Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Clasie: ‘Met lood in mijn schoenen ben ik dat vliegtuig in gestapt’

Laatste update:

Jordy Clasie is dit seizoen na een periode van drie jaar weer terug bij Feyenoord. De 27-jarige middenvelder vond zichzelf in de zomer van 2015 rijp voor een transfer naar Southampton. De Engelsen telden vijftien miljoen euro neer voor de middenvelder, die onder toenmalig manager Ronald Koeman regelmatig aan spelen toekwam. Na het vertrek van de trainer kwam Clasie nauwelijks meer aan spelen toe en kwam hij via Club Brugge afgelopen zomer weer bij Feyenoord terecht. “Ik geniet weer en dat is wel even weggeweest”, aldus de 27-jarige Clasie.

In gesprek met het Algemeen Dagblad laat Clasie weten geen spijt te hebben van zijn transfer naar Southampton. Hij zegt zelfs ‘blij’ te zijn dat hij het heeft mogen meemaken. “Want je moet het wel echt ervaren hebben. Maar er waren genoeg periodes dat ik bij mezelf dacht 'hadden we niet beter dit of hadden we maar dat'. Ja, in die periodes had ik wél twijfels over de stap. Zo eerlijk wil ik wel zijn”, kijkt Clasie terug op zijn tijd in Engeland.

De middenvelder begon goed in de Premier League. “Maar Koeman vertrok na één seizoen en Claude Puel kwam. Vanaf dat moment werd het minder en minder”, legt Clasie uit. “De nieuwe manager sprak helemaal geen Engels, alleen Frans. Niet dat mijn Engels in het begin nou zo top was, maar communiceren met de trainer was eigenlijk onmogelijk. Dan stap je niet zomaar even bij hem binnen om over jouw situatie te praten. Bovendien had Puel al snel laten weten dat ik gewoon niet voorkwam in zijn plannen.”

Afgelopen zomer kwamen de gesprekken met Feyenoord op gang. De onderhandelingen tussen beide clubs verliepen echter moeizaam. “We waren al op trainingskamp in China geweest en het duurde maar en het duurde maar. Twee weken China, dat zag ik helemaal niet zitten. Met lood in mijn schoenen ben ik vervolgens dat vliegtuig in gestapt. Ik moest wel, de onderhandelingen tussen Feyenoord en Southampton verliepen stroef. Toen we later met Southampton in Frankrijk waren, was er eindelijk een akkoord tussen de clubs. Eindelijk. Ik wilde zo graag terug, dat zat al zo lang in mijn hoofd", aldus Clasie, die dit seizoen door Feyenoord wordt gehuurd van the Saints.

Clasie zat in Engeland regelmatig op de bank of tribune. Na het eerste seizoen nam de twijfel toe. “Begrijp me niet verkeerd, we hebben het niet alleen maar slecht gehad in Southampton. Maar als je niet speelt, gaan ergernissen zich opstapelen. Tot je op een punt komt, dat je gewoon terug wil naar Nederland of een andere stap wilt maken. Zo voelde het”, aldus de middenvelder, die vorig seizoen op huurbasis voor Club Brugge speelde. Clasie wil in Rotterdam zijn oude niveau halen en mogelijk definitief terugkeren in De Kuip. "Maar het zou kunnen dat ik na het seizoen terug moet naar Southampton. Dan zal ik daar vol voor mijn kans moeten gaan. Feyenoord is mijn club, er gaat voor mij weinig boven De Kuip. Maar je hebt nooit de garantie dat je zomaar kunt blijven. Alle partijen moeten daarbij tot elkaar kunnen komen.''

Feyenoord moet Jordy Clasie na dit seizoen definitief vastleggen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Het is geen topper maar wel een echte jongen van de club. Gaat eerlijk gezegd ook steeds beter ballen.
Zou echt een downer zijn voor Jordie als feyenoord niet zijn best voor hem gaat doen, alhoewel er nog genoeg twijfels zijn, zo ook of hij wel het niveau heeft dat Feyenoord moet nastreven.

Ben benieuwd hoe de Feyenoord fans hierover denken.........

15 december 2018 om 08:00

Hij heeft wel degelijk het niveau. Dat zag je onder koeman bij southampton en oranje. Enkel heeft hij een tijd niet gespeeld en dat moet terugkomen dat ritme. Volgend jaar moet je hem beoordelen niet nu.

15 december 2018 om 08:03

je huurt hem voor 1 seizoen en jij wilt hem pas in seizoen 2 beoordelen, sterk...

15 december 2018 om 09:13

@varenak

Welk niveau heeft hij dan? Toen hij bij Feyenoord speelde won men niks in Nederland. Dit terwijl het niveau van de directe concurrenten in Nederland (ajax en Psv) toen lager lag dan nu. Bij Southampton heeft ie er niks van gebakken en mocht hij alleen maar meedoen omdat er een Nederlandse trainer zat. Van Oranje zijn mij wel geteld 0 interlands bijgebleven waarin hij op viel. (kan overigens ook geen interlands noemen waar hij door het ijszakte)

Clasie is een leuke meevoetballer die als het loopt zijn steentje daaraan bijdraagt. Als het slecht gaat kan hij daar nooit verandering in brengen. Hij heeft een aantal goede punten, maar ook veel mindere. Onderaan de streep is hij gewoon makkelijk vervangbaar.

15 december 2018 om 09:48

Beetje biased of niet? Zijn laatste twee seizoenen bij Feyenoord speelde hij heel sterk. Dat interland wedstrijd tegen Equador is mij nog bijgebleven waarbij hij een geweldige pass gaf waaruit Van Persie de gelijkmaker scoorde.

Het is een goed voetballertje, maar hij is echt enorm dom geweest. Met zijn techniek en kwaliteiten, pastte hij zoveel beter in Spanje. En als hij een ding niet heeft, dan is het fysiek. En wat wordt voornamelijk van de Premier League verwacht, yep fysiek. Alleen exceptionele spelers zoals David Silva hebben dat niet nodig, maar voor de rest zijn de kleine spelers ook enorm afgetraind zoals Kante, Sterling, Aguero, etc. Koeman was het enige waarom hij misschien zal slagen bij Southampton, maar dat is dan ook echt de enige factor. Het was al redelijk bekend dat hij al wegging, omdat hij het meedere seizoenen het goed deed bij Southampton, dus die garantie heeft hij ook niet.

Bij een club zoals Valencia, Celta, Sevilla, etc. had hij best kunnen meedraaien en was hij zeker stukken verder dan nu.

15 december 2018 om 09:50

Volgens mij op het wk met v gaal heb die echt wel goede wedstrijden gespeeld!! En bij feyenoord won hij niks volgens mij raakte feyenoord toen net een beetje uit de goot en speelde er nog jongens als cabral etc

15 december 2018 om 10:15

@Master D, je eerste argument is best makkelijk. De Ligt en de Jong hebben ook een hoog niveau, maar tot nu toe niks gewonnen is hun niveau achteraf dan toch niet zo goed geweest?
Als het zo makkelijk is om alleen mee te doen als er een Nederlandse trainer zit (Koeman) waarom speelde Klassen onder die zelfde Nederlander niet? Hij zal vast wel goede wedstrijden hebben gespeeld anders speel je niet. Ook Nederlandse trainers zetten Nederlanders op de bank...
En in oranje is hij zoals je zegt niet door het ijs gezakt. Hij kan dus blijkbaar mee in dat niveau. Als ik jou was zou ik even de wedstrijd tegen Argentinië bekijken waarin die bijna de hele wedstrijd tegenover Messi stond en goed speelde en tegen Brazilië...
Clasie is inderdaad niet de speler die op staat en het team op sleeptouw neemt. Het is een spelverdeler die een bal goed kan inspelen en altijd de oplossing naar voren zoekt.

17 december 2018 om 13:57

"toen hij bij Feyenoord speelde won men niks in Nederland. "

Dit vind ik een non-argument.
Kuyt had voglens deze logica ook geen niveau want toen hij bij Feyenoord speelde (zijn eerste periode) won men ook niks.

Wel bizar dat je als trainer naar de Premier League gaat en blijkbaar geen Engels spreekt...

15 december 2018 om 08:11

Dat gebeurt toch overal wel. Had Twente niet een Engelstalige trainer... Loopt er niet ergens een Duitser rond ook hier die geen Nederlands spreekt?

15 december 2018 om 08:30

Slechte vergelijking.

Nederlanders/Belgen spreken meerdere talen en staan bekend om zich makkelijk aan te passen daarom kunnen buitenlandse coaches hier makkelijk(er) aarden. En Mclaren bij twente, iedereen begreep hem.

Wanneer je als coach naar de PL gaat en je spreekt geen Engels heb je een probleem omdat 70 procent al Brits is en niets anders spreekt dan Engels. Succes dan maar om jouw boodschap duidelijk te maken.

15 december 2018 om 11:39

Ik geloof dat ik gelezen heb Southampton 8 miljoen voor Clasie wil hebben na dit verhuur seizoen. Dat bedrag zal Feyenoord hopelijk niet voor hem op tafel leggen.

In Brugge is hij ook al geflopt. Hij speelde zo'n 3 sterke wedstrijden (toen Nakamba geblesseerd was), en de rest moest hij banken. De concurrentie was te groot. Niemand krijgt Nakamba uit de basiselftal en Vormer had zijn beste seizoen uit zijn carrière.
Ik hoop dat hij nu wel slaagt, liefst in de Kuip.


Ik heb zelf 18 jaar lang in 4 verschillende landen gewoond en gewerkt dus ik weet dat het wel of niet ligt.
Ik heb veel mensen met de beste intenties zien arriveren om ze vervolgens te zien wegkwijnen.
Clasie geeft zelf veel dingen aan waaruit blijkt dat hij en zijn familie misschien niet geschikt zijn voor het zwervers/avontuurlijk bestaan. Profvoetballers hebben daar natuurlijk wel erg mee te maken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren