Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cocu pleit ook voor kortere transferperiode: ‘Die stap verdient navolging'

Laatste update:

Phillip Cocu vindt het een goed moment om de zomerse transferperiode in te korten. De trainer van PSV is al langer van mening dat die periode korter kan, maar zegt op de wekelijkse persconferentie dat er nu doorgepakt moet worden. De clubs in de Premier League werden het donderdag eens over een kortere transferwindow.

"Dit is een goed moment om tot veranderingen te komen, maar dat zal zeker nog het nodige overleg en werk vergen”, wordt Cocu geciteerd door het Eindhovens Dagblad. “Als er tussen de bonden goede afspraken worden gemaakt, verdient de stap in Engeland zeker navolging. Tussen de landen onderling moet er overeenstemming zijn, omdat de ene markt niet nog weken langer open zou moeten zijn dan de andere.”

De oefenmeester van de Eindhovenaren kijkt terug op een teleurstellende transferperiode. “Door een samenloop van omstandigheden is het niet gelukt om een speler te halen die wilden halen”, concludeert Cocu. Hij zag onder meer Davy Pröpper, Andrés Guardado, Jetro Willems en Héctor Moreno vertrekken. Daar tegenover staat de komst van Hirving Lozano, Derrick Luckassen en Eloy Room.

PSV neemt het komende zondag in Friesland op tegen sc Heerenveen. “Ze zijn sterk in eigen huis. Het is een pittige wedstrijd, maar voetballend waren wij niet minder de laatste jaren. Er staan zondag twee ploegen op het veld die graag willen aanvallen”, aldus Cocu. Kenneth Paal keerde met lichte liesklachten terug van internationale verplichtingen, maar trainde vrijdag wel gewoon mee.

Ben jij het met Phillip Cocu eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja in een ideale wereld start en sluit de transfermarkt op dezelfde tijdstip voor elke competitie.
Maar omdat de nationale competities niet op dezelfde dag starten is dit natuurlijk wishful thinking.

8 september 2017 om 16:49

Volgens mij moet dat wel meevallen. Je kan denk ik gewoon bepalen dat juli de maand van transfers is. Lekker kort en zo weet iedereen waar hij aan toe is. Zowel voor inkomende als uitgaande transfers. Dan voorkom je dat Turkije of Rusland wel een speler bij je halen, maar jij niets meer kan kopen.

Maar het is toch oneerlijk dat in Turkije en Rusland nog een week later nog transfer mogen komen,ze moeten heel Europa zelfde dag stoppen

8 september 2017 om 16:50

Gewoon transferwindow instellen voor inkomende en uitgaande transfers. Dan heb je met die rare deadlines van deze landen niets meer te maken.

Dat kan Cocu wel willen, maar er zitten nogal wat haken en ogen aan. Engeland heeft dit alleen intern afgesproken. Europees gezien kan iedereen nog gewoon kopen en verkopen aan engelse clubs.
Wil je dit veranderen moet je de EU aankijken, er is een vrije (arbeids)markt. Dit maakt het voor één ieder in europa gemakkelijk om niet alleen over de grens te wonen, reizen, studeren maar ook om te werken. En hoewel enige regelgeving wellicht herzien of hergestructureerd mag worden profiteren de meeste van ons hiervan (ook omdat het uiteindelijk geen losstaande afspraak is). Maar voor we te veel politiek in gaan. Je kan dit dus niet zomaar veranderen ook niet onderling. Een speler die weg wil kan zich daar altijd op beroepen. Als club kan je natuurlijk weigeren te verkopen, maar als een speler duidelijk kan maken dat het gaat om een zeer goede verbetering of een transferclausule

8 september 2017 om 16:52

Dat kan wel zo zijn, maar je hebt nu ook een transferwindow. Je kan niet op basis van de vrije markt in de EU nu in september kopen en verkopen. Het inperken van de periode lijkt me dan ook niet zo'n grote wijziging die heel de EU-commissie door moet.

9 september 2017 om 00:35

Zou je zeggen ja, en de enige reden dat ik dit zeg is omdat in een eerder artikel uitleg erbij stond. Weet niet meer of dat VZ was. Maar de transferwindows zelf zijn al een concessie. 2 minimum periodes omdat ze daar ook wel begrepen dat het in de sport net iets anders werkt,

Ik zie echt totaal niet wat een kortere transferperiode oplost. Ook dan worden er nog op het laatste moment spelers verkocht en kost het moeite om nog vervangers te halen. Juist de kleinere clubs krijgen nog minder tijd om te anticiperen op het vertrek van spelers, want zij zitten nu eenmaal onder in de transferpiramide. Je lost er echt geen enkel probleem mee op waar de clubs nu hinder van ondervinden. Los van het feit dat je toch niet alle landen mee gaat krijgen. Dat lukt nu al niet met de deadline van 1 september.

8 september 2017 om 15:28

Het lost op dat je niet na 3 speelrondes nog iemand kan kopen. Dat is waar men zich voornamelijk in Engeland over "boos" maakt.

8 september 2017 om 16:14

Het gaat erom dat de maand augustus heel veel onrust met zich meebrengt. Spelers en trainers hebben geen zekerheid van welke kracht zij uit kunnen gaan. Dit is natuurlijk ook in juli het geval, maar dan wordt er niet gevoetbalt. Ziyech liet duidelijk doorschemeren dat de selectie gefrustreerd was dat zij niet wisten waar ze aan toe zijn. Als je dan ook nog moet presteren kan dat voor problemen zorgen binnen een club of selectie.
Bovendien vind ik dat augustus gebruikt wordt als een testfase. Wanneer de resultaten tegenvallen gaan koopkrachtige clubs paniekaankopen doen en dat heeft helemaal niets te maken met een doordacht transferbeleid. De Ajax directie dacht vorig jaar alles voor elkaar te hebben. Vervolgens verliezen ze 3 potten en wordt Ziyech gehaald. Niemand binnen Ajax die zich na het Europaleague succes schuldbewust was dat het niet veel gescheeld had of er was nooit een succes behaald. Ik vind Ziyech namelijk bepalend in het aanvalsspel van Ajax.

Ik wil het ook nog hebben over het grote emotionele aspect van beslissingen in een clubbestuur en de wispelturigheid van spelers, maar ik denk dat je die problemen zelf ook kan invullen.

In Engeland gelden andere voordelen van de nieuwe regels ivm competitievervalsing, omdat daar meer transfers plaatsvinden.

Al met al wordt het tijd dat alle kleuters in het voetbalwereldje eens regelemantair beperkt worden. Ik hoop dan ook op nog een stromvloed aan ontwikkelingen. En dan heb ik het niet over buitenspel afschaffen.

PS: kleine clubs kunnen pas wat doen als er geld binnenkomt, dus weinig tijd om te anticiperen is een gegeven waar ze mee te dealen hebben.

8 september 2017 om 18:03

Het klopt wel dat de kleinere clubs minder tijd hebben om te anticiperen maar die vissen in een veel grotere vijver dan de grotere clubs en hebben voor elke speler die weggaat misschien wel de keus uit 10 of meer vervangers. Clubs die onder in de transferpiramide zitten hoeven doorgaans ook niet half Europa door om een speler te halen wat het ook weer makkelijker maakt.

Het zal inderdaad wel een probleem worden om alle landen mee te krijgen maar je moet ergens mee beginnen en ik denk dat Engeland hier een prima voortrekkersrol op zich neemt. Als ik jou moet geloven dat je hier geen enkel probleem mee oplost dan kan je die transferperiode net zo goed afschaffen en het hele jaar door kopen en dat lijkt me niet de bedoeling. Wat mij betreft schaffen ze die wintertransferperiode ook af zodat de kleinere clubs nog maar 1 periode hebben dat ze de billen tegen elkaar moeten knijpen.

Ik vind het een goede zaak dat ze in Engeland en misschien nu ook in NL een kortere transferperiode gaan hebben, maar ik denk dat dit pas echt gaat werken wanneer dit europees op 1 lijn gaat komen. Vooral in NL hebben de meeste ploegen last van de transferwindows van andere landen. Zo nu ook met turkije die tot vandaag nog spelers kan gaan halen en Rusland waar die nog later is. Vooral de nederlandse topteams zullen er profijt van hebben wanneer er geen belangrijke spelers meer weg kunnen als de competitie al is gestart.

8 september 2017 om 15:30

In Engeland gaat het alleen over spelers die gekocht worden door PL clubs. Verkopen mogen ze gewoon tot de "officiele" deadlineday. Lagere divisie clubs kunnen ook nog gewoon kopen tot deadlineday.

8 september 2017 om 15:44

Dan kunnen er in ieder geval geen spelers meer naar Engeland toe als die deadline is verstreken, maar dan zit je nog steeds met andere landen. Gewoon europees een afspraak maken met een deadline voor inkomende en uitgaande tranfers zou mooi zijn.

Daar hebben we Cocu weer. Altijd de schuld leggen bij een ander. De oplossing is heel simpel; Jullie clubbeleid aanpassen en een kortere transferperiode opnemen voor spelers. Klopt een club buiten deze transferperiode bij jullie aan, dan vraag je het dubbele. Dan weet iedereen waar hij aan toe is.

8 september 2017 om 18:02

Wat een onzin, jij denkt echt dat clubs de transferwindow bepalen? Nee, dat zijn de bonden en in mindere mate de makelaars. Het zijn nu juist de clubs zoals je stelt die er wat aan willen doen, en dat kan alleen met de hulp van de bonden. Hoe vaak hebben we een club al niet horen zeggen "er mag niemand meer weg", en vervolgens ging een speler - weliswaar ingefluisterd door een makelaar - vervelend doen of niet meer trainen... dat is gewoon de realiteit van nu.

Nu ben ik niet degene die contracten maakt voor voetbalclubs, maar wanneer er clausules in kunnen staan over een evt. transfersoms zou het volgens mij ook kunnen dat er bepaalde datums in kunnen staan en dat een speler op een bepaalde tijd niet te koop is.

8 september 2017 om 16:20

Gaat niet werken, omdat zaakwaarnemers dit niet tolereren. Gezien de concurrentie bij een transfer zet een club zichzelf buitenspel wanneer dit soort dingen opgenomen worden. Dit moet dwingend vanuit de overkoepelende autoriteit gecoordineerd worden (uefa). Laat deze nu net alle macht verloren hebben. Alleen supporters bestaffen is men goed in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren