Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Camavinga kondigt vertrek aan en maakt droombestemming kenbaar

Laatste update:

Eduardo Camavinga is niet van plan om zijn volgend jaar aflopende contract bij Stade Rennes te verlengen, zo heeft de achttienjarige middenvelder volgens RMC Sport kenbaar gemaakt aan de clubleiding. Camavinga, die bekendstaat als een van de grootste talenten van Europa, zet vol in op een transfer naar Paris Saint-Germain.

Camavinga wil zich graag in Frankrijk verder ontwikkelen en beschouwt PSG als zijn droombestemming. De interesse is wederzijds, want volgens de Franse sportzender staat hij hoog op het prioriteitenlijstje van PSG komende zomer. Nasser Al-Khelaïfi, de president van de Parijse grootmacht, heeft naar verluidt contact opgenomen met Nicolas Holveck, de president van Stade Rennes, om hem officieel te informeren over de belangstelling. Toch is een transfer komende zomer absoluut geen vanzelfsprekendheid.

Rennes gaat hoog in de boom zitten en verlangt 100 miljoen euro voor zijn toptalent. PSG is daar niet toe bereid en wijst naar de volgend jaar aflopende verbintenis van Camavinga. De middenvelder kende bovendien geen geweldig seizoen bij Rennes, waarmee hij zesde eindigde in de Ligue 1. Camavinga kwam in 35 competitieduels tot 1 doelpunt en 2 assists en werd door Didier Deschamps niet opgenomen in de Franse EK-selectie. Wel speelt hij met Jong Frankrijk op het EK Onder-21, waar Jong Oranje komende maandag de tegenstander is in de kwartfinale.

Ondanks de torenhoge vraagprijs beseft Rennes dat Camavinga verkocht zal moeten worden. "Als hij niet verlengt, zullen we een vertrek moeten overwegen", zei Holveck maandag op een persconferentie. Toen had de voorzitter van Rennes nog hoop op een goede afloop. "Er is geen deadline, die bestaat niet in het voetbal. Ik ben een eeuwige optimist. We moeten de beste oplossing vinden voor hem en voor Stade Rennes. Europees voetbal kan veel dingen veranderen (Rennes kwalificeerde zich voor de Conference League, red.). Als Eduardo nog een seizoen in Rennes kan spelen, zullen we onszelf er niet van onthouden."

Is Eduardo Camavinga op dit moment 100 miljoen euro waard?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja zeker nu FFP niet meer zo nauw bekeken zal worden is the sky the limit voor Psg. Hoewel geen prioriteit voor Real had hij een mooie vervanger kunnen worden voor Casemiro op termijn. Positief is dat PSG volgens de wandelgangen wat meer zou inzetten op Fransen. Geen beter moment natuurlijk als je ziet hoe sterk de lichting daar momenteel is. Ik zie Varane ook nog steeds naar daar gaan (hoewel hij zelf een voorkeur zou hebben voor Engeland) en eigenlijk zou PSG vol voor Pogba moeten gaan en wie weet Griezmann en Dembele als Mbappe toch zou vertrekken.

25 mei 2021 om 17:57

Nou vind ik kimpembe wel gewoon een heel stuk zwakker dan varane hoor. Absoluut geen fan van hem. Varane zakt vooral door het ijs wanneer hij zelf de lakens moet uitdelen. Ik zie hem wel gewoon top presteren naast een leider als Marquinhos. Dat zou echt een gruwelijk duo zijn denk ik

25 mei 2021 om 18:01

Een derde verdediger is geen overbodige luxe. Ik vind het in ieder geval wel mooi dat ze naar Franse spelers kijken. Al zouden ze wel nog wat meer naar hun eigen jeugd mogen kijken, want wat er de afgelopen jaren allemaal bij PSG is vertrokken is echt niet mis. Als je alleen al kijkt hoeveel spelers van Lille gewoon van PSG af komen. Maakt het extra beschamend voor ze dat ze daar de titel aan moeten afgeven. Diaby (Leverkusen). N'soki (Nice). Nkunku (Leipzig). Weah, Ikone en Soumare (Lille). Edouard (Celtic). Zagadou (Dortmund). Guendouzi. Coman. Maignan. De Dembele die nu bij Atlético zit. En nog veel meer. Misschien niet allemaal worldbeaters, maar daar kun je toch makkelijk je team mee aanvullen in plaats van met sommige aankopen die ze gedaan hebben.

25 mei 2021 om 16:17

Zo werkt dat niet, want als die FFP ineens weer volop van kracht is, zul je als club de cijfers wel sluitend moeten hebben. Het lijkt er nog steeds op dat Mbappe vertrekt. Dat zorgt voor veel ruimte.

25 mei 2021 om 18:07

@conchaespina

Ja zo denk ik er eigenlijk ook over. Probeer maar Pogba aan te trekken en Camavinga. Al doen Guaye en Danilo het ook gewoon zeer goed. De vleugelverdediging is gewoon slecht. Vooral linksback. Ik heb vaker Bakker zien spelen maar die kan je veel beter verhuren want hij zorgt heel duidelijk in de champions league wedstrijden voor irritaties bij Neymar en Mbappé. Moet maar eens goed opletten wanneer hij de bal verliest of hun niet begrijpt in een opgezette aanval.

Als je Camavinga en Pogba weet aan te trekken kan je gerust Sarabia, Rafinha en Herrara laten gaan. Zodat je jongere spelers als Simons ooit nog een kans kan geven. Immers heb je dan nog steeds een speler als Paredes voor je. Om inderdaad zoals ik lees Varane te halen zou eerlijk gezegd goed uitkomen voor Real supporters want hij staat al sinds vertrek van Pepe stil in zijn ontwikkeling. En was misschien wel op zijn best vanaf 20 jaar.

Navas
Diallo
Kimpembe
Marquinhos
Bernat
Camavinga
Verrati
Mbappé
Pogba
Neymar
Kean

Zou wel een erg goede zijn voor Psg. Het middenveld ontbeert toch wel aan kwaliteit en diepte. Gueye, Danilo, Herrera en Draxler zijn het net-niet als je veel een beroep op hen moet doen. Verratti is top en Marquinhos ook, maar die moet je gewoon echt als centrale verdediger opstellen. Verratti is wel eens geblesseerd, dus wat houdt je dan over?

25 mei 2021 om 16:35

Gueye is wel erg onderschat... 100% onmisbaar bij Psg. imo liggen de zwakke plekken bij beide backs, geen wonder dat Mahrez en Foden topavonden hadden.

25 mei 2021 om 17:24

Gueye vind ik zeker geen slechte speler, maar goed genoeg voor wat PSG nastreeft? CL winst dus? Dat vind ik persoonlijk niet. Maar, naast 2 andere toppers op het middenveld dan zou het wel kunnen.

Maar dat is dan ook de enige uit het rijtje vind ik. De backs vind ik ook zeker niet goed. Florenzi, Bernat, Bakker, Kurzawa en Dagba zijn het allemaal niet. Centraal heb je als duo Marquinhos - Kimpembe, wat ik heel erg sterk vind.

25 mei 2021 om 18:08

Laat ik het zo zeggen, hij is misschien niet het niveau dat PSG zou moeten nastreven voor de CL winst. Maar het middenveld van ze staat wel een stuk beter sinds hij er is. Zeker als je dan Neymar als 10 gebruikt, met Verratti en Gueye... Dat is niet mis. Danilo vind ik ook nog wel oké, maar daar heb ik misschien een beetje een zwak voor gezien ik 'm nog vaak live hier in Kerkrade heb gezien. Zet daar een goede box-to-box bij en dan heb je ook een aardig middenveld. Maar met Verratti ernaast loopt dat niet. Herrera en Draxler hebben ze dan wel goedkoop binnen gehengeld, maar hadden ze inderdaad niet hoeven doen. Vind het dan ook raar dat ze zo gefocust zijn op een nieuw contract voor Draxler.

25 mei 2021 om 16:36

verrati, marquinhos en gueye zijn echt wel heel goed hoor. Maar inderdaad als je herrera of die andere moet opstellen dan win je die CL gewoon nooit.

25 mei 2021 om 17:25

Rayvg, dat zeg ik toch ook? Maar ik zie Maquinhos niet als middenvelder. Ja hij kan dat goed, maar hij is het beste als CV. En een super duo met Kimpembe. Dus waarom zou je hem dan op het middenveld zetten? Verratti is een topper en Gueye kan goed mee, maar that's it.

25 mei 2021 om 17:08

Je onderschat Gueye, echt een uitstekende stofzuiger. Daarnaast hebben ze ook nog Paredes rondlopen, imo een zeer begaafde speler met een uitstekende pass.

25 mei 2021 om 17:26

Paredes was ik nog vergeten inderdaad. Begaafde speler, maar goed genoeg om de CL mee te winnen? Dat betwijfel ik toch ten zeerste. Idem voor Gueye, maar dat is nog wel een goede stofzuiger inderdaad.

PSG zal wel een een contract klaar hebben liggen met een mega salaris waardoor Camavinga liever een jaartje zijn contract uit zit dan nog te gaan verlengen bij Rennes.

Water bij de wijn doen als Rennes zijnde anders ben je over een jaar de grote verliezer.

25 mei 2021 om 16:56

Juist, niemand gaat in deze tijd toch 100 miljoen uitgeven aan 1 speler.

25 mei 2021 om 18:09

Onderschat Ed Woodward nooit. Alleen zou die dat eerder uitgeven aan een Jonjo Shelvey dan aan Camavinga.

Beetje jammer dat het dan PSG wordt want daar geraak je toch moeilijk weg als jonge speler. Anderzijds kan hij wel een mbappe traject doorlopen. Want binnen 5 jaar is hij nog steeds jong.

25 mei 2021 om 16:14

Uhh bij Psg kan hij juist zich verder ontwikkelen en als hij gewoon goed is, zal hij zeker spelen. Bij Psg krijgen spelers als Diallo, Kehrer en Bakker zelfs speelminuten. Dan heb je nog jongelingen als een Kean e.d. Dit is juist een slimme stap voor Camavinga. In Frankrijk blijven, verder ontwikkelen en dan kan je later nog altijd naar het buitenland.

25 mei 2021 om 16:21

En jij denkt dat hij zich niet gaat kunnen ontwikkelen bij een andere club die 60 miljoen of iets dergelijks gaat neertellen voor hem?

25 mei 2021 om 16:37

Nu verander je van hetgeen waar het omging. Namelijk dat Camavinga zich bij Psg niet verder zou kunnen ontwikkelen en ik geef je namen van spelers van jongelingen die bij Psg aardig wat minuten hebben gemaakt. Zelfs Bakker, speelde nog onlangs een CL halve finale match. En dan is het aan de speler om je kans te grijpen. Camavinga is een uitzonderlijke talent, nog maar 18 jaar en bij Psg zie ik hem genoeg minuten maken.

25 mei 2021 om 16:39

huh, noem je nou drie verdedigers als reden dat deze jongen op het middenveld veel gaat spelen?

25 mei 2021 om 16:55

@Esbjerg FB het ging om de volgende zin van Lierse1997, ...'Beetje jammer dat het dan PSG wordt want daar geraak je toch moeilijk weg als jonge speler.' Dus niet om een specifieke positie op het veld.

25 mei 2021 om 17:18

En nu begin jij met dingen te verzinnen. Waar zeg ik iets over ontwikkeling? Ik zeg dat hij moeilijk weg zal geraken bij PSG omdat die veel geld vragen.

25 mei 2021 om 17:23

@Lierse1997 Ahh excuses man, my bad. Stom, las het compleet verkeerd. Ik las het, van als jonge speler kom je moeilijk aan spelen toe bij Psg, jammer dus dat hij voor Psg gaat kiezen. Maar je bedoeld compleet wat anders zie ik nu. Nja heb ook net pas wat gegeten en ben weer op energie haha vandaar denk ik. Nee maar sorry voor de misvatting. En ja inderdaad, daar heb je gelijk in dat je als jonge speler lastig weg komt bij Psg wanneer je daar wil vertrekken. Want dat is wat je bedoelde toch.

25 mei 2021 om 17:35

Kan de beste overkomen 😉.

25 mei 2021 om 18:13

Moet ik het wel alsnog met je oneens zijn, Socio. Heb hierboven een lijstje geplaatst met jonge spelers die grotendeels vanwege een gebrek aan perspectief zijn vertrokken bij PSG de laatste paar jaar. Dat rijtje is niet mis. Nu denk ik dat Camavinga wel z'n speeltijd zou krijgen, zeker als er 100 miljoen voor wordt neergelegd. Maar dat de jeugd het bij PSG goed heeft... Nee. Zeker Kehrer en Bakker spelen eigenlijk alleen bij gebrek aan beter. En Kean is gehuurd. Kan natuurlijk wel veranderen onder Poch. Die kijkt op zich wel graag naar de eigen jeugd.

25 mei 2021 om 18:19

@Deem Ik denk dat het wel aangevuld moet worden met jonge spelers van echt grote klasse. Neem zo'n Rabiot, mocht niet zomaar weg en moest wachten tot zijn contract afliep en dat kan met Mbappe ook zomaar gebeuren. Verratti lieten ze toen ook niet zomaar gaan en is er nu nog steeds. Wat betreft jonge spelers van een gemiddeld niveau is dat vast een ander verhaal. Dat lijstje heb ik even gecheckt en daar wordt ik eerlijk gezegd niet warm van. Maar het zijn wel talenten die weg mochten, dat dan weer wel.

25 mei 2021 om 18:32

Punt is dat die vertrokken zijn vanwege een gebrek aan perspectief. Maar bij een hoop van die gasten word je ook niet echt warm van de spelers die die speeltijd wél kregen. Of die binnen gehaald zijn als vervanger. Areola kan ook nog op dat lijstje. Maar neem bijvoorbeeld Nkunku. Die laat je dan de deur uit gaan. En dan haal je Draxler. Daar zie ik het nut niet van in. Hou Edouard of Dembele erbij en dan hoef je nu geen Kean te huren. Ikone als vleugelspeler die op beide flanken uit de voeten kan zou ook handig zijn. Zeker als je Neymar op 10 gooit zoals ze nog wel eens doen. N'soki is ook een aardige back die op beide kanten uit de voeten kan. Hoef je Florenzi niet te huren, of Bakker te gebruiken. Soumare is ook een hoop interesse in nu. Zijn allemaal gasten die ik nou niet per se vind onderdoen voor wat er nu op hun positie rondloopt of die goed voor de rotatie waren geweest. Misschien de Ajax school die nu spreekt, maar als een aankoop niet aanduidend beter is dan wat je in de jeugd hebt rondlopen, zou je het eigenlijk niet moeten doen.

25 mei 2021 om 16:19

Dan is het verstandig om te weten wat je ondertekent. Maar goed, met spelers van PSG hoeven we echt geen medelijden te hebben. Elk jaar CL-voetbal en steeds vaker kanshebber om 'm te winnen, bijna ieder jaar kampioen en spelen met jongens als Neymar met daarbij ook nog een zeer goed salaris.

Poehh Camavinga gaat zo te zien voor de Mbappe route. En is best te begrijpen. Zo kan hij in Frankrijk nog verder zijn doelen behalen en verder ontwikkelen. Snap het wel. Als hij maar later bij Real terechtkomt vind ik het prima hehe.

25 mei 2021 om 16:19

Lijkt me ook een logische keuze. Is de Ligue1 zeker nog niet ontgroeid en kan zo in een stabiele omgeving toch wat regelmatiger worden in zijn prestaties. Hoop gewoon dat hij niet zoals Verratti daar uiteindelijk een carriere blijft plakken als hij echt top wordt. Maar goed, voor een talent is het belangrijk dat hij veel speelt, en dat zou hij bij Real niet genoeg doen. Off topic: Zidane zou weggaan en Allegri zou komen. Redelijk mixed feelings. Denk dat Zidane moeilijk echt 'een opruim' zou kunnen doen door zijn sterke link met de selectie. Vanuit die optiek is het makkelijker dat een 'buitenstaander' dat doet. Anderzijds zag ik Zidane graag vervangen worden door een coach als Klopp of Nagelsmann, en niet echt Allegri of Low.

25 mei 2021 om 16:24

Hij was altijd in beeld alleen hebben we nu met alaba al iemand die op die Positie kan spelen . Is dus dubbel bezet. Casemiro / alaba .. sowieso is 100 miljoen wel erg overdreven.

25 mei 2021 om 16:27

Kan inderdaad beter in Mbappe gestoken worden. Als die al komt samen met Alaba is er al een enorme kwaliteitsimpuls. Op het middenveld Valverde en Odegaard veel betrekken en dan sta je toch al een heel eind verder.

25 mei 2021 om 16:40

Jep daarom vind ik dit niet zo erg. Iig voor nu niet. Met Case, Valverde, Alaba (eventueel wanneer nodig), Ode, Kroos, Modric zit je goed. Blanco er nog bij. Isco laten gaan. Dus idd al het geld gebruiken om eerst Mbappe binnen te halen!

Wat een speler is dit. Had hem graag al in een top competitie zien spelen maar een tussenstap bij PSG is ook goed te begrijpen. Ben benieuwd waar zijn plafond ligt.

25 mei 2021 om 16:22

PSG is geen tussen stap. PSG hoort met City en Bayern bij de 3 beste clubs ter wereld momenteel.

25 mei 2021 om 16:25

De Ligue 1 zal altijd een tussenstap blijven voor veel spelers denk ik.

25 mei 2021 om 16:29

PSG zelf niet nee, maar de competitie waarin ze spelen wel. Ligue 1 is duidelijk niet van het niveau Premier League, La Liga, Serie A of Bundesliga bijvoorbeeld.

25 mei 2021 om 18:02

Zoals Lierse zegt zal de l1 voor veel spelers, zeker Fransen, altijd een tussenstap blijven. Eerst de top in Frankrijk opzoeken en consistent CL spelen voor je de transfer naar de buitenlandse top maakt. Dat idee had mbappe ook initieel

Poeh dan ben je 18 jaar en dan kun je al zulke eisen stellen. Wereld talent natuurlijk maar hij heeft nog veel te bewijzen. Voor PSG zou het een wereld transfer zijn, Frans, super talentvol en ook nog een verstekeling op PSG haar zwakste linie.

100 miljoen ? Zo je kan als voorzitter ook overdrijven. Tuurlijk mag je als club vragen wat je wil maar of je het krijgt? Verder heeft psg best veel spelers voor op die positie ( veratti, guaye,danilo,herrera, paredes )

25 mei 2021 om 16:33

Hij is wel een van de grootste talenten ter wereld. Denk dat hij uiteindelijk voor ca 80 miljoen zal vertrekken gok ik.

25 mei 2021 om 16:41

Voor een 1 jarig contract? Zou het toch wel bizar vinden. 50 mil max. Bedoel een 18 jarige toptalent ja maar met enkel een 1 jarig contract. Kom nou.

25 mei 2021 om 17:21

Je hebt gelijk. Gezien hij een een 1 jarig contract heeft denk ik dat 40-50 mil een realistischer bedrag is.

25 mei 2021 om 20:05

Hij heeft idd nog een jaar contract Joe. Denk dat psg met 60 miljoen en misschien een speler die kant op laten gaan al aardig in de buurt komt. Zie weinig andere clubs die echt 100 miljoen willen geven komende zomer. Jaar daarop is die gratis

Logische keuze. Heeft dit seizoen een wat minder jaar gedraaid. En hij is zeker de Ligue 1 nog niet uitgegroeid. Dus kijken wat die bij PSG kan doen. En dan daarna de stap naar het buitenland maken. Hij is nog erg jong en ik zie wel potentie in hem.

Logische keuze inderdaad. 100 miljoen gaat het neit worden, gezien zijn contract. Maar ik denk wel een miljoentje of 40 a 50 dat het gaat worden.

Kan hij nog lekker in de Ligue 1 blijven spelen en spelen voor alle prijzen. Mbappé route belopen en langzaam naar een topclub in een ''topcompetitie'' toe werken.

Zou jammer zijn, camavinga is toch wel een droomversterking voor Madrid. De keuze voor PSg is echter wel te begrijpen. Heeft Mbappe destijds ook gedaan en met succes. 100 miljoen lijkt me wel idioot. Heeft nog maar een eenjarig contract. 50 miljoen lijkt me realistischer.

25 mei 2021 om 18:17

Mwa vind hem zeker nog niet goed genoeg voor de absolute top. Heeft daarnaast een matige seizoen gehad wat overigens wel logisch is voor een jonge speler, maar een 18 jarige aantrekken brengt dus ook veel onzekerheid met zich mee. Snap dat Real daar gezien de financiã«le omstandigheden voorzichtiger mee is. Blanco heeft zich overigens de afgelopen tijd goed ontwikkeld Real geeft momenteel de voorkeur aan hem om te kijken hoe hij het komend seizoen doet. Prioriteit voor Real ligt momenteel echt anders. We hebben iemand nodig die naast benzema garant staat voor doelpunten. Daarmee is 1/3 van alle problemen opgelost.

Een van de grootste talenten van het Franse voetbal. Ik zal het wel logisch vinden dat hij naar PSG zal gaan. Waarom zal je al voor je 20e naar een ander land moeten gaan?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren