Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cillessen bestormt recordlijstjes met lucratieve transfer naar Valencia

Laatste update:

Jasper Cillessen rondde woensdagavond eindelijk zijn langverwachte transfer van Barcelona naar Valencia af. Met de overgang van de dertigjarige doelman is een transfersom van liefst 35 miljoen euro gemoeid en daarmee bestormt Cillessen de diverse recordlijstjes.

Cillessen groeit allereerst uit tot een van de duurste keepers uit de historie. De ex-doelman van NEC en Ajax neemt met zijn transfersom van 35 miljoen euro een gedeelde vijfde plaats in op de lijst van duurste doelmannen aller tijden, samen met Thibaut Courtois, die in 2018 voor een vergelijkbaar bedrag Chelsea verruilde voor Real Madrid.

Verder is in de top vijf plaats voor Kepa Arrizabalaga (80 miljoen euro, in 2018 van Athletic Club naar Chelsea), Alisson Becker (62,5 miljoen euro, in 2018 van AS Roma naar Liverpool), Gianluigi Buffon (52,9 miljoen euro, in 2001 van Parma naar Juventus) en Ederson Moraes (40 miljoen, in 2017 van Benfica naar Manchester City). Vervolgens werd er nooit eerder door de ene Spaanse club zoveel geld betaald aan de andere voor een doelman als bij de overgang van Cillessen.

Daarnaast mag Cillessen zich nu ook de op vier na duurste Nederlandse voetballer ooit noemen. Virgil van Dijk blijft met zijn transfer van 85 miljoen euro van Southampton naar Liverpool de duurste Nederlandse speler; de top vijf wordt gecompleteerd door Frenkie de Jong (minimaal 75 miljoen euro, in 2019 van Ajax naar Barcelona), Marc Overmars (40 miljoen euro, in 2000 van Arsenal naar Barcelona), Arjen Robben (36 miljoen euro, in 2006 van Chelsea naar Real Madrid) en dus Cillessen.

Tot slot is het voor Cillessens nieuwe werkgever Valencia ook niet bepaald gebruikelijk om dergelijke transfersommen te betalen. Gonçalo Guedes, in de zomer van 2018 voor 40 miljoen euro overgenomen van Paris-Saint-Germain, geldt nog altijd als de duurste aankoop uit de clubhistorie; daarna komt Cillessen. De geboren Groesbeker houdt grote namen uit het verleden zoals Álvaro Negredo (28 miljoen euro, in 2015 overgenomen van Manchester City), Joaquín (25 miljoen euro, in 2006 overgenomen van Real Betis) en Pablo Aimar (21,25 miljoen euro, in 2000 overgenomen van River Plate) daarmee bijvoorbeeld onder zich.

35 miljoen euro is een gepaste transfersom voor Jasper Cillessen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

35 miljoen voor een keeper is best veel, zeker voor een club als Valencia. Ik vraag me af of ze dat geld niet beter hadden kunnen besteden.

26 juni 2019 om 22:31

Er klopt hier echt helemaal niets van .
Pure fraude ,over n paar jaar komt t aan t licht .
Waarom zou Valencia 35 miljoen willen betalen ???
Pure boekhoud trucs

26 juni 2019 om 23:23

Wat probeer je hier nou te insinueren? Wat voor boekhoud trucs precies en waarom zou Valencia überhaupt fiscaal voordeel hebben bij een bovengemiddeld hoge transfersom? Snap er niks van..

26 juni 2019 om 23:47

Knap hoe mensen dat blijven herhalen. Men praat elkaar gewoon na maar de reden waarom hebben ze niet. Goed bezig dan.

Kan best zijn dat wat ze zeggen klopt maar kom dan met bewijs of waarom het dan zo is.

27 juni 2019 om 00:00

Inderdaad, kan ook zijn dat hij gewoon klasse keept als
ie mag opdraven. Als reserveleger ook nr 1 in nl elftal. Dit bedrag is onder zijn clausule, wellicht is ie niet voor niets zo bizar gewild als geen andere reservekeeper door zijn uitblinkende rol tijdens bekerwedstrijden? Of is je beeld vervormd door hem te zien als
Bankzittende beunhaas daar je de Spaanse cup en hulde aan zijn adres is ontschoten?

27 juni 2019 om 08:25

Haha, klopt idd. Dat mensen elkaar graag napraten. Ze hoeven meestal ook geen reden te hebben. Je hoeft er niks van te snappen maar ergens snap ik het toch. Dat 35mln veel geld is ook. Zal waarschijnlijk iets met de deal te maken hebben. Overigens goed bezig FcBarcelona

27 juni 2019 om 08:54

Helemaal geen fraude, maar gewoon hoe de voetbalwereld werkt. Heeft dus helemaal niets met een fiscaal voordeel te maken, integendeel. Enkel dat de clubs geen negatief saldo in het boekjaar willen omwille FFP. Je kan het vergelijken met PSG die Mbappe eerst huurde met een verplichte optie tot koop het seizoen erna. Idem zo voor Barca om meer transfersommen te kunnen betalen. Elke club doet dit sedert de trucs van PSG

Ze hebben toch al neto.. Maar die zal wel volgens afspraak voor zelfde soort bedrag andere kant op gaan. Zo krijg je geen gezeur met opleidingstegoeden

Dit is wel heel zuur voor NEC, nadat ze gister aangaven dat ze een deel vd transfersom kregen bij een buitenlandse transfer. Blijkt het bedrag van Cillessen ook nog eens hoger te zijn dan gedacht

Zoals hierboven ook al door iemand geschetst is, zouden Barcelona en Valencia dit niet gedaan hebben om boekhoudkundige redenen? Ik denk namelijk dat Neto over een aantal dagen voor precies hetzelfde bedrag de omgekeerde weg zal bewandelen. Misschien dat het juist wel een aantal belastingtechnische voordelen heeft om de 'ruil' op deze manier tot stand te laten komen. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat Valencia anders ook 35 miljoen zou hebben betaald, dat is voor hun ook echt enorm veel geld.

De 40 miljoen voor overmars in 2000 is eigenlijk best bizar. Enorme transfer als je het vanuit hedendaags perspectief bekijkt, 19 jaar geleden

26 juni 2019 om 22:45

Wat dacht je van 59 miljoen voor Buffon in 2001? Voor een keeper in een binnenlandse transfer!

26 juni 2019 om 23:03

Idd dit wou ik net zeggen toen werden er dus ook met grote bedragen transfers gemaakt denk ook aan jaap stam toen. Dus dat we in deze tijden soms enorme uitschieters ertussen zitten is dan toch weer heel normaal

26 juni 2019 om 23:05

Precies, krankzinnige bedragen waren dit toen voor oa. Overmars, Buffon, maar ook Stam en Denilson (mislukt talent naar Betis). Toen werd het echt grote geld voornamelijk besteed door Italiaanse clubs en een beetje in Spanje.

Engeland was toen nog een competitie van lange halen snel thuis en was lang niet zo rijk als tegenwoordig.

26 juni 2019 om 23:11

Heb net nog even opgezocht Zidane ging ook voor 80 miljoen de toonbank over in 2001 en Luis Figo circa 62.5 miljoen.

27 juni 2019 om 10:23

Dit zal waarsschijnlijk wel in guldens zijn, aangezien de euro pas in 2002 zijn intrede maken.
Nog ontzettend veel geld toentertijd hoor. Maar Overmars voor 18 miljoen en Buffon voor 24 miljoen euro, klinkt toch realistischer dan 40 miljoen en 52,9 miljoen euro.

27 juni 2019 om 13:22

De bedragen zijn uiteraard omgerekend naar euro's.

Vorige week stond al in Supedeporte dat vanwege boekhoudkundige redenen deze transfer op deze manier gedaan wordt, morgen zal voor eenzelfde bedrag (of iets minder) Neto de andere kant op gaan. Het enige vraagstuk is nu waarom het nu 35 miljoen is en niet de afgesproken 30 miljoen. Dat betekent dat óf de deal is toch ineens 35 miljoen is óf Denis Suárez en/of Rafinha erbij inbegrepen zijn.

27 juni 2019 om 08:45

Betekent gewoon dat Denis en Rafinha er nog niet uit zijn want Barca heeft 60m op te halen voor 1 juli en Gomes bracht er maar 25 (+bonussen maar die tellen daar niet voor mee) op ipv 30.

27 juni 2019 om 11:40

Moet ik nu uit jouw bericht halen dat Denis of Rafinha voor 5 miljoen naar Valencia zou kunnen gaan? Euroknaller bij Barcelona zou dat zijn. Dit gaat niet gebeuren beide gaan voor minimaal 15-25 miljoen weg.

Barca moet 60m ophalen voor 1 juli om geen negatieve balans te halen. Met Gomes voor 25m verkocht is het wellicht geen toeval dat Cillissen net het ontbrekend bedrag opbrengt. Valencia heeft dan weer nood aan een forse transferinkomst na 1 juli om diezelfde reden. Zul je zien dat zij na die datum het bedrag dat Barca betaald voor Neto wereldkundig maken en dat het eigenlijk gewoon een ruildeal was. Ben wel benieuwd naar het kleine verschil om te weten hoe de verhouding nu echt lag.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren