Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Clasie doet belofte: ‘Dat is iets wat ik zal moeten oppakken’

Laatste update:

Southampton won zaterdagmiddag de vriendschappelijke ontmoeting met FC Groningen met duidelijke cijfers (0-3) en Ronald Koeman loofde reeds de inbreng van zomeraanwinst Jordy Clasie. Zelf vond de man van twaalf tot vijftien miljoen euro ook dat het lekker ging in Euroborg. Hij vindt wel dat hij nog terreinwinst te boeken heeft om echt mee te kunnen op het niveau van zijn nieuwe club.

/

In de voetbaltalkshow FC Rijnmond zei Cor Pot vrijdag dat Clasie fysiek nog een inhaalslag te maken heeft om mee te komen bij Southampton. Dat is een veel gehoorde opmerking die Clasie zelf ook onderschrijft. “Ik snap wel dat mensen die opmerking maken. Het is aan mij om aan de Premier League te wennen. Ik ga veel investeren in conditie- en krachttraining”, belooft de ex-aanvoerder van Feyenoord.

“Dat leeft anders dan in Nederland. Hier zijn ze voor elke training en na elke training bezig met kracht, met investeren in zichzelf. Dat is iets wat ik zal moeten oppakken: ik zal mij moeten verbeteren op dat vlak, maar daar heb ik alle vertrouwen in. Anders had ik deze stap niet gemaakt”, sprak Clasie aan FOX Sports.

Denk jij dat Jordy Clasie het ritme en tempo van de Premier League aankan?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

waarom doen ze dat in nederland niet? in zichzelf investeren...

18 juli 2015 om 18:29

Gebeurd op een andere manier.
Fysiek is in Nederland niet zo belangrijk en dus worden andere aspecten meer benadrukt tijdens de training.
Depay (als voorbeeld) ging na elke PSV training bijvoorbeeld oefenen op vrije trappen.
Het gros van de spelers blijft na de training nog om voor zichzelf te trainen.

18 juli 2015 om 18:32

Kan best zijn dat het niet zo belangrijk is in de Nederlandse competitie. Maar als hij zich er hier niet zo gemakkelijk van af had gemaakt op het fysieke trainingsvlak, dan had hij hoogstwaarschijnlijk naar een grotere club gekund.

18 juli 2015 om 18:42

Er zijn ook veel spelers die direct naar huis gaan. Geen krachthonk en niet oefenen op vrije trappen etc. Er moet echt iets veranderen in NL.

18 juli 2015 om 18:51

@medelin dat zag je aan de vrij die deed dat op zijn manier.
De club Feyenoord stak er gelijk stokje voor, nu zie je het bij lazio.
Moet je de vrij nu kijken. Clasie zegt ook.
Dat leeft anders dan in Nederland. Hier zijn ze voor elke training
en na elke training bezig met kracht.

18 juli 2015 om 19:08

@hoppa
Als hij aan zijn fysiek had gewerkt had hij niet andere aspecten gewerkt. Dan had hij misschien een minder fijne paas gehad. Clasie lijkt me niet iemand die na de training meteen naar huis gaat.

@medellin
Ik weet bij PSV dat vrijwel iedereen na de training bleef om nog extra te trainen op een aantal ongemotiveerde spelers na. Hiljemark was volgens mij een voorbeeld daarvan aan het eind van het seizoen.

18 juli 2015 om 19:08

Bij de vrij speelde iets anders he. Bij Feyenoord wist in eerste instantie er niets van af, waardoor ze bang waren dat de trainingen niet op elkaar aansloten. Het ging niet zo zeer om het 'investeren in jezelf'.

18 juli 2015 om 19:15

@ yamiown

Dat is niet helemaal waar, sinds het rapport Coronel/revolutie zou dit bij Ajax moeten verbeteren, maar op een of andere manier gebeurd het niet of gebeurd het niet goed. Sommigen spelers bij ons zeggen met enige regelmaat in het krachthonk te zitten, maar zelfs na een jaar zie je weinig verschil.

Hetzelfde vind ik gelden voor meerdere clubs in Nederland, het Nederlands voetbal zegt al zo´n tien jaar dat het fysiek echt beter moet, dat daar veel meer aandacht aan besteed moet worden. Het gebeurd steeds niet, ik vind het meer koppigheid en een gebrek aan wil. Die discussie komt elke keer weer terug, en elke keer hoor je weer hetzelfde maar gebeurd er niets.

18 juli 2015 om 20:17

Je ziet bij de jeugdspelers die doorbreken bij Ajax wel een aantal spelers met veel kracht. Bazoer, Riedewald en Tete zijn fysiek erg sterk. (Ook opvallend was dat Veltman alle kopduels van Dost won tegen Wolfsburg, maar dat terzijde)

19 juli 2015 om 22:48

@ -World-

Die jongens zijn dat voor een groot deel al van nature uit, in die zin is het ook puur toeval. Dat kun je dus niet toeschrijven aan een beleid wijzing dat Ajacieden eens meer body moeten hebben. Hetzelfde geldt voor de lengte van spelers, dat er ook eens beter gescout moest worden naar spelers die lengte met zich meebrengen.

Jordy gaat een belangrijk seizoen tegemoet. Voor het eerst in jaren krijgt ie weer een uitdaging. Het zal mij benieuwen.

Beetje jammer dat ie daar nu pas aan gaat denken.

Dit zegt veel zo niet Alles over de achterstand die de NL clubs nog hebben op het voetbal vlak.

Kracht, dynamiek en loopvermogen worden hier nog vaak als "vieze" woorden gezien als het gaat om voetbal. Maar vrijwel alle NL spelers hebben op dat vlak een achterstand wanneer ze naar een top competitie gaan.

18 juli 2015 om 18:56

Ben ik niet helemaal met je eens, je kunt wel als een malle gaan pompen maar je moet ook rekening houden dat je daardoor niet trager of minder beweeglijk word. Daarbij is het ook belangrijk om je cardio goed te houden, vooral in het boksen zie je vaak dat cardio kracht overwint wanneer deze niet in balana zijn.

18 juli 2015 om 21:41

Het internationale topvoetbal laat iets anders zien. Het gaat om de combi kracht dynamiek loopvermogen. Maar allemaal naast het voetballende vermogen uiteraard.
Als je niet kan voetballen kom je dr meestal niet.

18 juli 2015 om 19:04

hier in nederland moet je de bal het werk laten doen..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren