Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Casillas bewondert collega: ‘Onze carrières zijn met elkaar te vergelijken’

Laatste update:

Het onderlinge respect tussen Iker Casillas en Gianluigi Buffon is groot. Symbolisch was het moment waarop Casillas na de gewonnen Confederations Cup-wedstrijd tegen Italië eerst zijn collega-doelman opzocht vooraleer met zijn ploeggenoten feest te gaan vieren. San Iker vertelt dat Gigi altijd al zijn grote voorbeeld is geweest.

/

“Buffon is zijn carrière al op jonge leeftijd gestart. Hij speelde bij Parma en voor de nationale ploeg van Italië omdat de trainers vertrouwen in hem hadden. Ik heb er altijd op vertrouwd dat ik hetzelfde kon bereiken en daar heb ik mij altijd aan vastgehouden”, zegt de Spanjaard op de website van de UEFA.

“Onze carrières vallen met elkaar te vergelijken, want ik stond op mijn zeventiende of achttiende ook al onder de lat en we zijn allebei nog altijd actief. Als we de kans krijgen, dan kletsen we even bij. Er is door de jaren heen een vriendschap tussen ons ontwikkeld”, besluit Casillas.

Wie vind je een betere doelman?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

het enige verschil is dat Buffon nog steeds een wereldkeeper is.

24 maart 2015 om 20:46

Casillas is dat ook nog. Niet meer de allerbeste, of toch zeker top -3 zoals enkele jaren terug.

Maar wie is er nou beter? Neuer, Courtois, de Gea, Buffon, Cech. Voor de rest is het moeilijk in te schatten of pakweg Sirigu of Lloris beter zijn, maar ik denk het niet.

24 maart 2015 om 22:47

Top 3? Nee allang niet meer Neuer Courtois De Gea Lloris Cech Buffon Bravo Hart zijn sws beter nu

24 maart 2015 om 22:50

Ik bedoel vroeger was hij de allerbeste of toch minstens top -3. In mijn ogen de allerbeste van het afgelopen decennium, daarover verschillen de meningen, maar iedereen gaat volgens mij akkoord dat hij zeker top -3 was.

Nu echter top -10.

24 maart 2015 om 23:07

Toch heb ik mijn twijfels over neuer. Zet hem eerst bij united ofzo om dan pas te oordelen want bij bayern heeft hij vaak niks tot weinig te doen

25 maart 2015 om 00:12

Bravo en hart beter dan San Iker? Een Cech die dit seizoen niet eens basis staat bij Chelsea nog altijd beter? Hou toch op. Een van de beste keepers aller tijden is niet ineens een mindere keeper door een x aantal kleine blunders.

25 maart 2015 om 00:26

Ospina

25 maart 2015 om 07:47

Neuer was bij shalke ook al een superkeeper. dus dat argument gaat niet echt op. En De Gea is een superkeeper, maar wat als hij straks ipv 6 of 7 momenten van onderscheiding per wedstrijd er nog 1 of 2 heeft. Die moet je dan pakken ook. Dat moet ook nog te bezien zijn. Beide fantastische keepers in mijn ogen hoor, daar niet van.

24 maart 2015 om 20:48

En dat Cassilas beter was en er vrijwel nooit een keeper aan hem zal kunnen tippen. vanaf zijn 18de onbetwistbaar bij de grootste club ter wereld. Doe het hem maar na. Buff moest Juve verlaten en een omweg maken via Parma, Parma was trouwens ook een goede club toen

24 maart 2015 om 21:03

Buffon is al jaren niet meer de keeper van weleer. Het punt is dat er in Italie men wel met veel respect en waardering naar de persoon, de keeper en de legende Buffon wordt gekeken. De trainers respecteren hem. De teamgenoten en de media. Fouten maakt hij, maar ze halen hem niet door het slijk.

Dat gold ook voor Casillas. Totdat Mourinho met zijn spelletjes begon. Hij heeft karaktermoord gepleegd op de keeper Casillas. Casillas zijn prestaties zijn daarna ook echt verminderd. Alleen heeft dit vooral te maken met vertrouwen. Vertrouwen van zijn teamgenoten, vertrouwen van zijn trainer en vertrouwen van de fans en de media. Dat is na het Mourinho-incident maar deels teruggekomen.

Casillas is nu niet meer een top 5 keeper. Maar een slechte keeper is het zeker niet (misschien top 10). Wellicht dat hij door het vertrouwen die Ancelotti wel in hem heeft toch zijn niveau kan halen.

24 maart 2015 om 21:16

Keeper heeft inderdaad een tip gekregen door Mourinho, of het terecht was weet ik niet maar ergens was het wel te verantwoorden, aangezien toen een zware dip had, toen had hhij Diego Lopez op goal gezet. Denk je Diego dat De Gea werkelijk naar Madrid komt?

25 maart 2015 om 00:25

Helemaal mee eens diegopeladona, feit blijft wel dat Buffon nog steeds beter is dan Iker. En dit baseer ik op basis van de opvallende blunders die Iker structureer heeft gemaakt.

24 maart 2015 om 21:25

Buffon is niet kapot gemaakt door een trainer genaamd de speciale one. Dat is een groot verschil iedere sport man maakt een mindere periode door en dan hoor je als trainer die gene hierdoor heen te slepen/te steunen en niet kapot te maken (proberen)

gigi blijft een ontzettende topper. eeft dit seizoen ook weer veel belangrijke reddingen gemaakt. misschien 1 of 2 steekjes laten vallen, maar laten we niet vergeten dat het al een oude boef is. Nog steeds mijn grote idool en de reden dat ik ook keeper wou worden. geweldig karakter ook, hoe je hem in de ploeg ziet.

Op het toppen van hun kunnen waren deze 2 nog 2 niveau's beter dan Neuer Courtois chec de Gea het zijn echte legendes die de meest onmogelijke ballen hebben gepakt

Beide topkeepers, hebben (bijna) alle prijzen met hun club gewonnen. Deze grootheden zijn iconen voor het voetbal.

24 maart 2015 om 21:51

Niet alleen met het eigen team, ook met het nationale team bijna alle prijzen gepakt die er waren, allebei prachtige carrieres gehad en een voorbeeld voor 99% van de hedendaagse voetballers, alleen maar respectvolle woorden over voor deze 2 iconen

Beide keepers waren van uitmuntende kwaliteit wat nu vanzelfsprekend afzwakt gezien het feit dat beide heren de 40 al in zicht hebben, Buffon wat meer als Iker. Altijd wel mooi om te zien hoe spelers onderling veel respect hebben voor elkaar in zo'n harde wereld als die van het voetbal.

25 maart 2015 om 00:38

hahah buffon wat meer dan iker? iker blundert al 2 jaar, buffon is nogsteeds een rots in de branding bij juventus. begrijp ook niet waar de meeste het hier vandaan halen dat buffon oveel minder is geworden, waarschijnlijk omdat fifa m 4 punten minder heeft gegeven. ga is wedstrijden van juventus kijken man

25 maart 2015 om 00:52

Ik heb het over het zicht op de 40 jaar.

25 maart 2015 om 00:52

Dat Buffon wat dichterbij de 40 is als Iker, zeg maar.

25 maart 2015 om 01:04

pardon, mijn excuses

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren