Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'City heeft acht aanvallers die goed genoeg zijn voor top vijf van Europa'

Laatste update:
/

Manchester City kwam in de Champions League nooit verder dan de laatste zestien, maar dat zegt volgens Gianluigi Buffon weinig. De ervaren doelman gaat dinsdagavond met Juventus op bezoek bij de hyperambitieuze club uit de Premier League en verwacht een loodzware wedstrijd. “City is een van de kandidaten om het toernooi te winnen”, zei hij maandagavond.

De Italiaanse routinier wijst vooral op de aanvallende sterkte van het elftal van coach Manuel Pellegrini. “Ze hebben zeven of acht spelers voorin lopen die allemaal meekunnen in de top vijf van Europa. Maar we zullen gewoon ons spel proberen te spelen, zoals we dat altijd doen. Ik verwacht een leuke wedstrijd”, aldus Buffon.

Voor Juventus lijkt de ontmoeting in Manchester op een verkeerd moment te komen. Het elftal van Massimiliano Allegri heeft vooralsnog moeite om het gemis van Andrea Pirlo, Carlos Tévez en Arturo Vidal op te vangen en haalde in de Serie A slechts één punt uit drie duels. Buffon blijft daar echter rustig onder. “We trainen pas twee of drie dagen met de hele selectie van 25 man. We moeten elkaar snel leren kennen, maar ik weet zeker dat we weer terugkomen op het niveau van twee, drie maanden geleden.”

Zie jij Juventus dit jaar weer ver komen in de Champions League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Komt inderdaad veel te vroeg deze wedstrijd.city is on a roll en wij moeten nog ingespeeld raken. Ik heb geen vertrouwen in een goede afloop morgen .

14 september 2015 om 22:14

Verwacht dat we verdedigend zullen spelen en dan met onze snelheid (Cuadrado, Morata, Dybala) eruit willen komen. Zou het beste zijn, City's verdediging is erg sterk maar ook niet al te snel. Hoop in ieder geval op een gelijkspel of winst natuurlijk

14 september 2015 om 23:05

Ik denk dat je op snelheid beter Asamoah erin kunt zetten dan Morata!

14 september 2015 om 23:30

Dan heb je vorig seizoen geen wedstrijd gekeken. Ten eerste zijn ze qua positie niet te vergelijken, ten tweede is Morata misschien wel de snelste speler van Juve.

Da's toch wel redelijk overdreven vind ik.
Silva, Aguero, de Bruyne en Sterling kunnen hieronder vallen, maar verder..?
Mag toch hopen dat Buffon niet doelt op Bony, Navas en Nasri.

14 september 2015 om 21:31

Misschien rekent hij touré nog onder de aanvallers?

14 september 2015 om 21:33

@edit

Heb ff moeite met lezen zo blijkt. Alleen Toure en Nasri zou hij kunnen bedoelen.

14 september 2015 om 21:37

@ Ledenis: Klopt, Hart, Kompany en Toure zal hij wel tot de goede aanvallers rekenen. Goed gelezen!

14 september 2015 om 23:32

Had hem al aangepast voordat jij dit bericht plaatste ^^

14 september 2015 om 21:53

Iheanacho natuurlijk

Acht aanvallers die meekunnen bij de top vijf van de wereld? Persoonlijk denk ik dat van alle aanvallende spelers van Manchester City, alleen Sergio Agüero mee kan bij een team uit de top vijf van de wereld.

Kevin de Bruyne en Raheem Sterling hebben zeker de potentie om voor de grootste clubs van de wereld uit te komen, maar op dit moment komen ze nog tekort, David Silva zou het niveau misschien ook nog wel aankunnen bij een van de beste teams (vooral bij FC Barcelona, vind hem qua speelstijl daar wel passen) en Wilfried Bony, Jesús Navas en Samir Nasri acht ik niet goed genoeg voor de top vijf van de wereld.

14 september 2015 om 21:48

Silva makkelijk, zou lachend een van de uitblinkers zijn bij welk team dan ook. Aguero inderdaad ook, fantastische spits. Nasri en Bony zijn subtop, Navas komt ruim te kort voor Europese top en is alleen nuttig als je een wedstrijd op slot wilt gooien (narsingh 2.0). De Bruyne en Sterling hebben inderdaad de potentie maar moeten nog stappen zetten.

14 september 2015 om 21:56

David Silva zou bij elk team in de basis staan. Waarom heeft iedereen het altijd over Aguero, terwijl de City fans weten dat Silva belangrijker is voor City.

14 september 2015 om 22:41

Scorebordjournalistiek heerst helaas.

14 september 2015 om 23:09

Waarom mensen altijd Aguero ipv Silva opnoemen? Dat heeft met een aantal factoren te maken.

1) Het verschil in naamsbekendheid. Ondanks dat Aguero niet bekend staat om zijn 'show-gehalte' en taferelen buiten het veld heeft hij dankzij zijn (vroegere) relatie met de dochter van Maradona destijds een reden aangewakkerd waarom de internationale, en Engelse, media hem met een vergrootglas onder loep moest nemen. Integendeel tot Silva, die een braaf jongentje is met totaal geen wilde leven buiten de lijnen en zelden tot nooit interviews geeft. Hoe vaker er over een persoon word geschreven en gepraat, des te meer de massa hem onthoudt. 2) Aguero is een spits, David Silva een spelmaker. De gros van de mensen kijkt niet naar live wedstrijden maar enkel naar een hooguit paar minuten-durende samenvatting waarin alleen de kansen/goals voorbij komen en tja, laat Aguero net toevallig de voornaamste eindstation van de aanvallen zijn die grotendeels allemaal bij Silva’s voet beginnen. Of ze zien op livescore de naam Aguero vaker dan niet als doelpuntenmaker verschijnen en is dat dan natuurlijk ook de naam die ze onthouden. Dat Silva volledig de lijnen uitzet bij Man City, 9 v/d 10 aanvallen zijn invloed herbergen en allround verreweg de beste speler bij Man City is kun je uit een simpele samenvatting niet concluderen. Hierdoor krijg Silva niet de erkenning die hij moeten zou krijgen. 3) Man City is totaal geen populaire club in het buitenland. Sterker nog, Man City is zo’n beetje het minst sympathiekste club in het buitenland omdat het voor alles staat wat er mis is met het hedendaagse voetbal. De massa aan voetbalfans buiten Engeland zijn voornamelijk supporter van de traditionele topclubs Liverpool, Man United, Arsenal en in mindere mate Chelsea. Dit zijn hierdoor ook clubs die veel meer media aandacht dan Man City krijgen. Neem voetbalzone als voorbeeld: Een club als Arsenal komt veel vaker in de nieuwsartikelen voor dan een Man City, dit terwijl Man City al sinds het seizoen 2010/11 (5 seizoenen!) structureel elk seizoen boven Arsenal eindigt. De reden is simpel, Arsenal heeft een grote achterban op Voetbalzone, Manchester City daarentegen niet. Het is Voetbalzone om het te doen voor het aantal clicks en reacties op een artikel, die krijgen ze veel meer als er nieuwsartikelen over Arsenal worden gepubliceerd. Is het je nooit opgevallen dat zodra een Mata en/of een Ozil een sporadisch geweldige wedstrijd achter de rug heeft er altijd wel een vermelding van over komt te staan dezelfde avond nog of anders de volgende dag? Het zwerft van de United en Arsenal supporters op VZ, dus artikelen over dat soort spelers zijn interessant voor de redactie. Artikelen over Silva helaas niet, want Man City hoeft nou niet bepaald op veel steun te rekenen hier in Nederland.

Lange verhaal kort, het is de (onbewust, dan wel bewust) invloed die de media heeft op het profiel van de voetballers. Wij als City volgers weten dat Silva, en bij lange na dus niet Aguero, verreweg de beste en belangrijkste speler van Man City is. En de echte voetbalvolgers en kenners die City regelmatig de volle 90 minuten zien spelen, zien dit ook. Net zoals Silva een klasse of 2 beter dan gasten als Mata en Ozil is. Zolang City echter niet dezelfde behandeling van de media krijgt zal het gros dit nog niet inzien helaas.

14 september 2015 om 23:34

+1 voor je reactie.

Ik kan me herinneren dat ik ooit een discussie had op VZ over Silva vs Ozil, waarin ik het over dezelfde punten had. Volgens mij was jij daar op een bepaald moment ook bij betrokken geweest

Silva wordt door het grote publiek zwaar onderschat. In Engeland weet iedereen hoe goed hij is. Carragher en Neville zijn ech lyrisch over hem. Zo overweegt Carragher bijvoorbeeld om hem in het beste XI van de PL allertijden te zetten. Hij heeft hem uiteindelijk op de bank gezet, maar volgens hem is hij wel 1 van de beste wissels.

Silva heeft goede performances nodig in de CL. En dan heb ik het vooral over de halve finale etc. Al heeft hij tegen Barca elke keer ook goed gespeeld. Vervolgens moet de media hem natuurlijk hypen om hem populairder te maken. Tja, de mening van een groot gedeelte van de maatschappij praat simpelweg de media na. Kansloos kuddevolk eigenlijk.

14 september 2015 om 23:53

Ja Carragher, Neville en de rest van de Engelse media zijn altijd lyrisch over Silva. In Engeland ziet ook wel iedereen in dat hij ruimschoots de beste middenvelder van de Premier League is. Het is gewoon een kwestie dat die simpele kuddevolk van een Barca, Real, Bayern, Man Ud, Liverpool, Arsenal en Chelea supporters het ook maar eens een keer gaan inzien.

Haha, ja ik kan mij die Silva vs Ozil discussie ook nog herinneren. Echt, daar kan ik mij soms zo boos om maken. Ozil mag never en nooit in 1 adem met Silva genoemd worden. Silva is by far de beste middenvelder ter wereld op het moment. Gelukkig hebben de Fifa makers, integendeel tot die kansloos kuddevolk, dit ingezien want op Fifa 16 heeft hij de hoogste rating van alle middenvelders.

15 september 2015 om 00:20

Silva staat ook vaak hoog op de top 100 lijsten van bladen zoals Fourfourtwo. Ook veel United supporters etc zien het wel in hoor. Maar ik heb het vooral over het teletekst volk.

Haha, die discussies vond ik wel lachen eigenlijk. Ik weet nog wel dat er flinke discussies waren met die Drayton Uiteindelijk zien ze zelf ook in dat wij gelijk hadden.

15 september 2015 om 09:39

Natuurlijk wel. Alleen heeft Özil een beter team dan Arsenal nodig. Zet hem bij PSV en hij daar is Özil de allerslechtste, omdat hij 3x sneller denkt dan de rest.

Özil haalt geen 400 assists per seizoen door Giroud en Walcott maar creëerde in 2015 wel al het meeste kansen in de PL etc.

Het feit dat je Fifa aanhaalt, daar houdt het op voor mij. Ik hoop dat dat een grapje was. Je spreekt ook over Silva alsof hij Ronaldinho of R9 is. Ik vind hem geweldig, 1 van de besten ter wereld, maar kom op zeg.

15 september 2015 om 11:39

@belgunner

Ozil kan wel het een en ander. Maar kijk nou hoe hij speelt en vergelijk het met Silva. Silva is een echte spelmaker. Komt altijd de bal halen, staat altijd vrij. Hij heeft enorm veel impact op het spel van een team. Ik mijn ogen is dat de basis van een spelmaker. Zelfs Shelvey doet dit beter dan Ozil. Daar kan Ozil hard aan werken.

Even ter verdediging van Gereed. Waarom zou je fifa niet kunnen benoemen? Ken jij de mensen die de ratings geven aan de spelers? Denk je dat dat op vrijdagmiddag gebeurd door de secretaresse? Tuurlijk niet man. Daar zitten pro's achter. Ik vind de fifa ratings vaak beter dan de meningen van die rare Uefa journalisten. En die moeten we dan weer wel serieus nemen.

15 september 2015 om 16:47

Dat komt dan ook omdat dat Özil's taak niet is. Het zijn ook gewoon andere types. Silva verdeelt inderdaad meer het spel dan Özil en Özil heeft die fenomenale vista en eindpass die Silva in mindere mate bezit. Als jij een spelmaker zo definieert dan kan Silva dat beter ja. Da's Özil's taak niet.

Arsenal heeft Cazorla die als spelmaker fungeert op de '8'. Die verdeelt het spel en Özil moet nu meer diep gaan dan vroeger, ballen tussen de linies vragen en Wenger wil dat hij ook vaker voor zijn eigen kans gaat, maar da's nog niet echt gelukt de eerste 5 wedstrijden, hij heeft nog niet kunnen scoren.

Echter ligt Özil wel aan de basis van elke aanval, samen met Cazorla, maar hij hoeft de bal niet diep te komen vragen. Özil speelde niet tegen Newcastle wegens een blessure, wat was het resultaat? Arsenal speelde ideëenloos en won slechts 0-1, zonder veel te creëren.

Ik ken die mensen inderdaad niet, maar ik zou graag eens weten welke variabelen er allemaal voor gebruikt worden. Die ratings slaan nergens op.

Waarom krijgen spelers als Falcao, die al zo'n 2,5 jaar bitter weinig getoond heeft, nog een hoge rating?
Bellerin's pace ligt veel te laag, die jongen heeft Theo Walcott's sprintrecord gebroken, en Walcott is dan wel weer de snelste van het spel terwijl Bellerin niet in de buurt komt van de top -10. Waarschijnlijk haalt hij maar net de top -50 ofzo.
En wat betreft zijn overall rating van 74, waarom zo laag? Die jongen speelt er Debuchy terecht uit, die 80 heeft. Dan klopt er toch iets niet?
Coquelin die de allerbeste statistieken in de PL heeft van de cvm's maar toch 'maar' een rating van 78 krijgt.
Ergens snap ik dat wel omdat hij maar sinds januari 2015 bij Arsenal een basisplaats heeft maar toch zou men in de eerste plaats naar de statistieken moeten kijken, niet?

En zo stel ik me veel vragen, kan er nog tientallen opnoemen.

15 september 2015 om 18:23

@belgunner

Ik zou taak en speelstijl niet door elkaar halen. Spelers ontwikkelen hun eigen speelstijl en dit is blijkbaar Ozil's speelstijl. Ik weet niet of Ozil een betere eindpass heeft. Moeilijk te zeggen. Wat ik wel weet is dat Ozil door zijn manier van spelen minder impact heeft dan Silva en daarom ook vaak kritiek over zich heen heeft gekregen. Ozil is daardoor bij vlagen meer een mooi weer voetballer. Met andere woorden: laat af en toe wat moois zien, maar speelt on the long run niet zo indrukkend als wat hij zou kunnen. En dat vind ik jammer.

Ik zou ook wel eens willen weten welke variabelen zij hiervoor gebruiken

Begrijp me niet verkeerd. Ik vind het absoluut geen solide representatie. Maar om het totaal niet serieus te nemen vind ik te ver gaan. Veel spelers blijven te lang een te hoge rating houden. Falcao is daar het top voorbeeld van, maar ook een Xavi bijvoorbeeld. Wat betreft Bellerin: Geluk tast fifa het een beetje af, anders zou Ihenacho van City ook binnen no time een 75 rating krijgen bijvoorbeeld. Een belangrijk aspect van kwaliteit is dat je over een lange tijd presteert. Ik weet niet of 74 een goede rating is voor Bellerin, maar ik kan het ergens wel begrijpen. Maar die komt er nog wel hoor.

15 september 2015 om 19:35

Ach je taak én stijl hangt ook af van de ploeg waar bij je speelt. Bij Real speelde die anders dan Arsenal. Toen fungeerde hij meer als spelverdeler omdat hij vaak met 2 of zelfs 3 (onder Mou) brekers speelde.

Het is jammer dat hij kritiek krijgt, die volgens mij vooral komt door zijn nogal lakse en nonchalante houding, maar zolang hij kansen bij de vleet blijft creëren is er wat mij betreft geen probleem. Da's zijn voornaamste taak.
Dit seizoen is hij goed gestart, nu maar hopen dat hij dit jaar geen zware blessure krijgt zoals de 2 vorige jaren, en dan kan Arsenal hoge toppen scheren.

Even off-topic:
Kan je in engeland nog steeds spelers huren.

Beetje overdreven, maar City barst idd wel van de kwaliteit. Ik denk ook dat ze morgen gaan winnen. Ze zijn in vorm, ze winnen en ze zijn op elkaar ingespeeld. Bij Juve is dat laatste nog lang niet het geval.

City heeft 9 spelers die je zou kunnen zien als aanvallers. Waarvan er 2 zelfs niet zijn ingeschreven voor de Cl...
- Aguero
- Bony
- Iheanacho
- Navas
- Nasri
- Sterling
- Silva
- De Bruyne
- Roberts

Dan houdt je 7 spelers over die inderdaad "goed" genoeg zijn voor de top 5 clubs. Remember, "goed genoeg" betekent niet per se een basisplaats. Ik kan hem daarin geen ongelijk geven.

14 september 2015 om 22:08

Toch zouden van deze groep alleen Aguero en Silva geheid bij elke topclub in de basis staan of op de bank zitten. De Bruyne of Sterling zouden een aardige kans maken op de bank te zitten. Navas, Bony en Navas zouden denk ik geen kans maken bij de wedstrijdselectie te komen, wellicht Bony als pinchitter al vind ik hem niet heel geschikt voor die rol

14 september 2015 om 22:58

Navas wel hoor. Hij zou hij Real waarschijnlijk de rol kunnen vervullen die Vasquez nu doet en callejon eerder.

14 september 2015 om 23:26

Silva en Aguero is basisplaats materiaal inderdaad. De andere spelers zijn zeer nuttig om op de bank te hebben. Vooral De Bruyne dan en Sterling vanwege zijn stijl. Navas is een dodelijk counterwapen, mocht je willen counteren als team.

15 september 2015 om 11:57

Niet te vergeten, Enes Unal natuurlijk. Aankomend topspits voor City.

15 september 2015 om 13:08

Hahaha, dat moeten we natuurlijk niet vergeten
Eerst maar een basisplek veroveren bij Genk.
Vind je het jammer dat hij weg is gegaan?

15 september 2015 om 14:17

Nee, op zich is het een goede competitie om je in te ontwikkelen als jong talent. En veel kans gaat die sowieso niet krijgen bij City.

Maar zijn transfer überhaupt naar City heb ik nooit helemaal begrepen. Het is vooralsnog absoluut een stap te hoog voor hem en of hij dat gat ooit gaat dichten betwijfel ik eerlijk gezegd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren