Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Clubs uit Italië en België zitten op het vinkentouw voor overbodige Ajacied’

Laatste update:

Lorenzo Lucca heeft de mogelijkheid om zijn carrière na dit seizoen te vervolgen in België en Italië. De spits van Ajax, die wordt gehuurd van Pisa, geniet belangstelling van Club Brugge, Sassuolo, Bologna en Salernitana, meldt Calciomercato. Ajax heeft de mogelijkheid om Lucca na de huurperiode voor tien miljoen euro definitief over te nemen. Het is nog niet bekend of de Amsterdammers van die optie gebruik gaan maken.

Lucca werd begin augustus op voorspraak van Alfred Schreuder naar Amsterdam gehaald. De inmiddels ontslagen oefenmeester wilde een lange targetman voor het geval Ajax in de slotfase van een wedstrijd een doelpunt moest forceren. Tot dusver maakt de Italiaanse aanvaller echter vooral zijn speelminuten in het beloftenteam. In de hoofdmacht moet hij het doen met hele korte invalbeurten.

Calciomercato schrijft dat Ajax nog geen definitief besluit heeft genomen over de toekomst van Lucca. De Italiaan wordt voor een jaar gehuurd en kan dan definitief worden overgenomen voor tien miljoen euro. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Ajax van die mogelijkheid gebruik gaat maken, daar John Heitinga met Brian Brobbey ook al een andere spits op de bank heeft zitten. Transfermarkt schat zijn waarde bovendien slechts op zes miljoen euro.

Club Brugge, Sassuolo, Bologna en Salernitana zouden van de besluiteloosheid bij Ajax willen profiteren door Lucca te contracteren. De spits heeft bij Pisa nog een contract tot medio 2026. De club uit de Serie B dingt mee voor promotie naar het hoogste niveau en zou in dat geval iets ruimer in het financiële jasje zitten, wat de mogelijkheid op een terugkeer vergroot. Lucca kwam in het shirt van Ajax tot dusver tot veertien wedstrijden, waarin hij twee keer scoorde en één assist gaf.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ga ervanuit dat Ajax hem niet definitief over gaat nemen. Speelt bij jong ook vrij matig en vind hem te duur als stormram.

Leuke gozer, maar geen aanwinst voor Ajax, voetballend erg matig. En ook in de invalbeurten vind ik dat er te weinig dreiging vanuit gaat. Voor iemand die puur voor de lengte is gehaald verliest hij toch nog veel kopduels. En vaak is Ajax amper meer gevaarlijk in die laatste minuten omdat elke bal kansloos vooruit wordt geschoten

18 april 2023 om 15:25

Je moet er wel bij aantekenen dat Lucca wanneer hij inviel geen of weinig goede voorzetten heeft gekregen. En ze hem dus niet op de juiste manier benut hebben. Lucca heeft zich daardoor niet echt kunnen onderscheiden als pinch hitter
Ik ben het eens dat Ajax hem voor 10 mlj niet moet overnemen.
Maar ben wel benieuwd hoe hij het zou doen als hij beter aangespeeld zou worden.

Als je bijna 20 miljoen voor Brobbey betaalt is Lucca een koopje!

Dit moet Ajax niet doen. Denk dat je voor 10 miljoen veel betere opties hebt.

Voetballend komt hij tekort voor Ajax. Ajax kan beter voor Dost of Weghorst gaan als targetman

Lekker naar Bologna samen met Sydney. Beetje afwisselen haha

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren