit toont wel aan hoe belangrijk geld is geworden. Laat die jongen gewoon rustig een keuze maken waar hij zich goed bij voelt.

Bij de vs zal hij veel meer kansen krijgen. Voor Ajax ook een stuk interesanter. Gewoon doen Dest! In Nederland is er nooit naar je omgekeken en nu hij een paar potjes goed speelt willen ze hem snel hebben. Gierig

11 oktober 2019 om 15:37

Nooit omgekeken?
Betaald hij contributie dan om bij Ajax te spelen?
Daarnaast speelde hij vroeger als aanvaller en was hij minder dan anderen - dat kan toch.

Prima beslissing van debt om er nog maar eens goed over na te denken.hoop dat hij voor Nederlands elftal kiest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren