Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Clubicoon Bram van Polen zwaait na zeventien seizoenen af bij PEC Zwolle

Laatste update:

Bram van Polen (38) stopt na dit seizoen met profvoetbal, zo laat de ervaren verdediger van PEC Zwolle woensdag weten middels een emotionele videoboodschap. De rechtspoot, die al 505 wedstrijden speelde in dienst van de Blauwvingers, is momenteel nog de langst dienende speler in de Eredivisie. Het vertrek van Van Polen betekent het einde van een tijdperk in Zwolle. "Maar deze liefde is voor altijd", aldus de routinier.

Van Polen was sinds 2007 lid van de hoofdmacht van PEC. De Nijkerker groeide in Zwolle uit tot een ware clublegende. Indien de centrumverdediger annex rechtsback tijdens de laatste vier Eredivisie-wedstrijden van PEC Zwolle nog in actie komt, eindigt hij op 509 officiële duels in dienst van de club. Alleen voormalig verdediger Albert van der Haar (551 officiële wedstrijden) speelde vaker in het shirt van de Zwollenaren.

Van Polen kondigt zijn afscheid aan middels een gelikte video. Op de clubwebsite van PEC Zwolle geeft hij tekst en uitleg bij zijn besluit om te stoppen met voetbal. “Al achttien jaar rijd ik van Harderwijk naar Zwolle, naar mijn tweede thuis. Achttien jaar waarin ik echt alles heb gegeven. Aan die achttien jaar als voetballer komt nu een einde. Ik ga nog een paar wedstrijden alles geven en dan zit het erop. Ik stop als voetballer van PEC Zwolle.”

“Het besef komt steeds meer”, gaat Van Polen verder. “Nooit meer voetballen in een vol stadion. Ik denk oprecht dat ik dat het meest ga missen. Ik heb genoten van iedere keer dat ik op het veld mocht staan. En tuurlijk hebben we onze ups en downs gehad, maar het was iedere keer weer een voorrecht om dit prachtige shirt aan te mogen trekken en te voetballen voor onze club.”

“Als klein jochie droomde ik ervan om profvoetballer te worden. En voor mij is die droom nog zoveel mooier geworden. Ik heb mogen voetballen voor mijn eigen club. Een club die in alles bij mij past. Maar voor mij, maken de mensen de club. Ik wil dan ook iedereen die in wat voor hoedanigheid heeft bijgedragen aan mijn carrière, ontzettend bedanken. Ik ben van deze mooie club gaan houden. Dit is onze club en dit is de mooiste club van allemaal. Deze liefde is voor altijd.”

PEC Zwolle nam Van Polen in 2007 over van Vitesse, waar hij een aantal jaar in de jeugdopleiding speelde. In zijn 505 optredens in dienst van de Zwollenaren was de verdediger goed voor 39 doelpunten en 33 assists.

Met PEC Zwolle legde Van Polen in het seizoen 2011/12 beslag op de titel in de Keuken Kampioen Divisie (destijds nog Jupiler League). In het seizoen 2013/14 was hij onderdeel van het legendarische Zwolse elftal dat in de finale van de TOTO KNVB Beker afrekende met Ajax (5-1). Tot slot won Van Polen in 2014 de Johan Cruijff Schaal met PEC Zwolle, door Ajax opnieuw te verslaan (1-0).

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ga zijn interviews missen. Echt de leukste aanvoerder om naar te luisteren in de Eredivsie.

24 april 2024 om 13:03

Absoluut. Echt een gouden kerel. Prachtig dat hij zo lang bij pec is gebleven.

Prachtige vent, voor de de camera en daarbuiten. Mister PEC.

Absolute legende en een verrijking voor de Eredivisie!

Icoon voor het Nederlands voetbal, je kan hem niet haten.

Bram van Polen verdient een waanzinnig afscheid van pec. Een echte clublegende en ook erg fijn om naar te luisteren in interviews

End of an era!

Mijn eerste seizoenkaart kocht ik in het seizoen dat Bram zijn debuut maakte bij PEC. Zijn hele carrière van dichtbij mee kunnen maken, zeker in zijn piektijd had hij echt wel stappen kunnen maken maar is hij de club toch trouw gebleven. Geweldige aanvoerder en uithangbord voor de club, zo een iemand gaan we niet snel weer krijgen.

Persoonlijk zou ik opteren dat FUT in FIFA een cultheld-kaart in het leven roept en dat onze Bram de eerste is die zo een kaart krijgt!

24 april 2024 om 13:58

Doe er dan 2 onze parel verdiend er ook 1 😋 jammer dat na Mark ook Bram stopt met voetballen maar wel logisch ze zijn op leeftijd. Hij is pec altijd trouw gebleven en heeft toch mooie hoogtepunten meegemaakt met promotie , de beker , JC schaal en europees voetbal. Zulke spelers laten zien dat clubliefde nog bestaat al zijn types als van Polen bijna niet meer terug te vinden in het voetbal. Ik wens hem veel geluk gezondheid en veel plezier met alles wat hij na zijn carriere gaat doen.

24 april 2024 om 14:58

Zeker geen slecht idee, ado zou dan bijvoorbeeld een elftwl vol culthelden hebben, daarnaast zou ik rutjes en akinfenwa ook wel zo'n kaart geven

24 april 2024 om 19:15

Voor Ajax moet ik direct denken aan Pantelic, wat een man was dat met zijn matje, duimpjes en prima prestaties.

Noa Lang mag er ook wel eentje krijgen. Beetje rare gast, maar eigenlijk best een leuke kerel die goed kan voetballen.

Voetbalzone, dit moet toch gewoon de headline zijn vandaag ipv die Arne Slot Liverpool soap. Een echte Eredivisie legend, PEC's Maldini

24 april 2024 om 13:17

Echt HET voorbeeld van een eredivisie-legende….
Zo’n eentje die je op geen enkele manier kan haten…
Vind het Altijd wat gek maar tegelijkertijd logisch dat waarschijnlijk iedereen die werkzaam is of was in de eredivisie (coach/spelers/wat dan ook de functie binnen een club), deze man ken je gwn al is dat niet echt om z’n voetbalkwaliteiten natuurlijk, maar al ga je 100m de grens over, hebben ze nooit ook maar iets van deze man gehoord hebben… haha
Wat ik zeg; tuurlijk snap ik t maar toch 😅

24 april 2024 om 14:22

Ik was nieuwsgierig wie de opvolger van van Polen wordt na zijn vertrek met meeste eredivisieduels voor 1 club (en nog actief ook). Je hebt bij Utrecht nog van der Maarel met 334 eredivisieduels (van Polen 293). Daarna ontstaat er een gat naar Geertruida. Speelde slechts voor 1 club en noteerde daar 137 eredivisiewedstrijden.

Echt een held, altijd een zwak voor hem gehad.

Elke club zou vooraan moeten staan om deze man in zijn organisatie mee te nemen als teammanager oid. Wat een heerlijke nuchtere vent

Een van de weinige voetballers die zich niet de mond laat snoeren door mediaspecialisten...
Jammer. Ik ga Bram enorm missen...
Het leven gaat door...

Samen met Van der Maarel de laatste echte club mannen van Nederland? De rest schiet de bal een keer naar het juiste shirt en wordt vervolgens voor 5.5 miljoen verkocht naar Ipswich Town ofzoiets. Of zitten een middagje op de bank en “gaan om zich heen kijken.” Jammer dat clubliefde uitgestorven is in Nederland

24 april 2024 om 13:24

Wat langer geleden maar van vond daarnaast Vincent Jansen ook echt zo’n perfect voorbeeld (niet die spits natuurlijk maar de Vincent Jansen die net zoals van der maarel, bij Utrecht speelde achterin liep te beunen). Sws zijn het vaak de mannen achterin die uitgroeien tot de echt mannen van een club. Mooi man!

24 april 2024 om 14:04

Ben het met je eens alleen heet hij Willem Janssen

Ga zijn nuchterheid missen en interviews missen. Als we over club legendes praten, dan is hij een van de namen die bij me opkomt. Ik zal hem missen!

Een absoluut icoon voor onze club.

Een leider in en rond het veld met een tomeloze inzet en het hart op de tong.
Een speler die je als supporter van een andere club niet kan haten, met zelfs respect in Deventer.

Het is ook het juiste moment, hij komt steeds iets lastiger mee en dat is absoluut geen schande!

Bram bedankt!!

24 april 2024 om 17:16

Dat moment in zijn laatste IJsselderby dat hij na 1 minuut een bierdouche krijgt in Deventer, zich omdraait, door wil gaan en door de scheidsrechter wordt tegengehouden. Legendarisch. Als voetballer valt er heel veel op hem aan te merken, maar net als Van der Maarel is het een clubicoon waarvan het jammer is dat hij stopt. Gewoon een clublegende die elk jaar iets ludieks deed met het verlengen van zijn contract. Verdient een geweldig afscheid dit seizoen + een afscheidswedstrijd. Gaat gemist worden

Bram, ik hoop nog veel van je te horen in de voetballerij

Typisch zo’n voetballer die al weet ik veel hoe lang al in de eredivisie rond waggelt dat je hem gewoon niet kan haten….
Wellicht zijn directe tegenstanders op momenten waar hij ff klaar was met dat “kut voetbal” en ‘perongelijk’ alles behalve de bal raakte maar joh…, wat een legend is dit. Iedereen kent hem binnen de eredivisie, daarbuiten hoogstwaarschijnlijk geen hond maar dat is op een of andere reden toch juist ’mooi. Lijkt mij echt geweldig om in een team te voetballen met hem als aanvoerder….
Wat er ook op t veld zal staan en wat de staat van dat team ook mag wezen, een ding is zeker; brammetje draagt die band…
(En ik ben kort media-assistant tijdens Bram z’n interviews na 90min kut voetbal…)

Denk dat die meegaat met Arne Slot

24 april 2024 om 15:03

Ik weet wel zeker van niet…

Een absoluut PEC (maar ook Eredivisie)-icoon. 18 jaar lang voor dezelfde club spelen, pfoe.

Je bent een ware uitzondering 18 seizoenen spelen bij PEC Zwolle, man wat een respect. Dat is clubliefde je club trouw blijven en jij verdient een waardig afscheid. Bram van Polen je bent een icoon bedankt voor jouw inzet je humor je goals maar vooral jou als persoonlijkheid.. Bram bedankt...

Ik kan eigenlijk alleen maar aan positieve dingen denken als ik denk aan Bram van Polen. Wat een voorbeeldprof en fijn om naar te luisteren. Ik gun hem een mooi afscheid.

Eerst vd Maarel, en nu van Polen, er blijven weinig culthelden over zo.
jammer, maar zeer begrijpelijk.

Mooi om te zien hoeveel respect er is voor Van Polen hier in de comments, waar toch vooral niet-fans van PEC Zwolle actief zijn.
Altijd een fijne vent om naar te luisteren, ik ben benieuwd wat hij hierna gaat doen. Ik zou het niet erg vinden om hem af en toe op tv te blijven zien en horen.

Waarom stoppen. Lijkt mij nog fit genoeg voor nog een jaar... Aan de andere kant kan ik me ook voorstellen dat hij misschien met zijn vrienden wil voetballen die qua fitheid hard achteruit gaan.

Prachtige kerel. Natuurlijk als voetballer en zijn interviews erna, maar veel belangrijker, ook buiten het voetbal. Altijd vriendelijk, altijd tijd voor iemand, zich nooit groter voelen dan een ander. We gaan je missen Bram!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren