Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Chelsea bereikt akkoord en stalt Maatsen tijdelijk bij Borussia Dortmund

Laatste update:

Ian Maatsen maakt het seizoen af bij Borussia Dortmund, zo maakt de Duitse club officieel wereldkundig. De 21-jarige linksback is afkomstig van Chelsea en tekende een huurovereenkomst voor een halfjaar in het Signal Iduna Park. Maatsen verlengde vorig jaar zijn contract in Londen nog tot medio 2025, maar kiest nu dus voor een tijdelijk avontuur elders.

De huurdeal kwam een kleine week geleden in een stroomversnelling terecht, nadat er verhelderende gesprekken hadden plaatsgevonden tussen Dortmund, Chelsea en het management van Maatsen. De vleugelverdediger wilde zelf graag naar BVB verkassen, waardoor snel overeenstemming was bereikt.

Chelsea voelde in eerste instantie meer voor een directe overname, om zo geld in te zamelen voor nieuwe aanwinsten. Maatsen vertrekt nu echter op huurbasis richting Dortmund. De kans is groot dat beide clubs na dit seizoen zullen praten over een definitieve transfer.

Burnley, waar Maatsen afgelopen seizoen speelde en met wie hij promotie naar de Premier League afdwong, en West Ham United toonden onlangs ook interesse in de linksback. De veelzijdige flankspeler ziet echter meer heil in een nieuw avontuur in een nieuwe competitie.

Maatsen kwam dit seizoen dus nauwelijks voor in de plannen van Chelsea-manager Mauricio Pochettino, die op de linksbackpositie doorgaans andere keuzes maakte. De dertienvoudig Jong Oranje-international ervaart fikse concurrentie op Stamford Bridge en speelde in de Premier League slechts een keer.

De teller staat dit seizoen op 400 speelminuten, verdeeld over 16 wedstrijden voor the Blues. Maatsen maakte onlangs zijn basisdebuut voor Chelsea in de wedstrijd tegen Crystal Palace (2-1 winst). De linkspoot speelde dat duel opvallend genoeg als rechtsbuiten.

Maatsen gaat overigens voor het eerst in zijn carrière buiten Engeland spelen. De vleugelverdediger speelde in de jeugd van Feyenoord, Sparta Rotterdam en PSV en verruilde de jeugdopleiding van de Eindhovenaren in de zomer van 2018 voor die van Chelsea.

Zie jij Ian Maatsen slagen bij Borussia Dortmund?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer dat het zo lang moest duren anders had die de voorbereiding nog mee kunnen spelen. Ben benieuwd wat hij kan laten zien in een dortmund dat nog niet lekker loopt

Hij heeft meteen zijn contract met een jaar verlengd, waardoor hij Chelsea langer de tijd geeft om een koper voor hem te vinden. Erg sympathiek, dat zou ik niet gedaan hebben.

12 januari 2024 om 11:22

Ik ook niet, maar ik sluit ook niet uit dat Chelsea dat als voorwaarde heeft gesteld voor de verhuur. Dan is het aan Maatsen, blijven met je contract tot 2025 en weinig speeltijd, of bijtekenen en op huurbasis naar Dortmund.

12 januari 2024 om 11:26

Wie weet zit er een kleine verhoging van het salaris in. Of een tekenbonus.

12 januari 2024 om 12:08

Er staat ook een transferclausule in het nieuwe contract, Chelsea kan nu niet te hoog in de boom gaan zitten. Dat is voor Maatsen ook wel een fijne gedachte denk ik.

12 januari 2024 om 12:59

In dat geval heeft deze situatie alleen maar winnaars. Goed opgelost zo

12 januari 2024 om 12:36

Hij krijgt er ook een beter salaris voor. En anders gaat Chelsea waarschijnlijk ook dwars liggen bij zijn verhuur. Dan sta je weer een halfjaar stil in je ontwikkeling, daar schiet je ook niets mee op.

Zuur voor PSV dat Dortmund een stuk sterker lijkt te worden deze transferwinter

12 januari 2024 om 11:32

Wie halen ze nog meer bij Dortmund? Overigens wel logisch dat ze op zoek zijn. Paar potten van Dortmund gezien dit seizoen maar daar word je toch niet vrolijk van

12 januari 2024 om 11:34

Jadon Sancho is ook deze periode gehuurd. Het is afwachten hoe die het gaat doen daar.

13 januari 2024 om 10:57

Oja die was echt goed bij BVB. Maar denk niet dat hij er direct staat. We gaan het zien

12 januari 2024 om 11:34

Je weet niet hoe het uit gaat pakken en wat er nog gaat gebeuren, maar Dortmund lijkt er zeker niet zwakker op te worden.

Als ik hun was zou ik lekker in Duitsland blijven, daar lekker ontwikkelen en prijzen pakken. Zonde om in Engeland steeds op de bank te eindigen en eindtoernooien te missen. Engeland is leuk, maar als je een club hebt waar coaches steeds ontslagen worden of waar jeugdspelers snel eruit worden gegooid, dan moet je daar niet zijn. Alleen West-Ham, Liverpool, Southampton, Everton, Arsenal, Tottenham en City dat zijn clubs waar je naartoe moet gaan. Clubs als Chelsea, United daar moet je ver weg van blijven.

Een linksback was wel nodig ja, Bensebaini kan nog niet bekoren. Vond dat bij Gladbach juist echt een sterke kracht.
Helaas geen koopclausule waardoor dit toch wat nutteloos voelt. Naja je bent weer een halfjaar verder.

Dom van hem dat hij zijn contract heeft verlengd, word als vuil behandeld maar blijft sympathiek richting de club. Dit soort spelers zullen vooral als cash cow dienen. Zodra ze ergens een sterke verhuur periode hebben moeten ze geld opleveren zodat er plaats komt voor losers als Cucurella.

12 januari 2024 om 20:41

Ik denk dat die jongen het ook vooral voor de cash doet. Had al bij Feyenoord of Ajax kunnen spelen en zou dan al veel vlieguren erop hebben zitten. Hij tekent gewoon steeds bij en wordt dan verhuurd. Beetje als van Ginkel destijds. Die tekende ook steeds bij en werd alleen maar verhuurd, nooit een kans gemaakt bij Sjelsea. Een Engels salaris opstrijken is dan wel weer lekker, dat dan weer wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren