Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bruns evenaart 36 jaar oude prestatie bij droomdebuut voor FC Groningen

Laatste update:

De winterstop lijkt FC Groningen goed te hebben gedaan. De ploeg van Danny Buijs kende een moeizame eerste seizoenshelft, maar boekte zaterdag bij de hervatting van de competitie een overtuigende 3-0 zege op Heracles Almelo. Grote man aan de zijde van Groningen was debutant Thomas Bruns, die tweemaal scoorde. Hij werd de tweede speler uit de clubgeschiedenis die tweemaal scoorde bij zijn debuutwedstrijd voor Groningen; alleen Fandi Ahmad (1983) ging Bruns voor. Groningen klimt in ieder geval tijdelijk naar de dertiende plek; Heracles staat achtste.

Groningen trad aan met drie debutanten: aanwinsten Illias Bel Hassani, Bruns en Kaj Sierhuis hadden allemaal een basisplek. Trainer Buijs moest het evenwel stellen zonder sterspeler Ritsu Doan, die deelneemt aan de Azië Cup. Ondanks de gevoelstemperatuur van ongeveer -6 graden in het Hitachi Capital Mobility Stadion ging Groningen vol goede moed ten strijde en de felle start leverde al vroeg een doelpunt op. Nadat Mimoun Mahi de bal verkeerd raakte, beging Lennart Czyborra een handsbal en mocht de thuisploeg aanleggen vanaf elf meter. Samir Memisevic schoot hard raak door het midden.

De drie debutanten maakten een goede indruk bij Groningen; vooral Bel Hassani zorgde voor veel dreiging. Doordat Heracles slordig opereerde, en Groningen er fel op zat, werd het voor de bezoekers vrijwel onmogelijk om een goede aanval op te zetten. Groningen veroverde de bal snel terug bij balverlies, maar het spel speelde zich wel vaak af rond de achterhoede van de noorderlingen. Gaandeweg de eerste helft nam de Groningse druk ook af en kwam Heracles er iets meer aan te pas. Vier minuten voor rust had Sergio Padt een katachtige reflex in huis om de gelijkmaker van Lerin Duarte te voorkomen.

Na rust was het eerste gevaar voor Heracles: Kristoffer Peterson schoot een afvallende bal centimeters naast het doel van de aan de grond genagelde Padt. Aan de overzijde wist doelman Janis Blaswich een goede vrije trap van Tim Handwerker uit het doel te houden. Het tweede bedrijf begon dus veelbelovend, maar uiteindelijk wist Heracles voor weinig problemen bij Groningen te zorgen. Sterker nog: zeventien minuten voor tijd besliste Bruns het duel. De bal kwam aan de zijkant van het strafschopgebied voor de voeten van de technicus, die op heerlijke wijze de verre hoek vond.

Het debuut van Bruns werd nog mooier voor de middenvelder, die aantrad tegen een van zijn oude clubs. Dertien minuten voor tijd maakte de huurling van Vitesse zijn tweede van de avond: hij kreeg de bal buiten het strafschopgebied van Django Warmerdam en vond de ruimte voor een schot in de rechterhoek. De matchwinner werd zes minuten voor tijd gewisseld en lijkt nu al een publiekslieveling bij Groningen. Heracles wist geen vuist meer te maken en begon zodoende teleurstellend aan 2019. Groningen gaat volgende week op bezoek bij koploper PSV.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Met kop en schouder Man of the Match!!

Als Bruns deze lijn weet door te trekken dan gaan we nog heel veel plezier beleven aan hem.

Gewoon een goed Groningen gezien vandaag, kan niet wachten tot Doan er weer bij is.

Hoop dat we de stijgende lijn te pakken hebben.

19 januari 2019 om 23:27

Wedstrijd nog niet gezien, maar blij voor Groningen met dit resultaat. Altijd sympathie voor de club en stad gehad en is ook altijd een no-nonsense club met een aardig goed beleid. Hoop, denk en verwacht dat ze het redden. Zeker als de aankopen zo goed (b)lijken te zijn als vandaag leek.

Terechte overwinning en wat een debuut voor Bruns! Door hem en Bel Hassani hebben we veel meer creativiteit. Dit geeft vertrouwen voor de tweede seizoenshelft!

20 januari 2019 om 00:29

Ik vond Bel Hassani nog niet echt fantastisch maar dat komt denk ik omdat hij nog niet 100% fit is en door de verdediger van Heracles die naar mijn mening toch wel een van de betere was aan Heracles kant. Ben vooral blij dat Groningen echt als een team druk heeft gezet. Sierhuis vond ik daar samen met Mahi erg belangrijk in en vond dat Groningen toch wat te ver inzakte nadat Sierhuis naar de kant ging. Hopelijk kan ie de volgende keer wel 90 minuten blijven staan. Ben benieuwd hoe ze het tegen PSV gaan doen, dat was thuis wel een van hun betere wedstrijden ondanks dat ze hem verloren.

Wat zijn de aankopen ook aanwinsten gebleken. Ik Denk dat Bruns en Belhassani direct belangrijk en bepalende spelers worden. Sierhuis ook lekker gestreden. Heracles was slap en liet zich totaal overrompelen door Groningen. Heerlijk gestreden het enige wat ik zelf jammer vind is dat Reis het slachtoffer is, want die was wekelijks een van 't betere van het veld had dan Warnerdam of Handwerker eruit gehaald, maarja dat is mijn mening.

19 januari 2019 om 22:46

Ik weet nog steeds niet zo goed wat ik van Handwerker moet vinden. Zijn voorzetten zorgen soms nog voor gevaar. Maar in de verdediging is het niet altijd even top. Vond vandaag naast de spelers die jij al noemt, ook Chabot erg sterk spelen.

19 januari 2019 om 22:49

Chabot is denk onze beste verdediger, het is alleen een beperkte voetballer. Handwerker vond ik vandaag goed maar is meestal dikke drama, dus hij mag van mij wel banken. Warnerdam op de back en Reis op het middenveld

20 januari 2019 om 00:25

Warmerdam op de back? Kom op zeg, die heeft vorig jaar wel laten zien dat hij daar totaal ongeschikt voor is. Vandaag speelde hij redelijk, maar wat mij betreft mag hij direct naar de tribune. Reis heeft veel eer talent en straks is Doan ook nog terug

Zelden zo gebaald dat ik niet heb kunnen kijken, heb alleen de goals gezien. Jammer dat Reis niet begon, maar Buijs heeft het gelijk aan zijn zijde. Iets met 1 zwaluw, maar ik ben nu wel hoopvol. In ieder geval zal 1 optie tot kooo wel gelicht worden nu.

19 januari 2019 om 23:09

Voorbarig om het te hebben over het lichten van een optie tot koop na 1 goede wedstrijd. Bruns heeft geen optie tot koop en Bel Hassani speelde goed maar kan nog geen volle wedstrijd spelen. Iets met 1 zwaluw...

19 januari 2019 om 23:35

Ah helaas, dacht dat Bruns ook een optie had. Nouja, hopen dat ze hieroo voortborduren.

Bij het begin van seizoen direct gezegd dat ze dit soort spelers misten.
Vanavond een goed spelend team gezien.


Mooi en nu omhoog kijken .
Forza fc .

Hoe speelde Dabney? Heeft echt en rendement van een speler uit de 2e klasse

Geweldige speler die Bruns. Ik vind dat deze speler gewoon standaard in de basis moet blijven. Zal me benieuwen hoe hij het doet met Doan op middenveld. Heb meerdere spelers goed zien spelen waaronder handwerker en chabot. Warmerdam vond ik trouwens ook goed spelen. Fel Groningen gezien en goed op de bal zitten lekker druk op tegenstander. Ondanks dat Bel Hassani niet geheel fit was heeft hij het best goed gedaan. Ik vond dit een wedstrijd om van te genieten, maar was alleen niet gecharmeerd van blom. Hij heeft aantal momenten niet goed opgelet wat eigenlijk een Var moment was met oa een elleboog tegen Memisevic en aantal vreemde gele kaarten. Maar belangrijkste is 3 punten en nu richten op de volgende wedstrijd.

20 januari 2019 om 00:11

Ik vond beide kaarten voor Groningen anders terecht. Domme acties terwijl je een 3-0 voorsprong hebt. Hoop ook dat Doan gauw weer van de partij is.

20 januari 2019 om 00:23

Heb niet op TV terug gezien maar actie van Zeefuik leek wat onbesuisd maar speelt wel gewoon de bal toch? Hij pakt iig wel vaak gele kaarten en daar zal hij toch wat aan moeten doen.

20 januari 2019 om 00:49

Je zegt het zelf al 😉
Onbesuisd is geel, buitensporig is rood, althans dat is hoe ik het mij herinner.

Bruns natuurlijk MOTM, maar wil ook even een lans breken voor Memi. Hij heerste op het middenveld, won ieder duel. Toch goed gezien van Buijs om hem door te schuiven, ik had mijn bedenkingen.

deze kere scoort voor ons 3 keer in 37 wedstrijden in een veel sterkere selectie. Bewoog altijd sloom over hey veld. Speelt 1 wedstrijd voor groningen en schiet er meteen 2 in, niet te geloven...

Ik heb erg genoten van Mahi. Wat een drive had hij vandaag.
Zolang de ploeg het balletje laat gaan ziet het er heel aardig uit. Ik vond Blom weer vreselijk inconsequent met het trekken van de gele kaarten.

20 januari 2019 om 00:25

Maar Mahi had toch wel een doelpuntje moeten maken. Daar ontbrak het hem vanavond dan wel weer aan.

Goed Groningen gezien met uitstekende debutanten. Toch jammer dat Reis op de bank begon ten faveure van warmerdam en dat zelfs het boegbeeld van de eerste waardeloze seizoenshelft, Hrustich nog een invalbeurt kreeg ook. Raar wisselbeleid ook weer....

20 januari 2019 om 11:02

Warmerdam speelt op een totaal andere plek dan Reis. Bruns is er in gekomen ten faveure van Reis bedoel je. Als Doan terug is zal Warmerdam er uit gaan of een linie zakken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren