Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax-flop heeft geen spijt van keuze: ‘Dat heeft mij enorm geholpen’

Laatste update:

Lorenzo Lucca bewaart geen slechte herinneringen aan zijn tijd bij Ajax. De Italiaanse spits speelde niet veel voor de Amsterdammers en moest na een jaar alweer vertrekken, maar is desondanks goed te spreken over zijn periode in de hoofdstad, zo vertelt hij tegenover Italiaanse media.

"Het avontuur in Nederland heeft me enorm geholpen", begint Lucca. "Ajax is een voetbalschool." In de Johan Cruijff ArenA werd hij gezien als de ultieme pinchhitter, mede door zijn lengte en kopkwaliteiten.

"Het was mijn eerste jaar in het buitenland en het heeft mij op mentaal vlak veel geholpen, maar ook op individueel niveau. Het is een andere manier van werken dan in Italië", openbaart de 2,01 meter lange spits.

Zo ongeveer halverwege de zomerse transferperiode van 2022 maakte Ajax bekend dat het Lucca voor een seizoen zou huren van het Italiaanse Pisa, uitkomende op het tweede niveau van dat land. Ajax had daarnaast een koopoptie van tien miljoen euro op de aanvaller bedongen.

Na zestien wedstrijden in het eerste van de club, met twee doelpunten en een assist tot gevolg, hadden de Amsterdammers echter al genoeg gezien van hun tijdelijke stormram. De koopoptie werd niet gebruikt en Lucca keerde terug naar Italië.

Eenmaal terug in zijn thuisland hoefde de boomlange aanvaller niet lang te wachten op zijn volgende transfer. Een week later werd Lucca namelijk wederom verhuurd door Pisa, ditmaal aan Serie A-club Udinese.

Bij laatstgenoemde club is de 23-jarige Italiaan vooralsnog een vaste waarde. Lucca speelde dit seizoen tot dusver in alle wedstrijden bij Udinese, waar ook voormalig Sparta Rotterdam-doelman Maduka Okoye onder contract staat.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Weet niet waarom maar heb bij hem het gevoel dat hij het nog helemaal gaat maken. Er zijn wel vaker spelers geweest die moeite hadden in de eredivisie om vervolgens helemaal tot bloei te komen ergens anders. Bv. Matic, Scamacca en Michel Bastos schieten me even snel te binnen, voorspel voor hem ook zo’n vergelijkbaar verhaal.

11 oktober 2023 om 21:12

Bij hem geen moment gezien waarom je deze conclusie zou kunnen trekken. Lange gast maar kan niet koppen. Gegokt en verloren zullen we maar zeggen.

11 oktober 2023 om 22:00

Scamacca was inderdaad de eerste die in me naar boven kwam.

Kwam ook tijdens een beroerd seizoen naar Ajax waarin weinig creatieve spelers hun stempel konden drukken. Ocampos is daar ook een goed voorbeeld van. Kwam in Amsterdam niet aan de bak, gaat halverwege seizoen terug naar Spanje en speelt een topseizoen met Sevilla.

In de FM game was hij een groot talent die furore zou maken. Sluit niks uit.

Ajax flop... ik moet daar altijd zo om lachen. Als hij wekelijks de kans zou krijgen en zou falen dan kan je het een flop noemen. Als je om de 6 weken de hoop hebt dat je 10 minuten mag invallen als het niet loopt dan ben je geen flop. Dan heb je geen fatsoenlijke kans gekregen. In FM is hij een topper net zoals Ocampos.

11 oktober 2023 om 22:21

Maar..... als je geld betaald voor een speler en vervolgens niet speelt, dan is het toch een flop? Dan heeft de huur toch weinig 'zin' gehad? In elk geval voor Ajax dan in dit geval.

11 oktober 2023 om 22:28

Misschien liet hij het in trainingen wel gewoon niet zien en is het dus wel een flop. Als hij goed genoeg was, kreeg hij wel kansen.

11 oktober 2023 om 23:00

Ach arme schat. Pijnlijke mededeling wellicht maar FM is niet de echte wereld. In FM is zelfs Mislintat wellicht een enigszins capabele TD.

Met zo een instelling zal hij er vast nog wel komen.

Luca past bij Ajax precies in de lange reeks bizarre aankopen...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren