Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cambuur geeft Almere City ongekend pak slaag in topduel: 7-2

Laatste update:

SC Cambuur heeft zich zondagavond op uitmuntende wijze hersteld van de 2-3 nederlaag tegen Jong Ajax een week geleden. Het team van trainer Henk de Jong zegevierde in de topper tegen Almere City FC in de Keuken Kampioen Divisie met liefst 7-2. Door de riante zege komen de Friezen op twee en drie punten van respectievelijk Almere City en De Graafschap en bovendien met een competitieduel minder in de benen.

De start van Cambuur was veelbelovend: na drie minuten spelen werd Giovanni Korte weggestoken en hij legde de bal goed terug op Mitchel Paulissen, die de bal onberispelijk achter doelman Michael Woud schoot. Het antwoord van Almere City volgde echter zes minuten later toen een voorzet annex schot van Delvechio Blackson over Sonny Stevens vloog: 1-1. Niemand had kunnen voorzien dat het duel in Leeuwarden uiteindelijk in 7-2 zou eindigen.

Het team van De Jong dwong in het restant van de eerste helft een ruststand van 4-1 af. Een listige corner van Mees Hoedemakers na 24 minuten spelen werd door Erik Schouten binnengekopt bij de eerste paal: 2-1. Na een half uur spelen werd een afvallende bal door Jamie Jacobs snoeihard tegen de touwen geschoten en twee minuten later was het Michael Breij die vanaf een kleine twintig meter de bal met een harde schuiver binnenwerkte: 3-1 en 4-1.

Almere stond aan het begin van de tweede helft op een tweesprong: de schade beperken of een memorabele comeback forceren. De ploeg van Tobiasen keek na 53 minuten spelen echter al tegen een 7-1 achterstand aan. Na een overname op het middenveld was het Robert Mühren die kon opstomen en via de handen van Woud en de lat de 5-1 binnenschoot. Het vijfde en zesde doelpunt van de Friezen viel snel achter elkaar.

Eerst was het Mühren die van dichtbij kon binnenwerken na een corner en enkele tellen later was het Korte die op zijn beurt de bal van dichtbij tegen de touwen werkte: 6-1 en 7-1. Dat er niet meer Friese doelpunten vielen was vooral aan een combinatie van Woud en een gebrekkige afronding van Cambuur te wijten. Bij de thuisploeg maakte Ragnar Oratmangoen zeventien minuten voor tijd zijn rentree na bijna twee maanden blessureleed. In de extra tijd bepaalde Damon Mirani de eindstand: 7-2.

Cambuur wacht komende donderdag opnieuw een topduel. Dan staat het bezoek aan De Graafschap op het programma. Almere City hoopt twee dagen later beter voor de dag te komen als Go Ahead Eagles op bezoek komt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Triest wanneer de koploper verliest met 7-2... Wat een competitie...

15 november 2020 om 21:59

Dit jaar zie je gewoon veel meer vreemde uitslagen. Geen publiek speelt natuurlijk een rol maar ook het aantal fitte spelers in je selectie, en de grote daarvan. Kijk bijvoorbeeld naar Nac, die verloren laatst dik omdat de halve selectie niet mee deed. Ik vind de KKD een leuke competitie om te volgen, dit jaar ook, maar je kunt er bijna geen pijl op trekken

15 november 2020 om 21:59

Ze verliezen van een favoriet voor het kampioenschap, kan gebeuren.

15 november 2020 om 22:01

Ja zou een Liverpool nooit gebeuren. Oh wacht...

15 november 2020 om 22:08

Ja dat zou in Engeland nooit gebeuren, oh, wacht...

15 november 2020 om 22:22

Ja dat zou in de CL nooit gebeuren, oh, wacht....

16 november 2020 om 00:01

Ach Cambuur hoorde eigenlijk eredivisie te spelen, en ze laten wederom zien waarom. En beter één keer hard verliezen van een goede ploeg dan 5x lullig van een middenmoter. Jammer voor Almere die het ook goed doen, maar Cambuur gaat vol voor het kampioenschap. Ze kunnen een goede slag slaan in een week. Volgende pot tegen de Graafschap. Spannend daar bovenin!

Sow groetjes! Leuk dat het zo spannend is bovenin. Benieuwd wie kampioen wordt.

Almere heeft hiermee laten zien dat ze nog veel te verbeteren hebben, wat een zwak spel was dit met alle respect hoor. Als je zag wat voor defensieve fouten ze hadden gemaakt, mag je toch zeggen dat ze bijna blij moeten zijn dat het niet nog groter dan 7-2 is geworden, Verheydt zat waarschijnlijk op de bank i.v.m. een blessure ofzo, maar denk wel dat de wedstrijd een andere kant was opgegaan dan deze had hij gespeeld. Cambuur laat weer eens zien dat ze het niet zijn verleerd en echt hongerig zijn voor promotie.

Ik vind als Almere City supporter dat alle Almere City spelers die vandaag hebben gespeeld zich moeten schamen voor de onnodige 7-2 nederlaag. Ik had graag gezien dat Almere City dit seizoen ongeslagen zou blijven. Ik heb er ondanks deze wanprestatie nog wel vertrouwen in dat Almere City dit seizoen bij de bovenste 2 gaat eindigen.

15 november 2020 om 22:01

Krijg je toch als je harrison opstelt

15 november 2020 om 22:25

Dit heeft niks maar dan ook helemaal niks met shay te maken! Het is collectief falen. Iedereen was slecht. Je hebt echt geluk dat de scheids en grens niet goed kunnen kijken anders had bouya ook nog rood gehad want wat was dat een smerige overtreding wat gewoon donker rood had moeten zijn. Cambuur uit altijd lastig en je weet dat ze makkelijk scoren maar als dan ook alles wat fout kan gaan ook daadwerkelijk fout gaat verlies je gewoon. Gewoon van je fouten leren en naar de volgende gaan.

15 november 2020 om 22:29

Zit niet te dromen jongen, eet je pizza

Op naar gerechtigheid, de eredivisie

Cambuur met recht een ploeg wat in de eredivisie hoort!
Hopelijk niet ten koste van ons!

Cambuur was steengoed het eerste uur. En gezien het feit dat Almere een paar sterke ploegen nog niet heeft ontmoet, is het ook niet gek dat ze bovenin staan. Maar Cambuur is natuurlijk gewoon nog een maatje te groot voor hen op dit moment. Almere mag de handjes dichtknijpen trouwens dat ze met 11 man eindigden. Wat een schandalige overtreding op Schouten was het, en dan ook nog eens halverwege de helft van Cambuur... Scheids was uitstekend verder, maar dit was echt driedubbel rood. Zin in donderdag: De Graafschap - Cambuur!

7-2, wat een uitslag. Maar als ik m'n moat Rennie moet geloven, komt Almere binnen een paar jaar toch in de Eredivisie terecht!

Ook wel opmerkelijk: de Graafschap speelt volgens kenners en fans al het hele seizoen als een natte krant, maar staat 'gewoon' bovenaan. Rare competitie. Benieuwd hoe het donderdag afloopt

16 november 2020 om 11:42

Tjah het blijkt elke keer net genoeg tot nu toe, maar donderdag gaan wij natuurlijk volledig voor de bijl tegen Cambuur. Die zijn voetballend een klasse of 2 beter.

Komende donderdag wordt weer een hele andere wedstrijd. Hoewel Cambuur het betere voetbal speelt, staat De Graafschap niet voor niets bovenaan. Ik verwacht een pittig potje dat redelijk in evenwicht zal zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren