Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Chelsea is akkoord en laat Maatsen voor 37 miljoen euro vertrekken

Laatste update:

Ian Maatsen kan zijn carrière vervolgen bij Burnley, zo meldt journalist Matt Law van The Telegraph. De 21-jarige kersverse international van het Nederlands elftal hoeft enkel nog zijn persoonlijke jawoord te geven aan de promovendus, voor wie hij in het afgelopen seizoen al op huurbasis uitkwam. Chelsea is bereid de linkervleugelverdediger komend seizoen opnieuw te verhuren aan Burnley, dat hem volgende zomer voor 37 miljoen euro definitief kan overnemen.

Ook transfermarktexpert Fabrizio Romano heeft de berichtgeving van Law inmiddels bevestigd. Volgens de Italiaanse journalist zitten in de totaalsom van 37 miljoen euro wel een aantal bonussen inbegrepen. Maatsen ligt op Stamford Bridge nog maar tot medio 2024 vast, waardoor het aannemelijk is dat the Blues zijn contract eerst gaan verlengen, alvorens de nieuwe huurdeal volledig zal worden afgerond. Maatsen draaide een uitstekende voorbereiding onder Mauricio Pochettino, maar kan Chelsea nu dus alsnog verlaten. In tegenstelling tot zijn eerdere uitleenbeurten gaat de Londense club akkoord met een optie tot koop. Maatsen speelde vorig seizoen 42 officiële duels voor Burnley, waarin hij goed was voor 4 doelpunten en 6 assists.

Maatsen, wiens naam deze zomer ook viel bij Ajax, is volgens Transfermarkt zo’n 12 miljoen euro waard. Burnley gaat echter een aanmerkelijk hoger bedrag betalen voor zijn diensten, indien de linkspoot zelf groen licht geeft. Maatsen speelt sinds 2018 voor Chelsea en staat inmiddels op vier duels in de hoofdmacht. Tussendoor werd hij uitgeleend aan achtereenvolgens Charlton Athletic, Coventry City en Burnley. Bij laatstgenoemde club wist hij een goede band op te bouwen met manager Vincent Kompany, die the Clarets vorig jaar naar een glansrijke Championship-titel wist te leiden.

De telefoon van Maatsen zal vrijdag in ieder geval roodgloeiend staan, daar rond het middaguur bekend werd dat de Vlaardinger voor het eerst is opgenomen in de definitieve selectie van Oranje. Ook jeugdvriend en mede-linksback Quilindschy Hartman (Feyenoord) kan zich vanaf volgende week A-international noemen. Maatsen en Hartman speelden samen in de jeugdopleiding van Feyenoord. Vorige zomer was eerstgenoemde dicht bij een overstap naar de Stadionclub, maar hij gaf de voorkeur aan een huurperiode in Burnley. Hartman pakte vervolgens zijn kans en groeide uit tot een sleutelspeler in De Kuip.

Moet Ian Maatsen kiezen voor Burnley?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dacht dat ajax nog wel een linksback kon gebruiken.

1 september 2023 om 16:28

Seizoen is lang dus met Avila, Salahedin, Wijndal, Sosa en evt Hato zit je wat krap inderdaad. Zou minstens 2 linksbacks halen nog.

1 september 2023 om 16:39

Ik verwacht dat vanavond nog wel salahedin of wijndal zullen vertrekken

1 september 2023 om 16:48

Het gunstige is dat deze backs ook allen fantastisch op de rechtsbuitenpositie kunnen spelen

1 september 2023 om 16:29

Dit is dus een van die targets die niet haalbaar bleek. Logisch als je het bedrag ziet.

Godzijdank is Blind opgeroepen, Maatsen zal zich door al die transferperikelen niet goed hebben kunnen concentreren.

1 september 2023 om 16:27

Mensen reageren hier tegenwoordig meer voor de likes dan echt inhoudelijk. Jammer. ON: goede stap voor Maatsen als het doorgaat. Op zijn leeftijd moet je elke week spelen.

1 september 2023 om 16:27

Dat blind is opgeroepen snap ik ook niet maar dat Maatsen niet is opgeroepen snap ik best. Die jongen heeft 2 wedstrijden in de Premier League gespeeld.

1 september 2023 om 16:29

Euh Maatsen is weldegelijk opgeroepen hoor?

1 september 2023 om 16:29

Maatsen is ook gewoon opgeroepen.

1 september 2023 om 16:37

En vorig seizoen was hij basiskracht bij het Burnley dat met een (zo goed) als record aantal punten kampioen speelde! Daarnaast is het nou niet dat NL grossiert in de goeie LA, of wil je verder klooien met Blind en Wijndal?

1 september 2023 om 16:33

Blind doet het uitstekend in Spanje, heb je zijn laatste wedstrijden wel gezien? Maatsen moet eerst nog vlieguren maken op het hoogste niveau.

1 september 2023 om 17:54

Toevallig heb ik zn wedstrijden gezien ja. Hij heeft echt nog niks toegevoegd maar oke.

1 september 2023 om 17:50

Is Blind serieus bij de definitieve selectie? Of maak je nou een grap? Want als dat zo is, neem ik Koeman, die ik al niet heel serieus nam, helemaal niet meer serieus.

Dit snap ik nou echt niet van Chelsea. Chilwell is vaak geblesseerd en Maatsen is een ideale back up.

1 september 2023 om 16:27

Nu Maatsen weggaat snap ik ook niet waarom ze Lewis Hall we hebben gedaan. Dat was voor mij de meest ideale back-up geweest. Niet Maatsen.

1 september 2023 om 16:31

Chelsea wil Wijndal halen als back-up. Daarom ruimte maken voor zijn komt.

Ik mag toch hopen

1 september 2023 om 16:32

Vind dit ook een rare transfer, maar waarschijnlijk kunnen de Cucurella aan de straatstenen niet kwijt waardoor ze hem als back-up linksback houden en Maatsen doorverkopen.

Maatsen komt ook uit eigen jeugd, waardoor de verkoop pure winst is. Trekt de boeken weer wat recht (niet onbelangrijk met de bizarre uitgaven van Chelsea)

1 september 2023 om 19:23

Tja, dit is zo ongelooflijk jammer... Met Maatsen en Lewis Hall 2 talenten, verkoop je ze alle 2 om Cucurella te houden... Wat is het spijtig dat Cucurella niet nr Man U is, dan was ie zeker gebleven. Maar zoals N.chelsea zegt, we geraken Cucurella niet aan de straatstenen kwijt, dan maar de andere 2 verkopen. Echt absurd beleid.

Lijkt me voor hem.t beste. Speelt die elke week op t hoogste niveau en mochten ze degraderen is die vrij om weer terug naar chelsea te keren of naar een andere club te vertrekken.

37 miljoen voor Maatsen zal ik wel toejuichen. Wat een bedragen voor jeugdspelers zeg die niks bewezen hebben. Eerst Palmer en nu Maatsen.

Engelse promovendi die rustig €37mln kunnen gaan aftikken voor een linksback(!) Van 21 jaar. De Super League is er al.

1 september 2023 om 16:40

Was toch al wel bekend? Een promovendus in Engeland krijgt rustig 120m+ pond aan tv geld mee. Daarnaast zijn er genoeg ploegen in de Championship die 10m+ voor een speler kunnen neertellen. Het Engelse voetbal is enorm rijk geworden door het commercialiseren ervan. Grootste verschil met de Super League van een aantal jaar geleden is dat het nog altijd een open piramide is.

1 september 2023 om 16:41

Ik snap je punt, maar elk club op de hoogste divisie Engeland krijgt elk jaar een immens hoog bedrag aan televisierechten. Ik ken dat bedrag zo niet meer uit mijn hoofd (iemand anders we wellicht), maar dat was dacht ik 200 miljoen pond. Zal er niet raar van opkijken als dit veeeel meer blijkt te zijn

1 september 2023 om 17:53

Je praat alsof het je verbaasd?

Kent de club daar en wordt daar volgens mij gewaardeerd. Prima lijkt me, stappen maken nu door veel minuten te maken. Chelsea geeft veel geld uit en onderhandeld daarin dramatisch, maar aan de verkoop kant zit dat wel goed zeg. Wat een geld de hele tijd

Ik snap echt werkelijk geen reet meer van Chelsea... Maatsen is toch juist een goeie om erbij te hebben? Wel absurd wat clubs als Burnley kunnen betalen...

1 september 2023 om 19:26

Inderdaad, hij deed het ook gewoon echt goed in de voorbereiding en tijdens zn invalbeurten. Maar ja, het geld moet binnenkomen bij de Amerikanen. Je kan dan wel denken van, o maar 37mil voor Maatsen is gewoon een goede deal. Niet als je dan de dag erna enkele talenten van 17 jaar uit Brazilië voor hetzelfde geld gaat halen om dan vervolgens 5 jaar uit te lenen.

Wat een grap. Dit was zo doorzichtig. Chelsea die doet net of Maatsen ook maar enige kans had op een selectie plek. Hij tekent bij en ze hebben hem niet nodig en laten m gaan.

Wow, flink transferbedrag zeg voor een speler die het alleen in de championship heeft laten zien. Volgens mij is Maatsen homegrown? Dat verklaart het dan.

Verder een mooie stap voor Maatsen. Bij Chelsea wordt het lastig om de concurrentiestrijd te winnen van Chilwell. Daarnaast is Chelsea alles behalve prettig om te zitten. Een bij elkaar geraapt zooitje is het.

Lekker minuten maken bij Burnley en ejzelf verder otnwikkelen onder Kompany!

Echt bizar die bedragen van tegenwoordig!!

Chelsea doet het toch weer. Arsenal kan Balogun niet eens verkopen voor meer dan 40m en een doorverkoop percentage..

1 september 2023 om 16:46

40 miljoen voor Balogun is toch gewoon prima? Wat had je dan verwacht? 60 miljoen? Balogun deed het prima in Ligue 1 maar laat het hem nu maar eens bewijzen bij een grotere club als AS Monaco.

Ian Maatsen speelde vorig seizoen een sterk seizoen bij Burnley en laat dat nu net de Engelse club zijn die hem weer koopt. Transfers tussen Engelse clubs zijn sowieso altijd 10 miljoen euro meer dan de werkelijke waarde.

Nadeel is wel dat die nu wel Europees voetbal mist bij Chelsea. Oh wacht....

Belachelijke beslissing! Pochettino wil hem bij het team houden, datzelfde geldt voor Gallagher, en de club jaagt ze gewoon weg! Ik vind dit echt een idiote beslissing en als dit is hoe Chelsea om gaat met “hun” jongens, dan lijk je wel gek als je nog wil vechten voor je plekje ook!

F*ck Shields, Winstanley en het hele zooitje griezeltjes wat op dit moment de keuze maakt om dit soort potentiele toppertjes weg te sturen.. Ik heb hier echt werkelijk waar geen enkel goed woord voor over. Er wordt een vies spelletje gespeeld met dit soort jongens. Cucurella wordt “gewoon” opgesteld tegen Wimbledon, waardoor hij cup tied is en dus minder aantrekkelijk voor United, waarna United zich meteen terug trekt en Chelsea “dan dus maar” Maatsen verkoopt.. Gallagher wordt weggepest, Chalobah wordt weggepest, Mount is weggepest en het wordt allemaal maar oke gevonden! Bah!

1 september 2023 om 16:36

@yoericfc
Gallagher blijft gelinkt worden aan Spurs en als ik de geruchten moet geloven is er ook een bod uitgebracht. Chelsea zou circa 50 miljoen willen ontvangen.
Wat voor speler is Gallagher precies, want Postecoglou lijkt heel erg gecharmeerd te zijn van hem.

1 september 2023 om 16:50

@Mason38, Gallagher is een harde werker. Een speler die je, mits goed begeleid, overal op het middenveld neer kunt zetten. Zijn passing wordt met de week beter, hij kan onder druk uit voetballen en heeft bij Palace laten zien ook regelmatig te kunnen scoren. Zijn grote pluspunt is zijn ongelofelijke werklust. Hij stopt niet met rennen en is daardoor heel erg goed in het drukzetten als je hem de juiste opdrachten meegeeft. Gallagher onder Pochettino zou wat mij betreft bij iedere topclub in Europa (op een Manchester City na) de ideale 12e man kunnen zijn en moeiteloos wedstrijden kunnen starten.

1 september 2023 om 16:37

Als er nou meer kwaliteit voor terug kwam viel er nog wat voor te zeggen. Maatsen is beter dan Cucurella, Disasi is niet beter dan Chalobah en die Palmer vind ik ook niet bepaald beter dan Gallagher. Je eigen jeugd de deur uit schoppen voor een papieren winst en jezelf opzadelen met overbetaalde spelers die als ze het niet waarmaken nog 7 jaar hun contract uitzitten..

Voor een Enzo snap ik nog dat ze tot het uiterste gingen, maar dit slaat echt nergens op.

1 september 2023 om 16:53

Precies dat dus! Het enige wat er gedaan wordt is “pure profit” de deur uit werken om het te vervangen met spelers waar ze op termijn voor willen gaan vragen..

1 september 2023 om 16:37

Niet lullig bedoeld, maar is heel veel jeugd kopen en ze vervolgens meerdere keren verhuren en uiteindelijk verkopen de afgelopen 10 jaar niet een beetje het verdienmodel van (onder andere) Chelsea?

1 september 2023 om 16:57

Tot op zekere hoogte wel ja. Dat waren de jongens die nooit het talent zouden hebben om in het eerste elftal te komen. Chelsea gaf ze de kans om samen in de beste jeugdopleiding van Engeland te spelen, ze klaar te stomen met jongens als Loftus-Cheeck, Hudson-Odoi en Mount, daarna het koren van het kaf te scheiden en jongens als Ugbo, Piazon en Kalas daarna voor een lekkere som te verkopen. Nu is dat echter anders. Niemand is meer veilig op Cobham en dat is zeker wel een verandering!

Chelsea smijt met geld maar het verkoopt ook goed, zeker vergeleken met Arsenal, waar ik me ondertussen ook zorgen begin te maken over de transferbalans.

Maatsen is voor 37 miljoen verkocht, Balogun voor 30(!). Een spits en smaakmaker van de Ligue 1 vorig seizoen!

1 september 2023 om 16:49

Balogun is toch 40 miljoen? Tenminste ik lees overal 40 miljoen... Als het maar 30 miljoen is, dan is dat niet zo goed verkocht van Arsenal zijnde.

Maar goed, qua verkopen doet geen enkele club het zo goed als Chelsea. Ik zou haast gaan denken dat Chelsea onder het tafel geld geeft aan clubs om dergelijke idiote transfersommen te betalen voor hun spelers:-)

Bedragen in Engeland gaan nergens meer over, maar dat was al bekend. In ieder geval beter voor Maatsen als ie wekelijks gaat spelen, zien we hem ook keer bij Motd. En voor Oranje ook goed.

Heel erg apart. Dacht dat Pochettino hem wel zag zitten en zeker als back-up van Chilwell zag (en eventueel ook op de flanken voorin, waar hij nu vooral inviel).

Gallagher willen ze misschien ook nog verkopen, zou waanzinnig zijn.

Enige wat ik Chelsea echt moet nageven: de verkopen bij hun zijn echt bizar. Maatsen verhuren met een optie van 37 miljoen.
Mount, Havertz, noem het maar op.

En wij bij Arsenal krijgen maar 35 miljoen dat op kan lopen tot 45 voor Balogun die er 20+ inschoot in de Ligue 1 vorig jaar en ook nog eens homegrown is (ondanks dat hij nu voor de VS speelt).

Bizar. Wat dat betreft kunnen wij bij Arsenal nog wel wat leren.

Waarschijnlijk gaan er weer tcontracten ontbonden worden van Cedric en Pepe, als het even meezit....

En dan heb je nog een Lokonga die men alleen maar verhuurd krijgt aan een Luton waarschijnlijk en een Holding die maximaal 4 miljoen pond oplevert naar Palace.

Maar o wee als wij iemand willen, dan moet de volle mep betaald worden....

Edu moet echt eens lere nverkopen.

1 september 2023 om 16:51

Holding voor 4 miljoen kan ik mee leven hoor, als die maar weg is:-) Is zowat de laatste uit het zwakke Arsenal-era en voor mij de verpersoonlijking van het verval van de club in die periode.

Maar los daarvan heb je een punt dat Chelsea enorm sterk is in verkopen, beter dan welke club dan ook ter wereld. Geen idee hoe ze dat doen.

En wat is nu de transfersom voor Balogun? 30 miljoen lees ik hierboven, 35 miljoen zeg jij en op verschillende sites lees ik dan weer 40 miljoen... :-)

4 september 2023 om 09:16

Ik heb ook 2 verschillende bedragen gelezen.
Ik heb 30 miljoen euro + 5 variabel gelezen en 35 gelezen.

Ik weet in ieder geval dat er een sell-on clause is die richting de 20% gaat.
Volgens mij iets rond de 17,5%. Dat is dan wel weer lekker, mits dat met die 35 miljoen samen is

Die gaat voor de Aké-route. Lijkt me verstandig om te verkassen en vlieguren te maken.

In het kader van paniekaankopen zijn Engelse clubs toch altijd wel de toppers.

37 miljoen, voor een maatsen. Het blijft bizar.

Hoeveel levert dit Feyenoord op qua opleidingsvergoeding?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren