Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cesc Fàbregas trekt pijnlijke conclusie: ‘Hij kan geen leider zijn'

Laatste update:

Mesut Özil slaagde er woensdag niet in de Europa League te veroveren met Arsenal, doordat de ploeg van trainer Unai Emery pijnlijk onderuit ging tegen stadsgenoot Chelsea (4-1). Het optreden van Özil in de verloren Europa League-finale komt hem op kritiek te staan van Cesc Fàbregas, die voor zowel Arsenal als Chelsea speelde. "Hij is gehaald om de club te dragen, maar hij heeft het niet in zich om de leider te zijn", zegt de Spanjaard tegenover BT Sport.

"Ik denk dat je het gewoon in je hebt, of je hebt het niet", aldus Fàbregas, die Özil in zijn tijd bij Real Madrid beter vond. "Bij Real Madrid werd hij omringd door absolute topspelers, en met Cristiano Ronaldo een van de beste spelers uit de historie van de sport." Fàbregas had meer verwacht van Özil bij Arsenal, dat hem in 2013 overnam van de Koninklijke.

"Ik wil hem niet tekort doen, want Mesut heeft top gespeeld bij Real, maar op een niveautje lager wordt verwacht dat je meer van jezelf laat zien, omdat je niet dezelfde kwaliteit als voorheen om je heen hebt", vertelt de huidige speler van AS Monaco. "De club koopt je om een echte leider te zijn. Ik train niet elke dag met hem, maar ik denk niet dat hij dat in zich heeft."

Ook oud-speler Martin Keown van Arsenal uitte donderdag kritiek op Özil. "Özil is onze grootste speler, maar in uitwedstrijden zie je hem niet", vond het clubicoon van de Londenaren. "Hij is ook de helft van de tijd niet inzetbaar, er moet iets veranderen. Hij moet betere spelers om zich heen hebben, in een team dat op balbezit speelt. Aan de bal doet hij niet genoeg. Misschien denkt hij zelf van wel, maar dat is niet zo."

Ben jij het eens met Cesc Fàbregas?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Moest ik dit echt van Cesc te horen krijgen?
Heeft na Arsenal nergens meer de stempel 'leider' gekregen.

Wisselgeval met Barça en bij Chelsea nooit de oude Cesc geworden

30 mei 2019 om 16:17

Waar voetbalt hij nu eigenlijk?

30 mei 2019 om 16:19

Monaco

30 mei 2019 om 16:18

Eerste seizoen bij chelsea de grote leider bij chelsea op het middenveld en bij barcelona deed hij het ook nog goed als je weet dat xavi, iniesta en busquets daar rondliepen

30 mei 2019 om 16:52

Fabregas doet toch helemaal geen rare uitspraken over Ozil. Hij geeft juist aan dat je het leiderschap in je moet hebben of niet. Blijkbaar heeft Ozil dat niet. Maar Ozil heeft weer andere dingen waar hij goed in is. Daarom zegt hij ook 'ik wil hem niet te kort doen'.

Dat Fabregas bij Barcelona geen grote leider was, kwam misschien omdat hij nog 4 andere leiders om zich heen had staan. Je kunt niet allemaal hebben.

Wat maakt het uit dat Cesc nergens anders leider meer is geweest (als dat al zo zou zijn)? Jij bent dat toch ook niet geweest, en jij heb nu toch ook kritiek op Fabregas? Beetje raar eigenlijk.

30 mei 2019 om 19:30

Hij heeft gewoon gelijk, daarnaast was Fabregas bij Arsenal echt geweldig.

31 mei 2019 om 11:38

Misschien herkent Cesc zichzelf wel in Ozil’s situatie? Dat hij daardoor met deze conclusie komt.

31 mei 2019 om 13:00

Die Fabregas Costa tandem maaktte ons voor de helft kampioen. Absolute sterkhouder was het hoor.

Het lijkt gewoon op te zijn bij Ozil. Speelt al sinds zijn 17e op topniveau en lijkt het fysiek en mentaal niet meer op te kunnen brengen om wekelijks te schitteren. Recentelijk heb je hetzelfde kunnen zien bij spelers als Boateng en Sanchez. Ook deze spelers lijken rond hun 30ste gewoon niet meer mee te kunnen op absoluut topniveau. Het is natuurlijk ook geen schande. Niet iedereen is een Ronaldo die tot ver boven de 30 een geweldig niveau haalt.

kunnen we zelfde zeggen van fabregas.
alleen lukte het fabregas in barcelona ook niet.

Waar het ozil bij real madrid wel lukte

30 mei 2019 om 17:36

Exact mooi gezegd

30 mei 2019 om 17:51

Fabregas heeft meer prijzen gepakt bij Barcelona dan Özil bij Real Madrid.

Verder zijn ze bij Real naar een veel hoger niveau gestegen na het inruilen van Özil voor Bale.

Fabregas was ook veel meer een leider bij Arsenal en Chelsea dan Özil bij Arsenal.

Fabregas wint.

En dan komt er ook nog bij kijken dat dit puur op de man gespeeld is, maar in feite niks wat Fabregas te zeggen heeft eigenlijk ontkracht. Want hij heeft gelijk.

30 mei 2019 om 23:24

@theroscoe

Fabregas zat wel voornamelijk op de bank bij Barca, waar Ozil begon op het veld. Real heeft met Ozil in de basis ook meer punten in La liga verzameld dan ze daarvoor ooit hadden gedaan. Real heeft met Ozil in La liga destijds record gezet voor de meeste doelpunten, zijn kampioen geworden, en op penalties na geen CL finale gespeeld. Ozil gaf ook ontezettend veel assists bij Real, zoveel dat mensen zeiden dat Ronaldo wel een stuk minder zou scoren zonder Ozil. Jij hebt echt totaal geen kijk erop hea?? Het is gewoon een feit dat Fabregas niet geslaagd is bij Barca, en dat Ozil het in feite gewoon prima deed bij Real. Wat er daarna gebeurd is bij Real heeft nooit iets met Ozil te maken gehad.

31 mei 2019 om 01:34

Wil je ook even erbij melden waarom Fabregas gefaald is bij Barca? Hij werd gehaald als toekomstige vervanger van Xavi maar moest bijna altijd als valse spits spelen en dat is absoluut niet zijn positie. Hij is nooit op de juiste manier gebruikt en dat kan je hem niet kwalijk nemen want bij Arsenal en Chelsea heeft hij het geweldig gedaan evenals de Spaanse ploeg.

31 mei 2019 om 09:27

Fabregas begon 81% van zijn wedstrijden bij Barcelona in de basis, Özil begon afgerond 84% van zijn wedstrijden bij Real Madrid in de basis. Wat een megaverschil. Dus dat klopt al niet, maar ik moet horen dat ik er geen kijk op heb van iemand wiens beeld al niet aansluit op de waarheid.

Cijfers van Özil zijn iets beter, maar slechts marginaal. G+A van Fabregas ligt op 93 of zoiets, Özil op ergens rond de 107. En dan heeft Özil meer wedstrijden gespeeld en heeft Fabregas lopen spelen als valse #9 ipv op zijn natuurlijke positie. Dat suggereert dat of Fabregas beter speelde dan jij doet voorkomen of dat Özil niet zo belangrijk was als jij mij wilt doen geloven.

Ik denk het laatste, gezien de 4 CL's na het inruilen voor een speler dat zich wel liet zien op belangrijke momenten in Bale. En alle successen na zijn vertrek heeft niks met Özil te maken, maar jij mag wel pronken met dat ene seizoen omdat Özil toen nog in de selectie zat. Kom nou. Als de verschillen zo klein zijn, dan kijk je naar prijzen. Dan wint Fabregas.

Ronaldo zou minder scoren met Özil, dat is goed gedaan dan.

Uiteindelijk doe je hetzelfde wat de meeste Özil-fanboys doen, je negeert de feiten en speelt op de man. Want in jouw reacties ga je geen moment inhoudelijk in op wat Fabregas te zeggen heeft over Özil en kan je het alleen maar hebben over zijn Barcelona-carrière. Misschien dat je gaat zeggen dat je reageert op mij en dat ik aan het vergelijken ben. Dat doe ik, als reactie, maar ik benadruk ook dat men dus niet inhoudelijk op de punten van Fabregas wenst te reageren. Jij nu dus ook.

Komt misschien omdat Fabregas te hard gelijk heeft. Want feit is dat Mesut Özil geen leider is. Real Madrid kon makkelijk zonder hem verder en bij Arsenal verzaakte hij continu en is hij nu gedegradeerd tot part-time voetballer, full-time Fortnite-gamer. Hij heeft nog nooit dit team op sleeptouw genomen. Kon Duitsland niet op sleeptouw nemen toen dat van hem werd verwacht. Is over-the-hill.

30 mei 2019 om 19:31

Nee hoor, Farbregas ging bij Barca een stap hogerop en heeft het niet gered Ozil ging een stap achteruit. Fabregas was een leider bij Arsenal, Ozil was een goede medespeler bij Real. Vind ik niet hetzelfde.

30 mei 2019 om 22:17

Ik vind het onzin om te zeggen dat Fabregas het niet gered heeft. Hij maakte genoeg minuten en speelde prima. Heeft tevens ook alles gewonnen. Het middenveld was echter overvol, tja.

31 mei 2019 om 08:46

Maakt dan mijn punt alleen mag nog meer waar. Fabregas is niet te vergelijke met Ozil

31 mei 2019 om 13:37

@ rutger.

Fabregas werd niet hetgene waarvoor die gehaald was bij barcelona.
Hij werd gehaald om xavi ter vervange.
Maar iedere keer kon je zien dat hij duidelijk dat niveau niet aankon.
En speelde vaak erg slap.

Net zoals met coutinho nu. Speelt heel erg slap

36 jaar en nog steeds status van talent. Jij bent ook nooit een leider geweest waar iedereen het wel van je verwachten.. bijna met pensioen en nog steeds gaat ie het komend seizoen waar maken

Özil is nooit een leider geweest. Zag je al bij Duitsland. Raar dat men er nu pas achterkomt bij Arsenal, want hiervoor waren het altijd andere spelers die opstonden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren