Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Buffon spreekt voorkeur uit voor Ballon d'Or: 'Hij is een fenomeen'

Laatste update:

Volgens Gianluigi Buffon maakt Kylian Mbappé het meest aanspraak op de Ballon d'Or. De negentienjarige aanvaller van Paris Saint-Germain, die in de zomer de wereldtitel won met Frankrijk, behoort tot de dertig genomineerden van France Football. Buffon maakt Mbappé bij PSG van dichtbij mee en is diep onder de indruk van zijn ploeggenoot.

In december maakt het Franse voetbalblad bekend wie ervandoor gaat met de prijs. Mbappé wordt regelmatig genoemd als een belangrijke kanshebber. Na het succesvolle WK trok de jongeling zijn topvorm door: in zeven wedstrijden voor PSG kwam hij dit seizoen al tien keer tot scoren. "Gezien zijn kwaliteiten, wat hij laat zien op het veld en zijn doorslaggevende rol op het WK, verdient hij de prijs. Ik kan niet anders zeggen", aldus Buffon.

"In Italië wordt hij vergeleken met Roberto Baggio, Alessandro Del Piero en Francesco Totti", reageert de keeper bij tv-programma Tout le Sport op de vraag of hij ooit een talent als Mbappé is tegengekomen. "Het is een exceptioneel talent met technische kwaliteiten die ik zelden heb gezien. Het is een fenomeen. Als hij de beste wil blijven, enthousiast blijft en zich blijft gedragen zoals hij doet, dan kan hij heel lang mee."

Zondag liet ook Blaise Matuidi weten Mbappé een belangrijke kandidaat te vinden. "Hij heeft zich bewezen als een grote speler, ondanks zijn jonge leeftijd", zei de landgenoot van de aanvaller. "Ik ga geen favorieten noemen, want ik wil geen vijanden maken in de spelersgroep. Moge de beste winnen. Maar Mbappé heeft alles om de Ballon d'Or te winnen: dit jaar of in de toekomst."

Verdient Kylian Mbappé de Ballon d'Or?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik deel deze mening wel. Het valt wel op dat het vrij stil is rond Neymar tav de Ballon d'or. Heeft alle negatieve aandacht (schwalbes etc) zijn kandidaatskansen verslechterd?

18 oktober 2018 om 18:10

Denk het wel. Daarnaast was hij best een groot deel van dit jaar geblesseerd. En deze meneer Mbappe heeft hem in weer in de schaduw gezet zoals ze hierboven zeggen. En ook de andere ballon d'or kandidaten Messi, CR7 en Modric waren een stuk beter dan hem.

Hij heeft een lekker seizoen gedraaid, maar dat hebben meer spelers gedaan...
Hij kan de Ballon d'or in de toekomst best winnen, potentie heeft hij, maar dit jaar vind ik te vroeg.

Messi! Zoals Felipe Luis van Atletico laatst in een interview aangaf is Messi de beste voetballer van de wereld en speelde vorig seizoen erg goed. Topscorer wereldwijd plus mooie prijzen. Ik gun het Mbappe ook alleen heeft hij imo niet een constant niveau gehaald, wat ook logisch is gezien zijn leeftijd.

Dit soort vragen en antwoorden is allemaal zo voor de hand liggend. Vraag het aan Navas en hij noemt Modric. Vraag het Oblak en hij noemt Griezmann, vraag het van Dijk en hij noemt Salah, vraag het Chiellini en hij noemt Ronaldo.en wie zal Ter Stegen noemen denk je ?

Hahaha die vergelijking met Roberto Baggio is lachwekkend. Roberto Baggio is een van de meest technische spelers die Italië heeft gekend, Mbappe komt wat betreft techniek niet in de buurt van Baggio

18 oktober 2018 om 20:47

Ja want Mbappé is echt een houten klaas zonder techniek natuurlijk wat deze jongen op zo'n jonge leeftijd al laat zien is ongekend vind ik! Toch een aardige basistechniek hoor haha!

18 oktober 2018 om 21:16

Haha nee dat bedoel ik niet. Mbappe is geen houten klaas, maar ik zou hem niet een technicus noemen op dit moment, terwijl Baggio dat wel was. Desondanks zou t mij niet verbazen als Mbappe over een paar jaar technisch sterker gaat worden. Maar de vergelijking met Baggio is gewoon onjuist.

18 oktober 2018 om 21:36

Fair enough, daar ben ik het wel mee eens. Ben benieuwd waar het plafond ligt voor deze jonge Fransman. Wordt smullen in de toekomst in ieder geval deze man!

Mbappe mag de veters van Neymar niet eens strikken. Mbappe is bizar snel maar zijn techniek in de kleine ruimte is heel matig. Hij is daarom een typische counterspits. Vergelijk even met Neymar die een zelfde versnelling heeft maar in de versnelling nog drie man kan uitspelen (altijd in balans. Mbappe kan voorbij spelers rennen maar niet met een echte actie passeren. Neymar is tweebenig, zijn passing, combinatiespel, scorend vermogen, kwaliteiten als spelverdeler voorin, zijn creeerende vermogen en bizarre techniek zijn van een heel andere orde dan Mbappe. Die steekt daar heel armoedig bij af. Maar Mbappe is wel weer beter dan andere voetballers (zoals Modric etc.). Maar Neymar is op dit moment gewoon de beste speler van de wereld.

19 oktober 2018 om 10:44

Kon hij maar 10 seconden op 2 benen blijven staan. Als neymar terug naar zijn barca tijden gaat wordt hij ingetwijfeld de nieuwe ballon d'or winnaar. Maarja hij koos voor geld en een "nieuw" project in een mickey mouse league.

Als de Ballon D'or elk jaar naar de beste voetballer zou gaan dan moet je hem aan Messi geven natuurlijk. Maar stel de beste voetballer is een heel jaar geblesseerd dan kun je hem niet geven aan hem, dus deze prijs is natuurlijk een combi van kwaliteit prestatie. Omdat Messi en Ronaldo zo uitzonderlijk presteren wordt deze prijs steeds verdeeld tussen deze 2, wat logisch is opzich. Wanneer de 1 net iets minder presteert en prijzen pakt met het team dan doet de ander het wel. Maar vind dat ze in afgelopen jaar te weinig hebben laten zien om alsnog met de prijs er van door te gaan, ondanks hun kwaliteiten. Spelers als Modric, Salah en Mbappe hebben in mijn optiek gewoon zo uitzonderlijk gepresteerd dat 1 van hen het nu verdient. Het zou lachwekkend zijn om hem nu weer aan Ronaldo te geven bijvoorbeeld. Net zoals het toen lachwekkend was dat Iniesta hem niet kreeg na zijn WK, of Sneijder. en Robben toen die Barca met 7-0 afdroogde en de CL won. Ging die alsnog naar Ronaldo. Ik vind Modric duidelijk degene die deze prijs moet krijgen deze editie. CL gewonnen waar die dominant aanwezig was en Kroatie bij de hand nam en naar de beste prestatie op een WK ooit leidde. Wat is er meer voor nodig om een Ballon D'or te winnen? Ja de WK finale beslissen tegen Frankrijk natuurlijk... Maar ook met wat hij nu al heeft laten zien staat hij voor mij dik bovenaan.

Hahaha, dat stukje van Matuidi: '' Ik wil geen favorieten noemen, want ik wil geen vijanden creeeren in de spelersgroep'' Zou hij bang zijn voor een uitbrander van CR omdat hij Mbappe noemt?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren