Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

CAF nomineert twee Ajacieden voor prestigieuze Afrikaanse award

Laatste update:

André Onana en Hakim Ziyech maken kans op een prestigieuze individuele prijs. De twee Ajacieden zijn door de Afrikaanse voetbalbond CAF genomineerd voor de titel Afrikaans Speler van het Jaar. De keeper en middenvelder annex buitenspeler behoren tot de dertig kanshebbers. Nog nooit won een Afrikaanse speler in dienst van een Nederlandse club deze award.

De CAF stelde de lijst met dertig spelers samen op basis van hun prestaties in 2019. Onana en Ziyech hebben zich namens Ajax laten gelden in de Champions League en wonnen zowel de Eredivisie als TOTO KNVB Beker. Zij gaan de concurrentie aan met spelers als Pierre-Emerick Aubameyang, Sadio Mané en Mohamed Salah. Laatstgenoemde won de prijs de afgelopen twee jaar. Op 7 januari wordt de winnaar bekendgemaakt.

Verwacht jij dat André Onana of Hakim Zyiech deze prijs wint?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zal een van de Liverpool spelers worden, lijkt mij duidelijk.

24 november 2019 om 18:01

Ik ben fan Van Ziyech en gun het hem ook maar Mane was natuurlijk de beste Afrikaanse speler het afgelopen jaar. Wat een topspeler is dat zeg.

Leuk deze nominering voor Onana en Ziyech maar de prijs zal gaan naar Salah of naar Mane van Liverpool. Geen twijfel over mogelijk.

Mane verdient hem in mijn ogen. Hij was zo goed dit jaar.

24 november 2019 om 12:38

Het wordt ook gewoon Mane of Salah. Heel heel misschien Mahrez omdat hij met algerije de afrika cup heeft gewonnen.

24 november 2019 om 12:53

Als je in de PL speelt win je hem meestal ja🙃 ik neem deze verkiezing niet zo heel serieus eigenlijk net als de ballon d'or. Ik bedoel maar van wat maakt iemand de beste speler? De meeste goals de meeste assists? Beste verdedigende acties wegen minder zwaar en een keeper moet al helemaal spectaculair zijn om hem te winnen.

Leuk maar ze zullen het toch niet winnen, Mane of Salah

Ziyech verdient wel een podiumplek, maar de eerste plek zal naar Mané gaan, dat kan niet anders. Die verdient in mijn ogen misschien zelfs wel een plekje bij de beste 3 aanvallers van de wereld van het afgelopen jaar.

24 november 2019 om 12:45

Salah, Mane en Aubamayang waren alle drie topscorer van de Premier League. Zou mij verbazen als zij niet de top 3 vormen.

24 november 2019 om 12:49

Daar heb je uiteraard een goed punt, maar Aubameyang heeft in Europa verder niets laten zien, waar Ziyech Europees wel een goede indruk achterlaat. Dat zou een reden kunnen zijn dat Ziyech binnen de top 3 valt, maar Aubameyang is ook een goede suggestie

24 november 2019 om 12:54

Maar Auba speelt in de Prem en voor de buitenlandse pers is de Prem alles. Als je daa nie speelt ben je niks. Zie fifa stats de premier league stats en faces kloppen allemaal.. Dat is nie bij elke competitie zo

24 november 2019 om 15:45

Ik vind zelf dat iemand als Koulibaly net zo goed die 3e plaats verdient als Aubameyang. Ja Koulibaly maakt dan wel geen 30 goals in een seizoen, maar ik durf te zeggen dat hij voor Napoli even belangrijk is als Auba voor Arsenal.

Bovendien heeft Ziyech natuurlijk een absurd goed jaar gedraait met het materiaal dat Ajax heeft.

Mane verdient hem, maar een mooie eer en erkenning voor beide Ajacieden.

Leuk voor Ziyech en Onana dat ze genomineerd zijn, maar waarschijnlijk zal Mané deze prijs winnen. Terecht ook, want Mané was het afgelopen seizoen (en dit seizoen trouwens ook) echt goed. Verder verwacht ik dat Salah en Aubameyang met z'n tweeën uit gaan maken wie er tweede en derde worden. Ik zie Ziyech en Onana beide wel in de top tien eindigen.

1. Mane
2. Salah
3. Aubameyang

Mooie waardering voor André en Hakim maar er is maar 1 speler die aanspraak maakt op deze prijs lijkt me: Sadio Mané. Zijn afgelopen seizoen was werkelijk geweldig!

Mahrez, de ster van de AC en heel belangrijk geweest voor de winnaar Algerije.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren