Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cocu ziet drie opties en schuift topscorer van beloften vast door

Laatste update:
/

PSV raakte Nigel Bertrams al kwijt door een blessure, maar gezien zijn positie van derde doelman was er niet direct veel aan de hand voor de club. Dat is anders in het geval van Florian Jozefzoon, die geregeld minuten maakte en de rest van het seizoen aan de kant staat. Er wordt in Eindhoven overlegd, wat de beste oplossing zou zijn.

De spoeling voorin is vrij dun geworden en mogelijk gaat PSV de transfermarkt op. Phillip Cocu heeft vast een eerste maatregel genomen: Aleksandar Boljevic schuift door van het beloftenteam naar het eerste elftal. De Montenegrijn, die al een tijdje rondloopt in Eindhoven, was dit seizoen vier keer trefzeker in de Jupiler League. Hij debuteerde in september in het eerste, met een invalbeurt tegen SC Cambuur.

Cocu noemde in gesprek met De Telegraaf ook jeugdspelers Mohamed Rayhi en Steven Bergwijn als potentiële aanvullingen van de selectie, maar zij zitten ook allebei in de lappenmand. “We kijken ook wat de externe opties zijn. Daarbij zullen we niet over één nacht ijs gaan”, aldus Cocu.

PSV kan het beste...

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat is dan de derde optie?

24 januari 2015 om 08:35

Jeugdspeler doorschuiven(maar ook bij jong PSV en de A1zijn de flanken redelijk dun bezet), Iemand huren die genoegen neemt met een reserverol of alvast een vervanger voor Depay/narsingh halen.

24 januari 2015 om 08:47

Toch weer veel blessures bij jong en 1e. Vraag me af hoe dat kan elk jaar.

24 januari 2015 om 09:09

Ik vraag me af of Brandts nog serieus te nemen is ... Aan t begin van het seizoen kwamen de beloftes: PSV gaat t met eigen talenten aanpakken, in de jeugd gaat geinvesteerd worden en er komen meer kansen.

Half seizoen verder, nota benen de armoedigste vleugel raakt geblesseerd en er is zowat paniek? Jozefzoon valt altijd ff kort in, dat kan die Radji ook ... Of Locadia (die ook als semi vleugel speelt ...) oke als Depay wegvalt snap ik dat er paniek is maar nu kun je t toch wel opvangen ... Zelfde als die derde keeper, ik zou vooral nog een goeie erbij halen, Zoet is al zo onzeker als de pest door Pasveer ... Je hebt twee prima keeper, last je A1 keeper meetrainen, groeit hij ook kei veel van.

Elke keer als je jeugd een kans kan geven wordt ook gelijk "externe versterking" genoemd, dat straalt niet echt uit alsof er vertrouwen is in de jeugd. Spreek dan uit, die jeugdspelers trainen ff mee en we houden externe opties in de gaten maar in eerste instantie kijken we naar Jong PSV

24 januari 2015 om 09:27

Jij denkt hier te simpel, het is niet zodat er 1 speler wegvalt en je alles eentje kan opschruiven. PSV heeft dat al gedaan toen het het geld van een extra aanvaller deze zomer in een nieuw contract voor Depay stak. Daardoor speel je bij Jong PSV regelmatig met een 17 jarige op de vleugel. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de keepers, PSV heeft ervoor gekozen om een redelijk laag aantal keepers te houden binnen de selecties waardoor de talentvolle keepers eigenlijk altijd wel aan spelen toekomen. Nu de keeper van Jong Psv(en 3e keeper) langdurig geblesseerd is geraakt zou je dan eigenlijk de keeper van de A1 als reserve krijgen bij Jong Psv. Hierdoor speelt hij veel minder wedstrijden etc etc. Het is voor een jonge keeper gewoon beter om wekelijks 90 minuten te spelen bij de A1 of Jong PSV ipv 90 minuten op de bank of tribune bij het eerste. Een 3e keeper aantrekken gebeurt dan ook niet alleen voor de 1e selectie, maar vooral zodat de jonge jongens wekelijks 90 minuten kunnen spelen ipv op de bank zitten 1 niveautje hoger.

Je laatste zin ben ik wel volledig mee eens, maar dat is in mijn ogen ook wat ze nu doen. Al kan je dat natuurlijk niet eeuwig blijven doen. PSV heeft al een redelijk jonge selectie en als er daar 2 of 3 ervaren spelers wegvallen houd je bijna alleen 20 jarigen over. Er zijn dus momenten dat je sowieso naar externe opties moet kijken als je voor het kampioenschap wilt gaan.

24 januari 2015 om 10:35

Paniek? Beleid omgooien? Goed lezen. Ik zie dingen staan als doorschuiven talent uit Jong PSV en we gaan niet over een nacht ijs. Was je iets te gretig om te mopperen?

24 januari 2015 om 10:52

@wimpatsj: Investeren in de jeugd is iets wat je doet voor de langere termijn. Je kunt toch niet zeggen dat je gaat bouwen aan een betere jeugdopleiding en dan verwachten dat je een half jaar later plotseling voor elke positie een potentiële basisspeler klaar hebt staan? Zoiets kost tijd.

En natuurlijk zijn er jeugdspelers die je best een kwartiertje in kunt laten vallen. Maar dat was niet de enige taak van Jozefzoon: hij was ook backup voor Depay en Narsingh bij blessures. Toen Depay eerder dit seizoen geblesseerd was stond Jozefzoon gewoon vijf weken in de basis. Daar zou Paal, Bergwijn, Rayhi, Boljevic of wie dan ook echt nog niet klaar voor zijn.

24 januari 2015 om 11:00

En waarom zouden die jonge jongens er niet klaar voor zijn? Ze kunnen toch voetballen? En 5 weken basis voor zo'n jongen is juist mooi heeft hij even tijd erin te groeien en zo ontwikkeld hij zich alleen maar sneller. Beter nu in zo'n jongen investeren en laten rijpen zodat hij strak Depay/narsingh kan vervangen en hoef je daar weer geen geld aan uitgeven. En laten we eerlijk zijn de titel verspeel je echt niet door een blessure van Jozefszoon, zo'n bijzondere speler is dat nu ook weer niet wat een jonge jongen niet zou kunnen.

24 januari 2015 om 11:13

@sebasjuh: Ik ga meestal naar de thuiswedstrijden van Jong PSV en weet dus wel wat daar rondloopt. En daar zit gewoon niemand bij die op dit moment al mee zou kunnen met PSV 1. Als spelers er tegen clubs als Achilles '29, Telstar en Almere City niet eens bovenuit kunnen steken, wat heb je dan straks aan ze tegen Ajax, Feyenoord en Twente?

En jeugdspelers de kans geven om te groeien en te rijpen is leuk en aardig, maar niet als dat ten koste kan gaan van de titel.

Verder denk ik dat je de rol van Jozefzoon toch onderschat. Dat is inderdaad geen topspeler, maar wel iemand die je met een redelijk gerust hart in de basis kon zetten indien nodig. Dat kan gewoon echt (nog) niet met een Boljevic, Paal, Bergwijn of Rayhi, terwijl je nog 16 wedstrijden te spelen hebt met de eerste landstitel in 7 jaar plus plaatsing voor de Champions League als inzet.

Ik heb het hier al vaker geroepen, maar ik blijf erbij: nu roept iedereen dat PSV Jozefzoon heus niet hoeft te vervangen, maar ik ben benieuwd hoeveel bagger diezelfde mensen straks uitstorten over Cocu, Brands en Gerbrands als PSV de titel misloopt omdat we straks, om maar wat te noemen, thuis tegen Ajax en uit tegen Feyenoord op ons bek gaan met een 17-jarig jochie uit de A1 in de basis dat er gewoon nog niet klaar voor is. Dan zul je iedereen horen roepen dat PSV toch maar een paar ton had uit moeten geven voor het huren van een iets meer ervaren aanvaller.

Sowieso: een titelstrijd aangaan terwijl je geen enkele volwaardige backup hebt voor je twee vleugelaanvallers, dat kan gewoon niet. Ik zou het ronduit amateuristisch vinden om daar niet iets aan te doen nu het nog kan.

25 januari 2015 om 00:14

Ik ben het helemaal met je eens! Voor nu gewoon een speler als ruiz huren(al was ik absoluut geen fan van hem) en volgend seizoen die jonkies de kans geven met meer wedstrijden en dus ontwikkeling in de benen

PSV heeft gewoon spelers zat dus ik zou niet weten waarom ze een nieuwe moeten kopen.
En anders de kans geven aan een talent

24 januari 2015 om 08:42

Misschien dat je het artikel eerst eens leest voor je reageert.

24 januari 2015 om 08:54

Ook een aantal talenten zijn geblesseerd. Je kunt wel 17-18 jarigen opstellen, maar als ze er nog niet klaar voor zijn dan kun je dat beter overslaan. De Vrij en Martins Indi werden eigenlijk ook te vroeg gebracht bij Feyenoord en dat resulteerde in een 10-0 nederlaag (niet alleen hun schuld, maar groot aandeel)

24 januari 2015 om 09:05

Je vergelijking gaat natuurlijk niet helemaal op. Martins indi en de vreij stonden direct basis.
Psv zoekt nu een vervanger voor een stand-in.

24 januari 2015 om 10:55

@jeffrey Fr12: Ja, middenvelders, die hebben we genoeg. Maar aanvallers? Die hebben we in de A-selectie zonder Jozefzoon precies vier, waarvan er eigenlijk maar twee op de flanken kunnen spelen. En dat is voor een ploeg die 4-3-3 speelt toch een beetje aan de magere kant.

Talent doorschuiven is leuk, maar dan moeten er wel jongens beschikbaar zijn die er klaar voor zijn. Die zijn er nu nog even niet.

Goede keus om Boljevic door te schuiven. Heeft de potentie om psv 1 te halen.
Over rayhi ben in minder enthousiast, speelde in de jeugd leuk maar is stil blijven staan in Zijn ontwikkeling. Een speler die stappen moet maken anders red hij het niet.
Bergwijn Een groot talent, misschien nog te vroeg om vast bij Psv 1 te halen

Als je voor de titel wil gaan is het logisch dat ze een nieuwe speler willen halen. Je kan het zo'n jongen uit de jeugd van een jaar of 18 niet aandoen om hem zo'n druk op te leggen als hij noodgedwongen moet invallen.

De beste optie lijkt mij om iemand te huren voor de rest van het jaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren