Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Chelsea boekt onder toeziend oog van Gary Lineker weer eens een uitzege

Laatste update:

Chelsea heeft voor het eerst sinds 25 oktober 2022 weer eens een uitzege geboekt. De ploeg van manager Graham Potter trok na een vermakelijke wedstrijd op bezoek bij Leicester City aan het langste eind: 1-3. Ben Chilwell, Patson Daka, Kai Havertz en Mateo Kovacic waren de doelpuntenmakers in Leicester. The Blues blijven door de overwinning echter op de tiende plaats staan in de Premier League, terwijl de thuisploeg naar plek zestien zakt. De afstand tot de degradatiezone bedraagt slechts één punt voor de ploeg van Brendan Rodgers.

Potter voerde twee wijzingen door vergeleken met het gewonnen Champions League-duel met Borussia Dortmund (2-0) van afgelopen dinsdag. Reece James en Raheem Sterling zaten wegens een blessure niet bij de wedstrijdselectie en werden vervangen door Ruben Loftus-Cheek en Mykhaylo Mudryk. Chilwell en Wesley Fofana, die beiden in de basis begonnen, namen het op tegen hun oude werkgever in het King Power Stadium. Hakim Ziyech moest het doen met een rol als wisselspeler. Bij Leicester zaten onder anderen Harvey Barnes, Wilfred Ndidi en Jamie Vardy op de bank.

Gary Lineker hoeft zaterdagavond geen Match of the Day te presenteren en gaat op bezoek bij zijn oude club.

Gary Lineker, die tijdens zijn spelerscarrière 21 doelpunten in 31 wedstrijden maakte voor Leicester, zag vanaf de tribune hoe zijn oude club na ruim tien minuten spelen op achterstand kwam. Kalidou Koulibaly pikte een afvallende corner op en gaf de bal met links voor richting het zestienmetergebied. Chilwell was het eindstation van die hoge voorzet en besloot met een volley in één keer uit te halen. Leicester-keeper Danny Ward zag het schot van de linksback in de korte hoek binnenrollen: 0-1. Chelsea begon goed aan de wedstrijd en kreeg ruim tien minuten later de uitgelezen mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen via João Félix. De Portugees werd diep gestuurd door Havertz en kwam oog in oog met Ward, maar zag zijn lobje op de buitenkant van de paal eindigen.

De thuisploeg wist zich vervolgens te herpakken en kwam meer en meer in de buurt van het doel van Kepa Arrizabalaga. De Spaanse doelman zag een afstandsschot van Kiernan Dewsbury-Hall tot zijn grote opluchting via de rug van Koulibaly op de lat eindigen. Tien minuten voor rust leken de bezoekers op een 0-2 voorsprong te komen. Mudryk dribbelde in vanaf de as van het veld, gaf mee aan Loftus-Cheek die vervolgens voorgaf op Félix en de aanvaller zag binnenwerken. De videoscheidsrechter stak echter een stokje voor die goal wegens buitenspel. Dat bleek meteen het startschot van een uitstekende fase van Leicester.

De thuisploeg profiteerde vier minuten na die afgekeurde tegentreffer namelijk optimaal van slordig balverlies van Félix. Daka kreeg de bal mee van Ricardo Pereira en schoot vanaf buiten het zestienmetergebied in de korte hoek achter Kepa: 1-1. De Spaanse sluitpost moest in de ruim zeven minuten die nog zouden volgen in de eerste helft meerdere keren in actie komen. Eerst bracht hij prachtig redding op een schot van James Maddison, alvorens hij ook een antwoord had op een schot van Kelechi Iheanacho. De sterke fase van Leicester zou tot niets leiden. Sterker nog, het was Chelsea dat kort voor rust opnieuw trefzeker was. Een prachtig lobje van recordaankoop Enzo Fernández op Havertz werd door laatstgenoemde op even zo mooie wijze afgewerkt: 1-2.

Ward moest kort na rust in actie komen na een kopbal van Fofana, maar zag zijn ploeg vervolgens domineren in balbezit in het eerste kwartier. Tot grote uitgespeelde mogelijkheden kwam het echter niet voor the Foxes. Twintig minuten voor tijd kreeg Dewsbury-Hall dé kans op de gelijkmaker, nadat Barnes eerder bij de bal was dan Kepa en doorkopte op de Engelse middenvelder. Dewsbury-Hall maaide alleen volledig over de bal heen, waardoor Kepa gemakkelijk redding kon brengen. In de 75ste minuut bleef Mudryk oog in oog met Ward koel en schoot hij raak, maar de buitenspeler stond buitenspel op het moment dat hij zijn loopactie inzette.

Het leidde tot een vrij komisch moment voor de thuissupporters, aangezien Mudryk lange tijd niet door had dat hij buitenspel stond en in zijn eentje uitgebreid feest vierde bij de cornervlag. Enkele minuten later lachte Mudryk als laatst nadat hij de assist gaf op Kovacic. Eerstgenoemde kopte een voorzet van Havertz terug op de Kroatische middenvelder en die rondde met een uitstekende volley van dichtbij af: 1-3. Dat bleek uiteindelijk de genadeslag voor Leicester, dat in de laatste fase van de wedstrijd nog wel op zoek ging naar de aansluitingstreffer. Mede dankzij een tweede gele kaart van Wout Faes zou die echter niet meer vallen.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Arsenal3525555780
2Manchester City3424735079
3Liverpool3522944175
4Aston Villa3520782167
5Tottenham Hotspur34186101360
6Manchester United3416612154
7Newcastle United34165131953
8Chelsea3414911651
9West Ham United35131012-949
10AFC Bournemouth3513913-848
11Wolverhampton W.3513715-746
12Brighton & Hove Albion34111112-544
13Fulham3512716-443
14Crystal Palace35101015-1240
15Everton3512815-1136
16Brentford359818-835
17Nottingham Forest357919-2026
18Luton Town356722-2925
19Burnley 355921-3224
20Sheffield United353725-6316

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

De weg omhoog is ingezet. De prioriteit moet liggen op Champions League voetbal halen of in de Champions League zo ver mogelijk doorstoten en hopen dat je ‘m wint. Ik weet niet wat realistischer is, ik weet wel dat om de Champions League te winnen je een stuk minder afhankelijk bent van andere teams. Het spel zag er bij vlagen weer erg goed uit, je hebt pech met de goals die buitenspel waren en je hebt mazzel dat je geen grote blessures oploopt tegen een compleet losgeslagen Leicester (wat van de arbitrage lekker hun gang mocht gaan)..

11 maart 2023 om 18:33

Top 4 zie ik never nooit meer lukken voor Chelsea. Je staat 11 punten (1 wedstrijd te goed) achter op #4 Spurs. En dan heb je ook nog Liverpool en Newcastle, terwijl Chelsea echt verschrikkelijk seizoen speelt

11 maart 2023 om 18:38

Ik ook niet, maar accepteren dat je seizoen klaar is en naar het einde toe sukkelen zou ik onacceptabel vinden.

11 maart 2023 om 18:40

Top vier gaat lastig worden. Ook omdat er nog teams tussenzitten die minder wedstrijden hebben gespeeld. En alleen nog voor de competitie spelen. Ik weet niet hoe het onderling ligt wie het makkelijkste schema nog heeft. Maar zolang Chelsea zo moeizaam scoort zie ik het niet gebeuren.

11 maart 2023 om 18:50

@yoericfc: Ik heb zelf ook af en toe best moeite om een wedstrijd neutraal te analyseren, maar over de arbitrage mogen beide ploegen klagen. Maddison is de man die het hele elftal van Leicester moet dragen tegenwoordig, en na die akelige charge van Enzo Fernandez op hem was de wedstrijd gespeeld.

Overigens oprecht wel te doen met Leicester-supporters. Natuurlijk hebben ze veel talent laten gaan, maar dat is op zich nog mooi wanneer deze vanuit Leicester zo'n stap kunnen maken en daar is tevens ook vaak gewoon goed op verdiend. Dat is ook wel het lot van clubs als Leicester, waar meer verloop van spelers is. Echter karakters als Schmeichel, Albrighton, Wes Morgan en ook Vardy proberen te vervangen is een heel ander verhaal en lijkt hopeloos te mislukken.

11 maart 2023 om 19:02

Na die schandalige charges op Felix (die de wedstrijd uitgeschopt is) en Havertz ben ik alleen maar opgelucht dat Chelsea het heft in eigen handen neemt en ook van zich afbijt. Je hoeft niemand te blesseren, maar de scheids liet alles van Leicester toe en dat resulteerde in het uitvallen van onze gevaarlijkste speler.. Ik denk dat Chelsea een stuk meer te klagen heeft dan Leicester.

Ik denk dat wij ons helemaal geen zorgen hoeven te maken om de Leicester supporters. Die fans hebben hun club het kampioenschap en een FA Cup zien winnen en hebben in Madrid gevochten voor een plek in de halve/kwart finale van de Champions League.. Hun ouders hebben dat niet gezien! Wat mij betreft hebben zij zelf de boot gemist, ze hebben kwalificatie voor Champions League voetbal tot 2 keer toe uit handen gegeven en de hoofdverantwoordelijke daarvoor niet vervangen. Wie weet wat zij hadden kunnen bereiken als je een manager met een winnaars mentaliteit had neergezet in plaats van Rodgers.

11 maart 2023 om 19:50

O iets van oog om oog, tand om tand ofzo? En je hebt oprecht gemist dat alle lijn uit het spel was en aanvallende intenties opdroogden van Leicester na die charge? Uiteraard zijn Marriner en co verantwoordelijk dat er zoveel niet werd bestraft, maar geen van beide die daar van profiteerde tijdens de wedstrijd hoor. Net zoals Pereira en Ndidi er gewoon af hadden gemoeten na zo'n 'laat zien dat je er bent-actie' op Félix en dat idioot doorschoppende hoge been op Havertz, had Enzo er net zo goed af gemoeten na vol door te gaan op Maddison's enkel. Dat uiteindelijk juist Faes eraf werd gestuurd door zijn eigen onbeholpenheid (man wat is die gozer matig) was typerend voor het onvermogen van Leicester zonder een fitte Maddison.

Je verdere reactie zal ik maar buiten beschouwing laten. De supporters hebben Rodgers niet vervangen (?) en daarom mag hun club wat jou betreft wel in degradatienood verkeren? Zo werkt dat?

11 maart 2023 om 20:07

Dat Leicester afhankelijk is van Maddison is niet het probleem van Chelsea neem ik aan? Als de schiedsrechter fair en goed zou hebben gefloten dan zou Leicester 88 minuten met 10 man gespeeld hebben. Maar nee, hij laat toe dat Perreira iemand de wedstrijd uit schopt en dat er eentje achterin bij Leicester Havertz in de ribbenkast steekt met zijn messcherpe noppen. Dat mag blijkbaar van deze scheids en dan krijg je dat Chelsea er ook een schepje bovenop doet en helaas leidt dat tot het uitvallen van Maddison. Dat Leicester dat verlies niet kan opvangen is jammer voor ze, maar is het daarom maar extra rood voor Enzo? Nee natuurlijk niet..

Ik bedoel te zeggen dat de fans van Leicester heel erg verwend zijn vanaf 2015 en nu langzaamaan weer terug op aarde komen. Natuurlijk zijn zij niet verantwoordelijk voor het aanstellen van de trainer, maar degene die dat wel zijn hebben ze iets prachtigs gegeven en hebben daarna niet de kans gepakt om door te bouwen aan iets mooi(er)s. Ze hebben de boot gemist, maar medelijden met de Leicester fans vind ik overdreven. De club is niet zo heel lang geleden schuldvrij gemaakt door de eigenaren, ze kunnen weer rustig door bouwen aan iets nieuws en wellicht nog iets mooiers.

Zozo, 3 goals! Even nagekeken, maar het was gewoon meer dan 5 maanden geleden dat we dat hebben gezien. De 1-2 en 1-3 waren ook écht heel goede goals, allebei met een belangrijke rol voor Fernandez. De manier hoe hij de hoge steekpasses geeft doet me echt denken aan de techniek van Fabregas. Met hem en Kovacic staat er echt een goed voetballend blok op het middenveld. Met een stabiele 5-mans achterhoede erachter zie je dat het echt wel goed staat. Alleen zonde dat het altijd stressen is met een keeper die bij elke hoge bal loopt te schutteren, wat onnodig gevaar veroorzaakt. Verder gewoon een solide overwinning tegen een schoppend en verdedigend belabberd Leicester. De weg omhoog lijkt ingezet.

11 maart 2023 om 18:13

Ik blijf het herhalen, Cfc heeft op papier een verdomd goeie selectie. Beter dan sommige teams in de top 4/top 6.

11 maart 2023 om 18:35

Klopt, alleen de spitspositie blijft (al jaren) een probleem. Die 27 goals gescoord blijft toch wat beschamend. Havertz speelt de laatste wedstrijden goed, maar is niet iemand op wie je kunt bouwen. Auba is afgeschreven en Broja is het hele seizoen nog uitgeschakeld. Ik had gehoopt dat de goals vanuit Felix zouden komen, maar die lijkt echt “nét niet” op z’n voorhoofd geschreven te hebben: elke keer is hij dreigend, maar is net buitenspel, net het aluminium of gewoon net mis. Dat gebrek aan scorend vermogen gaat echt nog wel problemen opleveren dit seizoen en daardoor vrees ik dat die CL-plekken een lastig verhaal gaan worden dit jaar, mocht dat nog een topic zijn.

11 maart 2023 om 18:15

Helemaal mee eens! Kepa is met hoge ballen niet top, maar compenseerd dat toch aardig met goede reddingen. Prioriteit ligt wat mij betreft echt op het verlengen van Kovacic zijn contract. Als het middenveld zo staat is het beter om afscheid te nemen van Kante (helaas).

11 maart 2023 om 18:20

Fernandez is zo vreselijk goed, ik ben echt heel blij dat we hem hebben kunnen strikken voor een Real, Manchester City of PSG in hem zou zien wat ik in hem zie. Ik heb echt genoten van hem! Zo’n technische verfijnde voetballer, met een werkethos waar je U tegen zegt!

11 maart 2023 om 18:57

Fernández speelt echt zeer goed.
Maar Kova is toch ook en zeer goede voetballer

11 maart 2023 om 19:07

Hij scoorde zowaar! Mijn grootste kritiekpuntje op hem de afgelopen jaren is zijn gebrek aan goals en assists. Als hij dat onder Potter wel zou doen dan moeten we hem morgen nog voor 5 jaar verlengen!

11 maart 2023 om 19:52

Ook zonder z’n goals en assists is Kova zó belangrijk. Als de tegenstander druk zet is hij zo cruciaal in het eronderuit voetballen. Hij is daarin de eerste die aangespeeld kan worden en met een dribbel van een paar meter meteen een overtal creëert. Weinig mensen die op zijn level zitten daarmee. In de fase verderop in het veld is hij inderdaad minder van waarde, aangezien hij geen keypass in z’n voeten heeft, maar daar heb je nu een Fernandez voor.

Ik vind een contractverlenging voor Kovacic niet eens discussie-waardig. Ik ga (voor zover dat nog mogelijk is) nog teleurgestelder zijn in het huidige bestuur als ze hem laten gaan. Mount idem dito overigens.

11 maart 2023 om 20:00

Kova is echt cruciaal inderdaad, hem Chilwell en James moeten we koste wat koste erbij houden de komende jaren

11 maart 2023 om 20:09

@azchelsea, na wedstrijden zoals vandaag is er geen discussie mogelijk dan laat hij precies zien wat hij kan en waarom hij zo vreselijk gewaardeerd wordt. Ik ben het helemaal met je eens als het gaat om Mount trouwens.

90 minuten stabiel kunnen spelen blijft een dingetje. In delen van de wedstrijd lijkt de ploeg soms door de ondergrens te zakken. Gelukkig creëert de ploeg nu wat meer in een 343 en worden de kansen afgemaakt. Mudryk nogsteeds beneden niveau maar je ziet wel dat hij talent heeft. Af en toe echt heerlijke aannames en kan snel doorspelen als het moet. Gok dat we het beste pas volgend seizoen zullen zien. Verder ziet het er slecht uit voor Mount want zie niet waar hij zou moeten spelen. Zeker als Nkunku ook nog komt. Denk niet dat Mount wilt banken.

11 maart 2023 om 18:08

Mudryk werd vandaag echt slecht gebruikt. Waarom moest die in de spits spelen, is die totaal niet.

11 maart 2023 om 18:14

Dat hielp ook niet echt mee. Moest gewoon spelen met Havertz in de punt en Felix en Mudryk aan de zijkanten. Hopelijk gaat hij meer kansen krijgen. Lekker wisselen tussen Sterling en Mudryk zou ik zeggen.

Ik vind het echt heel bijzonder en verwarrend om te zien dat er zoveel verschil is in gespeelde wedstrijden. Maar dat komt natuurlijk door al die wedstrijden in 2 bekertoernooien waarbij ook regelmatig returnwedstrijden gespeeld worden.

Prima wedstrijd.
Koulibaly begint wel goed zijn draai te vinden had het ik het begin moeilijk maar speelt zeer sterk.
Maar Cucurella speelde zeker ook weer en zeer goede wedstrijd.
Cmon Chelsea zou al blij zijn met EL

Fijn om te weten dat we weer in staat zijn om te winnen in de premier league. Mudryk doet echt veelste weinig met de bal. Te voorzichtig en bang terwijl hij echt veel meer in petto heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren