Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cody Gakpo stelt doel met Oranje: ‘Ik denk dat iedereen dat gevoel heeft’

Laatste update:

Cody Gakpo wil het EK aankomende zomer winnen. De aanvaller van het Nederlands elftal en Liverpool vertelt in gesprek met Voetbalzone-verslaggever Jelle Kusters dat hij denkt dat Oranje in de prijzen gaat vallen. "Ja, zeker. Je moet groot denken en groot dromen."

Gakpo speelt nu bijna een jaar voor Liverpool, daar hij in de winterse transferperiode van vorig seizoen de overstap maakte van PSV naar the Reds. Gakpo kwam bij een van de grootste clubs ter wereld terecht, maar last van druk heeft hij nooit echt gehad. "Ik denk dat als je eenmaal bezig bent, je een soort tunnelvisie hebt."

"Je moet natuurlijk presteren, voor het team en voor jezelf op het veld. Natuurlijk komt er veel druk bij kijken, maar ik denk dat die van je afvalt wanneer je bezig bent op het veld. Ik had de eerste keer geen angst. De eerste keer was het natuurlijk wel spannend. Logisch denk ik. Maar ik moet zeggen dat de supporters en iedereen hier heel warm zijn naar mij toe was toen ik net kwam. Ik denk dat dat belangrijk voor een speler is, dat je meteen de liefde voelt die ze hebben."

Gakpo kwam in 44 optredens voor Liverpool tot 13 goals en 6 assists. De aanvaller staat ondanks de forse concurrentie geregeld in de basis. In zijn beginperiode heeft Gakpo veel gehad aan Virgil van Dijk, die hij al kende van het Nederlands elftal. "Het is natuurlijk makkelijk dat we allebei Nederlands spreken. Natuurlijk zijn er ook andere teamgenoten die me hebben geholpen, maar met Virgil kan ik Nederlands spreken. Hij heeft me geholpen met alle dingen buiten het veld en op het veld natuurlijk ook. Daar ben ik hem dankbaar voor."

Oranje
Ook bij het Nederlands elftal heeft Gakpo zich inmiddels ontwikkeld tot waardevolle speler. De 24-jarige Eintovenaar was in 21 interlands goed voor 9 goals. Op het WK vorig jaar in Qatar was Gakpo een van de uitblinkers bij Oranje. Hij scoorde in de groepsfase in iedere wedstrijd. Tegen zowel Ecuador, Qatar als Senegal vond hij eenmaal het net.

Onlangs vond de loting voor het EK 2024 plaats. Oranje werd gekoppeld aan Frankrijk, Oostenrijk en één van de volgende vier landen: Polen, Estland, Finland of Wales. Het halen van de knock-outfase is op papier zeker geen onmogelijke opgave. Gakpo durft nog veel verder te dromen dan alleen het overleven van de groepsfase.

"Ik verwacht dat we (Liverpool, red.) aan het einde van het seizoen wat prijzen hebben gewonnen. En dan het EK. Dat gaan we spelen om te winnen, natuurlijk." Op de vraag of Oranje in de prijzen gaat vallen, is Gakpo duidelijk. "Ja, zeker. Je moet groot denken en groot dromen. We gaan natuurlijk naar het toernooi om het te winnen, en ik denk dat iedereen dat gevoel ook heeft." Oranje begint het EK op 16 juni met een wedstrijd tegen Polen, Estland, Finland of Wales.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja, of t realistisch is of niet, naar een ek ga je om te winnen, elke andere plek heeft geen waarde, ook al kun je er na die tijd miss best tevreden mee zijn. Enige goede doelstelling dus

8 december 2023 om 18:31

Als iedereen fit is en de juiste spelers (Memphis, Gakpo, Frenkie, de Ligt, Van Dijk) zijn in topvorm dan sluit ik helemaal niks uit op het EK. De omstandigheden moeten perfect zijn, dan kan Oranje zomaar het EK winnen. Echter schat ik die kans niet heel groot. Veel belangrijke spelers sukkelen al een tijd met de fitheid en de vorm. En andere landen zoals Engeland en Frankrijk hebben nu eenmaal meer te kiezen

8 december 2023 om 19:22

Denemarken (waren geeneens gekwalificeerd) en Griekenland (ook niet heel bijzonder met Charisteas) wonnen ook. Kortom, vooraf verklaren dat je kansloos bent, is nogal kansloos...

8 december 2023 om 19:32

Nederland is dan ook zeker niet kansloos. Er zijn echter wel een land of 4-5 die ik kansrijker acht. Maar als alles een beetje meezit en iedereen is in vorm kan Nederland van iedereen wel winnen

8 december 2023 om 19:40

Zei Derksen in 2010 ook niet dat we beter niet konden gaan? Met geluk kun je een end komen. Idd een paar ploegen duidelijk beter, maar ook die kunnen een off day hebben.

8 december 2023 om 19:48

Ik zeg toch ook niet dat ze kansloos zijn of beter niet kunnen gaan? Nederland heeft een kans, die kans is kleiner dan voor landen als Frankrijk, Engeland, Spanje en Portugal. Maar het is een toernooi, het zijn maar 7 wedstrijden tot de finale. En Nederland in goede doen kan ook van Frankrijk of Engeland winnen. Dus zeker gaan!

8 december 2023 om 19:54

Ben het met je eens, misschien dat het verkeerd overkwam.

9 december 2023 om 15:18

@Harecles: Nederland was in 1988 zeker ook niet een van de topfavorieten. Het was toen pas voor het eerst sinds 1980 dat ze zich weer gekwalificeerd hadden voor een eindtoernooi. En op Van Basten, Gullit en Rijkaard na speelde de volledige selectie in de eredivisie of in België.

Als je na een EK gaat met de olympische gedachte kun je beter thuis blijven .

8 december 2023 om 18:41

Ahhh, de Olympische gedachtte.....dat is net als een triootje.
Meedoen is belangrijker dan winnen.
Gezien de prestaties van afgelopen jaren lijkt het me meer een utopische gedachtte om op het EK iets van betekenis te spelen.

8 december 2023 om 20:29

Wat is "van betekenis"? Laatste 4 is zeker haalbaar

8 december 2023 om 21:38

Ik denk gewoon dat Oranje net als een hoop andere landen als "toernooivulling" gaat fungeren om het maar even zo te zeggen.
Ik ben al een tijd lang niet meer zo onder de indruk van Oranje, heb ook het idee dat veel spelers onder Koeman niet alles meer geven voor het shirt van Oranje.

10 december 2023 om 10:37

Als de laatste 4 haalbaar is, dan is winst ook haalbaar. Je hebt heel wat geluk nodig, ook met de tegenstanders die je treft. Maar ik zie weinig echte dominante landen. Frankrijk steekt er bovenuit, maar ook zij laten steekjes vallen.

Als Frankrijk niet zo ontzettend sterk was, zou dit prima haalbaar kunnen zijn.

8 december 2023 om 18:50

Wat Frankrijk betreft hebben we het geluk dat we in dezelfde groep zitten . Er van uitgaande dat we 2e worden . Dan komen we die voorlopig niet meer tegen . Als er een land is dat ik absoluut NIET tegen wil komen is het Portugal . Voor de rest is het mij om het even wie we tegen komen . Verder begrijp ik die hype over Engeland niet , als het er echt op aan komt geeft Engeland nooit thuis .

9 december 2023 om 08:38

Engeland is altijd een land om rekening mee te houden, het is niet zo dat Nederland daar zo maar even van wint…

9 december 2023 om 10:39

Engeland heeft echt een topelftal. Die hebben alleen last van die gekke coach die constant rare beslissingen maakt.

9 december 2023 om 09:45

Frankrijk is ontzettend sterk, maar toch wonnen ze het EK 2016 en 2020 niet.

Een goed doel van Cody. Je speelt een toernooi altijd om te winnen. Ze moeten durven te voetballen, naar voren spelen en veel doelpunten scoren. Dan komt het allemaal goed. We hebben goede voetballers en met Koeman een toptrainer die door de wol is geverfd. De voorwaarden zijn aanwezig, nu de uitvoering nog..

Lijkt vrij onrealistisch, maar dat was in 2010 en 2014 ook zo. Kunnen gekke dingen gebeuren op een toernooi met maar 4 KO rondes.

8 december 2023 om 18:27

Meen je dat ?? Ik had juist hele hoge verwachtingen in 2010 . 2014 een heel stuk minder .

8 december 2023 om 18:56

Klopt idd. Alleen was iedereen in 2010 toch wel wat bang van Brazilië. Ook de spelers in de 1e helft... maargoed dat ze dat 2e helft helemaal van zich af speelde

8 december 2023 om 20:31

en wat te denken van 2008, ook al vlogen wij er tegen Hiddink uit



Ik denk ook dat Oranje kan verrassen dit EK, ze hebben genoeg topspelers en Gakpo gaat verrassen op het EK net als wat ie op het WK deed.

Zolang Koeman de trainer is heb ik er weinig vertrouwen in. Slecht voetbal en het afgelopen jaar altijd door het ijs gezakt tegen serieuze tegenstanders. Daarnaast krijgt Koeman het niet voor mekaar om bepaalde spelers in hun kracht te laten voetballen. Zo zijn Gakpo en Simons zijn geen schim van hun vorm bij Liverpool en Leipzig.

8 december 2023 om 18:58

Volgens mij legde Koeman juist prima prestaties op de mat tegen Frankrijk en Duitsland in de nations league. Dit jaar was het inderdaad minder, maar ook heel vaak cruciale spelers moeten missen

8 december 2023 om 19:18

Dat was 4-5 jaar geleden. Tijden zijn inmiddels veranderd

9 december 2023 om 18:43

Waren ook meer geluk dan wijsheid.

Vraag mij sterk af of Koeman de juiste trainer is, ik vindt dat er best goed spelers materiaal is. Natuurlijk zijn wij niet Frankrijk, Engeland of Portugal, maar daar buiten vind ik ons net zo veel kansen hebben als Spanje etc.

De kwartfinale moet haalbaar zijn, daarna moet je een beetje geluk hebben wie je tegenkomt. Nu kom je Frankrijk na de poulefase pas weer tegen in de finale, dus dat geluk hebben we al. Kom je Portugal tegen dan heb ik er ook een hard hoofd in. Als je Engeland, Spanje, Duitsland, Kroatië of Italië tegenkomt dan schat ik de kansen op dit moment iets hoger in, maar nog niet in het voordeel van Oranje, 60-40. De spelers die de afgelopen tijd afwezig waren in Oranje moeten nu lange tijd fit blijven en minuten maken, dan zullen de kansen van oranje groeien.

Snap die bijnaam Eintovenaar nooit zo goed bij Gakpo. Zeker een goeie speler, maar in niks een tovenaar aan de bal.

Cody Garpo is een van de spraakmakende tegenwoordig bij
Oranje. Hij is ook belangrijk in Engeland bij Liverpool.

Ik heb nieuws voor je Cody. We mogen blij zijn als we door de eerste ronde komen. Dan hebben we het prima gedaan. Vlaggetjes opbergen en tot de orde van de dag. We gaan geen prijzen winnen op het EK, er is overigens maar 1 prijs te winnen, weet hij dat misschien niet? Poedelprijs doen ze niet aan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren