Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cocu baalt van niet gegeven penalty’s: ‘En dan wordt er niet gefloten’

Laatste update:

PSV bleef zaterdagavond steken op 1-1 in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. In de tweede helft schoot Luuk de Jong zijn team naar een punt, nadat Caner Cavlan vanuit een strafschop de score had geopend. Phillip Cocu vond dat PSV toch ook wel minstens één, maar eigenlijk twee penalty’s had mogen krijgen. Eric Braamhaar wilde er echter niet aan.

/

Cocu vond de strafschop voor Heerenveen, nadat Davy Pröpper tegenstander Jerry St. Juste vloerde, begrijpelijk. “Volledig terecht gegeven. Maar bij ons overkomt Luuk de Jong twee keer hetzelfde en dan wordt er niet gefloten. Dat heeft een grote rol gespeeld. Maar daar verlies je de wedstrijd niet door”, aldus Cocu na afloop bij de NOS. De trainer vond het jammer dat PSV niet verder kwam dan 1-1, vooral omdat er meer in zat.

Het moeizame scoren was echter debet aan het puntverlies in Friesland, vond Cocu, en niet direct de beslissingen van Braamhaar waar hij het oneens mee was. PSV heeft nu vijf punten uit drie wedstrijden en bindt volgende week op eigen veld de strijd aan met Feyenoord. Vorig seizoen eindigde die ontmoeting in een spectaculaire 4-3 zege voor PSV.

Had PSV een penalty moeten krijgen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kom op zeg, ook al waren er misschien een aantal discutabele beslissingen dan nog moet je winnen van Hveen. Qua veldspel en kansen waren beide ploegen gelijk en dus een terrecht gelijkspel

22 augustus 2015 om 23:07

Na die achterlijke beslissingen van braamhaar gaat het ook mentaal erg aan je knagen hoor dus door die domme beslissingen gaat het nog moeilijker worden.

22 augustus 2015 om 23:37

Precies. Slap excuus voor een kampioen die alleen maar kwamen om te counteren en zich afhankelijk opstelde vd scheidsrechter. Dwaas.
Dat wordt nog wat in de CL straks..... NOT

22 augustus 2015 om 23:51

Heb je de rest van zijn reactie gezien? Volgens mij geeft hij daar ook aan dat ze toch hadden moeten winnen. De ene wedstrijd heb je scheidsrechterlijke beslissingen mee en nu n kerr tegen. Shit happens

22 augustus 2015 om 23:54

Dus omdat we kampioen zijn geworden mogen we niet klagen dat we een penalty hadden moeten hebben? Beetje raar hoor.

23 augustus 2015 om 00:13

Voetbal is een contactsport waarbij het mogelijk is dat je elkaars shirtje wel eens aanraakt. Oke.. je mag niet trekken aan elkaars shirt, maar dan gelijk zo als een stervende zwaan neer te gaan, dat vind ik helemaal niet kunnen. En als er niet aan zijn shirt werd getrokken, had hij de bal alsnog bij lange na niet kunnen binnen houden.

23 augustus 2015 om 03:36

Hopelijk worden jullie morgen weer eens flink genaaid door de ref. Dan hoor ik je wel weer

23 augustus 2015 om 10:45

Wat dan nog de schedis heeft zelfs toegegeven na de wedstrijd dat psv op zijn minst een penalty had moeten krijgen!

23 augustus 2015 om 15:38

Want dat doen ze bij Ajax nooit

23 augustus 2015 om 00:29

Altijd dat gelul over die penalty's, ze hadden gewoon beter moeten spelen, ook zonder die penalty's

23 augustus 2015 om 08:55

Dat is toch ook wat hij zegt... Lees anders het hele artikel, niet alleen de kop.

23 augustus 2015 om 03:47

PSV had inderdaad de kansen af moeten maken en dan had je ondanks de discutabele beslissingen de 3 punten meegenomen naar Eindhoven, maar alsnog wordt de Jong gewoon duidelijk aan zijn shirt getrokken en bij de 2e situatie wordt hij overduidelijk aan zijn arm getrokken, waardoor hij niet bij de bal kan. Daar bovenop wordt de Jong onterecht teruggefloten voor buitenspel op het moment dat hij Pröpper 1 op 1 met Mulder zet, dus mag PSV zeker over de arbitrage klagen. Ik durf zelfs met zekerheid te zeggen dat deze wedstrijd met een goede scheidsrechter in een overwinning van PSV was geëindigd

23 augustus 2015 om 07:18

Ik weet zeker dat als PSV - Feyenoord
Vorig seizoen een goeie scheids had gehad dat Feyenoord dan gewonnen zou hebben
Het was toen uitgerekend de Jong die kongolo bewust onderuit trok om vervolgens zelf te scoren
Toen heb ik de jong niet zien klagen en cocu ook niet
Zo zie je maar weer, soms zit het mee en soms zit het tegen

23 augustus 2015 om 09:38

Nee ik heb de Jong en cocu toen niet gehoord omdat ze nietboven het gehuil van feyenoord uitkwamen, een week of 2 lang. Zo werkt het toch gewoon? Cocu benoemt hier even de feiten en geeft aan dat ze ook zonder penalties hadden moeten winnen. Basta

23 augustus 2015 om 10:44

Mensen dit was een terechte uitslag of oordelen jullie alleen naar gejank van de spelers.
Wedstrijd was in evenwicht dus terechte uitslag.
Scheidsrechters zijn soms net mensen zo hij maakt een foutje.
Lestienne had de bal 2x voor het intikken daar hoor ik niemand over.
En dan ga ik niet eens over Narsingh en Maher hebben die waren helemaal dramatisch gister.

23 augustus 2015 om 07:54

Dat is toch exact wat Cocu zegt?

Dat was wel zwaar inconsequent zeg! Beide gevallen moet de bal op de stip. Ongelooflijk wat een arbitrale dwalingen al zo vroeg in het seizoen!

22 augustus 2015 om 23:22

Moet je niet van wakker liggen dit overkomt andere clubs ook. En dan zit je er ook niet mee.

22 augustus 2015 om 23:29

Het gaat er mij ook meer om dat het niveau van de scheidsrechters zo dramatisch is!

Ach ja de jong speelt zelf ook altijd spelletjes met duwtjes en vasthouden. Nu heeft hij zelf een keer pech, accepteer dat dan ook zou ik zeggen.

22 augustus 2015 om 23:26

Gelukkig deden zowel de jong als cocu dat ook. ze waren er niet blij mee, maar de accepteerde het wel.

23 augustus 2015 om 01:07

Inderdaad die goal tegen Feyenoord vorig seizoen trok die een verdediger naar de grond

Huilebalk!

Hoe vaak krijgen topclubs hem wel niet onterecht mee tegen dit soort tegenstanders? Cocu moet zich maar eens concentreren op het verbeteren van het spel.

22 augustus 2015 om 23:14

Gaat het toch niet om het was gewoon een strafschop punt

23 augustus 2015 om 00:34

Hij houdt even vast. De Jong kan nooit bij de bal en laat zich vervolgens makkelijk vallen. Geen scoringskans lichte overtreding. Vond het geen pingel

23 augustus 2015 om 07:55

Daar dacht Braamhaar na afloop toch echt anders over.

23 augustus 2015 om 10:23

@ Robins

Het gaat wel degelijk om het verbeteren van het spel waar Cocu zich op moet concentreren. Topclubs mogen nooit klagen als het eens tegenzit, want ik zie Ajax, Feyenoord en PSV genoeg twijfelgevalletjes mee krijgen. Vaak zijn clubs als Heerenveen daar de dupe van. Cocu zou meer moeten balen over het middenveld, dat nog niet echt vorm krijgt.

PSV heeft genoeg kansen gehad om de wedstrijd af te maken, dus ze hadden sowieso gewoon moeten winnen. Echter is het natuurlijk wel een zure nasmaak als er 2 (of zelfs 3) gelijkwaardige momenten zijn en dat voor de ene wel wordt gefloten en voor de andere niet. Consequent was Braamhaar in ieder geval niet.

pff er was veeel minder aan de hand in het geval van De Jong. die ging liggen nadat er licht aan zijn shirtje getrokken werd terwijl de voorzet de tribune in vloog

23 augustus 2015 om 00:30

Ja inderdaad. Er was nooit een mogelijkheid tot scoren. Verder liet De Jong zich makkelijk vallen

We hadden pech met de scheids maar ik ben ook gewoon teleurgesteld over het spel en bepaalde keuzes van Cocu, dan heb ik liever dat hij het daar over heeft. Het spel was zo slap en futloos, echt niemand van de voorste zes spelers speelde goed, niemand. Brenet is gewoon sneu voor die jongen, waarom doet Cocu ons, en die jongen zelf, dit aan.

Een terechte strafschop tegen propper. Maar PSV verdiende minstens ook een strafschop. De jong werd zonder meer neergelegd door bijker

Uit Tukkerland komen nu eenmaal niet van die goede scheidsrechters, Kuipers uitgezonderd.
PSV had zeker één penalty moeten krijgen, maar ja, scheidsrechters zijn ook mensen.
Wel sportief van Braamhaar dat hij zijn fout na de wedstrijd tenminste toegeeft.
Uit de statistieken blijkt dat Feyenoord de meeste penalty's krijgt en Ajax de minste.
PSV krijgt ze meestal wel, alleen deze wedstrijd eens een keertje niet.

Vorig jaar was vielen alle discutabele momenten in het voordeel van psv uit en nu zit het even tegen. Zo gaat het altijd in het voetbal.

Ik vond alle situaties geen penalty. Wat dat betreft is het de tweede onterechte penalty die PSV dit seizoen tegen heeft gekregen. En dat in drie wedstrijden

Tsja soms zit het mee en soms zit het tegen. Maar Cocu laat zich wel kennen na het 2e puntenverlies in 3 wedstrijden.

Tegen ADO zat het erg mee met dat buitenspeldoelpunt van Maher. Kortom klagen heeft geen zin, aan het einde van de rit compenseert het ene het andere weer.

23 augustus 2015 om 08:58

Vind je? Hij zegt juist dat het wel invloed heeft gehad, maar niet de reden van het verlies. Zeker als je de hele tekst leest (op de Nos) is hij juist erg gefocused op het spel en waarom ze niet wonnen, hij geeft alleen aan dat hij baalt van de penal en dat zij er bij twee vergelijkbare situaties geen krijgen. Lijkt me niet zo vreemd.

Tja tegen ado zat het psv mee want toen had de 0-1 nooit mogen tellen. De ene keer zit het mee, de andere keer tegen.

Cocu moet niet zeuren over de scheids. Volgende wedstrijd weer in het voordeel van zijn clubje.
Wat hij wel moet doen, is zijn ploegje beter te laten voetballen. Geen tempo en veel te veel ballen terug op Zoet.

In de Johan Cruyff schaal was de beslissing in het voordeel van Psv, nu in het nadeel. Dat hou je toch met de huidige arbitrage dus een beetje calimero-gedrag om daar nu zo over te gaan zeuren. Na de JCS hoorde je hem er ook niet over.

Pröpper deed het ook niet echt slim, om zo aan zijn shirt te hangen recht voor de neus van Braamhaar.

En tuurlijk had je voor de Jong ook 1 penalty kunnen geven , maar PSV heeft ook kansen gehad om gewoon te scoren.

Tegen ADO zat het juist weer mee waarbij die buitenspel van ongeveer een meter werd geteld op het scorebord.

Toen zat Luuk de Jong ook eerst te zeuren na afloop over iets van de arbitrage, toen werd er gezegd tegen Luuk dat die goal van hun ook buitenspel was en geeneens geteld had mogen worden zei die ; Oh echt ? Dat heb ik niet gezien haha".

Kom op jullie zijn PSV vorig seizoen was alles hozanna en werd er bij heel PSV een veer in hun hol gestoken die niet dieper kon, en nu al 2 wedstrijden lopen zeuren op de scheidsrechter.

Kom op Cocu gewoon gaan voetballen!

Het is statistisch bewezen (en meerdere keren beschreven op dit forum) dat aan het einde van het seizoen alle clubs evenveel worden benadeeld en dat de eindstand niet anders zou zijn. Tuurlijk vervelend zon moment nu maar over het geheel gezien zou ik zeggen: niet zeuren het overkomt iedereen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren