Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Clubicoon Henk de Jong keert definitief terug bij SC Cambuur

Laatste update:

Henk de Jong staat vanaf woensdag weer voor de groep bij SC Cambuur, zo maken de Friezen bekend via de officiële kanalen. De 59-jarige trainer is de opvolger van Sjors Ultee, die maandag op non-actief werd gesteld.

"Dit zal voor niemand een verrassing zijn en het is inderdaad heel logisch dat wij als club uitkomen bij de meest succesvolle hoofdtrainer uit de clubhistorie", zegt Etiënne Reijnen, de technisch directeur van Cambuur.

"Daarbij is Henk beschikbaar, staat hij nog onder contract bij de club en staat hij bovendien te trappelen om weer aan de slag te kunnen.”

De Jong stond al twee keer eerder als hoofdtrainer voor de groep bij Cambuur. Bijna een jaar geleden moest hij wegens gezondheidsredenen noodgedwongen rust nemen en vertrok hij.

In maart werd de trainer succesvol geopereerd aan een cyste in zijn hoofd en inmiddels is De Jong weer volledig fit verklaard door de medici.

De oefenmeester won drie keer de Keuken Kampioen Divisie met Cambuur, terwijl hij ook verantwoordelijk is voor de hoogste eindklassering in de Eredivisie in de clubgeschiedenis en het puntenrecord.

Het is nu aan De Jong om nieuwe successen te gaan boeken met de club, die momenteel op de teleurstellende elfde plaats staat in de Keuken Kampioen Divisie. De Friezen verloren de laatste drie wedstrijden op rij. De nederlaag op bezoek bij FC Dordrecht (5-2) van afgelopen weekend betekende het einde van Ultee.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is denk ik de minst verrassende aanstelling van een trainer ooit haha, maar het is hem gegund!

Ik denk dat niemand hier iets negatiefs over kan zeggen. Enige juiste optie.

10 oktober 2023 om 15:58

Nou dat hij ondanks zijn warme band met Ultee, Ultee ook met een mega probleem heeft opgezadeld. Toen hij in mei aangaf in september wil ik weer hoofdtrainer zijn, wist Ultee al, ik zal moeten presteren anders gaat het publiek zich tegen mij keren en eisen ze de Jong terug. Is dat hee negatief nee, want Henk wilde graag en geeft dat in de media aan dat mag, maar heeft de missie voor Ultee (al zegt hij niet gewild) onmogelijk gemaakt.

10 oktober 2023 om 20:21

Tja hij presteerd nu toch ook belabberd met cambuur? Anders staan ze geen 10e of 11e in de kkd lijkt mij

Vind het jammer voor Ultee, goede coach naar mijn mening. Maar wat fantastisch voor Cambuur en de Jong dat hij weer voor de groep staat!

10 oktober 2023 om 15:35

Toch vind ik het wel een beetje karaktermoord... Sjors is fantastisch blahblahbla en potverdikkie een dag later is Henk er weer!

10 oktober 2023 om 16:21

Krokodillentranen. In Friesland kennen wij onze Henkie wel;-))))

10 oktober 2023 om 18:15

Waar baseer je het op dat hij een goede coach is? Heeft het niet laten zien bij Fortuna en Cambuur.

Vind hem ook niet erg sterk in de media overkomen en lijkt me ook geen tactisch wonder.

Maar eerlijk dit is vanaf de zijlijn gekeken want ik maak hem niet verder dagelijks mee.

Verassend! Mooi voor beide. De doelstelling was niet om te promoveren dit jaar dus hij heeft dik 1,5 jaar om er volgend jaar een machine van te maken.

Heerlijke vent us hij, geen verassing... hopelijk kan Cambuur de weg omhoog weer gaan vinden.

Ik snap het hoor, maar ik vind het ergens toch wel eng. Henk de Jong was wel heel vaak in het nieuws om maar te benadrukken dat hij Ultee geweldig vond en dat hij zeker niet op die plek aan het azen was. Een dag voor het ontslag een televisieuitzending afzeggen omdat hij bang was iets negatiefs te zeggen over Ultee en Cambuur, om vervolgens daags na het ontslag een contract te tekenen. Ik vind er wat van.

10 oktober 2023 om 15:17

Hij stond nog onder contract dus hoefde niks te tekenen. Was wel te verwachten dat Henk het weer ging doen inderdaad.

10 oktober 2023 om 16:43

Klopt inderdaad. Gaat meer om het punt dan om het woordje tekenen.

10 oktober 2023 om 15:32

Om het inderdaad allemaal zo in perspectief te zetten en het tijdspad in kaart te brengen is het natuurlijk enorm achterbaks.

10 oktober 2023 om 16:07

Martyn7 Tijdsbestek? Henk was nog steeds in dienst bij Cambuur .En iedereen die het voetbal een beetje volgt weet ook wel dat als er niet "geleverd " wordt dat je dan op straat staat.

10 oktober 2023 om 16:25

Als tussenpaus fungeren met de gedachte dat als je oorspronkelijke trainer weer beter is er direct staat dan lijkt het mij niet prettig werken. Maar goed, ik zei tijdspad en geen tijdsbestek. Dat is wel een wereld van verschil.

10 oktober 2023 om 16:44

Eens Martyn7!

10 oktober 2023 om 17:21

Ik denk dat achterbaks meevalt. Ultee en Cambuur was van januari 2023 al geen klik, het publiek vond hem toen al niks maar zag ook even geen alternatief. Toen bekend werd dat Henk geopereerd kon worden en daardoor weer de oude zou kunnen worden, had iedereen al zoiets van als hij het weer kan pleur dan Ultee eruit en zet Henk er weer neer. Probleem is dat beide nog een contract hebben tot einde dit seizoen en dus nu beide op papier staan als hoofdtrainer. Toen Henk in mei aangaf in september beter verklaard te worden en dan graag weer aan de slag te willen evt niet bij Cambuur maar elders, maakte de klus voor Ultee toen al onmogelijk, want supporters eisen het onmogelijke. Hij moest alles winnen indien niet was hij de support gelijk kwijt omdat men wist er zit nog iemand op de bank. Dat het publiek alleen kijkt naar de resultaten van Henk is logisch in voetbal. Dat die zelfde Henk verantwoordelijk is voor minimaal 8 spelers die er nu nog staan en 0 presteren vergeten we maar even. Ik hoop dat hij het aan de praat krijgt, maar als Ultee was gebleven en zondag verlies je van NAC was de pleuris uitgebroken. Dan krijg je helaas taferelen zoals rond de JC Arena tijdens de klassieker. Cambuur moest binnenkort ook nog kiezen wie verlengen we en wie niet. Kiezen we voor een trainer met bijnaam Cliché Ultee of gaan we voor de immens populaire trainer de Jong die wel aan de supporters kan verkopen dat het allemaal niet zo makkelijk is als men denkt. Ik had de keuze we geweten en als Cambuur ook de pijnlijke keuze ongeacht resultaat snel genomen.

10 oktober 2023 om 17:24

Oh ja en dat Henk de wereld via de media wil laten weten ik ben beschikbaar is normaal. Dat doen er meer en is ook per definitie niet slecht. Kijk naar Peter Bosz die ook overal ging zitten met de mededeling ik wil wel weer aan de slag en Ajax zou ik wel weer willen doen.

10 oktober 2023 om 15:39

Dit had toch onmogelijk anders kunnen lopen? Je hebt Ultee die niet presteert, en de beste trainer uit de club geschiedenis op de reserve-bank als Cambuur zijnde? Dit was vroeg of laat altijd gebeurd. Dus dan had De Jong het ook nooit goed kunnen doen om jou?

10 oktober 2023 om 16:01

Het feit dat Henk de Jong weer beter is geworden en nog onder contract stond, met de geschiedenis van hem bij Cambuur.. Dit was een oplossing dat op zoek was naar een probleem.

10 oktober 2023 om 15:41

Ultee is toch niet door hem ontslagen? Kan hij vrij weinig aan doen.

10 oktober 2023 om 15:54

Ik geloof wel dat Henk zo graag wilde bewijzen dat hij het beste met Ultee voor heeft en niet op zijn baan uit was, dat hij erin door sloeg. Hij benoemde het iets te vaak, dus ik begrijp dat je daar iets van vindt. Ik ben van mening dat hij oprecht was en ben ook hartstikke blij dat hij weer terug is!

10 oktober 2023 om 16:01

Henk is altijd oprecht. Het punt is dat mensen het niet meer gewend zijn dat er oprechte mensen bestaan en het dus maar in twijfel gaan trekken.

10 oktober 2023 om 17:50

Ik denk oprecht dat je er naast zit

10 oktober 2023 om 18:39

Zou kunnen. Ik heb hem vaak genoeg ontmoet en gesproken en ken veel andere mensen die hem goed kennen en heb nog nooit ook maar iemand ook maar een vermoeden horen uitspreken dat hij niet oprecht is. Maar wellicht ken jij hem beter.....dat kan

Jammer dat het niet heeft gewerkt met Ultee, op zich een prima voetbalvisie. Blijkbaar was er geen echte klik. En dan helpt het ook niet dat de supporters Henk willen hebben. Henk is wel echt een legend voor Cambuur, dus zeker een goede zet voor ze!

Heerlijk nieuws. Dit is waar Henk thuis hoort. Hoofdcoach van Cambuur Leeuwarden.

Geweldige vent dit! Blij dat hij terug is!

Henk vanavond gezien op een lezing in Sneek. Ben benieuwd wat hij van dit team kan maken maar zei dat de doelstelling wel was bij de eerste acht te komen en niet dat de doelstelling kampioen worden was..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren