Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cocu over huurling: ‘Een tweede jaar zou niet onlogisch zijn’

Laatste update:
/

Oleksandr Zinchenko staat onder contract bij Manchester City, maar speelt dit seizoen op huurbasis voor PSV. Phillip Cocu is echter zo tevreden over het spel van de Oekraïense huurling, dat de trainer hem graag nog een seizoen in Eindhoven wil houden.

In de huurovereenkomst met the Citizens is een optie voor nog een seizoen opgenomen. "Hij is eigendom van Manchester City, maar binnen de gedachten die we met hem hebben, zou het niet onlogisch zijn om er een tweede jaar aan vast te plakken”, zegt Cocu in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Het is vooralsnog onzeker of Zinchenko dinsdag in actie kan komen in de Champions League tegen FK Rostov. De middenvelder heeft last van zijn kuit na het duel van afgelopen zaterdag met Roda JC (0-0). Na ruim een uur werd hij gewisseld. Na de maandagtraining neemt Cocu een besluit of hij Zinchenko in zijn wedstrijdselectie opneemt.

Hoe eindigt PSV - FK Rostov?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Welke gedachte zit er dan achter Cocu? Het is een huurling, als die het goed doet gaat die terug, doet die het slecht mag die nog een jaartje blijven. Ik blijf het toch korte termijn visie vinden, spelers huren van grootmachten.

5 december 2016 om 09:54

Korte termijn visie? Laten we van Ginkel als voorbeeld nemen, mede door hem wist Psv vorige seizoen toch kampioen te worden met als gevolg dat ze nu in CL uitkomen met extra inkomsten.

5 december 2016 om 09:54

Klopt, stel hij presteert ontzettend goed, dan probeert City hem eerder aan een PL-club te verhuren.

5 december 2016 om 10:27

Het zou eens tijd worden dat PSV minder afhankelijk gaat worden van de huurlingen van topclubs. Wordt als club zelfstandig, zorg voor een goede strategie en jeugdopleiding waarin opvolgers klaarstaan.

5 december 2016 om 10:28

Carribean; Precies dat wat jij omschrijft wordt ook wel eens korte termijn visie genoemd!!!

5 december 2016 om 10:42

Als je geen verstand hebt van de jeugdopleiding praat er dan ook niet over er loopt genoeg talent met Rigo Verreth Lammers Rosario Obispo Jurjus Carolina Scamacca Piroe Lunqvist (Officeel doorgeschoven naar PSV1) Gudmundsson. Bij PSV worden spelers op een gepaste leeftijd doorgeschoven naar PSV1. Vorige week won PSVU17 nog met 3-1 van AjaxU17. En wat is er mis met huren van buitenlandse topclubs elke club in de Eredivisie doet dat en het valt wel mee hoor met het aantal gehuurde spelers je doet net alsof het halve elftal eruit bestaat.

5 december 2016 om 10:44

Denk het niet Cocu en Guardiola hebben nog steeds goed contact met elkaar van de Barcelona tijd dat speelt echt wel mee.

5 december 2016 om 12:18

@brumatio

Ligt dat misschien niet aan Ajax U17? Die zijn namelijk ook met 4-1 afgedroogd door Feyenoord U17 afgelopen weekend.

Een lichting wilt niks zeggen over de rest van de opleiding. Wellicht heeft PSV een wat sterkere lichting en Ajax een wat zwakkere.

Verder is het niet erg om te huren van buitenlandse topclubs. Maar je schiet er weinig mee op. Leuk dat je een talent in bezit hebt, maar naar 1 seizoen is hij weer weg. Je geniet maar kort van zijn prestaties en hij levert weinig op.

Je kan beter een talent hebben wat écht van jezelf is. Die kan meerdere seizoenen in het eerste rondlopen en financieel een leuk bedrag opleveren.

5 december 2016 om 13:34

Alsof niet-huur spelers wel heel lang blijven de meestte vertrekken wel naar 3 seizoenen hoor en als je dan een leuke speler voor 2 seizoenen kan huren maakt dat ene seizoen niet veel uit.

En waarom ligt het altijd aan de tegenstander aan de tegenstander als er eens een leuke overwinning wordt geboekt. Je kan moeilijk ontkennen dat de opleiding van PSV niet verbeterd is sinds dat Langeler er is ik zie namelijk wel verbetering er zijn meerdere spelers doorgestroomt naar PSV1 en ik zie veel meer talent rondlopen op de Herdgang waar Rigo mijn favoriet van is een heerlijke spelmaker op het middenveld. En sterker nog de afgelopen paar jaar is er meer doorgestroomt dan bij Feyenoord.

5 december 2016 om 13:46

@brumatio

Maar hoe vaak huur je een speler voor meerdere seizoenen? Dat komt normaliter bij een Psv, Ajax of Feyenoord niet vaak voor. Terwijl eigen talenten vaak voor meerdere seizoenen blijven.

Verder, bij PSV stroomt er meer door bij Feyenoord? Wat zie jij zelf als een jeugdspeler? Als we kijken naar alle jeugdspelers van PSV en Feyenoord, die vanaf 2010 zijn gedebuteerd én die niet van een andere profclub overkwamen. Jeugdspelers die overblijven hebben hier dus de gehele jeugdopleiding bij hun club gespeeld óf ze zijn voor hun 14e naar hun club gekomen.

Bij Feyenoord zijn er 861 duels gespeeld door deze spelers. Bij PSV zijn dit er 123.

Sterker nog, bij PSV is er helemaal niet meer doorgestroomd dan bij Feyenoord de afgelopen jaren.

5 december 2016 om 14:06

Alles wat doorstroomd vanuit een lager team dan Psv1 is in mijn ogen een jeugdspeler dus Brenet Zoet Locadia Lammers Lundqvist De Wijs Memphis Bergwijn. En Memphis is wel degelijk een jeugdspeler als je erover wou beginnen en Bergwijn ook want die speelt al langer bij PSV dan Bazoer bij Ajax en heel veel Ajacieden beschouwen Bazoer ook als jeugdspeler. Dat jij het niet met me eens bent betreft jeugdspelers dat weet ik dat hoef je me niet uit te leggen aangezien jij een andere kijk er op hebt.

Edit: Ik kijk niet sinds 2010 maar sinds dat Langeler hoofd jeugdopleiding is 2013 dus.

5 december 2016 om 21:01

@brumatio

Dus als een speler wordt gekocht op 21-jarige leeftijd, hij wordt gestald bij Jong PSV en op 22 jarige leeftijd debuteert, dan is hij jeugdspeler van Psv? Dat is wel een enorm kromme beredenering.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren