Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cillessen: ‘We hebben gewoon weer een paar heel stomme fouten gemaakt’

Laatste update:

Ajax deed dinsdagavond ogenschijnlijk weinig onder voor Paris Saint-Germain, maar uiteindelijk gingen de Amsterdammers tijdens het Champions League-duel in Parijs toch met 3-1 onderuit. Volgens keeper Jasper Cillessen lag dat niet aan de kracht van de tegenstander, maar aan Ajax.

/

“We hebben gewoon weer een paar heel stomme fouten gemaakt”, vertelt de doelman op de officiële website van de UEFA. “We geven de kansen zelf weg. Wij waren meer in balbezit, maar het lukte niet om kansen te creëren. We werden niet echt gevaarlijk, dus ik ben niet tevreden. We slaagden er niet in om PSG onder druk te zetten”, kijkt de Oranje-international terug.

“Na de 1-1 hoopten we door te gaan”, doelt Cillessen op de rake kopbal van Davy Klaassen, “maar toen maakte Zlatan Ibrahimovic een prachtig doelpunt. Daarna gingen wij nogmaals de fout in en was de nederlaag niet meer te voorkomen. Zij hebben vier kansen gehad en scoren drie keer, dat was het verschil tussen PSG en ons”, concludeert de sluitpost.

Vind je dat Ajax meer verdiend had tegen Paris Saint-Germain?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die bal vAn ibra moet jij gewoon hebben Jasper!

26 november 2014 om 08:42

Nee, ga nou niet zo doen. Dit was Zlatans pure klasse en er zat een onhoudbare stuit in. Die had geen een keeper gehouden.

26 november 2014 om 09:12

Courtois. Het gaat om positionering. Cillessen stond veel te veel de korte hoek te dekken.

26 november 2014 om 09:16

Nou, 4 kansen, 3 doelpunten waarvan 1 doelpunt zeker houdbaar was, dan keep je dus een matige wedstrijd. Cilissen, mijn twijfel over zijn voorkeur boven Vermeer wordt steeds groter. In zo'n situatie moet je eens een keer punten pakken voor je club. Wanneer was dat voor het laatst....

26 november 2014 om 09:36

Die bal was absoluut niet onhoudbaar. Cillessen stond verkeerd gepositioneerd, hetgeen ook goed te zien is in de samenvatting van de Nos.

Als ik te veel naar links sta in de goal ga staan dan wordt een schot in de rechterhoek vanzelf onhoudbaar.

26 november 2014 om 11:52

Oh nee toch, gaan we nou weer Vermeer vs. Cillessen doen? Cillessen kreeg vorig seizoen geheel terecht de voorkeur na wekelijks stuntelen van Vermeer. Ik heb Cillessen veel belangrijke reddingen zien verrichten. Nog altijd de terechte nummer 1.

26 november 2014 om 18:10

Bij ajax wel ja. Maar voor het nl elftal, nee. Hij zakt door de ondergrens en pakt geen punten.

26 november 2014 om 19:26

Je kunt dat blijven roepen, maar op dit moment laat hij dat zeker niet zien. Het is een twijfelkont zonder uitstraling. Bovendien zijn alle spelhervattingen groter dan 25 meter dramatisch. Maar goed, ik zie Vermeer iedere week ook, ben geen Feijenoorder, maar allemaal prima. Ik blijf het een miskleun vinden van Ajax als je zo'n keeper aan de kant zet en voor een appel-en-een-ei verkoopt!

Tikkie breed en balbezit. Allemaal leuk en aardig maar het moet is wat opleveren heren!

26 november 2014 om 09:13

Ajax is de kampioen ,,grote rondo''. Lijkt leuk, levert niets op.

26 november 2014 om 14:18

4x kampioen

26 november 2014 om 19:27

Van de armoede! Mag het met zo'n begroting!

Matig gekeept bij de tegentreffer van Ibrahimovic deze bal had een keeper van Ajax gewoon moeten hebben. Ik ga steeds meer twijfelen aan het echte talent van Cillessen de laatste maanden keept hij als een modale eredivisie keeper en zeker niet zoals een keeper van Ajax en het Nederlands 11-tal zou moeten keepen.

26 november 2014 om 09:13

Deze bal was precies in de hoek geschoten en had een vervelende stuir, verder hield hij Ajax eigenhands nog in de wedstrijd, waar heb jij het nou over.

26 november 2014 om 09:30

Ik heb het over het feit dat een goede keeper deze bal behoord tegen te houden. En dat dat het verschil is tussen een modale keeper en een goede keeper, een goede keeper pakt deze bal.

26 november 2014 om 09:38

Hij heeft gewoon gelijk toch?
Cillessen staat verkeerd waardoor hij niet voldoende bereik meer heeft in de lange hoek.

Afgezien daarvan heeft hij toch weinig gedaan behalve een keer verkleinen waardoor Lavezzi de bal tegen hem aan schoot. Geen bijzondere redding.

Als Ajax tegen de Ijsselmeer vogels spelt en ze creeren maar 4 kansen maar scoren we 3, terwijl de Ijsselmeer vogels er 1 uit 1 maakt, dan vinden de Ijsselmeer vogels ook dat ze meer verdienen dat Ajax.

Ik wist niet dat meer balbezit, ook beter dan de tegesntander zijn betekent.

Ik had het gevoel dat Cillessen de bal van Ibrahimovic wel had kunnen hebben om eerlijk te zijn.

Ajax meer verdiend? Mwah, balbezit is leuk. Maar ze dwongen geen echte kansen af. Dan verdien je het naar mijn mening niet om te winnen.

Laten we hopen dat Ajax in hun volgende CL-duel weten te winnen zodat ze doorstromen richting de EL.

26 november 2014 om 08:47

Ja alleen als je tegen nac..heracles..enzovoort speelt normaal..krijg je zulke ballen niet...omdat je weet dat ze toch missen...kortom niet op berekend.

26 november 2014 om 09:01

Dan is hij niet professioneel genoeg en dat lijkt me ook zeker niet aan de hand. Hoe kan je nou denken dat een keeper niet bedacht is op een schot op het doel, daarbij als een speler uit de eredivisie zoveel ruimte krijgt om te schieten is de kans ook groot dat de bal gewoon op het goal is natuurlijk.
Cillessen had de bal van Ibrahimovic moeten tegenhouden. Het is ook geen blunder maar dit zijn de ballen die een modale keeper onderscheiden van een goede keeper en voorlopig laat Cillessen dit seizoen zien een modale keeper te zijn.

26 november 2014 om 09:05

Helemaal eens , en het valt niet te bewijzen maar Vermeer pakt zo een bal waarschijnijk gewoon met zijn snelle reflexen en atletisch vermogen.

26 november 2014 om 09:24

Ben ik het mee eens. Ajax heeft iets te snel haar beste keeper verkwanseld! Dat vind ik nog steeds een blunder.

26 november 2014 om 13:34

Ga toch is nadenken, Vermeer blunderde constant. Cillessen heb ik gister ook een één op één zien winnen toen het nog 0-0 stond.

Vind het voorbarig om Cillessen nu al af te schrijven als modaal keeper. Als hij leert om wat beter om te gaan met penalties, kan hij ook nog hoger op.

Nu komen Ajacieden erachter dat Cilessen ook nog niet zo'n topkeeper is, want een echt goede keeper had de bal van Ibra wel gehad. Veel punten pakt deze keeper niet voor Ajax, het niveau van de keepers in Nederland is gewoon niet zo hoog blijkt wel weer..

Ajax heeft helemaal niks te zoeken op dit niveau !! Elke wedstrijd hebben ze het idee dat ze voetballend mee konden komen, en dat is ook wel zo zodra die ploegen op 70% gaan spelen. Tot aan de 1-1 geloofd PSG het wel , dan geven ze weer even gas en word het 3-1. Op zich geen schande maar wel de harde realiteit, ze komen gewoon op elk aspect tekort. Maar wel 100 miljoen op de bank , en dan heb ik het niet zoals bij PSG over de wissels.....

26 november 2014 om 13:43

Dus de helft van de clubs in de CL heeft er niks te zoeken aangezien er genoeg clubs mee doen die roemloos ten onder gaan. Ajax vecht voor wat het waard is, maar elk jaar missen ze het geluk en de ervaring. Maar ik ben die pessimistische houding van iedereen een beetje zat, ga is in op wat er wel goed gaat. Mensen lijken zo geobserdeerd met het afzeiken van Ajax, maar vergeten dat Ajax in de CL altijd behoorlijk speelt, en qua loting de afgelopen 5 jaar telkens niet goed hebben getroffen.

Typisch Ajax. Geven nooit toe dat het gewoin niet op kan tegen zulke clubs. Ajax is geen topclub klaar over en uit

26 november 2014 om 09:14

Gewoon

Ik had niet verwacht dit te zeggen, maar ik vond het centrum vd Hoorn/denswil veel stabieler ogen dan het centrum Veltman/moisander. Ze maakte veel minder dekkingsfouten en werden voornamelijk in de problemen gebracht door slechte terugspeelpasses vanuit het middenveld, terwijl ik Moisander en Veltman juist het midenveld in problemen vind brengen door slechte inspeelpasses.

Wel mist Denswil echt snelheid (waardoor hij fouten ook niet goed kan compenseren, wat bijvoorbeeld een Kongolo wel heeft).

Wat de fouten betreft dat is gewoon 100% af te schuiven op de trainer . Serrero was geen zes, is geen zes en wordt geen zes toch blijft hij hem neerzetten als verdedigende middenvelder. Riedewald doet het gewoon beter elke keer als hij invalt, maar die gebruiken we maar niet want Serrero is zo'n leuke jongen. Zelfde geld voor Anderssen die twee hadden zo veel zwakke en slappe ballen op het middenveld dat het een wonder is dat PSG slechts vier kansen creeerden, hadden er makkelijk 20 kunnen zijn als ze echt de motivatie hadden gehad. Maar in plaats van ingrijpen laat hij het zo staan en Serrero en Andersen kan gewoon niet op het middenveld, te frivool te veel lopen met een bal en te weinig beslissende akties.

Klaassen die eigenlijk alles heeft wat een moderne zes heeft (en ook steeds meer zo begint te spelen) kan niet alles belopen en niet elk probleem verhelpen, maar zet hem nu gewoon zes, zet of Anderssen en Serrero ervoor en ga op zoek naar een nieuwe middenvelder (want die hebben we dus wel echt nodig i.t.t. wat ze ons willen doen geloven).

Maar dan komt als klap op de vuurpijl Zimmeling. Die komt zwaar te kort. En toch word die ingebracht bij een 1-1 stand. Breng dan aanvallend wat of Riedewald. Dat je El ghazi niet wilt brengen met het oog op een mogelijke schorsing is tot daar aan toe, maar neem dan een van de jeugd vleugelspelers mee. En als je dat echt niet wilt, breng Riedewald en schuif Serrero naar voren waardoor Anderssen naar een vleugel kan. Niet de beste oplossing, maar wel heel wat beter dan de ervaren Zimeling die voor het eerst in zijn leven Cl speelt.....

Voor Schone geldt hetzelfde. Die kan het tempo dat vereist is niet aan en als die verlengd, moet hij er ernstig rekening mee houden dat hij langzaam maar zeker echt de 12/13e man gaat worden i.p.v. de basisspeler die hij nu is. Die voegde gisteren echt helemaal niets, maar dan ook niets toe. Waar Anderssen en Serrero te zachte passes hadden of niet precies genoeg daar had Schone echt veel passes in het luchtledige. En dat is niet de eerste keer elke wedstrijd worden het er meer. Waar het begon tegen PSV met een pass zo in de voeten van de tegenstander (waar een goal uit volgde). Zijn het er inmiddels een stuk of zes zeven per wedstrijd. Ook zijn corners en vrije trappen worden minder. Kan heel goed zijn dat hij in een dip zit, kan echter ook komen doordat het tempo bij Ajax omhoog gaat (wat een verademing is, ben er ook van overtuigd dat als Klaassen naar de positie gaat van verdedigende middenvelder het tempo naar een niveau gaat waar we echt gaan spreken over een tegenstander kapot spelen in plaats van het schijnoverwicht wat het nu is).

Wel blijf ik tevreden over Millik. Hij heeft eigenlijk net te veel tijd nodig op dit niveau, maar hij is dan ook 20. Hij doet ook ongeloofelijk veel dingen goed voor een jongen van die leeftijd. Lokt slim overtredinginen uit, gebruikt zijn lichaam goed en trekt gaten waar mede spelers in kunnen duiken. Daarnaast is niet vies van mouwen opstropen want hij verdedigt gewoon mee, probeert ballen te veroveren waar mogelijk en doet het overal heel erg aardig.

Als je na 3 wedstrijden alweer bent uitgeschakeld en op zeer grote afstand wordt gezet door weliswaar 2 topclubs, dan heb je niets te zoeken in de CL. EL is dan je plek, maar het is maar weer te hopen dat ze daarin niet ondergaan in hun eigen arrogantie! EL, wie heeft daar nou belang bij?

"zij hebben vier kansen gehad en scoren drie keer, dat was het verschil tussen PSG en ons”, concludeert de sluitpost."

Ja, want jullie hebben één kans gehad en scoren één keer. Dat is inderdaad een verschil.

De discussie ging gisteravond al op, maar ik blijf erbij dat Cillessen die eerste bal gewoon moet hebben en al zeker op dit niveau. Nou is het wel Zlatan waar het de gewoonste zaak v/d wereld voor is, maar daar is wel de malaise ingezet wat betreft de tegendoelpunten.

Jasper, je bent voor de Eredivisie een prima keeper, maar dit zijn toch podia waar jongens zoals jij nog lang niet thuishoren.

Ajax speelt goed positiespel, maar vergeet de wedstrijd. Er is geen dreiging en er is maar weinig rendement.
Frank moet eens wat effectiever gaan spelen.

26 november 2014 om 19:29

Frank heeft er de ,,rondo-kampioenen'' van gemaakt! Leuk, maar je wint er geen kloten mee....

Elke x voor een wedstrijd, wij zijn in staat om .... te verlaan.

Elke x na een verliespartij zogenaamd zelfreflectie. Maar nooit de juiste conclusie. Dit Ajax is verreweg het slechtste Ajax in jaren. Waar het TH voornamelijk verantwoordelijk is.

Ik heb me de afgelopen maanden stil gehouden hier bij vz. Waar ik daarvoor hevige discussies heb gevoerd, waarbij ik een bepaalde standpunt en mening had die door sommige oogsluitende mede Ajacieden niet worden gedeeld.

Ik zeg het nu maar weer. Dit TH van Ajax liegt in onze face. F de boer is wat mij betreft op dit moment nog, overschat. Voordat mensen gaan reageren met 4x kampioen. Lees m'n archief eerst waarom ik dat vind.

Sowieso is Frank de Boer overschat. Als het een goede trainer was dan had hij uit deze wedstrijd een beter resultaat gepakt en dat geldt ook voor vorig jaar uit tegen Milan.
Het probleem met Ajax zoals Koeman dat al lang geleden zei, is dat het maar 1 type voetbal kan spelen.
Het is trouwens voor een coach van Ajax heel makkelijk om dit voetbal te spelen omdat de hele jeugd het leert. Daarom passen talenten zich beter aan in Ajax 1 dan aankopen over het algemeen.
Straks in het buitenland moet Frank de Boer niet met dit soort voetbal aan komen zetten en denken dat het zo makkelijk erin te slijpen is als bij Ajax. Dan krijg je geen 2 jaar om het erin te slijpen maar moeten de resultaten er gelijk zijn en dan moet je kunnen switchen op een ander systeem en directer voetbal.
Zeer overschatte trainer die me een goede veldtrainer lijkt die automatismen erin kan krijgen, maar zwak is tijdens de wedstrijd om de wedstrijd te doen kantelen. Te weinig tacticus

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren