Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax neemt afscheid van Lucca: Italiaan staat voor transfer naar de Serie A

Laatste update:

Ajax heeft definitief afscheid genomen van Lorenzo Lucca. De 22-jarige spits werd in de zomer van 2022 door de Amsterdammers gehuurd van Serie B-club Pisa. Ajax kon Lucca naar verluidt voor negen miljoen euro definitief overnemen, maar heeft dus besloten deze koopoptie niet te lichten. De 2,01 meter lange aanvaller staat volgens Fabrizio Romano nu voor een uitleenbeurt aan Udinese.

Lucca werd begin augustus op voorspraak van Alfred Schreuder naar Amsterdam gehaald. De in januari ontslagen oefenmeester wilde een lange targetman voor het geval Ajax in de slotfase van een wedstrijd een doelpunt moest forceren. De Italiaan maakte echter vooral zijn speelminuten in het beloftenteam. In de hoofdmacht moest hij het doen met hele korte invalbeurten. Hij kwam in het shirt van Ajax tot veertien wedstrijden, waarin hij twee keer scoorde en één assist gaf. Namens de beloftenploeg kwam hij tot veertien wedstrijden (zes goals, drie assists).

Lucca keert officieel per 1 juli terug naar Pisa, waar hij nog een contract tot medio 2026 heeft. Dat de spits ook volgend seizoen actief is voor de Serie B-club lijkt echter onwaarschijnlijk, daar verschillende clubs hun interesse in de spits kenbaar hebben gemaakt. Volgens de Italiaanse transfermarktexpert wordt Lucca komend seizoen verhuurd aan Udinese. I Bianconeri hebben naar verluidt een optie tot koop van acht miljoen euro bedongen en kunnen de aanvaller na het seizoen 2023/24 voor vier jaar vastleggen.

Sven Mislintat nam begin juni geen blad voor de mond en liet weten dat Ajax zich sowieso op twee posities wil versterken. "Elke positie moet dubbel bezet zijn, dus in aantallen komen we tekort. En dan hangt het van de markt af wie er blijven”, zo werd de technisch directeur geciteerd door Voetbal International. De komst van een nieuwe spits en een rechtsbenige centrale verdediger hebben prioriteit. Met de aanstaande transfer van Jurriën Timber naar Arsenal lijkt de komst van één of twee nieuwe centrumverdedigers in ieder geval een must.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer. In FM een groot talent (begreep ik) en die zitten er zelden naast.

30 juni 2023 om 14:10

De uitzondering bevestigt de regel...

30 juni 2023 om 14:31

In welke editie van FM?

30 juni 2023 om 16:48

FM22 was dit een mega aankoop. Bal voor de goal pompen en hij scoorde erop los. In die reden was ik onder de indruk dat Ajax hem haalde. In realiteit viel hij dan wel tegen.

30 juni 2023 om 14:32

Dat zei je een paar dagen geleden ook al maar lijkt me echt onzin. Ik heb volledig willekeurig een lijst uit 2010 er bij gepakt, en dan heeft misschien een kwart uiteindelijk op redelijk hoog niveau gespeeld.

30 juni 2023 om 14:58

Een kwart is toch niet heel slecht? Zoveel talenten die hun potentie niet waarmaken, waarvan je wel echt kan zeggen dat ze potentie hadden. Lucca past totaal niet bij Ajax, maar zie het hem in Italië prima doen.

30 juni 2023 om 16:46

Betekent dat 75% van de talenten in FM dus uiteindelijk geen echte talenten blijken te zijn. Kan me nog bijvoorbeeld Alvarez Balanta herinneren, dat was zo'n mega talent. Speelt nu bij Brugge.

30 juni 2023 om 18:41

Je kan ook een talent zijn zonder de top te halen. Dan gaat het ergens anders mis en dat gebeurt vaak bij talenten. Kan niet over Alvarez Balanta oordelen, maar misschien is zijn talent wel goed zichtbaar in zijn spel alleen is er een reden waarom hij het niet verder heeft geschopt bijvoorbeeld?

30 juni 2023 om 15:19

Die gast is echt een pareltje in FM. Ik probeerde hem altijd als een van de eerste te kopen. Net als sesko. Al heeft die nu al een transfer gemaakt dus dat is verleden tijd vrees ik.

30 juni 2023 om 16:50

Maar Lucca kan dat toch nog steeds worden, of is ie gestopt met voetbal?

Nou, deze Luccas zal in ieder geval niet over een boycot spreken mocht hij ooit een boek uit gaan geven waarin zijn afscheid bij Ajax besproken wordt.

Hoe dan ook, deze jongen was niet goed genoeg. Een mindere versie van Charisteas. Het zal vast een vriendelijke gozer zijn, maar hier mist Ajax niks aan.

30 juni 2023 om 15:16

Nou ja, minder dan Charisteas gaat wel heel ver 😅

Al heb ik het dan vooral over zn tijd bij Feyenoord.

30 juni 2023 om 15:54

Lucca kwam tot 6 goals en 3 assists in 1097 minuten in de KKD. Charisteas kwam in 2005/2006 (zijn enige volledige jaar bij Ajax) tot 8 goals en 3 assists in 851 minuten Eredivisie. Dus Charisteas kwam een divisie hoger in minder minuten tot betere statistieken.

En daarmee noem ik Charisteas absoluut geen topper. Maar die was wel beter dan deze lange slungel. En dan heeft Charisteas zijn land ook nog eens Europees kampioen gemaakt. Dat zie ik Lucca ook niet doen.

30 juni 2023 om 16:01

Ik zie dat ie bij ons ook toch nog 9 keer heeft gescoord in 28 potjes. Nou vooruit dan.

30 juni 2023 om 18:26

Slechter dan Charisteas bestaat niet

9 mil is dan ook wel pittig voor een Serie B speler, dat geen speciale speler is. Begrijpelijk. Leuk dat hij wel in de Serie A te bewonderen is

30 juni 2023 om 14:32

Sowieso bijzonder dat Ajax een speler huurt van een kleine club, uitkomend in de Italiaanse Serie B. Ondanks zijn lengte en de reden van zijn komst, omdat Schreuder dat wilde, kwam hij gewoon tekort.

30 juni 2023 om 15:01

Zoals je zegt, hij is puur gehaald voor zijn lengte en voor de momenten dat Ajax in de laatste minuten iets moest forceren. Niemand verwachtte van hem dat hij technisch begaafd was of kon combineren. Ergens wel logisch, want Ajax heeft op Alvarez na geen enkele goede kopper.

30 juni 2023 om 15:21

En dan lieten ze hem vaak ook nog op de bank zitten als ze hem nodig hadden want tadic kon het blijkbaar wel. Of hij werd gebracht en dan gingen ze hem in de voeten aan spelen in plaats van voorzetten te geven. Die gast moet echt een moedeloos gevoel hebben gehad.

Leuk geprobeerd deze transfer, maar bleek toch niet zo een groot talent te zijn. Zal z’n goaltjes wel maken ben ik overtuigd. Zeker als hij leert z’n lichaam te gebruiken a la Pelle

30 juni 2023 om 16:52

Het zou ook wel toevallig zijn als dat talent er uitgerekend afgelopen jaar zou zijn uitgekomen. Het zou ook bizar zijn als dit het enige jaar zou zijn dat het er überhaupt uit kan komen en dat het bij deze dus nooit meer kan.

Begreep het (tijdelijk) aantrekken van Lucca sowieso al niet. Je had het afgelopen seizoen om sowieso met Brobbey als vaste spits te spelen en eventueel Tadic in de spits neer te kunnen zetten. Tadic had je daar kunnen gebruiken als je een valse 9 wilde hebben die centrale verdediger met zich mee zou trekken, waardoor er ruimte zou ontstaan voor de diepgaande middenvelder en de vleugelaanvallers. Brobbey had je kunnen gebruiken als aanspeelpunt en echte spits, maar ook om wat te forceren bij een achterstand dus was de komst van Lucca sowieso overbodig.

En Schreuder wilde hoe dan ook een lange en kopsterke spits hebben om wat te forceren, om hem vervolgens vrijwel nooit te gebruiken. Tot overmaat van ramp speelde hij dan ook met Kudus in de spits, dus was het aantrekken van Lucca al helemaal onbegrijpelijk.

In de minuten die hij kreeg was hij overigens ook niet eens van toegevoegde waarde. Kan mij enkel de wedstrijden tegen PSV, Vitesse en FC Volendam herinneren: tegen PSV scoorde hij de 1-2, maar verloor Ajax met 1-2. Tegen Vitesse scoorde hij de 2-2 en dat was wel belangrijk en tegen FC Volendam, de laatste wedstrijd van Schreuder, gaf hij de assists bij de 1-1 van Kudus. Voor de rest voegde hij niks toe, ook niet bij Jong Ajax.

30 juni 2023 om 14:23

Ik vond dat hij een aantal wedstrijden waarin hij gebracht om iets te forceren echt wel iets brengen. Het is alleen de vraag of je hier bijna 10 miljoen voor uit moet geven.

30 juni 2023 om 14:35

Nee dus. Niet alle vraagprijzen zijn terecht maar ik begrijp Pisa wel. Ajax dat van hen een speler huurt, dus die willen misschien wel ervoor betalen. Waarom blijft Pisa hem verhuren overigens, nu dat hij naar Udinese gaat? Kan Pisa hem dan niet gebruiken?

30 juni 2023 om 15:04

Vond ik wel meevallen. Ajax speelt dan altijd van die kansloze verticale ballen en dan moet je dus iemand hebben die een kopduel wint en achter hem iemand die doorloopt. Dat gebeurde vaak niet en vaak waren de ballen ook helemaal niet op maat naar Lucca. Vond hem vaak nog kanslozer dan wat Ajax ervoor deed als hij erin kwam. Kon je beter vanaf de zijkant voorzetten.

30 juni 2023 om 15:22

Hoe kan hij wat brengen als ze niet eens voorzetten gaven maar elke keer over de grond gingen inspelen. Daarvoor is hij niet gehaald

30 juni 2023 om 15:35

Het was een gokje waard maar om hier nou weer 10 mil voor te betalen is het niet waard heeft ook ajax ingeschat. Heeft ook wel speelminuten gemaakt succes in Italie

Langzaam maar zeker verdampen de zwarte stofwolken die door miskoopmeesters Huntelaar en Hamstra zijn gedaan, en het zal zijn alsof de 100 miljoen + aan miskopen nooit in de JC Arena hebben rondgelopen en het allemaal een boze droom was.

Een te verwachten besluit. Ik ben wel benieuwd welke spelers Ajax wil gaan halen. Naast de twee middenvelders hoor en zie ik weinig. Er zijn natuurlijk behoorlijk was posities waar ze nog spelers zoeken.

Bovendien zijn er toch ook weer een aantal weg of staan op de nominatie om weg te gaan.

Volgens mij zoeken ze nog voor de volgende posities:
GK, DR, DC, DMC, AMR en SC.

En dat is weer een.
Ocampos Grillitsch Lucca
Nu Bassey en Sanchez nog dan is rampjaar weer beetje uit beeld.
Scouting mag wel weer s echt ad bak want dit was horror

30 juni 2023 om 15:10

Mee eens. Het is ongekend hoeveel geld is verdampt met de miskopen van afgelopen seizoen. Bergwijn en Brobbey hebben hun gigantische aankoopbedragen ook niet waargemaakt. Ben wel benieuwd naar de aankopen van de nieuwe TD. Hij kan het niet slechter doen dan de H2 prutsers. Vind het daarom ook opmerkelijk dat Huntelaar een belangrijke technische functie behoudt. Ook hij is verantwoordelijk voor het wanbeleid op technisch gebied.

Is weggegooid geld geweest dit. Heeft nooit weten te imponeren.

30 juni 2023 om 15:23

Hij was gehuurd. En mocht af en toe een paar minuten invallen. Had hij 10 keer moeten scoren in die 5 minuten die hij elke 2 maanden kreeg?

30 juni 2023 om 15:36

Huur kost anders ook geld. Dus ja, weggegooid geld gezien zijn speelminuten.

Met een linkspoot op RW, rechtspoot op LW en backs die geen bal voor het goal gooien ook niet heel raar dat een spits met zijn profiel niet slaagt. .
Berghuis wilt naar binnen, bergwijn wilt naar binnen. Tadic kan die voorzet wel geven maar is geen echte buitenspeler en wilt ook graag naar binnen komen. Aanvoer van de LB of RB zat er afgelopen seizoen ook niet in. Met betere aanvoer scoort die er per seizoen als 2e spits zo 10 a 15 in alle competities. Bij ajax ben je dan al makkelijk minstens 10miljoen waard. Veilige investering die je de optie geeft tot een plan b, mits je hem in zijn waarde gebruikt. Nu kost die ajax geld en heeft niks toegevoegd. Helaas tekenend voor het huidige beleid imo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren