Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Brian Brobbeys standpunt inzake transfer naar Engeland lijkt bekend

Laatste update:

Brian Brobbey vertrekt deze zomer niet bij Ajax. Reon Boeringa, clubwatcher van Ajax en journalist bij Voetbal International, meldt donderdagochtend dat ‘een zomers vertrek bij Ajax niet op de agenda van de speler in kwestie staat'. Volgens Sky Sports heeft Everton geïnformeerd naar de goaltjesdief, die in Amsterdam nog tot medio 2027 vastligt.

Ajax ontving nog geen officieel bod op Brobbey, maar de Engelsen zouden hem graag overnemen van de Nederlandse recordkampioen, zo lijkt ook Boeringa te bevestigen in een tweet. “Dat Everton in Brian Brobbey een zeer interessante spits ziet, is goed mogelijk.” Boeringa vervolgt zijn tweet echter met een boodschap over Brobbeys wensen. “Alleen staat een zomers vertrek bij Ajax niet op de agenda van de speler in kwestie.”

Brobbey wil dus gaan voor zijn kans bij Ajax, dat op zoek is naar een concurrent voor de Amsterdammer. Daarbij lijkt de Europa League-deelnemer op zoek naar een lange aanvalsleider. Ajax zag met Lorenzo Lucca de reservespits van het afgelopen seizoen terugkeren naar Italië en Christian Rasmussen lijkt nog niet klaar om zijn rol over te nemen. De Amsterdammers zouden hebben geïnformeerd naar Sevilla-spits Rafa Mir, die een dienstverband bij andere clubs in LaLiga echter meer ziet zitten.

Brobbey kwam tot dusver in 76 officiële wedstrijden in actie voor Ajax, waarin hij goed was voor 27 doelpunten en 7 assists. Zijn eerste buitenlandse avontuur, in de Bundesliga, liep in het seizoen 2021/22 op niets uit. Brobbey kwam tijdens de eerste seizoenshelft slechts veertien keer in actie voor Leipzig en wist enkel drie assists af te leveren. Scoren deed de Nederlands jeugdinternational in Duitsland niet. Ajax nam de rechtspoot in de tweede seizoenshelft op huurbasis over van Leipzig, waarna hij vorige zomer werd teruggekocht voor ruim 16 miljoen euro. Een extra pijnlijk detail is dat hij een jaar eerder transfervrij overstapte naar de Red Bull Arena.

Is dit een verstandige keuze van Brian Brobbey?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mijn verbazing is groter over de zoveelste nieuwe Ajax clubwatcher die alles sowieso beter gaat weten…

20 juli 2023 om 11:17

Wat zegt ie verkeerd dan?

20 juli 2023 om 13:39

Niks mis met Reon. Serieuze kerel en een prima journalist

Brobbey moet ook gewoon blijven. Een jaar als volwaardig basisspeler en ik zie hem prima 30 g/a hebben komend seizoen en dan kan je hem ondanks de dure terugkoopprijs er nog gewoon een stevige winst op maken.

20 juli 2023 om 12:06

We weten allemaal dat ie er in een jaar 20+ maakt als ie er het hele jaar in staat. Ik snap echter niet waarom de trainers daar zoveel twijfel over lijken te hebben. De cijfers spreken voor Brobbey in elk geval.

20 juli 2023 om 12:54

Idd en Rasmussen als back up is prima. Haalt ook een beetje de druk weg bij Brobbey.

Het zou wel stom idioot zijn als Brobbey weer zou vertrekken en dan notabene naar Everton, zowat de slechtst bestuurde voetbalclub van de Premier League. Dat ze nog erin zitten, is een klein wonder.

20 juli 2023 om 11:23

ik vind dat best een groot wonder

20 juli 2023 om 11:39

Het is eigenlijk een heel groot wonder inderdaad.

Dit is maar beter ook. Deze jongen is nog niet klaar voor het Engelse niveau en voor Ajax is dit een hele dure aankoop geweest waar hij zich nog niet heeft kunnen onderscheiden. In de toppers heeft hij ook nog niets kunnen laten zien, dus het is nog geen spits die er staat. Ik vind hem ook te bonkig en lomp en zie ik hem niet veel bijzonders. Ajax is op dit moment voor hem de goede plek om zich te ontwikkelen.

20 juli 2023 om 12:07

Nou, ik herinner me nog de topper tegen PSV waar ie een hele goede goal maakte en vervolgens geblesseerd naar de kant moest. Daar was ie tot dat moment de beste speler van het veld.

Goede keuze van Brobbey, heb er vertrouwen in dat hij veel gaat scoren dit seizoen. Kwam er de laatste wedstrijden ook weer beter in met scoren en maakte vaker de 90 minuten vol. Potentie zat, dit jaar eruit laten komen.

20 juli 2023 om 11:34

Goede grap

20 juli 2023 om 11:47

Denk dat met vertrouwen en goed draaiend middenveld hij best wat kan scoren. Hij is helemaal vernaggeld door scheuder. Enige moet zijn mentaliteit om te werken iets om hoog.

Als je juiste club komt met een goed verhaal dan is (volgens mij) uiteindelijk elke speler geïnteresseerd.

Probeer deze jongen maar te verpatsen aan een Engelse club. Een speler die niet fit te krijgen is en niet eens een hele wedstrijd kan voetballen heb je niets aan. Als Ajax zijnde misschien informeren naar Boadu. Die is nog relatief jong en zit nu te verpieteren daar in Monaco.

20 juli 2023 om 11:10

Snap niet dat men nog in dat riedeltje trapt dat hij geen hele wedstrijden volhoudt: dat is vooral de mening van de trainers geweest die hem die kans niet gaven. Volgens mij was de bekerfinale tegen PSV een goed voorbeeld dat dit klinkklare onzin was.

20 juli 2023 om 11:57

Myvision, als hij al die tijd gewoon fit was, dan betekent het dus dat hij nooit goed genoeg werd bevonden voor de basis?

20 juli 2023 om 11:57

Misschien heb je gedeeltelijk gelijk myvision en kan hij het nu wel. Maar het is geen onwaarheid dat hij pas sinds kort hier toe in staat is. Oogt nu inderdaad wel wat fitter dan eerst.

20 juli 2023 om 11:32

Dat is wel goeie van jou, Boadu zie ik wel knallen bij Ajax. Brobbey en paar goede kwaliteit maar blijft toch vooral steken op een paar matig kwaliteiten.

20 juli 2023 om 11:48

Denk dat inderdaad een goede concurrent is. Hopelijk wordt er nog wel doorgepakt

20 juli 2023 om 12:12

Ik denk dat het bij een goede concurrent einde verhaal is voor Brobbey, hij lijkt toch wat laconiek en moeite te hebben als hij de strijd aan moet gaan. Zie ook zijn vertrek naar Leipzig. Ook afgelopen seizoen, de periode dat hij op de bank kwam werd hij ook opeens minder fit, dan zou je juist willen dat iemand als een beest gaat trainen. Zelfde probleem bij Wijndal overigens.

Als je voor Brobbey terug kan krijgen wat je erin hebt geïnvesteerd zou ik hem gelijk verkopen. Hij heeft het gewoon niet. Doet inmiddels goed zijn best hoor maar ik zie het gewoon niet en we zijn niet een soort liefdadigheidsproject voor spelers om te laten zien dat ze hun buitenproportionele transfersom waard zijn (zie ook Bassey & Bergwijn).

20 juli 2023 om 11:09

Dit kan je niet helemaal zeggen als hij zo'n beetje de beste statistieken van de Eredivisie maakt, ondanks zijn gebrek aan speeltijd het afgelopen jaar. Voor Brobbey geldt hetzelfde als veel andere Ajaxspelers: geef ze eens wat tijd en continuïteit.

20 juli 2023 om 11:11

Is dat echt zo? Dat verbaast me wel als het waar is.

20 juli 2023 om 11:22

Tegen de kleintjes ja, zegt helemaal niks

20 juli 2023 om 11:30

Iedereen speelt tegen de kleintjes. Ja ook Simons en Gimenez. Brobbey wordt de beste spits vd ED dit jaar. Jongen is pas 21…. Komt goed

20 juli 2023 om 11:32

Wat Myvision zegt is feitelijk gewoon juist. Zijn gemiddelde is erg goed. Het is tegen deze ploegen geweest (even gekopieerd van mijn eerdere reactie bij Brobbey):

Brobbey scoorde tegen:
RKC 3x
Excelsior 2x
Utrecht 2x
Cambuur 2x
Volendam
Groningen
Fortuna
Heerenveen

Brobbey deed dit tegen Cambuur (tweemaal) in een 5-0 klapper, Excelsior (tweemaal) in een 7-1 en één in een 5-0 tegen Heerenveen.

Ja, het zijn er veel, maar afgelopen seizoen (enkel Eredivisie trouwens) nou bepaald niet tegen de grootmachten. Dit was van hem gewoon niet een goed seizoen en er moet mijn inziens echt heel, héééél veel veranderen alvorens hij echt een goede spits wordt. Maar ja, de bal is rond

20 juli 2023 om 11:36

Seizoen da@mangalista

arvoor als huurling van Ajax belangrijke wedstrijden beslist zoals tegen PSV en AZ

20 juli 2023 om 11:38

Precies mangalista. Alleen kijken naar de statistieken geeft gewoon een totaal verkeerd beeld.

20 juli 2023 om 11:38

Hoeveel minuten heeft hij mogen maken in de topwedstrijden? Niet om te zeiken, maar gewoon nieuwsgierig! Toen hij gehuurd werd scoorde hij namelijk JUIST in de topwedstrijden toch?

20 juli 2023 om 11:43

Alleen al 120 minuten in de bekerfinale tegen Psv

20 juli 2023 om 11:44

De statistieken geven juist een goed beeld: kampioen word je tegen de kleintjes.

20 juli 2023 om 11:49

Ajax won anders geen enkel topduel. Als ze daar misschien wat van wonnen kwamen ze toch dichtbij de kampioen…

20 juli 2023 om 11:50

@beempiej:
Hij heeft tegen Twente tweemaal 45 minuten gespeeld. Dit lijkt bepaald niet zijn favoriete tegenstander.
Hij heef tegen AZ 90 minuten en 37 minuten gespeeld.
Tegen Feyenoord tweemaal wissel en speelde hij 23 en 26 minuten.
Tegen PSV (even los van de 120 minuten in de beker, want die heb ik bij Feyenoord en Twente ook niet meegerekend, Ajax had een loodzwaar bekerschema) heeft hij in de Eredivisie 90 minuten en 45 minuten gespeeld.

20 juli 2023 om 11:56

Gimenez heeft alleen tegen Ajax in de Eredivisie 1x in een topwedstrijd gescoord. Verder tegen vrijwel dezelfde soorten clubs als Brobbey, daar waar Gimenez vooral in De Klassieker ook veel meer tijd kreeg om te scoren.

Verder wel eens met arsenal890 en Manga natuurlijk: Brobbey moet wel weer beslissend worden in de topwedstrijden.

20 juli 2023 om 12:01

Verdomd. Ik zie het nu. De andere goal van Gimenez tegen Ajax was in de beker. Overigens heeft hij ook tegen Twente gescoord en tegen het immens stugge Sparta tweemaal. Dus qua waar hij tegen heeft gescoord, heeft hij wel gewoonweg meer laten zien afgelopen seizoen.

20 juli 2023 om 12:04

Komt nog bij dat Gimenez natuurlijk als grote onbekende (voor mij althans) doorbrak en Brobbey al behoorlijke verwachtingen met zich meebracht gezien zijn verleden en transfersom. Maakt dat ik het zowaar aardig eens ben met jou Manga en vriend arsenal890 haha.

20 juli 2023 om 12:12

Als je Sparta meetelt voor Gimenez, dan mag je de 2 goals van Brobbey tegen Utrecht ook meetellen. Utrecht is namelijk tegen Ajax gewoon altijd extra gemotiveerd en 1 van de moeilijkere wedstrijden van het jaar.

20 juli 2023 om 12:18

Dat is Sparta inderdaad ook weer tegen Feyenoord, al was in beide gevallen daar afgelopen seizoen niets van te merken. En ik keek puur naar de stugge tegenstander, daar waar Utrecht 13 goals meer tegen heeft gekregen dan Sparta, dat defensief stond als een huis. Maar Feyenoord had er weinig moeite mee, dus heel veelzeggend zijn die goals ook al weer niet inderdaad. Net als die van Brobbey tegen Utrecht

20 juli 2023 om 12:51

toch is dat gemier over tegen wie hij wel dan niet scoort scorebordjournalistiek. probleem bij Brobbey is blessuregevoeligheid en gebrek aan fitheid. maar dat laatste is zeer trainbaar. hij is voor de goal redelijk allround en heeft wat unieke kwaliteiten, snelheid, explosiviteit. daarom denkt ik dat hij met de juiste mentaliteit er wel komt, weet niet of hij het kan opbrengen, komend seizoen moet hij het laten zien maar daar vertrouw ik nog op. Bassey daarentegen is een mooi voorbeeld van iemand die dan wel sterk en snel is, maar niet kan voetballen. iets dat je niet zomaar kunt aanleren, dusdie zie ik niet slagen bij Ajax en zou ik bij het eerste redelijke bod verkopen om de schade te beperken.

20 juli 2023 om 19:41

Bij Brobbey is de grootste vraag of die juiste mentaliteit er überhaupt wel is. Talent en kwaliteiten heeft hij wel. Ook nog genoeg verbeter punten. Maar het lijkt niet echt alsof hij elke dag keihard traint. Om te bewijzen dat hij spits #1 is/moet zijn (en zijn terugkoopsom van 16 mil waard is). Wat je zegt over Bassey, ook hij heeft specifieke kwaliteiten. Bassey icm een (ervaren) voetballende verdedig (ala Veltman). Zou hem ook beter uit de verf doen komen.

Alleen al naar Ajax toe kan Brobbey het niet (weer) maken om de eerste beste trein gewoon weer naar het buitenland te pakken. Hij snapt zelf ook wel dat hij het langer moet gaan laten zien bij Ajax, dan komen er nog veel mooiere clubs. Daarbij heeft hij afgelopen seizoen zich qua cijfers gewoon al aardig getoond hoor. Was minimaal even efficient als een Gimenez, die tot wereldaankoop is gebombardeerd.

20 juli 2023 om 11:15

Beetje goedkoop scoren om hem te vergelijken met Gimenez maar goed. Situaties zijn echt compleet anders.

Leuke tegenstanders ook waar die tegen gescoord heeft. Of heb je dat gemist?

20 juli 2023 om 11:50

Gimenez scoorde in de Eredivisie tegen Emmen, Sparta (2x), Groningen, Twente, Heerenveen, Fortuna, Volendam, RKC, Cambuur Utrecht, Excelsior (2x) en Gae...en 1x Ajax. Nou nou, wat is die lijst anders zeg. Als Brobbey niet zo schofterig ongeschraft tegen Feyenoord onderuit was gehaald had hij misschien daar ook wel gescoord

20 juli 2023 om 11:57

Ja dat is heel anders ja. Sparta, Twente en Ajax zitten allemaal in de top 6. Dus scoor je tegen 3 van de 5 toptegenstanders. En dan hebben we het nog niet eens over dat bijna elk doelpunt een voorsprong oplevert. In tegenstelling tot Brubby die de 3, 4 of 5 nul scoort.


Haha wat kinderachtig weer zeg. Tackel op de bal zul je bedoelen.

20 juli 2023 om 12:00

Haha, ik ben het verder wel eens hoor dat hij beslissender moet zijn in de topwedstrijden gezien hij dat het seizoen ervoor wel liet zien, maar dan moet hij ook wat meer de kans krijgen. Ik denk dat Steijn zomaar eens van dat stempel "brobbey kan geen hele wedstrijden volhouden" afstapt. Ik hoop overigens dat Steijn Ajax sowieso in z'n geheel fitter krijgt dan Schreuder en Heitinga.

En kinderachtig: ik zet niet voor niets een knipoog achter. Al weet je zelf ook dat Hartman met name Brobbey onderuit veegde.

20 juli 2023 om 12:04

Klopt ik ben benieuwd hoe Steijn het gaat oppakken met Brobbey maar ook met Bergwijn, berghuis etc. Kan toch niet zo zijn dat het allemaal onzin is qua fitheid bij Brobbey? Slechter dan onder schreuder en Heitinga kan het haast niet. Wat zijn jouw verwachtingen met Steijn?


Haha sorry ik zie alleen een vraagteken in het blauw erachter.

20 juli 2023 om 12:37

@arsenal890,

Als je Sparta ineens mee gaat rekenen met de toptegenstanders, dan ga maar Volleybal volgen ofzo, want dan is voetbal niet helemaal je ding. Hebben het dit jaar leuk gedaan, maar een uitschieter, maakt je geen toptegenstander.

Daarbij mag je de minuten tegen die clubs ook even vergelijken.
Giminez speelde uberhaupt al een stuk meer, en kreeg meer vertrouwen.

20 juli 2023 om 12:48

Ik neem de nummer 6 van de competitie wel mee ja. Je kunt het er oneens mee zijn maar er is weinigs geks aan. Het enige gekke is jouw reactie.

Ja en Gimenez kwam uit Mexico, eerste half jaar vooral bankzitter dus hoezo veel vertrouwen? Dat kwam pas het tweede deel.

20 juli 2023 om 14:28

Pfoe arsenal890: ik weet het met Steijn oprecht niet. Net als velen was mijn eerste reactie over Steijn: belachelijk. Maar nu dat geland is, we afgelopen week Tadic en Timber hebben verloren, vind ik eigenlijk dat Steijn de kansen verdient om een nieuw collectief te bouwen. Ten Hag begon natuurlijk niet heel anders bij Ajax, had in het begin behoorlijk veel weerstand. Nu sla ik natuurlijk niet door naar de andere kant, dat Steijn ineens de nieuwe Ten Hag is, maar het is een feit dat Ajax nu toch echt aan een nieuw begin staat en dat moet ik misschien met meer interesse en open blik benaderen dan pessimisme.

Verder ben ik erg benieuwd hoe we staan in verhouding tot een Feyenoord die de next big thing als coach heeft en een PSV, die waarschijnlijk een stuk aantrekkelijker gaan voetballen dan voorheen.

20 juli 2023 om 11:21

Ik heb ook zeker nog vertrouwen in dat Brobbey het gaat maken, maar waar Brobbey dat met een aankoopsom van ruim 16 miljoen ook eigenlijk wel hoort waar te maken, was Gimenez natuurlijk wel 4x goedkoper met zijn 4 miljoen. Dus opzich niet vreemd dat dat dan als de betere aankoop wordt gezien als ze vergelijkbare statistieken hebben.

20 juli 2023 om 11:35

Die was dan ook 3x zo goedkoop. Bovendien als je beker en Europa erbij telt kom je op iets heel anders uit.

20 juli 2023 om 12:02

als je dan toch de vergelijking wil maken om een punt te maken, waarbij je verongelijkt opmerkt dat Gimenez een topaankoop wordt genoemd maar Brobbey vergelijkbare statistieken heeft….neem dan ook mee dat de ene 4 miljoen heeft gekost en de andere 16 miljoen.

Geef Brobbey het vertrouwen een seizoen lang als eerste spits en hij schiet er gewoon 20 in in de Eredivisie, met zijn leeftijd en het feit dat er weinig goede spitsen op de markt zijn momenteel, levert hij je dan gewoon 30 tot 35 miljoen euro op volgende zomer

Zou ik als Ajax zijnde sowieso niet doen, de spitsenmarkt is niet best op dit moment en met 1 heel goed seizoen heb je weer mogelijk een recordverkoop.

Voor Brobbey zaak om wat minder op z'n fysiek te teren komend seizoen anders voorzie ik weer een seizoen vol spierblessures en zo slecht als hij vorig seizoen qua techniek was is hij nog nooit geweest dus hopelijk pakken ze dat ook op.

De goaltjesdief wil eerst voor zijn kans gaan bij ajax? Laat hem maar eens week op week 90 minuten gaan maken en er 25 in prikken dit jaar.. kun je dan zeggen dat je je salaris terecht verdiend hebt en dan eens gaan verder kijken naar iets anders...

20 juli 2023 om 11:29

Ja dat wil hij dus ook, dat heet "voor zijn kans gaan".

20 juli 2023 om 11:40

Precies. Dat had hij toch ook gezegd toen hij terugkwam? Hij was dankbaar voor de herkansing, en wilde laten zien dat hij de aankoopprijs waard was om Ajax terug te betalen? Brobbey is veel, maar ook een man van zn woord, denk ik!

Everton heeft technisch goede voetballers nodig maar gaan dus betonvoetbal spelen met Dyche en Brobbey kan natuurlijk goed beuken

Denk dat brobbey gewoon gaat knallen dit jaar, ajax moet van hem gewoon de vaste nr 9 maken ipv dat gehanis vorig jaar met kudus of dan wel tadic in de spits

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren