Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Cocu kan wel boos zijn, maar je kan natuurlijk ook anders wisselen’

Laatste update:

PSV leek zondagmiddag goede kansen te hebben op een goed resultaat bij sc Heerenveen, nadat Stefano Marzo met een rode kaart uit het veld werd gestuurd. Na rust kreeg echter ook PSV’er Joshua Brenet rood en met tien tegen tien pakten de Friezen vervolgens de volle winst (1-0).

/

Trainer Phillip Cocu van de bezoekers uit Eindhoven was na afloop niet te spreken over de prestatie van zijn ploeg. Co Adriaanse, voormalig coach van onder meer AZ en Ajax, vindt echter dat het de 43-jarige oefenmeester zou sieren als hij de hand in eigen boezem steekt. “Cocu kan wel boos zijn op de spelers, maar je kan natuurlijk ook anders wisselen”, gaf Adriaanse aan bij Studio Voetbal.

Na de veldverwijzing van Brenet kwam rechtsback Santiago Arias binnen de lijnen, ten koste van aanvaller Jürgen Locadia. Dat terwijl Cocu in de ogen van Adriaanse ook centrumverdediger Jeffrey Bruma naar de kant had kunnen halen. “Dan speel je achterin met Jetro Willems, Karim Rekik en Arias en kun je je spits laten staan. Luciano Narsingh en Florian Jozefzoon zijn goed aan de vleugels, maar niet als ze kunnen zwerven. Dit was een verdedigende keuze en hij wilde zijn laatste vier intact houden.”

Ben je het met Co Adriaanse eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Adriaanse heeft gelijk.
Ik had er ook een verdediger af gehaald want je wil winnen toch?

29 september 2014 om 09:54

Helemaal mee eens, dit heb ik meteen na de wedstrijd in eendere topic ook aangegeven. Hiermee geef je gewoon toe dat je met een gelijkspelletje ook wel tevreden bent.
Het klinkt misschien raar maar ik zou pleiten voor Verbeek bij PSV. Tenminste iemand met lef en zijn teams zijn fysiek en conditioneel altijd tip top!

29 september 2014 om 10:10

Daarom ook een extra verdediger. Hoeft PSV het spel niet te maken, want het is wel gebleken dat ze dat niet zo goed kunnen.

29 september 2014 om 10:17

Ja dat zou de rede kunnen zijn.

Ben bang dat cocu gewoon een fantastische voetballer was en een goede assistent.
Maar als hoofdtrainer vind ik hem erg tegenvallen. Al moet ik zeggen dat hij gisteren wel wat meer uitstraalde dan vorig jaar.

Ik ben van mening dat Cocu een assistent-trainer is, niet in de wieg gelegd voor hoofdtrainer. Hij heeft de uitstraling van een aardappel..
Buiten dat heeft ie in anderhalf jaar tijd niet laten blijken dat hij er echt iets van kan, als hoofdtrainer.
PSV kan beter afscheid van hem nemen.,

29 september 2014 om 09:57

Niets op aan te merken, hij heeft dit idd nog steeds niet aan de praat gekregen. Althans niet zo dat ze de tegenstander de wil op kunnen leggen. Met dit team is dat eigenlijk een must!

29 september 2014 om 10:06

Hoe weet u dat eigenlijk? Dat hij niet in de wieg gelegd is als hoofdtrainer, maar wel als assistent?

Bent u een HR manager die gedurende weken zijn doen en laten intensief ter plaatse heeft geobserveerd? U heeft dus tig trainingen gezien? U was er gedurende weken bij tijdens de peptalk-momentjes? U zat mee aan tafel tijdens vergaderingen? U heeft zijn trainingsmethodiek en visie goed bestudeerd?

Maw. heeft u de kwalificaties om iemand zijn functioneren te beoordelen en heeft u een geijkte methodologie gebruikt om tot een kundige analyse te komen?

Of gaat u gewoon maar af op zijn charisma, dat voor een flink deel uw eigen perceptie en invulling is, gecombineerd met een verwerpelijke scorebord-analyse?

Als ie wint dan is hij uw vriend, als hij verliest dan kan PSV beter afscheiden van hem nemen.

Laat u maar eens goed gaan, ik ben benieuwd.

29 september 2014 om 10:56

Fraai verwoord en ben het uiteraard geheel met u eens, maar er is niets zo opportunistisch als de voetballerij. De maximale houdbaarheid van een trainer, speler of geheel team is maar 2 weken en is puur op basis van resultaat. Wie wint heeft vrienden. Maar het is ook ten dele wel te wijten aan charisma. Het is immers een leidersrol en die moeten een natuurlijk charisma bezitten. Een Fred Rutten wordt bijvoorbeeld geroemd om zijn trainerskwaliteiten, maar blijkt als coach vaak nét niet genoeg te inspireren en valt vaak wel eens een verkeerde wissel (of gebrek daar aan) te verwijten om een wedstrijd te doen kantelen. Zo lijkt dat ook het geval bij Cocu. Een van Gaal/mourinho hebben zulke kwaliteiten m.i. bijvoorbeeld wel.

29 september 2014 om 11:17

Iedereen komt

‘’maw. heeft u de kwalificaties om iemand zijn functioneren te beoordelen en heeft u een geijkte methodologie gebruikt om tot een kundige analyse te komen?’’ Oh wacht heb jij de kwalificatie om stellen dat hij mag reageren alleen als hij gekwalificeerd is? En methodologie gebruiken tot kundige analyse? Sla toch geen onzin uit joh. Laten we het simpel houden voor iedereen en ook jezelf. Volg jij Psv wekelijks op de voet? Zoja, dan is er dergelijke kritiek zeer rechtvaardig. Waarop baseer ik dit?

Nou voor de duidelijkheid, ik ben Psv supporter die wekelijks wedstrijden bijwoont. Dan heb ik zeker wel het recht van spreken als we het hebben over principes. Ik en met mij vele anderen zijn niet tevreden hoe het gaat met Psv. Wanprestaties wil ik het nog net niet noemen maar zie totaal geen progressie. Iets waar ik dadelijk op terug kom. Ik betaal tenslotte geld voor amusement waarde. Als jij normaal gesproken niet geamuseerd word roep je toch ook of jij je geld terug mag krijgen. Deze kritiek is reëel en logisch. Normaalste zaak van de wereld dus.

Heb ik dan die ''kwalificaties''? In jou ogen niet maar ik moet dergelijk voetbal geleerde/ profvoetballer zijn geweest om tot een bepaalde vakkundige conclusie te komen? Nog nooit zoveel onzin in één alinea gelezen. Gooi je eigen meningen over politiek en natuurwetenschap dan maar ook in de prullenbak. Of ben je daar ook gekwalificeerd voor? Heb ik dan recht van spreken. Ja ik mag altijd mijn eigen invulling en mening geven wanneer ik dat wil. Tenslotte wonen we in een vrij land nietwaar?

Voor het gemak mijn argumenten waarom ik Cocu onbekwaam vind: Psv heeft de beste selectie op papier van Nederland. Reken daar maar ook even voor het gemak bij dat ze de duurste selectie op het veld hebben staan. De beste man heeft aan het einde van 2 seizoenen geleden zijn debuut voor Psv gemaakt. Hierin heeft hij totaal geen prestaties neergezet als coach voor zowel in prijzen als voor het team. Het team is niet beter gaan voetballen. Want het lijkt soms helemaal nergens op. Als ik dan spreek over teamchemie, daar heeft Cocu volgens mij nooit van gehoord want het team speelt bijna 2 seizoenen lang als los zand. De spelers kijken elkaar aan van wie, wat moet doen en lopen elkaar elke keer mis of in de weg. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de mentale weerbaarheid wat dit team vertoont. Soms aardig voetbal spelen maar als het er op aankomt door de ondergrens zaken door onderschatting of ongemotiveerd zijn en altijd aan het kortste eindtrekken als we kijken naar de race van het kampioenschap. Psv valt altijd als één van de eerste af en kan totaal niet met de druk overweg. Volgens mij de belangrijkste aspecten waar een trainer over gaat of niet?

De spelers zijn individueel gegroeid. En dat was pas echt zichtbaar op en na het WK waar hij geen rol van betekenis heeft gespeeld. Kortom wat heeft hij echt laten zien? Wat is de hand van Cocu? Kan jij mij dat vertellen? Ik kan dat niet. Nou dan spreek ik dus van geen toegevoegde waarde. Laat ik het dan niet hebben over zijn zwakke overkomen als coach in de media en voor het team waar jij zo op hamert.

29 september 2014 om 11:31

wieniet,

Ik kan hier kort op antwoorden dat u altijd een mening mag vormen. Maar dat wij allemaal, ik incluis, zo'n meningen vormen veelal op onderbuikgevoel en dat wij quasi allemaal niet de kwalificaties hebben om een trainer te wegen.

Soms kan men het echter wel. Je hebt trainers die steevast de verkeerde mensen op de verkeerde positie zetten. Bv. een technisch verfijnde middenvelder met een grote longinhoud als verdediger uitspelen en dit elke wedstrijd.

Je hebt ook trainers die elke week hun tactiek veranderen, waardoor de spelers niet meer weten waar ze moeten lopen.

Je hebt ook trainers die wat er ook gebeurde, hun vaste vriendjes - die ze veelal meesleuren van club naar club - altijd laten staan. En er zijn nog wel wat duidelijke indicaties die duiden wanneer een trainer het niet in de vingers heeft.

Maar meestal weten we eigenlijk niet of een trainer goed of slecht werkt. Het enige wat we doen is het resultaat (winnen/verliezen) verbinden met de kwaliteit van zijn werk. En dat is fout. Er zijn trainers zat die doen wat ze moeten doen, maar toevallig niet winnen. En je hebt trainers die er niks van bakken, maar wel kampioen worden.

Tot vorige week was Cocu een held. Eén verlieswedstrijd later mag ie opkrassen.

We zagen hetzelfde met Louis. Voor het WK mocht ie asap verdwijnen, vandaag is hij god. Behalve dan in Manchester en omstreken.

29 september 2014 om 12:51

Iedereen komt

Om terug te komen op kwalificaties, laat ik me je erop wijzen dat we ons bevinden op een open platform waar gediscussieerd wordt over voetbal. We zijn geen onderneming waarvan we ons aan regels moeten houden zoals dat alleen kwalificeerde lui en managers mogen reageren op hoe het werk gedaan moet worden. En natuurlijk laten we onze onderbuik gevoelens de loop. Maar ik neem simpel waar wat ik zie. Ik ben niet geïrriteerd of boos. Het gaat mij om het feit wie de beste argumenten aan tafel kan brengen. En als ik dat moet vertalen naar Cocu, dan zou ik zeggen dat hij niet de beste papieren meer heeft.

Als trainer zet hij een team neer. Als een speler niet presteert is hij degene die hem moet motiveren of moet wisselen. Constant worden er op het veld dezelfde fouten gemaakt en hij doet er niets aan. Want dat gaat ten koste van het zelfvertrouwen. Nou als je wekelijks zo schuttert dan mag je wel even plaatsnemen op de bank of mag er minstens iets van gezegd worden. Zoals Willems die fout op fout maakt. Niemand corrigeert hem.

Wat ik zeg is al sinds zijn aanstelling. Heeft niets mee te maken dat hij vorige week de held was. Zo als ik het zie stelt hij alleen zijn ontslag uit. Want ik zeg je dit gaat niet langer goed. Maargoed we zullen het zien.

Nou om jou een vraag voor te leggen: Wat als jou baas op tv komt en die zegt ik ben heel boos… Dat neem je gewoon niet meer serieus?

Als ik boos ben dan merk je dat wel hoor. Dat hoef ik niet als een klein kind te roepen. Geen charisma, geen lichaamshouding, geen persoon die de lijnen uitzet. Sorry maar dan heb je niks te zoeken als trainer in de voetballerij.

Held als voetballer, maar als trainer een schlemiel.

29 september 2014 om 11:20

@magic Mike

Ik weet ook niet of Cocu niet in de wieg is gelegd als hoofdtrainer van Psv, maar denk wel dat hij nog veel moet leren en momenteel de nodige ervaring en feeling mist om dit jonge team in het gareel te houden en in te grijpen op en naast het veld. Hij leek er vorig seizoen ook zichtbaar moeite mee te hebben zich een houding aan te meten.
Misschien is het idd beter eerst een ervaren man boven te zetten om hem te laten leren hoe te handelen als eindverantwoordelijke in geval van problemen, zware beslissingen of moeilijke karakters in en rond het team.
Hiddink is niet voor niets boven hem geplaatst als een soort supervisor vorig seizoen.
Ik weet alleen niet of zijn gebrek aan uitstraling een probleem is t.o.v. de selectie. Als uithangbord voor de club naar buiten toe mis ik wel wat bij hem.

Bruma was de beste man op het veld en Locadia had heel de wedstrijd nog geen bal geraakt. Ik vond het op zich nog niet zo raar gewisseld hoor. Ik heb wel meer mensen gehoord die niet tevreden waren over het wisselen, maar hij had gewoon weinig opties. Ritzmaier laat het nog niet zien er verder zaten er alleen Isimat, Arias en een paar talenten op de bank. En Arias speelt aanvallend, klinkt misschien gek maar ik denk dat Arias voor meer gevaar zorg dan Locadia, die is totaal uit vorm.

En eerlijk is eerlijk PSV zat totaal niet in de wedstrijd, met 11 tegen 10 konden ze al niet scoren dus dan wordt het met 10 tegen 10 helemaal lastig. Dan is de gedachte om dan maar gewoon het punt over de streep te trekken niet eens zo gek.

29 september 2014 om 10:02

Hier ben ik het niet met je eens, het gaat erom dat je met het wisselen een signaal afgeeft aan je team. Hij had ook niet hoeven te wisselen en Bruma gewoon een stukje naar rechts opschuiven. Wbt Ritzmaier, Cocu geeft hem geen kans. Maher speelt nog steeds zo slap, alsof hij net van de A-tjes komt.

29 september 2014 om 10:40

Maher toont juist wat meer duelkracht dit seizoen en tegen Cambuur was hij goed. Ritzmaier kreeg de kans tegen Utrecht maar was echt een van de slechtste op het veld, dan laat je niet zien dat je in de basis hoort.

29 september 2014 om 13:27

Ben ik niet met je eens, Maher toont wel wat meer duel kracht maar dat is niet zo moeilijk in vergelijking tot vorig seizoen. En het is voor een speler wel heel lastig en moeilijk om je in 10 min te laten zien bij een ploeg dat niet draait.

Cocu was een goeie speler, echter qua coach komt hij veels te kort voor een topclub (zie Van Basten, Gullit, Blind, Wouters etc.).
Onder zijn leiding is PSV niet beter gaan voetballen, ondanks er zoveel kwaliteiten zit in de ploeg. Ook zijn er weinig spelers beter geworden onder zijn leiding.
Ook het coachen langs de lijn laat hij te wensen over. Als speler was hij ook niet echt coachend in het veld wat Van Bommel wel was bijvoorbeeld.
Misschien had PSV gewoon voor een ervaren coach moeten kiezen naast zich i.p.v. Van der Weerder / Faber naast Cocu zodat hij nog wat van kon leren.

29 september 2014 om 09:16

Ik kan zo gauw geen topcoach opnoemen die wel iets kan maken van een voorhoede bestaand uit Narsingh, Jozefzoon en een Locadia die zijn ritme kwijt is.

PSV heeft echt niet zo'n goede selectie als men steeds maar weer blijft schrijven. Depay is de enige speler van wereldklasse. Verder is De Jong een Eredivisietopper.
Wijnaldum is100% afhankelijk van ploeggenoten: als hij niet omringd wordt door klasse spelers (zoals bij Oranje), weet hij het ook niet meer.

Het is tekenend dat Depay de enige speler is met creatieve klasse. Marcel Brands heeft dan ook nog nooit een creatieve speler weten aan te kopen.

Adriaanse heeft makkelijk praten, al geloof ik best dat Adriaanse zo gewisseld zou hebben. Hij wisselde altijd aanvallend, vaak met slechte afloop.

PSV draaide al niet lekker met 11 tegen 10. Als je dan met 10 tegen 10 komt te staan, dan snap ik best dat je de verdediging intact wil houden.

Met 10-11 weet je dat je tegenstander compact zal spelen, als het dan 10-10 wordt heb je nog steeds net zoveel spelers, dus hoef je helemaal niet zo te wisselen, tenzij je op de 0 wil spelen, maar dat is niet echt iets wat we in NL kunnen. Dus kortom, foute wissel.

Nou ik vind Cocu een beetje een angstige trainer , als je zoals gisteren buitenspelers hebt lopen dan zet je er toch een spits bij daar heeft hij dan geen lef voor en dat is jammer want dan had ik PSV meer kans gegeven om te winnen , nee dit was echt zo'n domme wissel .

29 september 2014 om 09:16

Spits? Welke spits?

29 september 2014 om 10:43

PSV had alleen Vloet op de bank en dat is niet eens een echte spits. Hij had gewoon niet echt wissels waar het team beter van zou gaat worden.

Ik had Locadia gewoon laten staan en met 3 man achterin gevoetbald, met eventueel een middenvelder die wat defensiever gaat spelen dan. Zo had je tenminste wel nog druk voorin gehad, maar met de wissel van Cocu ga je gewoon puur defensief spelen. Waarschijnlijk hoopte hij op een counter met Jozefzoon en Narsingh, waar ook enige logica in zit vind ik. Persoonlijk had ik het laten staan en niet defensief gewisseld.

29 september 2014 om 10:44

Want Locadia zorgde voor zoveel gevaar? Die vent heeft heel de wedstrijd geen bal geraakt man. Arias zorgt nog voor meer dreiging dan Locadia.

29 september 2014 om 11:08

Dan had je Locadia eventueel daarna nog gewisseld voor een aanvaller (vloet bijv.) en niet voor een verdediger.

Ik vind niet dat Adriaanse hier gelijk heeft. Het is als PSV zijnde logischer om eerst te zorgen dat de defensie in tact blijft, dan onverhoopt risico nemen met een extra aanvaller net na het krijgen van een rode kaart.

Wel had hij met zijn wissels erna meer risico kunnen nemen, bijvoorbeeld door Rekik door te schuiven naar de plek van Hendrix zodat we meer pressie konden creeëren.

Qua wissels vind ik Cocu prima en niet onder doen voor de vorige PSV coaches die vaak ook bescheiden wisselden en niet te veel veranderden aan de speelwijze. Ook de spelinstelling vind ik niet slechter onder Cocu dan onder Advocaat of de coaches daarvoor, die was vaak nog dramatischer dan nu.
Het enige probleem bij Cocu vind ik dat er nog altijd geen enkel goed idee achter het spel zit. Individuele acties daargelaten is het niet zo moeilijk te verdedigen voor een team dat goed kan verdedigen. De 16 omsingelen, de bal rustig rondspelen, en proberen via combinaties aan de zijkant er doorheen te komen. Het gaat te langzaam, niet secuur genoeg, voorzetten zijn veelal dramatisch en er wordt niet genoeg gebruik gemaakt van de techniek en snelheid van de spelers. Met spelers als Wijnaldum, Narsingh en Jozefzoon zou één goede steekpass voldoende moeten zijn. Die blijft echter helaas veel te vaak achterwegen (evenals de loopactie).

Daar moet Cocu snel wat aan veranderen.

Wat ik niet begrijp is : waarom Locadia opstellen ?
Deze jongen is echt veeeeeel te zwak voor P S V .
Cocu speel dan zonder centrum spits,want met Locadia speel je ook met 10 man.

Maar dat is het verschil tussen een coach met lef en een angstige coach.

Cocu had al veel eerder moeten wisselen of een tactische ingreep van de zijkant moeten doen om het duel te kantelen. Maar Cocu zat er gelaten bij op de bank. Hij straalde uit wat PSv op het veld liet zien of was het andersom; de spelers straalden uit hoe Cocu er op de bank bij zat.

Cocu gaat het aan de top niet redden als coach !

29 september 2014 om 10:21

Ben het helemaal met je eens, Cocu gaat het inderdaad niet redden. Het is alleen jammer dat PSV dit pas aan het einde van het seizoen in zal gaan zien als PSV weer 4e of 5e is geworden . Het gaat dus gewoon weer een seizoen zonder ook maar één prijs worden.

29 september 2014 om 11:09

PSV had zich in de zomer al moeten ontdoen van hem. Vorig seizoen was PSV zo erg zwak een groot deel van de wedstrijden terwijl ze ook een paar mooie resultaten wisten neer te zetten. Kortom het team kon/kan het wel, maar het komt er veel te weinig uit en ik vind dat de fout van een coach. Zoals hij al op de bank zit, zo passief, dat irriteert me mateloos. Dit past ook totaal niet bij een club als Psv. Hopelijk voor PSV pakt het team hun verantwoordelijkheid en zijn ze bereid tot vechten voor elkaar, want met Cocu aan het roer gaan die gasten het niet redden. Veel te soft die man.

29 september 2014 om 10:47

M.i. is dit vooral het verschil tussen een coach met praat achteraf en een coach die op het moment zelf moet beslissen.

De kranten en fora staan weer vol met reacties van miljoenen amateur-trainers die het stuk voor stuk beter weten dan de verlies- of gelijkspelende coaches van afgelopen weekend. Allemaal vertellen ze haarfijn wat de professionele coach, met diploma en doorgaans toch wat ervaring, had moeten doen om de wedstrijd wél winnend af te sluiten.

Had Cocu gewonnen, dan was hij geniaal. En nu niet. Zo gaat dat.

29 september 2014 om 11:01

@iedereen komt

Dat is veel te kort door de bocht. Als je trainerscarriere van Adriaanse kent, weet je dat hij absoluut anders gehandeld zou hebben dan wat Cocu nu gedaan heeft.

In jouw optiek kunnen we deze site en de kranten wel niet meer lezen. Want het is allemaal achteraf gepraat en hoofdzakelijk door mensen die het zelf niet kunnen en mogen beïnvloeden !

29 september 2014 om 11:18

Ik geloof ook wel dat Co anders had gehandeld, maar dat zou geen garantie geweest zijn voor succes. Ik kan me wel menig wedstrijd herinneren waar Co het ook allemaal even niet meer wist.

Zo heeft hij ooit eens met Willem II op AA Gent hier komen verliezen met 6 - 1. Oefenwedstrijd wel, maar Co was achteraf toch héél boos. Als ik het me goed herinner moesten zijn spelers na de wedstrijd een strafwandeling van 26 km ondergaan.

Jawel, blijven lezen én blijven reaguren. Het is in de eerste plaats leuk om dit te doen. Maar af en toe het eens zeer nuchter bekijken, kan geen kwaad, toch?

Cocu weet af en toe gewoon helemaal niet waar hij mee bezig is en daarbij ziet hij blijkbaar hele andere wedstrijden als de rest van Nederland. Daar waar hij altijd zegt dat PSV goed positiespel speelt slaat ie de plank finaal mis. Hij komt ook erg slap over voor de camera. Open deuren intrappen en hele vreemde analyses vaak. Daarnaast maakt ie in mijn ogen te vaak foute keuzes met opstellingen en wissels. Deze man is niet geschikt als trainer voor een topclub. Hij zou nu juist verder moeten zijn met zijn ontwikkeling als coach en vooral spelers beter maken. Ik zie dat niet.

Vervolgens maakt Willems een fout (die had tenslotte al geel), scoort Heerenveen alsnog en dan had je Adriaanse eens moeten horen. Opportunisme.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren