Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lorenzo Lucca heeft week na vertrek bij Ajax nieuwe club gevonden

Laatste update:

Lorenzo Lucca speelt komend seizoen in de Serie A. De 22-jarige Italiaan wordt door zijn club Pisa voor één seizoen verhuurd aan Udinese, bevestigen beide clubs. Daarna heeft Udinese de optie om de spits definitief in te lijven. Mocht de club dat besluiten te doen, dan moet het Pisa acht miljoen euro betalen, meldt journalist Nicolò Schira.

De uitleenbeurt van Lucca hing al langere tijd in de lucht. Zowel Schira als transfermarktexpert Fabrizio Romano maakte vorige week al bekend dat de deal zo goed als beklonken was. Nu wordt dat dus bevestigd door Udinese en Pisa. Udinese, waar ook Nederlander Kingsley Ehizibue onder contract staat, eindigde vorig seizoen op de twaalfde plek in de Serie A.

Lucca werd afgelopen seizoen door Pisa verhuurd aan Ajax. De Amsterdammers hadden vervolgens de optie om de spits naar verluidt voor negen miljoen euro definitief over te nemen, maar besloten om de koopoptie niet te lichten. Lucca was afgelopen seizoen vooral belangrijk voor Jong Ajax: in veertien duels was hij goed voor zes goals en drie assists. Ook namens het eerste elftal speelde de boomlange rechtspoot veertien duels. Daarin scoorde hij twee keer en gaf hij één assist.

Lucca maakte in 2021 voor ruim 2,5 miljoen euro de overstap van Palermo naar Pisa. In zijn eerste seizoen bij laatstgenoemde club kwam hij tot 35 duels (6 goals, 4 assists). Vervolgens werd hij uitgeleend aan Ajax, en nu dus aan Udinese. Lucca staat bij Pisa, dat afgelopen seizoen in de Serie B op de elfde plek eindigde, nog tot medio 2026 onder contract.

Was het een goede keuze van Ajax om Lucca niet definitief over te nemen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Misschien een stomme vraag, maar waarom gebruikt Pisa hem niet zelf ipv dat ie telkens verhuurt wordt naar een betere club?

7 juli 2023 om 18:53

Misschien omdat er ook verdient wordt met deze huurtransfers. Bijvoorbeeld PSV scheen 2.2 miljoen te betalen om Hoever een seizoen te huren. Doe je dat zo 2 of 3 seizoenen en je verdient ook gewoon miljoenen en als hij het goed doet kun je hem zo verkopen.

Verder weet ik natuurlijk niet wat ze verder in hun selectie hebben en misschien is Lucca daar ook een dure jongen.

7 juli 2023 om 19:16

Hij kon er ook wel weinig van zeg, Kon nog geen bal aannemen alleen incidenteel een bal koppen maar dat was alles. Toch wel erg dat je dat soort spelers huurt waardoor spelers als Rijkhoff hun heil ergens anders gaan zoeken. Je moet echt goede spelers gewoon al op 16 jarige leeftijd aan jong Ajax en de trainingen van het eerste laten ruiken. Dan voorkom je dat ze op die leeftijd naar buitenland gaan. het eerste moet haalbaar lijken en dat is het jarenlang voor spelers als Sontje Hansen, Unuvar, Rijkhoff niet geweest en dat zijn allemaal spelers die het niveau van het eerst echt aankunnen maar dan moeten ze wel kansen krijgen. Maar nee dan haal je Luca pffhhh

7 juli 2023 om 19:20

Huh? De komst van Lucca was pas nadat Rijkhoff al een tijdje weg was, heeft dus niks met elkaar te maken.

7 juli 2023 om 19:22

Hansen en Unuvar kunnen het eerste helemaal niet aan. Hoe kom je bij die onzin?

7 juli 2023 om 21:27

Misschien is Lucca wel gehaald puur omdat spelers als rijkhoff hun heil ergens anders zoeken?

7 juli 2023 om 18:57

Omdat ie er geen reet van kan en het ook een onbegrijpelijke huur is geweest van ajax afgelopen seizoen

Had hem graag bij Ajax zien blijven als stormram. Alleen was de afkoopsom van 9 miljoen echt belachelijk. Gebeurde echt altijd wel wat als hij erin kwam

7 juli 2023 om 18:41

Gewogen en te licht bevonden toch? Ook als stormram heeft hij mij niet overtuigd.

7 juli 2023 om 18:48

Ben ik niet helemaal met je eens. Ze hebben er bij Ajax sowieso een handje van om zelfs in minuut 90 binnendoor te willen gaan natuurlijk i.p.v. gewoon een voorzet te geven. Maar de keren dat Lucca erin kwam, toen gebeurde er echt wel wat als er een hoge bal gegeven werd. Voor 1 of 2 miljoen had ik hem er graag bij gehad, maar voor 9 miljoen zeker niet. Ik hoop dat Bas Dost nog altijd in z’n Ajax-pyjama slaapt, want die zou ook prima die rol in kunnen vullen. Ik heb dan ook een zwak voor klassieke spitsen en ik vind dat Ajax een kopsterke spits achter de hand moet hebben

7 juli 2023 om 22:30

Vind ook dat hij het als stormram goed gedaan heeft, ondanks dat hij slecht gebruikt werd.

7 juli 2023 om 18:47

Hij is vaak genoeg als stormram ingezet maar bleek vooral een kartonnen rietje te zijn. Gewogen en te licht bevonden kan gebeuren. Goede constructie zo, eerst uitproberen voordat je hem koopt. Behalve als hij er 25 in had grschoten…

7 juli 2023 om 18:55

Hij heeft 14 wedstrijden gehad in de Eredivisie en nog geen 140 minuten gemaakt. Als je dan 2x scoort en 1 assist levert, dan doe je het best prima denk ik zo. Constructie is in mijn ogen ook prima, maar voor 1 of 2 miljoen had ik hem wel graag zien blijven.

7 juli 2023 om 19:08

Je kan niet zoveel scoren als je elke keer 5 minuten krijgt zonder ook maar een voorzet

7 juli 2023 om 19:08

We hebben niks aan een stormram aangezien ze hem nu ook elke keer de bal in de voeten aanspeelden in plaats van een voorzet te geven. Alles ging door het midden en in de voeten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren