Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Cocu is een heel goede trainer, maar ik neem niet mijn eigen mensen mee’

Laatste update:

Phillip Cocu kan op zoek naar een nieuwe baan, na zijn ontslag als trainer van Fenerbahçe op zondag. Marcel Brands, de technisch directeur van Everton, is in ieder geval niet van plan om Cocu naar Engeland te halen. Het lijkt de voormalig technisch manager van PSV geen goed plan om opnieuw met Cocu samen te werken, vertelt hij in De Telegraaf.

Brands benadrukt dat hij Cocu een 'heel goede trainer' vindt. In 2013 was Brands verantwoordelijk voor de aanstelling van Cocu als hoofdtrainer en nadien won PSV onder meer drie landstitels. Afgelopen zomer bewandelden ze allebei hun eigen pad; Brands verkaste naar Everton, terwijl Cocu zijn geluk ging beproeven in Turkije. Volgens de technisch directeur was er nooit sprake van een eventuele gezamenlijke overstap naar Goodison Park.

"Het is niet goed om als buitenlander je eigen mensen mee te nemen", verklaart Brands. "Voor mij was het ook beter om niet met een Nederlander in de Premier League te beginnen. Anders heb je als club twee mensen aan het roer staan die niet eerder in Engeland hebben gewerkt." Marco Silva werd de nieuwe coach van the Toffees en Brands is 'heel blij' met hem. "Ik kende hem al van Sporting Portugal, waar ik af en toe ging scouten voor PSV."

Het avontuur van Cocu mondde uit in een grote teleurstelling. De oefenmeester hield het 123 dagen vol in Istanbul, maar na een thuisnederlaag tegen Ankaragücü (1-3) was het geduld van de clubleiding op. Brands betreurt de wijze waarop het is gelopen. "Normaal zou Phillip Fenerbahçe niet hebben gedaan. Maar hij was onder de indruk van hun plannen. Jammer dat het zo afloopt. De start was dramatisch en dan wordt het moeilijk."

Denk je dat Phillip Cocu snel weer aan het werk gaat?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

"normaal zou Phillip Fenerbahçe niet hebben gedaan. Maar hij was onder de indruk van hun plannen.''
Dit maakt het natuurlijk nog sneuer voor Cocu, de manier hoe het allemaal is gelopen. Hij is praktisch 'weggepest' en van de beloofde plannen is niets terecht gekomen.

3 november 2018 om 11:46

Cocu is ook gewoon een slap karakter met weinig uitstraling, lijkt me gewoon een mismatch met het gepassioneerde Turkse voetbal. Dat Brands Cocu niet mee wilt nemen heeft niets met het Nederlanderschap te maken lijkt me, eerder met het gegeven dat Brands al een aantal jaren heeft kunnen aanschouwen dat Philip geen topcoach is. Bij PSV hoorde je ook al genoeg mensen klagen dat Cocu geen heel duidelijke visie had en spelers onder hem niet/amper beter werden.

3 november 2018 om 12:06

“Slap karakter met weinig uitstraling” hmm, Cocu is captain geweest bij PSV en Oranje. Daarnaast vice captain met Puyol achter Luis Enrique bij Barca. Dat wordt je niet zomaar.

3 november 2018 om 13:42

die heb ik eerder gehoord oh ja bij Johan Derksen, die zit in Drente zit niks met PSV en nog nooit iets positief over PSV te zegggen heft gehad.
Vanuit Eindhoven heb ik die signalen niet gehoord, alleen van spelers die niet spelen toe kwamen waar die heb je overal

Jammer voor Cocu, maar na Bosz en De Boer de zoveelste nederlandse trainer die vroegtijdig naar huis kan

3 november 2018 om 15:47

Truukje.. tekst verwijderen.. opslaan.. verdwijnt de reactie binnrn een paar minuten. (Niet op de app)

3 november 2018 om 12:19

Weggepest.... het heeft ook niet echt geholpen dat ie bijna elke wedstrijd heeft verloren.

En toch twijfel ik aan de capaciteiten van Cocu. Fantastisch gedaan bij Psv, maar Fenerbahce is te hoog gegrepen, ondanks de pesterijen. Ik denk een goede middenmoter in Duitsland zou hem weer nieuwe stimulans geven.

3 november 2018 om 12:24

Zullen we nooit weten. Wanneer je spelers verkoopt en zo'n tegenslag krijgt van je staff red je daar maar eens uit.

Misschien een club als AZ of Vitesse zou Cocu een goede trainer zijn. Voor een buitenlandse topclub komt hij te kort. Ook de voetbal wat hij laat spelen is te angstgazig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren