Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cocu: ‘Of hij volgend seizoen basisspeler wordt? Dat ligt aan hemzelf’

Laatste update:

Nu het kampioenschap binnen is, geeft Phillip Cocu andere spelers de kans in het shirt van PSV. Zo mocht de talentvolle Armando Obispo woensdagavond tegen Roda JC (2-2) invallen en dat deed hij volgens de trainer naar behoren. Twintig minuten voor tijd kwam de verdediger binnen de lijnen en Cocu was na afloop zeer tevreden over wat zijn pupil liet zien.

Obispo maakte in maart al zijn debuut in het eerste elftal van PSV tegen VVV-Venlo (3-0). Woensdag was hij de vervanger van Sam Lammers. "Het is een heel talentvolle jongen", zei Cocu tegenover FOX Sports. “Zijn ontwikkeling loopt gestaag omhoog, dus dat is goed. Hij is denk ik geen speler van enorme pieken en dalen. Dit seizoen heeft hij zeker stappen gezet, daarom heb ik hem ook gebracht.”

Cocu ziet nog wel verbeterpunten bij de negentienjarige verdediger. "Hij heeft een heel goede pass en is positioneel sterk, al moet hij wel wennen aan de weerstand in de duels. Daarin moet je slim zijn. Dat heeft hij (tegen Roda JC, red.) keurig gedaan", aldus Cocu. "Zulke types heb ik zeker nodig, maar het gaat om zijn kwaliteiten en die heeft hij zeker. Of hij volgend seizoen basisspeler wordt? Dat ligt voor een groot deel aan hemzelf."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik verwacht het niet, denk namelijk dat Schwaab, Isimat en Luckassen allen blijven en Cocu kennende is er dan geen basisplek voor Obispo. Ik wil hem wel graag meer minuten zien maken dan dit seizoen, want hij komt betrouwbaar en volwassen over en de enige manier om te wennen aan de duels en scherpte is door minuten te maken. Zullen overigens genoeg mutaties bij PSV plaatsvinden, dus het wordt een enerverende transferzomer.

Van mij mag Obispo een basisplek krijgen volgend seizoen. Misschien gaat Isimat wel vertrekken. Je moet het eens toch proberen. Zo niet, dan kan de jeugd wel naar een andere club uitkijken. Geef hem een aantal weken de kans. Ik heb alle vertrouwen in hem.

19 april 2018 om 13:03

En waar is dat vertrouwen op gebaseerd? Cocu ziet het elke dag voetballen en is kennelijk van mening dat hij nog niet klaar is voor de eredivisie dus waarom hem dan een kans geven ten koste van een (kennelijk) betere Isimat of Schwaab? Misschien wel goed voor de carriere van Obispo maar daar draait het natuurlijk niet om. Ik zou hem de komende twee wedstrijden minuten gunnen zodat hij kan laten zien wat hij waard is.

Wij hebben de rare gewoonte om spelers die niet meedoen de hemel in te prijzen en te 'geloven' dat zij veel beter zijn dan de spelers die wel spelen. Of het nu om Oranje of een club gaat, de spelers die niet in de basis staan lijken wel altijd vele malen beter te zijn dan degenen die wel spelen. En waar dat op gebaseerd is...?

19 april 2018 om 13:22

Dat basseer ik op die keren dat ik hem aan het werk heb gezien. Hij viel goed in tegen Roda en tijdens de oefentrip in Florida heeft hij uitstekend gespeeld. Natuurlijk zal hij nog fouten maken, maar doen Schwaab en vooral Isimat dat niet dan? Garanties kan niemand geven, echter zie ik hem in potentie beter worden dan zijn concurrenten. Jeugd heeft vooral minuten nodig. Juist tijdens de komende 2 wedstrijden is dit dé uitgelezen kans hiervoor. Als ik jouw redenering moet volgen, krijgt de jeugd geen enkele keer de kans. Er is altijd de mogelijkheid iemand ye kopen wasrvan je verwacht dat ie er meteen staat, maar daar gast het niet alleen om. Waar heb je dan je jeugdopleiding voor? Kun je dan net zo goed opdoeken en herinvesteren in aankopen.

19 april 2018 om 13:45

Tegen Roda heeft hij niet veel te doen gehad en is het niet te oordelen of hij klaar is voor een basisplaats. Hij is niet veel in duels gekomen en PSV speelde vooral naar voren op de moment. Dat hij op termijn beter kan worden dan spelers als Isimat wil ik best geloven maar we leven in het nu en niet in de toekomst. Als het team op dit moment zwakker wordt door het laten spelen van jonge jongens dan heb je er niets aan om die een basisplaats te geven. Ook dat zag je tegen Roda en bijvoorbeeld over Lammers wordt ook geroepen dat hij veel beter is dan De Jong (zie de roep vorig jaar) maar die liet gisteren ook niet echt zien waar dit op gebaseerd is. Er is nogal een verschil tussen een oefenwedstrijd, een wedstrijd in de JL en een wedstrijd op eredivisie niveau.

Om jouw lijn door te trekken; moet je dan maar met een elftal van talenten spelen als die meer potentie hebben dan je huidige basis? Lijkt me ook niet. Talenten moet je gedoseerd minuten geven en laten snuffelen aan het hoogste niveau. Dus als je voor staat, wedstrijden zoals nu speelt of bij blessures van je basisspelers. En dan is het aan talenten om die kans te pakken en te laten zien dat ze misschien wel tegen een basisplaats aan zitten. Maak het een trainer maar moeilijk door op trainingen en invalbeurten indruk te maken. Dan komt de kans vanzelf wel.

19 april 2018 om 13:04

Proberen moet je in deze wedstrijdjes doen. De competitie is er niet om eens wat te proberen. Als je wordt ingebracht, dan moet je er ook kunnen staan. Natuurlijk kan iedereen zijn foutje en/of mindere wedstrijd hebben, maar wanneer je deze jongen in brengt dan zal hij er moeten staan. Juist daarom hoop ik dat hij aankomende twee wedstrijden nog flink wat minuten gaat krijgen.

Vreemd dat ik niets lees over Rosario. Die speelde ook best naar behoren. Vond dat eigenlijk nog wel de grootste verrassing.

19 april 2018 om 14:10

Rosario was verantwoordelijk voor de 1-0, later herstelde hij zich wel

19 april 2018 om 17:17

Mee eens. Vind Rosario het ook goed doen. Samen met Hendrix op het middenveld volgend seizoen.

Het probleem van Cocu is en blijft dat hij zekerheden wilt hebben in het team. Dit seizoen heeft hij vrijwel met dezelfde basisspelers de wedstrijden gespeeld, waarbij heel weinig ruimte was voor speelminuten van bepaalde talenten. Als de elftal goed draait en systeem is duidelijk, dan zou het geen probleem moeten zijn om een jeugdspeler in te laten passen.

19 april 2018 om 13:52

Volgens mij is juist de vaste basis en het weinig wisselen van Cocu een van de basiselementen van het succes. Door veel met vaste spelers te spelen krijg je vastigheid en is het inderdaad makkelijk om spelers in te passen als dat nodig is. Maar het rouleren en het steeds aanpassen van je basis maakt die stabiliteit juist minder en werkt averechts. Het laten spelen van talenten is immers geen doel maar een middel....

19 april 2018 om 14:02

Is zekerheden hebben een probleem of juist de fundering voor het behaalde kampioenschap? De titel is door bijna iedereen binnen de selectie en staf de 'titel van het collectief' genoemd.

Ik word liever jaarlijks kampioen dan dat ze maar jeugd gaan inpassen 'omdat het nou eenmaal moet'. Ik vind Cocu geen topcoach, maar hij heeft uitstekend een collectief samengesteld dat precies wist wat ze aan elkaar hadden en dat elkaar kon corrigeren. Daarbij hebben jongens als Rosario, Malen, Paal, Rigo, Gudmundsson allemaal minuten gemaakt en veel getraind op een hoog niveau.

Hendrix heeft in de schaduw de rol van Guardado overgenomen en zo'n Rosario kan in de schaduw van Hendrix diens rol over 2 jaar weer overnemen. We hoeven niet ten koste van alles maar jeugdspelers door te schuiven, waarom moet dat zo nodig?

19 april 2018 om 14:25

@treblex,

Tja, jij roept vanaf het begin van het seizoen al dat Cocu zijn wisselbeleid dramatisch is, en dat hij tactisch zwak is. Volgens mij heeft Cocu dit hele seizoen jouw ongelijk bewezen. Als er iets is wat Cocu dit seizoen heeft laten zien, is het wel dat hij uitstekend in staat is de kwaliteiten en tekortkomingen van zijn selectie in te schatten tijdens een wedstrijd. Juist de vastigheid dit seizoen is een belangrijke factor gebleken.

Talenten zijn nu volgens mij Lammers, Obispo, Malen, Gudmundsson, Rigo, Rosario, Paal, Piroe, Mauro Junior, en misschien mis ik er een paar. Doorbraak van Lammers, Paal, Rigo (favoriet De Mos) blijft uit. Obispo redt het wel, en voor Malen, Gudmundsson, Mauro Junior moeten we geduld hebben. Mauro Junior is een publieksvoetballer maar mist wel fysiek lijkt me. Ik denk dat Lammers snel voorbij wordt gestreefd door Malen en Piroe. Gudmundsson krijgt naar mijn mening te weinig kansen. Geweldig seizoen in JL vorig seizoen als middenvelder/rechtsbuiten en deed het prima tegen Roda JC trouwens. Ach, het is allemaal kijken in een glazen bol, maar talenten PSV komen er aan.

19 april 2018 om 17:20

Ik vind dat Mauro met zn felheid z'n fysiek compenseert. Na balverlies veroverd hij vrijwel altijd de bal direct terug. Middenveld met Hendrix, Rosario en Mauro lijkt me mooi.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren