Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Canada waarschuwt Suriname met monsterzege op Aruba en Menzo

Laatste update:

Suriname weet wat het te doen staat in de laatste groepswedstrijd tegen Canada in de kwalificatiefase voor het WK van 2022 in Qatar. Canada was zaterdagavond lokale tijd met liefst 0-7 te sterk voor het Aruba van interim-bondscoach Stanley Menzo. Dat betekent dat Suriname in de nacht van dinsdag op woensdag moét winnen van Canada, daar het doelsaldo van het team van bondscoach John Herdman beduidend beter is.

Joshua John en Terence Groothusen zijn de bekendste internationals bij Aruba en verschenen beiden aan het startsignaal. De rest speelt vooral in de top van het amateurvoetbal. Canada, met geboren Nederlander Frank Sturing van FC Den Bosch in de basis, legde in de eerste helft de basis voor de eclatante overwinning in het IMG-stadion in Bradenton. Een rake kopbal van Lucas Cavallini betekende de 0-1 na zeventien minuten spelen en drie minuten later verzilverde Junior Hoilett een strafschop. In de extra tijd maakte Cavallini ook de 0-3 na een pass van Tajon Buchanan.

Enkele minuten na de pauze schoot Zachary Brault-Guillard uit de draai de 0-4 tegen de touwen. Jonathan David en Alphonso Davies werden na dik een uur spelen door Herdman in het veld gebracht, waarna Canada in de laatste twaalf minuten nog driemaal het net vond. Davies schoot raak met een goede inzet vanuit een moeilijke hoek en vijf minuten na zijn invalbeurt strafte Cyle Larin een fout bij Aruba af. David zorgde in de negentigste minuut met zijn eerste schot op doel ook meteen voor de eindstand: 0-7.

Canada won eerder in de groepsfase van de CONCACAF-zone met 5-1 van Bermuda en in de tweede groepswedstrijd werd met liefst 0-11 van de Kaaimaneilanden gewonnen. De ontmoeting tussen Canada en Suriname vindt plaats in het Toyota Park in het Amerikaanse Bridgeview. Canada (+21 na 3 duels) heeft voldoende aan een gelijkspel tegen Suriname (+15 na 3 duels), daar het doelsaldo doorslaggevend is.

Alleen de groepswinnaar gaat door naar de volgende ronde, waarin een van de andere vijf groepswinnaars wacht in een dubbele confrontatie. De winnaars van die duels treffen in de finaleronde in een hele competitie de toplanden van de CONCACAF-zone: Mexico, Verenigde Staten, Costa Rica, Jamaica en Honduras. De beste drie gaan naar Qatar, de nummer vier speelt nog een intercontinentale play-off.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Met alle respect voor Suriname. Het is supergaaf dat ze zo ver zijn gekomen, maar Canada zie ik ze niet verslaan. Toch eenaatje te groot. Maar ik laat ze graag mijn ongelijk bewijzen!

6 juni 2021 om 08:06

Het zijn veelal MLS spelers, met hier en daar iemand bij een Europese club onder contract, met Davies als uithangbord. Maar zou jij 3 spelers kunnen opnoemen? Ik denk dat het een gelijkopgaande strijd zal worden.

6 juni 2021 om 08:16

Davies is wel een one-man-army op het moment. Kost enorm veel energie en kracht om die op te vangen. Krijgt de rest ook weer meer ruimte.

6 juni 2021 om 08:19

@brasil, Canada heeft o.a. Davies (Bayern), David (Lille) en Larin, die een prima seizoen heeft gedraaid bij Besiktas. Canada is normaliter echt wel een stukje sterker dan Suriname.

6 juni 2021 om 09:23

Ik hoop ook op een gelijke en spannende strijd en inderdaad waarom niet? Suriname heeft veelal spelers uit de eredivisie, Canada uit de MLS, ja wel 1/ 2 spelers uit Europa die mogelijk wat sterker zijn maar Beide teams zijn wat dat betreft redelijk onbekend en met een redelijk niveau. Wellicht is de selectie van Canada wat diverser/ breder/ sterker maar er zitten geen (wereld) sterren bij. Er is heel wat mogelijk als een team goed draait.

6 juni 2021 om 09:29

Plus ze hebben nog Hoilett van Cardiff en ik ken dan nog Sturing omdat hij bij FC Den Bosch speelt. Verder snap ik je punt, dat Canada onbekende spelers heeft, maar ik schat ze toch echt een stuk hoger in dan Suriname. @toss hoe kun je nou zeggen geen wereld sterren, terwijl Davies daar speelt. Is afgelopen jaar verkozen in het beste team ter wereld. Als dat geen wereldster meer is wie zijn het dan wel?

6 juni 2021 om 10:30

Milan Borjan hebben ze ook nog. Heeft met zijn reddingen hoogstpersoonlijk ervoor gezorgd dat Rode Ster hele mooie resultaten heeft geboekt de afgelopen jaren. Topkeeper die al jaren zeer stabiel presteert. Had hem graag bij Servië gezien toen Stojković uit vorm begon te raken. Dan hebben we het inmiddels over een half team dat niet in de MLS speelt en uit goede spelers bestaat die meedoen in Europa.

6 juni 2021 om 14:41

Een voetbalteam bestaat uit meer dan alleen de voorhoede. Overall denk ik niet dat Canada zo heel veel sterker is dan Suriname. Ja ze hebben toptalenten David & Davies. (En in minder maten Larin). Maar ook Suriname heeft geen misselijke opties met jongens als Donk (top van Turkije), Leerdam (transfer verdient naar de club van Beckham) en Haps. Canada is favoriet, maar in mijn ogen is het zeker geen kansloze missie.

6 juni 2021 om 14:58

Suriname had er gewoon voor moeten zorgen dat ze Zeegelaar, Boetius, Denswil en Kerk in de basis hadden staan. Dan was Canada geen probleem geweest.

Schat de kans 75 procent in dat Canada door gaat mede doordat ze aan een gelijkspel genoeg hebben. Vind dat de teams elkaar weinig ontlopen tot dat je Davies(bayern), David(lille) en Larin(besiktas) opnoemt.

Donk moet organiseren achterin en een snelle speler op die davies zetten die hem geen moment uit het oog moet verliezen. Uiteraard moet er goede rugdekking worden gegeven voor het geval hij er wel gevaarlijk doorheen komt.

Iemand enig idee waarom Suriname met de CONCACAF kwalificatie meedoet ipv de CONMEBOL kwalificatie? Ligt tenslotte in Zuid-Amerika

6 juni 2021 om 11:30

Ik neem aan omdat bij de oprichting van de COMMEBOL Suriname (net als Guyana en Frans Guyana) nog een kolonie was van een Europees land, Nederland (en GB en Fr) Dus konden ze geen lid worden van de COMMEBOL. Later werd Suriname onafhankelijk en (maar dit is ook een aanname) werden ze door de mogelijkheden binnen de Concacaf (daar konden ze lid worden en evt meer kansen) en hun geografische ligging en historische verbinding met het Caribisch gebied, lid van de Concacaf ipv de COMMEBOL. Maar nogmaals, ik bedenk dit nu hè, ik zoek een verklaring. Misschien is het zo simpel dat de COMMEBOL hen niet toeliet 😂. Edit: spelfouten

6 juni 2021 om 11:31

@Bjor ze zijn zelf een van de oprichters van de ConCaCaf omdat ze werden buitengesloten door de ConmeBol. Conmebol vond ze te klein evenals beide Guyana's. Puur geografisch bekeken heb je gelijk!

Suriname heeft echt een prima elftal ze zijn beter dan Canada let maar op. Canada heeft Davies en verder is het niet heel veel. Die mls spelers ook niet. Ik hoop echt dat Su het haalt.

6 juni 2021 om 17:49

Beter dan Canada? Gebaseerd op wat dan? Canada heeft voorin ook nog David en Larin, sterk seizoen gedraaid en kampioen met hun clubs in Frankrijk en Turkije. Wat heeft Suriname dan?

Kan me iemand uitleggen waarom Suriname tegen Canada speelt ?? Volgens mijn atlas ligt Suriname nog altijd in Zuid Amerika .

6 juni 2021 om 13:05

Suriname zit niet bij Conmebol maar bij de Concacaf. Zo ook Frans-Guyana en Guyana.

Alle speculaties daar buiten gelaten kunnen wij alleen stellen dat op dinsdag voor beide landen het examen zal plaats vinden omdat er niet of nauwelijks sprake was van enige tegenstand op niveau doelende op hun afgewerkte partijen .beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd en enkel en alleen bij de clash van die 2 zullen we zien wat ze beiden in hun mars hebben .op papier heeft Canada de beste kansen enkel en alleen vanwege hun doel saldo ,meer is er niet . Ik hoop dat Natio het wint natuurlijk , en na de overwinning verder door stroomt , maar goed het wordt n harde noot voor beide teams dus we zien wel wat beide landen er van zullen maken .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren