Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Chelsea troeft Dortmund en United af en betaalt 20 miljoen voor ‘wonderkind’

Laatste update:

Chelsea heeft Kendry Páez binnen, zo meldt transfermarktexpert Fabrizio Romano op Twitter. De Ecuadoraanse middenvelder wordt voor twintig miljoen overgenomen van Independiente del Valle. Páez is afgelopen maand zestien jaar oud geworden en zal de overstap naar Engeland maken wanneer hij achttien jaar oud is.

De middenvelder staat te boek als een van de grootste talenten van Zuid-Amerika. Chelsea had in februari al een persoonlijk akkoord bereikt met het wonderkind en heeft hem nu definitief binnen. Daarmee troeven the Blues onder meer Manchester United en Borussia Dortmund af. Zij waren ook in de race voor de handtekening van het supertalent.

Naast Páez wil Chelsea zich met nog een Ecuadoraan versterken De club ziet in Moisés Caicedo, de verdedigende middenvelder van Brighton & Hove Albion, een speler die aan de selectie toegevoegd moet worden. Caicedo is 21 jaar oud en moet volgens het gerenommeerde Transfermarkt ook zo'n zestig miljoen euro gaan kosten. Hij kwam dit seizoen in 37 Premier League-wedstrijden in actie voor the Seagulls.

Eerder werd bekend dat Chelsea naast middenvelder Manuel Ugarte grijpt. De Uruguayaanse middenvelder leek op weg naar Stamford Bridge, maar verkast uiteindelijk toch naar Paris Saint-Germain. Volgens Romano is Chelsea uit de race gestapt omdat het niet aan de financiële eisen van Sporting Portugal en Ugarte wilde voldoen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is die 20 miljoen een clausule in zijn contract? Want anders snap ik niet meteen hoe een Ecuadoraanse club zoveel geld kan vragen. Want de huidige recordtransfer uit die competitie is 5.8 miljoen als ik transfermarkt mag geloven.

Dat Chelsea is ook wel gewoon FM aan het spelen lijkt het wel. Alle toptalenten worden gewoon gekocht voor ze serieuze minuten maken. Al is het voor FM-begrippen wel slecht zakendoen van hen.

5 juni 2023 om 18:01

Nee maar meer dan de helft bestaat uit clausules dus als het niks is ben je 5-9 miljoen kwijt.

5 juni 2023 om 18:02

Dan is het gewoon echt FM-gedrag 😅.

5 juni 2023 om 18:24



FM-Gedrag? Spelers uit de community Fmscout (google maar) scouten hun spelers echt wel gedegen en het liefst meerdere scouts die kant op sturen voordat ze z'n bedrag uitgeven, zelfs al is het 5-9 miljoen. Dit is echt eerder Fifa (fut) gedrag.

5 juni 2023 om 18:34

Hoezo fut? XD

5 juni 2023 om 18:37

FM gedrag ja. Laag basisbedrag met bonussen voor gespeelde wedstrijden. Liefst zo onhaalbaar mogelijke bonussen ook.

5 juni 2023 om 20:35

Zowel de Engelse als andere media geven duidelijk aan dat het een bedrag van 17 miljoen pond is (20 miljoen euro). Nergens wordt gerept over eventuele clausules.

5 juni 2023 om 23:28

Zowel Fabrizio als Ben Jacobs geven aan dat de "main part" van het bedrag bestaat uit clausules. En het nieuws werd als eerste vermeld door Fabrizio dan geloof ik liever hem dan een skysports die altijd voor sensationele titels gaan.

5 juni 2023 om 18:04

Een clausule maakt dat je niet meer kan vragen dat bedrag als club zijnde. Dus jouw redenatie snap ik niet helemaal.

Dat chelsea haar aankoop beleid vrij bijzonder is, die mening deel ik. Ik zie werkelijk nul lijn.

5 juni 2023 om 18:08

Je kan als club zeggen dat ze niet willen verkopen en dat ze maar die clausule moeten lichten. Ergo: je kan vaak meer vragen. Denk je dat Enzo anders voor 120 miljoen naar Chelsea gegaan zou zijn? Of Felix naar Atletico? Kepa naar Chelsea?

5 juni 2023 om 18:24

Lierse ik ben het echt helemaal niet eens met wat je zegt. Een Clun kan alsnog akkoord gaan met minder, wat ook vaak gebeurt. Je kunt als club ook "wijzen" naar je vraagprijs. Dat is echt exact hetzelfde als een clausule. Betekent alleen dat een kopende club niet meer hoeft te betalen. Ook net zoals bij een vraagprijs trouwens.v

5 juni 2023 om 18:40

Een club kan dat inderdaad. Echter kan een club normaal gezien zeggen “sorry we verkopen niet”, dat gaat echter niet bij een clausule. Dus totaal niet exact hetzelfde. Vaak kunnen zo een clubs dan ook hoger in de boom zitten omdat er duidelijke afspraken zijn tussen club en speler, wat lang niet altijd het geval is bij spelers zonder clausule.

De voorbeelden die ik geef (en dat is zeker geen exhaustieve lijst) zeggen toch genoeg lijkt me.

5 juni 2023 om 18:43

Nee juist niet. Als die clausules er niet hadden in gestaan hadden clubs nog meer kunnen vragen. Die clausules zijn er in het voordeel van de speler, niet in het voordeel van de clubs.

5 juni 2023 om 18:49

Niet altijd natuurlijk. Als zo een clausule ver boven de marktwaarde is (Kepa, Felix, Enzo) dan is het wel gewoon in het voordeel van de club. Zo moeilijk is het niet hoor.

5 juni 2023 om 18:59

Ik denk niet dat wij het eens gaan worden 😉. Een clausule betekent dat je als club op een bepaald moment MOET verkopen. Geen clausule betekent dat je als club altijd nee kunt verkopen. Kortom zonder clausule heb je als club altijd de touwtjes in handen.

5 juni 2023 om 19:24

Het gaat niet over de touwtjes in handen hebben. Het gaat over een hoogste prijs kunnen verkrijgen. Als je niet begrijpt wat ik zeg dan wordt het inderdaad moeilijk.

Uiteindelijk is het heel simpel. Bij onderhandelingen kan je dwars gaan liggen. De kopende club kan daar genoeg van krijgen en wegstappen. Of de speler waar het over gaat kan moeilijk gaan doen omdat hij vindt dat een club teveel vraagt. Bij een clausule weet de kopende club dat ze de speler altijd kunnen kopen voor een bepaald bedrag, dat biedt zekerheid die er bij normale onderhandelingen niet zijn. Daarnaast kan een speler minder moeilijk gaan doen want hij ging akkoord met een bepaalde afkoopsom. Dus in sommige gevallen (Portugese clubs zijn de beste voorbeelden) levert een afkoopclausule net heel veel op voor zo een clubs.

Denk jij dat Benfica meer dan 126 miljoen had kunnen krijgen voor Felix? Of dat ze meer dan 120 miljoen hadden kunnen krijgen voor Enzo? Denk je dat Bilbao meer dan 80 miljoen had kunnen krijgen voor Kepa?

5 juni 2023 om 19:31

Ik begrijp jouw bijna psychologische benadering. Mijn benadering blijft rationeel. Agree to disagree 😏

5 juni 2023 om 19:39

Jouw verklaring houdt dat een club nooit voordeel kan halen uit een clausule. Je denkt dus dat je eigen idee alles omvattend is (en dat zelfs zonder serieus in te gaan op tegenargument, afschermen van falsificatie noemen we dat ook wel eens). Echt rationeel is dat niet.

5 juni 2023 om 19:46

Maar je kan wel minder betalen dan dat, dus je beredenatie is inderdaad een hele vreemde. Of denk je dat een aantal La Liga spelers voor een miljard verkocht worden? man man man

5 juni 2023 om 19:47

Dat klopt, een maximum prijs instellen betekent dat een club nooit meer hoeft te betalen dan die prijs. Terwijl als je geen maximum prijs hanteert je kan vragen wat je wil. Dus ook meer dan de eerder veronderstelde maximumprijs.

Jij doet een aanname, namelijk dat wanneer je een maximumprijs opneemt in een contract clubs eerder geneigd zijn deze prijs te betalen EN dat wanneer deze prijs niet in het contract had gestaan clubs deze prijs (of een hoger bedrag) nooit betaald zouden hebben. Dan zeg ik, ik snap best een beetje waarom je dat denkt. Ik betwijfel of dat zo werkt. In het beste geval is het van jouw kant een aanname die we nooit kunnen bevestigen danwel ontkrachten. Immers, een speler heeft een clausule in z'n contract. Dus ik hoor prima wat je zegt, ergens snap ik het ook. Ik ben het echter niet met je eens en jij niet met mij. Prima, vandaar agree to disagree.

5 juni 2023 om 19:49

@strandje Larsen, ik zeg dat dan ook niet. Ik zeg in sommige gevallen. Maar dat lijk je niet te begrijpen “man, man, man”.

5 juni 2023 om 19:55

@Mila, het is inderdaad geen zuivere wetenschap inderdaad. Ik snap je redenering ook wel. Zoals je besluit: agree to disagree 😉.

5 juni 2023 om 18:10

Nee gewoon slecht onderhandeld door Chelsea

5 juni 2023 om 21:00

Volgens de meeste mensen op VZ kan je pas veel geld vragen als ze cl hebben gespeeld.
Vreemd bedrag dus idd

5 juni 2023 om 21:53

Het is echt te zot voor woorden een toptalent binnen halen terwijl het eerste Elftal geen moer voorstelt zo slecht dat het alleen maar bergafwaarts gaat voor Chelsea het is toch belachelijk en maar kopen kopen en kopen maar leveren doen ze niet nu hopen op de nieuwe coach dat ie alle neuzen dezelfde kant op krijgt maar als je toptalent wilt moet je kweken en niet zomaar kopen je hebt ervaring nodig geen talent zodra het loopt kan je je talenten toepassen

20mil voor een speler die over 2 jaar pas kan komen.
is dan 18jaar, wat moet je er mee?

bizarre aankoop weer.

5 juni 2023 om 17:59

Rodrygo en Vinicius zijn toch allerminst bizarre aankopen gebleken? Daar gold hetzelfde voor.

5 juni 2023 om 18:01

Is best ‘normaal’ aan het worden hoor. Buiten de voorbeelden van Lierse heeft Real ook een 16-jarige al aangetrokken voor 60/70 miljoen die pas over 1,5 jaar komt.

5 juni 2023 om 18:06

Een aantal namen maakt natuurlijk niet dat het de norm is. Het is niet de norm om tientallen miljoenen te betalen voor 16 jarigen. Zelfs niet in de voetbalwereld. Wellicht over 10 jaar...

5 juni 2023 om 18:36

Jij weet wel echt alles beter dan ieder ander hier he? Kuna

5 juni 2023 om 18:44

Nou, beter dan iedereen zou ik niet willen zeggen. Beter dan een aantal wel. Maar je brengt het alsof je er moeite mee hebt?

5 juni 2023 om 19:26

Geen 60/70 maar 35 en de rest kan het worden als hij bepaalde prestaties bereikt zoals landstitel, cl, golden boy award, etc. Zodanig dat als hij die dingen allemaal wint met de club, dat hij gewoon bijna gratis is gehaald. En hij komt in juni 2024, dus over 1 jaar, niet 1,5.

Wauw, ze gaan echt los daar bij Chelsea

De voetbalwereld wordt steeds gekker.
20 miljoen voor een 16 jarige die pas op zijn 18e aansluit.

5 juni 2023 om 18:00

Real betaalde het drievoudige voor Endrick. 20 miljoen is nog een “normale” prijs.

5 juni 2023 om 18:13

Dat er meer van die kutclubs zijn die dat betalen maakt het niet minder gek

5 juni 2023 om 18:23

Lijkt mij eerder dat 35 miljoen* voor Endrick aan de normale kant is, dan 20 miljoen voor deze jongen maar goed wie ben ik. Brazilianen kosten altijd meer geld dan andere Zuid-Amerikanen, zelfs Antony was bij Sao Paolo al minstens 15 miljoen waard.

5 juni 2023 om 19:03

Jij gelooft dat die 25 miljoen aan bonussen pas getriggerd worden bij het winnen van twee ballon d’ors ofzo? Het is gewoon een deal ter waarde van 60 miljoen.

Verder zeg ik nergens dat het een slechte deal is toch? Zeg alleen dat 20 miljoen niet zo buitensporig is.

5 juni 2023 om 19:55

Nee bij het winnen van individuele prijzen als de golden boy award en prijzen met de club zoals de landstitel en de CL.

5 juni 2023 om 21:00

Jij gelooft dat die 25 miljoen aan bonussen pas getriggerd worden bij het winnen van twee ballon d’ors ofzo?

Niet allemaal. Een aantal hangt wel af van de b'or, CL winst, topscorerstitels, golden boy etc. Als Madrid die allemaal moet betalen is hij uiteindelijk gewoon een koopje. Anderen zijn dan weer gebaseerd op gespeelde wedstrijden en gescoorde goals etc. Die zijn makkelijker in te lossen maar goed, hij zal ook geen 40-50 wedstrijden spelen als hij niet presteert. Dus in dat geval is hij ook gewoon de 40-45M waard die je uiteindelijk betaalt en daarnaast zal je hem dan naar alle waarschijnlijkheid ook gewoon voor breakeven of minimaal verlies weer van de hand kunnen doen. Uiteindelijk is het risico dus wel degelijk 35M, als hij echt compleet faalt zoals Reinier dan is dat verloren geld. Zodra hij een substantieel deel van die bonussen bij elkaar voetbalt is hij het gewoon waard gebleken en als hij nog een stapje verder gaat en ze (zo goed als) allemaal haalt is hij een koopje. Dus zeer scheef om de potentiele totaalprijs steeds te noemen. Dat doet men sowieso bijna nooitt wanneer men over transfersommen praat behalve in gevallen als dit toevallig.

Nog maar even een aankoop, wat is het heerlijk om ze elke week te zien stuntelen. Club zonder identiteit

Vraag me echt af waarom spelers, die nog geen wereldtop zijn, nu nog naar Chelsea zouden gaan.. moordende en moordende concurrentie. Nu is hij nog jong dus tegen de tijd dat hij in Londen is, zal veel zijn veranderd, maar toch. Ga dan naar MANU, waar nog veel middelmaat loopt, dus plaats voor jou?

5 juni 2023 om 18:09

Waarom zou je sowieso nu een contract tekenen die bepaald waar je over 2 jaar moet gaan voetballen? Er kan nog zoveel veranderen in die tijd, zowel bij de club als bij de speler.

5 juni 2023 om 18:19

Dat is het risico wat je neemt. Aan de andere kant vermijdt je ook risico's door dit te doen, deze jongen heeft een miljoenen contract op zak en voor Chelsea begrippen is het nu nog een koopje.

5 juni 2023 om 18:25

Voor het geld? Hoogste bieder wint. Zo simpel is het meestal.

5 juni 2023 om 19:34

Of naar Milan waar nog veel meer middelmaat rondloopt?

Klinkt wel als een prima aankoop, met wat geluk groeit hij uit tot de wereldtop. Maar goed het zou ook handig zijn om naar andere posities te kijken. Ze hebben het afgelopen jaar zoveel talentvolle middenvelders aangetrokken voor niet slechts 5 miljoen.. dat je je gaat afvragen of ze niet aan het doorslaan zijn.

5 juni 2023 om 18:23

En met wat pech speelt deze jongen over 10 jaar bij een 2e divisie club in Brazilië.

5 juni 2023 om 18:41

Klopt, je weet nooit of hij zijn talent ook kan waar maken. Maar het is tegenwoordig deze route varen of topspelers binnenhalen die allemaal meer dan 80 miljoen kosten.. een middenweg lijkt er bijna niet meer te zijn.

Chelsea, een van de meest megalomane voetbalclubs ter wereld. Net 600 mio uitgegeven en nu wederom 20 mio voor een 16 jarige. Ik ben benieuwd naar financial fairplay al weet ik dat het waarschijnlijk toch niets uithaalt. City vind ik ook wat van, maar die hebben tenminste visie

5 juni 2023 om 18:58

Dit is echt alles wat staat voor 'against modern football'. Gee CL inkomsten hebben maar wel 700 miljoen uit de mouw schudden terwijl ze ook geeneens spelers verkopen. De Engelse clubs hebben het voetbal al minstens twintig jaar verziekt.

Dat spelers nog altijd naar Chelsea willen gaan is toch een grote grap.
Hoeveel elftallen ondertussen ?

Chelsea begint toch wel een karikatuur van zichzelf te worden.

De reacties gaan, wellicht terecht voornamelijk over Chelsea maar het is ook zeker wel opvallend hoeveel talent er de laatste jaren uit Ecuador komt. Vond het op het WK ook al een leuke ploeg die met pech niet de achtste finale haalde. Jammer dat het ten koste gaat van mooie voetballanden als Colombia, Chili en Peru maar dit lijkt toch wel een zekerheidje voor de komende WK's.

Die club heeft ergens langs de weg zijn ziel verloren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren