Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cocu: ‘Ik blijf dit zwaar gestraft vinden, wij hebben er alles aan gedaan’

Laatste update:

Phillip Cocu betreurt de schorsing van Hirving Lozano. De aanvaller is door de tuchtcommissie van de KNVB voor drie wedstrijden geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart in het duel met sc Heerenveen (2-2). PSV kan nog in beroep gaan tegen deze schorsing, maar moet Lozano in ieder geval komende zondag missen in het uitduel met Feyenoord.

Volgens de tuchtcommissie maakte Lozano zich schuldig aan het slaan van Lucas Woudenberg. Door de schorsing moet PSV zijn topscorer in de wedstrijden tegen Feyenoord, FC Utrecht en Willem II missen, indien het eventuele beroep niets aan de straf verandert. "Ik blijf dit zwaar gestraft vinden. Wij hebben alles gedaan om dat aan te tonen", citeert het Eindhovens Dagblad de trainer tijdens de wekelijkse persconferentie. "We overwegen nu wat we doen, we hebben nog even de tijd."

"Iedereen krijgt hier in een seizoen soms mee te maken. We gaan het tegen Feyenoord doen met de jongens die wel beschikbaar zijn", verklaart Cocu. Tot die spelers lijken ook Marco van Ginkel en Luuk de Jong te behoren. Van Ginkel miste de laatste drie duels door een knieblessure; De Jong trainde woensdag niet mee omdat hij dinsdag een tik had gekregen. Vrijdag trainde het duo zonder problemen mee. "Als ze morgen trainen, zijn ze inzetbaar zondag", aldus Cocu.

Wordt Hirving Lozano te zwaar bestraft?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Reeel gezien moet Woudenberg geel krijgen, Lozano rood. PSV een vrije trap. Van Polen geel. Huntelaar rood. Ajax een penalty.
De regel dat mits beoordeeld dat je de dans ontspringt is al jaren een probleem. En je moet of niets of alles beoordelen naar aanleiding van de videobeelden.

23 februari 2018 om 15:42

Geel voor Woudenberg? Omdat die licht vasthoudt? Terwijl PSV niet in balbezit is en er ook geen counter eruit haalt? Vasthouden opzich is toch geen geel joh.

Verder heb je gelijk.

23 februari 2018 om 15:56

Ik blijf rood ook wel zwaar vinden maar ben er nu wel klaar mee! Gewoon gudmondsson opstellen op rechts i.p.v. lozano. Waarschijnlijk doet hij het zeker niet slechter op rechts dan lozano want dat scheelt nogal hoor; lozano op links of rechts.

Huntelaar maakt precies dezelfde beweging en komt eraf met geel.. wel raar dat het nu opeens tegen Feyenoord is en de straf wordt aangehouden.. probeert de KNVB hier de competitie te beïnvloeden .. vult u doe vraag maar zelf in

23 februari 2018 om 14:50

Nee dit zijn gewoon de regels. En de enige die je moet bekritiseren is Lozano zelf!

23 februari 2018 om 14:50

Ehm nee. Als je rood hebt gekregen in de wedstrijd dan kan je het niet een weekje uitstellen met een hoger beroep. Dat is al jaren zo. Daar heeft de KNVB 0.0 invloed op.

23 februari 2018 om 14:51

"huntelaar maakt precies dezelfde beweging en komt eraf met geel.."

Huntelaar kreeg geen geel, alleen een vrije trap tegen.

23 februari 2018 om 15:02

Nee, dit is pech voor PSV of geluk voor Ajax. Volgende keer wellicht weer andersom.

Kijk dit is nou een sportief antwoord van Cocu.

Sommige wedstrijden zit het mee en dan weer tegen, aan het einde van de competitie compenseert het meestal wel voldoende.

23 februari 2018 om 15:18

Als je als club in de middenmoot speelt compenseert het aan het eind van de competitie wel denk ik. Probleem is alleen dat als je zoals Ajax en PSV amper punten verspeelt het wel cruciaal kan zijn omdat er dan weinig is voor compensatie.

23 februari 2018 om 16:12

@wooshx, Vind je? Persoonlijk vind ik het een slappe reactie. Hij gaat het achteraf relativeren (wat moet je anders om je ploeg niet te demotiveren?). Hij heeft het alleen maar over dat hij de straf te hoog vindt. Waar zegt hij; Dit was een fout van Lozano, daar hebben we hem op aangesproken en we gaan nu 3 wedstrijden zonder hem knallen. Hij zoekt het nog steeds ergens anders

23 februari 2018 om 18:58

Hij heeft echt al lang aangegeven dat hij na het terugzien van de beelden de beslissing van de scheidsrechter kan begrijpen maar het er nog niet mee eens is.

Teveel woorden aan vuil gemaakt de afgelopen dagen. De straf accepteren en vol erop knallen tegen Feyenoord!

Laten we asjeblieft vaststellen dat dit gewoon de straf is die op dit vergrijp van toepassing is. Dat gezeur moet nu maar eens ophouden. Laat Cocu Lozano eens laten weten dat hij hiermee zijn ploeg benadeeld heeft.

23 februari 2018 om 15:05

Precies. Ook gezien dit al de zevende rode kaart is voor Lozano in zijn prille carrière en alweer de tweede in een ruim half jaar in Nederland, zou deze speler eens goed in de spiegel moeten kijken, wie daar verantwoordelijk voor is. Het zal toch niet aan de zeven arbiters hebben gelegen, dat hij zo vaak ban het veld is gezonden. Er ligt naar mijn idee een schone taak voor PSV en Cocu om hierover eens met de Mexicaan te gaan babbelen, hoe het in de toekomst te verminderen.

23 februari 2018 om 15:32

idd, en dan kunnen ze meteen zijn irritante gedrag in het veld bespreken. Ik denk namelijk dat hij de scheidsrechters zelf negatief beïnvloedt door zijn constante gezeur en gerol over het gras als hij een bal kwijt is. Luuk de Jong is daar de laatste tijd ook constant mee bezig. Ik weet, dat het er allemaal bij hoort, want soms krijg je de scheidsrechter daardoor mee (de laatste 10 minuten van de wedstrijd tegen Heerenveen heeft de Jong 5 vrije trappen mee gekregen ...vaak door zijn overdreven gedrag na een duel), maar het zal ook vaak tegen je gaan werken.

Ik blijf het ook zwaar gestraft vinden. De beweging die hij maakt is een duidelijke reactie op het feit dat hij heel irritant wordt vastgehouden. Wat mij betreft had de tuchtcommissie het bij 1 wedstrijd schorsing gehouden en daarnaast die voorwaardelijke straf laten staan. In dat geval wordt hij gestraft voor gedrag dat we niet op het voetbalveld willen zien en mist hij slechts 1 wedstrijd. Daarnaast lijdt de Knvb ook geen gezichtsverlies door een scheidsrechter te laten vallen.

23 februari 2018 om 15:39

Zal me niks verbazen dat de tuchtcommissie in de strafmaat heeft meegenomen, dat de rode kaart al zijn tweede in een half jaar is. Dat is een voierwaardeljke straf al bijna niet meer geloofwaardig.

23 februari 2018 om 15:47

Daar heb je inderdaad een punt, ware het niet dat de vorige rode kaart ook al twijfelachtig was en hier zeer veel over gezegd en geschreven is. Ik ben wel van mening dat Lozano af en toe te wild en te onbevangen de duels in gaat en het hiermee een beetje over zichzelf afroept.

Om zo met je arm te gaan zwaaien, bij een 2-0 voorsprong, vlak voor rust, is gewoon heel dom. Rode kaart is terecht. En met 7 rode kaarten in ruim 2 jaar tijd doe je toch iets verkeerd. Huntelaar heeft Poepmazzel. Van dat “hij heeft het beoordeeld dus we kunnen er niks meer mee doen” moeten we eens onder de loep nemen.

23 februari 2018 om 15:19

Helemaal met de komst van de videoref vind ik die regel echt stupide tegenwoordig

De straf voor Lozano is meer dan terecht. Het is de straf van Huntelaar die niet terecht is.
We moeten af van het systeem: Is reeds beoordeeld door scheidsrechter, dus het kan niet meer.
Dat is de hele pijn in dit geval.

Ik denk niet dat er zozeer met twee maten wordt gemeten, maar dat er op de actie van Huntelaar geen meetlat kan worden gelegd ivm het al beoordeeld hebben van deze actie door de scheids.
Als de scheidsrechter dit bij Huntelaar niet had afgefloten en niet had gemeld in het rapport, had Huntelaar ook een schorsing aan zn broek gehad.

Mensen die roepen dat dit te zwaar bestraft is kan ik werkelijk waar niet geloven.... 4 wedstrijden voor een arm die totaal niet hoort te zwaaien op die manier vind ik meer dan terecht. Helemaal met het verleden van Lozano, lees recidivist, met 7 rode kaarten in 2 seizoen is huge... Kan Ramos nog een puntje aan zuigen.

23 februari 2018 om 15:35

Helemaal mee eens. Echt jammer dat mensen met hun clubbril op domme dingen gaan zeggen over de Knvb, terwijl je gewoon naar de actie van je eigen speler moet kijken en dan niet anders kunt dan concluderen dat alleen de speler schuldig is aan zijn eigen schorsing.

23 februari 2018 om 15:38

Het is natuurlijk veel makkelijker om te zeggen: Jaa, maar hij....
Vele mensen snappen denk ik niet wat de stappen zijn, wat de richtlijnen zijn mbt schorsen enz, want men roept over meten met twee maten.... Dan snap je t gewoon niet.....

Vind het ook zwaar bestraft, maar nu verder niet meer mauwen, vervanger erin, knallen zondag! Gudmundsson moet dan maar voor de verrassing zorgen 😊

Ach, laat lekker gaan PSV! Dit is een kansloze zaak, er is immers best wel wat te zeggen voor de rode kaart. Lozano is uiteindelijk degene die ons in deze klote situatie heeft gebracht waardoor we flinke schade op kunnen gaan lopen. Het vizier moet hoe dan ook op zondag. Probeer eens een keer te voetballen zou ik zeggen, anders ben je zo wie zo kansloos aankomende zondag, ook al zou Lozano meedoen.

23 februari 2018 om 18:52

Chapeau! Een supporter die precies de vinger op de zere plek neer legt.

Niet bij Cocu, KNVB, Tuchtcommissie, Ajax, Huntelaar. Maar bij de oerdomme actie van Lozano bij een 2-0 voorsprong.

Psv is al veel geholpen door de scheidsrechters in de eerste helft van het seizoen . Harde overtredingen tegen sparta en Zwolle werd niet voor gefloten . Eindelijk gerechtigheid

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren